452 találat a(z) cégvilág-rss cimkére

Új pályázat elektromos kerékpárok beszerzésének állami támogatásáért Cikk

Október 7-éig ismét igényelhetnek állami támogatást elektromos teherszállító kerékpárok beszerzéséhez az egyéni vállalkozók, a gazdasági társaságok, a civilszervezetek, az egyesületek, valamint az egyházi szervezetek és az önkormányzatok – tájékoztatott közleményben Steiner Attila, a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) közleménye szerint a tárca energetikáért felelős államtitkára.

Árfolyamszabályok az áfatörvényben Cikk

Nemzetközi, de akár tisztán hazai társaságok ügyletei esetén is joguk van a feleknek arra, hogy az ellenértéket külföldi fizetőeszközben állapítsák meg, az áfatörvény előírásai értelmében azonban az adóalapot és az adót minden esetben forintban kell meghatározni és bevallani Magyarországon.

Rezsitámogatás kkv-k számára: hamarosan indul a roham Cikk

Megjelent az energiaintenzív tevékenységet folytató feldolgozóipari termelő vállalkozások pályázati kiírása. Az energiaköltségek növekedésének felére, az energiahatékonyság-javítást célzó beruházásoknak 15 százalékára lehet támogatást kérni. Regisztrálni október 20-ától lehet. A programra 75 milliárd forintot különítettek el. A keretösszeg nagysága és a meghatározott határidők alapján érdemes gyorsan lépniük az érdeklődőknek, olvasható a bankmonitor.hu elemzésében.

Dolgozók alkoholszondás ellenőrzése: bevezetheti a munkáltató vagy sem? Cikk

Megteheti-e a munkáltató, hogy alkoholszondás ellenőrzést vezet be, amelynek használatához egy szabályzatot készít? Kaphat-e fizetetlen, igazolt távollétet az a munkavállaló, aki előre jelzi, hogy alkoholos befolyásoltság alatt áll? Olvasói kérdésre dr. Kéri Ádám ügyvéd válaszolt.

Jövő májustól fut új néven a második legnagyobb magyarországi bank Cikk

Jövő májusban egyesül a Magyar Bankholdinghoz tartozó MKB Bank Nyrt. és a Takarékbank Zrt. Az új bank MBH Bank Nyrt. néven működik tovább, egységes márkanévvel és arculattal – közölte a Magyar Bankholding.

Áfaalap-csökkentés bizonylatolása, bevallása Cikk

Az áfatörvény 71. §-a határozza meg az azonnali (az ügylettel egyidejű) adóalap-csökkentési lehetőségeket, míg a 77. § az utólagos (azaz az ügylet megvalósítását követő) adóalap-csökkentési lehetőségeket. Ezen kérdéseket ötrészes cikksorozatban elemezzük.

Így óvhatja cégügyeit a konkurenciától: versenytilalmi megállapodás korlátok között Cikk

A munkavállalók – főként kulcspozíciót betöltők – munkájuk ellátása során gyakran juthatnak olyan ismeretek birtokába, melyekkel előnyös helyzetbe tudják hozni az új foglalkoztatójukat. Ügyesen kidolgozott versenytilalmi megállapodással elejét tudják venni ennek a munkáltatók. Vannak esetek, amikor megéri fizetni is ezért a munkavállaló részére.

A vállalatok gazdálkodási kihívásai a jelenlegi adózási környezetben Cikk

Vajon képesek-e eredményesen gazdálkodni a cégek a jelenlegi adózási környezetben? Lambert Zoltán adószakértő, a WTS Klient ügyvezető partnere szerint ez a kérdés elsősorban nem az adózási környezet megváltozásához kapcsolódó vállalati döntésekről szól, sokkal inkább arról, hogy a megváltozott makrogazdasági környezetben (magas energiaárak, száguldó infláció, emelkedő hitelkamatok, magas forintárfolyam) biztosítja-e még az adórendszer az államháztartás szükséges bevételeit és közben az igazságos közteherviselést. Az adószakértő összefoglalta a legnagyobb kihívásokat és azok lehetséges megoldásait.

Francia sajtválogatást hívtak vissza a forgalomból Cikk

Az ALDI Magyarország bejelentésére visszahívták a forgalomból a ROI DE TREFLE Sainte Maure Ziegenrolle francia sajtválogatást – írja honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Megjelentek az orosz-ukrán háború miatti szankciós rendeletek alapján engedélyköteles kivitelek igazoláskódjai Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 09. 14-én közzétette honlapján az orosz-ukrán háború miatti szankciós rendeletek alapján engedélyköteles kivitelek igazoláskódjait.

A GVH elrendelte két szlovák Elf Bar-webáruház lekapcsolását Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elrendelte két szlovák tulajdonú webáruház ideiglenes lekapcsolását, amelyek Elf Bar termékeket és e-cigarettákat hirdetnek a magyar vásárlóknak – írja honlapján a GVH.

Dráguló megélhetés – előrehozott béremelés és extra juttatások egyes cégeknél Cikk

Több vállalat extra pénzügyi juttatással és előrehozott béremeléssel támogatja a munkavállalóit a növekvő megélhetési költségek fedezésében – közölték a cégek az MTI-vel.

A nap kérdése: nem hajlandó átírni a szolgáltató a nevet a számlán, meddig számolható el az áfa? Cikk

Meddig számolható el, és helyezhető levonásba az áfa a jogelőd cég nevére érkező közműszámla alapján? – kérdezte olvasónk. Dr. Kelemen László adószakértő, jogász válaszolt.

Kata után mikrogazdálkodói beszámoló? – 3. rész Cikk

A korábban kisadózó és a bevételi nyilvántartás „kényelméhez” szokott társaságok számára számos előnyt, de hátrányt is hozhat, ha a mikrogazdálkodói beszámoló mellett döntenek. Cikksorozatunk 3. részében az e beszámolási forma elleni érveket vesszük sorra.

A nap kérdése: ki kell-e léptetni a munkavállalót, ha eléri a nyugdíjkorhatárt, illetve jár-e neki végkielégítés? Cikk

Sokan nem tudják, hogy mit kell tenni, ha egy munkavállaló eléri az öregségi nyugdíjkorhatárt. Ahhoz, hogy nyugdíj után is dolgozhasson, előtte ki kell-e őt léptetni, illetve jár-e neki végkielégítés ilyenkor? Olvasói kérdésre dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd válaszolt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ír illetőségű tulajdonostól vásárolt kft. üzletrész

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Kettős adóztatás

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Betéti társaság beltagjának adókötelezettsége

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 október
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs