35 találat a(z) cégvilág-rss cimkére

Itt a határidő! Október 20-ig lehet pályázni a kkv-k kapacitásbővítő támogatására Cikk

A rendelkezésre álló 13,7 milliárd forintos keretre már közel hatszáz vállalkozás pályázata érkezett be mintegy négyezer fő foglalkoztatására, összesen 13,5 milliárd forint értékben – jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára a tárca közleménye szerint.

Vállalati korrupció: könnyebbé kell tenni a cégen belüli bejelentést Cikk

Hamarosan minden hazai közép- és nagyvállalatnál lehetővé kell tenni, hogy egy névtelenséget biztosító etikai forródróton keresztül jelenthessék a dolgozók a szabálysértéseket. Az Európai Unió 2021. december 17-éig adott erre időt a több mint 249 főt alkalmazó szervezeteknek.

A pénzforgalmi elszámolásról Cikk

A pénzforgalmi elszámolás a kis- és mikrovállalkozások finanszírozásának megkönnyítése érdekében, a Munkahelyvédelmi Akcióterv keretében, 2013. január 1-jétől került bevezetésre Magyarországon.

Képzéshez kapcsolódó kedvezmény a kisvállalati adó alanyainál Cikk

Tájékoztatót tett közzé honlapján az adóhatóság arról, hogy a kivás vállalkozások hogyan tudják érvényesíteni a szakképzéshez kapcsoló adókedvezményt.

Adózási megfontolások startupok létrehozásánál Cikk

Manapság egy cég megalapítása rövid idő alatt és relatíve könnyen megtehető. Az erre szakosodott szolgáltatóknál ehhez rendelkezésre állnak dokumentumminták, és maga a folyamat is standardizált, technikailag jól szabályozott és a legtöbb esetben gördülékeny.

Nyugdíjba megy a könyvelő: váltás év közben vagy év végén? Cikk

A könyvelőváltásra is érvényes, hogy búcsúzni szépen érdemes. Ha már erre kerül a sor, célszerű azt év elejére tervezni? Vannak-e az év közbeni váltásnak hátrányai a könyvelő és ügyfele szempontjából?

Kötelező könyvvizsgálat speciális esetei Cikk

A törvény bizonyos speciális esetekben nem ad mentességet a könyvvizsgálat alól akkor sem, ha egy vállalkozás egyébként alatta marad a jogszabály által előírt küszöbértékeknek.

Bécsi tréning közép-kelet-európai startupoknak Cikk

Magyar cégek is jelentkezhetnek arra a kéthetes bécsi tréningre, amelyet az EIT Manufacturing és a Bécsi Gazdasági Ügynökség novemberben tart a gyártással foglalkozó közép-kelet-európai startupoknak – közölte Bécs Város Külképviseleti Irodája az MTI-vel.

Ezekben az esetekben kötelező a könyvvizsgálat Cikk

Írásunkból megtudhatja, mely vállalkozások kötelesek könyvvizsgálót igénybe venni, és milyen esetekben mentesít a törvény az éves beszámoló könyvvizsgálóval való ellenőriztetése alól.

85 milliós bírság a járványhelyzetet tisztességtelenül kihasználó cégnek Cikk

A versenyhatósági vizsgálat jogsértőnek találta az Ékszer TV járvány elleni védőeszközöket (maszkokat, kézfertőtlenítőt, vitaminokat) árusító műsorait. A versenyhatóság 85 millió forintos bírságot szabott ki a vállalkozásra – írja honlapján a Gazdasági Versenyhivatal (GVH).

Újra módosult az építőanyag-kivitelt korlátozó rendelet Cikk

Egy a Magyar Közlöny 2021. évi 176. számában, szeptember 28-án megjelent kormányrendelet szerint a 402/2021. kormányrendelet hatálybalépése és az azt módosító 548/2021. kormányrendelet hatálybalépését követő 10. nap közötti építőanyag-értékesítésre, illetve -kivitelre nem szabható ki az építőanyag áfa nélküli értékének negyven százalékáig terjedő, a bejelentés, illetve regisztráció elmulasztása miatt járó közigazgatási bírság.

Teljes értékű bankká válik, és betétbiztosítást is kínál a Revolut Magyarországon – Az MNB óvatosságra int Cikk

Magyarországon is elérhetővé váltak a Revolut első európai bankjának szolgáltatásai Magyarországon is elérhetővé váltak. A Revolut azon magyarországi ügyfeleinek, akik a Revolut Bank szolgáltatásra váltanak, betétbiztosítást is kínál – közölte a társaság. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a magyar ügyfelek érdekében szorgalmazza, hogy a Revolut globális pénzügyi szolgáltató hazai leánybankként végezze tevékenységét.

Jótállásijegy-minta segíti a vásárlókat és a vállalkozásokat Cikk

Új időszámítás kezdődött a jótállásban idén Magyarországon a bő másfél évtizede változatlan szabályozás átfogó korszerűsítésével. A módosítások a javítási és csereigények érvényesítésének eszközét, a jótállási jegyet is érintették. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a kereskedelmi szövetségekkel egyeztetett tartalommal jótállásijegy-mintát készített, ezzel támogatva a vállalkozások jogkövető magatartását – közölte a minisztérium.

Kell netát fizetni vagy nem? Cikk

Ételízesítő-gyártó cég rub alapanyagot értékesít. Kell-e népegészségügyi termékadót fizetnie? – kérdezte az Adózóna olvasója. Tüske Zsuzsanna vámszakértő válaszolt.

Visszatérne gyedről, de nem veszik vissza – ezek a dolgozó lehetőségei Cikk

Gyedről térne vissza munkába a dolgozó, de nem akarják visszavenni. Mit tehet? – kérdezte az Adózóna olvasója. Dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd válaszolt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Német jövedelem, magyar kft.

Antretter Erzsébet

adószakértő, igazgató

Niveus Consulting Group Kft.

Helyi adó

Antretter Erzsébet

adószakértő, igazgató

Niveus Consulting Group Kft.

Családi gazdaság támogatás

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 október
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs