Dr. Császár Zoltán adótanácsadó, jogász

Közgazdasági és jogi végzettséggel, adótanácsadói és mérlegképes könyvelői bizonyítvánnyal rendelkezik. Karrierjét 2008-ban az Ernst & Youngnál kezdte, majd a LeitnerLeitner és a Mazars adóosztályán dolgozott. 2016-tól saját vállalkozását vezeti.

Közel 10 éves szakmai pályafutása alatt dolgozott multinacionális vállalatcsoportok, belföldi nagyvállalatok, külföldi és magyar KKV-k, és mikrovállalkozások megbízásából is. Ügyfélkörét jelenleg is ilyen típusú vállalkozások alkotják.

Célja, hogy a piacvezető nemzetközi tanácsadó cégeknél szerzett tapasztalatával, és az ott elsajátított megközelítéssel, szemléletmóddal a hazai gazdaság szereplőinek segítsen eligazodni a magyar adórendszerben – hozzájárulva ezzel mind a vállalkozások fejlődéséhez, mind pedig a nemzetgazdaság erősödéséhez.

A Caesar Consulting keretei között adózási, jogi és számviteli szakemberek dolgoznak együtt, amely többszempontú megközelítés komplex megoldásokat és kiemelkedő hatékonyságot kínál az ügyfeleknek, legyen szó adótervezésről, jogszabály-értelmezésről, adóellenőrzésről vagy adóügyi jogvitáról.

Munkája mellett doktori (PhD) tanulmányokat folytat a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Doktori Iskolájában, rendszeresen publikál szakmai és tudományos fórumokon, közreműködik az Adótanácsadók Egyesülete szakmai munkájában és a fiatal vállalkozók indulását segítő BossConnect Mentor Programban.

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Válaszra vár

0 komment

Kiva, egészségügyi szolgáltatási járulék

Általános

Tisztelt Szakértő! Egy kft. személyesen közreműködő tagja, aki saját jogú öregségi nyugdíjas, ügyvezetői minőségében 5000 forint tiszteletdíjban részesül. Kérdéseim: 1. »

Megválaszolva

0 komment

Kiskereskedelmi adó

2020-as adóváltozások

Tisztelt Szakértő! Vállalkozásunk fő tevékenysége a 45.1 ágazatba tartozó gépjármű-kereskedelem. A kiskereskedelmi adó alapjának pontos megállapításához szeretnénk segítséget kérni. »

Megválaszolva

0 komment

Visszakerülés kivából a tao hatálya alá.

Általános

Egy bt.2 017-ben nem, 2018-ban a kiva hatálya alá tartozott. 2019. január 1-jétől visszalépett a taóba. A társasági adóra való visszatérés során a kivatörvény 28. »

Megválaszolva

0 komment

Kiskereskedelmi különadó

Koronavírus-járvány

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben kérem szíves állásfoglalását. Van egy kft. »

Megválaszolva

0 komment

Kiskereskedelmi adó alapjának megállapítása

2020-as adóváltozások

Tisztelt Adózóna! https://adozona.hu/2020_as_adovaltozasok/Kiskereskedelmi_ado_a_veszelyhelyzeten_tul__A0PB9Z Társaságunk gépjárműalkatrész-kis- és nagykereskedelemmel foglalkozik. »

Megválaszolva

0 komment

Devizás számla (korábban előlegfizetés történt) bekerülési értékének meghatározása

Általános

Tisztelt Szakértő! A „Devizában kiállított számlák áfakötelezettsége előlegfizetés esetén” című cikkel kapcsolatban szeretnék kérdést feltenni. »

Megválaszolva

0 komment

Kivás osztalék

Általános

Tisztelt Szakértők! »

Megválaszolva

0 komment

Katás bt. egyszerűsített végelszámolása

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! Milyen bevallási, illetve beszámolási feladatok jelentkeznek amikor egy kata szerint adózó betéti társaság egyszerűsített végelszámolást indít? Köszönettel várom válaszukat! »

Megválaszolva

0 komment

Devizában számlázott előleg elszámolása

Áfa

Tisztelt Szakértő! A https://adozona.hu/afa/Devizaban_kiallitott_szamlak_afakotelezetts_V27CSA témában leírt helyes könyvelés esetén az előlegszámlán keletkezik egy árfolyamkülönbözet? »

Megválaszolva

0 komment

Kivás bt.ügyvezető Tbj. szerinti járuléka

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! Kisvállalati adó alapjának meghatározásához kérek segítséget. Bt. ügyvezető, beltag tulajdonosáról van szó, aki ellátja az ügyvezetést, valamint a bt. »

Megválaszolva

0 komment

Iparűzési adó megosztása kivaalap esetén

Kata, kiva

Tisztelt Szolgáltató! Kivaalap 1,2* az iparűzési adó alapja. Három település között kell megosztani. »

Megválaszolva

0 komment

Katás bt. egyszerűsített végelszámolás – könyvvizsgálat

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Jelenleg katás adózású bt. egyszerűsített végelszámolással meg kíván szűnni. »

Megválaszolva

2 komment

Kivás cégben a jutalmak utáni kiva elhatárolása?

Kata, kiva

Kivás cég, a mérleg elfogadásakor az előző évi jutalmakról is dönt. A társaságiadó-alanyoknál a jutalom összegét a járulékokkal együtt szoktuk elhatárolni, passziválni. »

Megválaszolva

0 komment

Fizetés nélküli szabadságon nem főállású katás vállakozás mellett a 140/2020Kor.rendelet értelmében

Koronavírus-járvány

Tisztelt Szakértő! A kihirdetett 140/2020. kormányrendelet gyakorlati alkalmazásával lapcsolatban kérdezném a következő: Egy ügyfelem cégénél 4 alkalmazott van, köztük a tulajdonos is. »

Megválaszolva

0 komment

Nem jogos Covid-19 könnyítés

Koronavírus-járvány

https://adozona.hu/koronavirus_jarvany/Koronavirusjarvany_konnyites_kataalanyoknak_YFZCOG Kedves Szakértő! »

Megválaszolva

0 komment

Biztosítási jogviszony

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! Egy katás egyéni vállalkozó, másik cégnél megbízási szerződéssel van bejelentve.A havi megbízási díj 1 200 000 Ft. »

Megválaszolva

0 komment

Cégalapításkor a jegyzett tőke adóalapcsökkentő tétel-e kivásoknál?

Kata, kiva

Tisztelt Adózóna! Kérdésem a következő: A 2012. évi CXLVII. a kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról szóló törvény 20. »

Megválaszolva

0 komment

SZÉP-kártya utáni kiva

Kata, kiva

Kedves Hölgyem/Uram! A SZÉP-kártya után a szochót 06.30-ig eltörölték. Azonban, ha kivás a cég, akkor a SZÉP-kártya után a kivát ugyanúgy kell fizetni? Ott nem törölték el? Köszönöm szépen! »

Megválaszolva

0 komment

SZÉP-kártya – kivás cég

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! A SZÉP-kártya juttatás után 04.22-06.30-ig csökken az adóterhelés, csak 15% szja lesz, de nem lesz szocho. »

Megválaszolva

0 komment

Tao- és ipaelőleg

Társasági adó / Innovációs járulék

Szeretném megkérdezni, hogy 2020. 07. 20-ai taoelőleget és 2020. 09. 15-ei ipaelőleget 2020. 09. 30-áig kell megfizetni a 140/2020. (IV. 21.) kormányrendelet értelmében. »

További hasznos adózási információk

Kérdések és válaszok

Elszámolási időszak – áfa tv. 58. §

Kelemen László

adószakértő, jogász

Befogadott számlák a NAV-nál

Kelemen László

adószakértő, jogász

Számlakiállítás saját költség felhasználásról

Kelemen László

adószakértő, jogász

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close