dr. Császár Zoltán adótanácsadó, jogász

Közgazdasági és jogi végzettséggel, adótanácsadói és mérlegképes könyvelői bizonyítvánnyal rendelkezik. Karrierjét 2008-ban az Ernst & Youngnál kezdte, majd a LeitnerLeitner és a Mazars adóosztályán dolgozott. 2016-tól saját vállalkozását vezeti.

Közel 10 éves szakmai pályafutása alatt dolgozott multinacionális vállalatcsoportok, belföldi nagyvállalatok, külföldi és magyar KKV-k, és mikrovállalkozások megbízásából is. Ügyfélkörét jelenleg is ilyen típusú vállalkozások alkotják.

Célja, hogy a piacvezető nemzetközi tanácsadó cégeknél szerzett tapasztalatával, és az ott elsajátított megközelítéssel, szemléletmóddal a hazai gazdaság szereplőinek segítsen eligazodni a magyar adórendszerben – hozzájárulva ezzel mind a vállalkozások fejlődéséhez, mind pedig a nemzetgazdaság erősödéséhez.

A Caesar Consulting keretei között adózási, jogi és számviteli szakemberek dolgoznak együtt, amely többszempontú megközelítés komplex megoldásokat és kiemelkedő hatékonyságot kínál az ügyfeleknek, legyen szó adótervezésről, jogszabály-értelmezésről, adóellenőrzésről vagy adóügyi jogvitáról.

Munkája mellett doktori (PhD) tanulmányokat folytat a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Doktori Iskolájában, rendszeresen publikál szakmai és tudományos fórumokon, közreműködik az Adótanácsadók Egyesülete szakmai munkájában és a fiatal vállalkozók indulását segítő BossConnect Mentor Programban.

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Válaszra vár

0 komment

Kiva – saját gépkocsi használata

Kata, kiva

Tisztelt Adózóna! Egy futárszolgáltatással foglalkozó bt. alkalmazottai saját gépkocsival végzik a csomagok kézbesítését. A részükre kifizetett költségtérítés összege növeli a kiva alapját? »

Válaszra vár

0 komment

Fejlesztési tartalék + kiva

Általános

Kedves Szakértő! 2017-ben fejlesztési tartalékot képeztünk a cégnél. 2018. 07. 01-jétől beléptünk a Kkiva adózás hatálya alá. »

Válaszra vár

0 komment

2008-as bevallás, a kiva és a 60 eurós napidíj

Kata, kiva

1.) Nemzetközi árufuvarozással foglalkozó cég a gépkocsivezetőknek adómentesen fizet 60 euró napidíjat. A 2008 bevallás M lapján hová kell beállítani, és milyen kóddal? 2. »

Megválaszolva

0 komment

Kivás vendéglátó bt.

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! Kivás vendéglátó bt. büfét üzemeltet, teáorszáma 5610. Március 23-ától bezárta a büfét a vírusveszély idejére. Ez az egyedüli tevékenysége. »

Megválaszolva

0 komment

Koronavírus miatti taxis vállalkozás adózása

Koronavírus-járvány

Tisztelt Szakértő! Személyszállítással foglalkozó egyszemélyes kft.-ben a szolgáltatást végző tag tagi jogviszonyban kapja a munkabérét, és a vállalkozás a kiva szerint adózik. »

Megválaszolva

0 komment

Kiva alapja tag esetében

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! A következő kérdéssel fordulok Önhöz: Egy kivás kft.-ben az ügyvezető tagként van jogviszonyban 2019-ben. Nem a minimálbért, hanem a garantált bérminimumot számfejtettem neki. »

Megválaszolva

0 komment

Rendezvény: étkezés áfája

Áfa

https://adozona.hu/afa/Konferencia_es_rendezvenyszervezes_afa_szam_9143X0 A fenti cikkben a példában az alvállakozó ételszolgáltató cég számlájában 5%-os áfatartalmat írtak, holott az áfatörvény 3. »

Megválaszolva

0 komment

Kiva alól kikerülés kapcsolt vállalkozás létszáma miatt

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! Adott egy kiva alá tartozó kft., melyben tulajdonos- és ügyvezető-változás következett be. Az új többségi tulajdonos a kft. »

Megválaszolva

0 komment

SZÜV

Általános

Tisztelt Szakértő! Vagyonfelosztási javaslat és taggyűlési jegyzőkönyv kitöltésével és csatolásával kapcsolatban szeretnék kérdezni. 14. illetve 18. számú mellékletek a 21/2006. (V. 18. »

Megválaszolva

0 komment

Kivából visszatérés taóba, tárgyieszköz-elszámolás

Általános

Kivás cégünk visszatér az Tao hatálya alá. A tárgyi eszközöknél nem egyértelmű az elszámolás. »

Megválaszolva

0 komment

Tévesen bevallott innovációs járulék

Társasági adó / Innovációs járulék

Tisztelt Szakértő! Egy belföldi (addig mikrovállalkozás) cég tulajdonjogát 2018 áprilisában egy külföldi vállalat (egyértelműen középvállalkozás) 100 százalékban megvásárolta. A 2019. »

Megválaszolva

0 komment

Katás egyéni vállalkozó kft.-vé alakulása

Kata, kiva

Tisztelt Adózóna! Katás egyéni vállalkozó kft.-vé szeretne átalakulni, előírás-e ehhez könyvvizsgáló megbízása? Jól tudom-e, hogy mindössze egy nyitómérleget kell készítenie? »

Megválaszolva

0 komment

Kiva-kedvezmény utólag

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! Egy kivás kft. »

Megválaszolva

0 komment

Katás egyéni cég bevétele devizában

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! Hozzáértő segítségét szeretném kérni az alábbi kérdésben. Ügyfelem kata hatálya alá tartozó egyéni cég formájában működik. »

Megválaszolva

0 komment

Kivás cég munkavállalójának osztalék típusú jövedelme

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! Szeretném a segítségét kérni az alábbi ügyben: adott egy munkavállaló, aki egy kiva szerint adózó cégnél dolgozik. (Tehát a cég a munkabére után nem szochót, hanem kivát fizet). »

Megválaszolva

0 komment

Kiva alapja

Kata, kiva

Egy mikrovállalkozó kft.-nél a 150%-kal emelt egészségbiztosítási alapot vagy a szociális hozzájárulási alapot (125%-ot) kell figyelembe venni a kivaalap kiszámításánál? »

Megválaszolva

0 komment

Megválaszolva

0 komment

Használt ingatlan vásárlása a kivában

Kata, kiva

Ha egy kiva hatálya alá tartozó társaság beruházási hitelből finanszírozza a már használt ingatlan beszerzését (beruházását), akkor igénybe vehető-e valamilyen kedvezmény? »

Megválaszolva

0 komment

Betéti társasági kültagja lehet katás?

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! Adott egy bt., ahol a beltag már katás, de a kültag is szeretné személyesen részt venni a munkában. Őt bejelenthetjük mint katás tagot? »

Megválaszolva

0 komment

Kivás kft. ügyvezető jövedelmei

Általános

Egy kiva szerint adózó kft. ügyvezetője munkabére a kiva-törvény szerint adózik, tehát csak 13% adót fizet (szocho, szakképzési hozzájárulás, nyugdíj-, eü. járulékot nem fizet). »

További hasznos adózási információk

Kérdések és válaszok

Magyar cég, külföldi alvállalkozó

Nagy Norbert

adószakértő

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close