dr. Császár Zoltán adótanácsadó, jogász

Közgazdasági és jogi végzettséggel, adótanácsadói és mérlegképes könyvelői bizonyítvánnyal rendelkezik. Karrierjét 2008-ban az Ernst & Youngnál kezdte, majd a LeitnerLeitner és a Mazars adóosztályán dolgozott. 2016-tól saját vállalkozását vezeti.

Közel 10 éves szakmai pályafutása alatt dolgozott multinacionális vállalatcsoportok, belföldi nagyvállalatok, külföldi és magyar KKV-k, és mikrovállalkozások megbízásából is. Ügyfélkörét jelenleg is ilyen típusú vállalkozások alkotják.

Célja, hogy a piacvezető nemzetközi tanácsadó cégeknél szerzett tapasztalatával, és az ott elsajátított megközelítéssel, szemléletmóddal a hazai gazdaság szereplőinek segítsen eligazodni a magyar adórendszerben – hozzájárulva ezzel mind a vállalkozások fejlődéséhez, mind pedig a nemzetgazdaság erősödéséhez.

A Caesar Consulting keretei között adózási, jogi és számviteli szakemberek dolgoznak együtt, amely többszempontú megközelítés komplex megoldásokat és kiemelkedő hatékonyságot kínál az ügyfeleknek, legyen szó adótervezésről, jogszabály-értelmezésről, adóellenőrzésről vagy adóügyi jogvitáról.

Munkája mellett doktori (PhD) tanulmányokat folytat a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Doktori Iskolájában, rendszeresen publikál szakmai és tudományos fórumokon, közreműködik az Adótanácsadók Egyesülete szakmai munkájában és a fiatal vállalkozók indulását segítő BossConnect Mentor Programban.

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Válaszra vár

0 komment

Kiva-kedvezmény utólag

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! Egy kivás kft. »

Válaszra vár

0 komment

Katás egyéni cég bevétele devizában

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! Hozzáértő segítségét szeretném kérni az alábbi kérdésben. Ügyfelem kata hatálya alá tartozó egyéni cég formájában működik. »

Válaszra vár

0 komment

Kivás cég munkavállalójának osztalék típusú jövedelme

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! Szeretném a segítségét kérni az alábbi ügyben: adott egy munkavállaló, aki egy kiva szerint adózó cégnél dolgozik. (Tehát a cég a munkabére után nem szochót, hanem kivát fizet). »

Válaszra vár

0 komment

Kiva alapja

Kata, kiva

Egy mikrovállalkozó kft.-nél a 150%-kal emelt egészségbiztosítási alapot vagy a szociális hozzájárulási alapot (125%-ot) kell figyelembe venni a kivaalap kiszámításánál? »

Megválaszolva

0 komment

Megválaszolva

0 komment

Használt ingatlan vásárlása a kivában

Kata, kiva

Ha egy kiva hatálya alá tartozó társaság beruházási hitelből finanszírozza a már használt ingatlan beszerzését (beruházását), akkor igénybe vehető-e valamilyen kedvezmény? »

Megválaszolva

0 komment

Betéti társasági kültagja lehet katás?

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! Adott egy bt., ahol a beltag már katás, de a kültag is szeretné személyesen részt venni a munkában. Őt bejelenthetjük mint katás tagot? »

Megválaszolva

0 komment

Kivás kft. ügyvezető jövedelmei

Általános

Egy kiva szerint adózó kft. ügyvezetője munkabére a kiva-törvény szerint adózik, tehát csak 13% adót fizet (szocho, szakképzési hozzájárulás, nyugdíj-, eü. járulékot nem fizet). »

Megválaszolva

0 komment

Adómentes bevétel eva-tao

Eva

Tisztelt Császár Zoltán! »

Megválaszolva

3 komment

Egyszerűsített végelszámolás letölthető nyomtatványai

Általános

Könyvelőként két ügyfelemnek (bt. és kft.) szeretném elindítani az egyszerűsített végelszámolást. Elakadtam azonban a cégbírósághoz beadandó (21/2006. (V. 18.) IM rendelet 13-18. sz, mell. »

Megválaszolva

0 komment

Pótbefizetés szochovonzata

Tb / Járulékok / Nyugdíj

Tisztelt Szakértők! Adott egy egyszemélyes kft. A tulajdonos magánszemély. A kft. kivaalany. »

Megválaszolva

0 komment

Osztalék utáni adófizetési kötelezettség kivás cégnél

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! A kiva szerint adózó cégünk a korábbi évek eredménye terhére, osztalék fizetéséről döntött a 2018. évi mérleg készítésekor. »

Megválaszolva

0 komment

Lakásértékesítés

Társasági adó / Innovációs járulék

https://adozona.hu/afa/Ingatlanok_afaja_harom_kerdes_harom_valasz_WLLEQY Tisztelt Adózóna! Egy cég ingatlant értékesít magánszemélynek. »

Megválaszolva

0 komment

Kivás kft. ügyvezetője munkaviszonyban

Kata, kiva

Nem kaptam kielégítő vàlaszt korábbi kérdésemre: Kivás kft. ügyvezetöje munkaviszonyban munkabért kap. Fö kérdèsem az volt, hogy az ö bèrèt sem terhelik ezek az adók, vagy csak a 13 százalék kiva? »

Megválaszolva

0 komment

Kivás adózó szochója az ügyvezető esetében

Kata, kiva

Kérdésem, jól értelmezem-e, hogy a kivás kft. »

Megválaszolva

0 komment

Tag díjazása

Általános

Tisztelt Szakértő! Egy kft.-ben az egyik telephely megszűnik, és ennek felszámolásában (pakolás, intézkedés stb.) az egyik, nem közreműködő tag is részt vesz. »

Megválaszolva

0 komment

Munkaadó által nyújtott kölcsön

Kata, kiva

Van-e valamilyen akadálya, korlátja annak, hogy valamely magánszemély, akár munkavállalóként, akár tulajdonosként kölcsönt vegyen fel az őt alkalmazó/általa tulajdonolt cégtől? »

Megválaszolva

0 komment

Személygépkocsi használatba, kölcsönbe, bérbeadása, kft. más kft.-nek

Általános

Egy kft. a pénzügyi lízingbe vett személygépkocsiját 3 évre használatba adja egy másik kft.-nek, melyben a tulajdonosok között van azonos. A használatba adásról milyen szerződést köthet? »

Megválaszolva

0 komment

Evás bt. megszüntetése

Általános

Tisztelt Szakértő! Van egy bt., amely az eva hatálya alátartozik, bevételi nyilvántartást vezet. Mivel az eva december 31-én megszűnik, a tulajdonosok szeretnék a bt.-t is megszüntetni. »

További hasznos adózási információk

Kérdések és válaszok

Viszonteladó nemzetközi vonatkozásban

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Lakásfelújítás áfaszabálya 2019

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Díjbekérő, előleg, végszámla

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close