Dr. Császár Zoltán adótanácsadó, jogász

Közgazdasági és jogi végzettséggel, adótanácsadói és mérlegképes könyvelői bizonyítvánnyal rendelkezik. Karrierjét 2008-ban az Ernst & Youngnál kezdte, majd a LeitnerLeitner és a Mazars adóosztályán dolgozott. 2016-tól saját vállalkozását vezeti.

Közel 10 éves szakmai pályafutása alatt dolgozott multinacionális vállalatcsoportok, belföldi nagyvállalatok, külföldi és magyar KKV-k, és mikrovállalkozások megbízásából is. Ügyfélkörét jelenleg is ilyen típusú vállalkozások alkotják.

Célja, hogy a piacvezető nemzetközi tanácsadó cégeknél szerzett tapasztalatával, és az ott elsajátított megközelítéssel, szemléletmóddal a hazai gazdaság szereplőinek segítsen eligazodni a magyar adórendszerben – hozzájárulva ezzel mind a vállalkozások fejlődéséhez, mind pedig a nemzetgazdaság erősödéséhez.

A Caesar Consulting keretei között adózási, jogi és számviteli szakemberek dolgoznak együtt, amely többszempontú megközelítés komplex megoldásokat és kiemelkedő hatékonyságot kínál az ügyfeleknek, legyen szó adótervezésről, jogszabály-értelmezésről, adóellenőrzésről vagy adóügyi jogvitáról.

Munkája mellett doktori (PhD) tanulmányokat folytat a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Doktori Iskolájában, rendszeresen publikál szakmai és tudományos fórumokon, közreműködik az Adótanácsadók Egyesülete szakmai munkájában és a fiatal vállalkozók indulását segítő BossConnect Mentor Programban.

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Válaszra vár

0 komment

Kivás kft. végelszámolása

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! A kérdésem az lenne, hogy egy kivaalany kft. »

Megválaszolva

0 komment

Tevékenységet záró mérleg kata végelszámolás

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! A 2022.08.31-ig katás bt. elhatározta a végelszámolását. Milyen bevallást kell a céginformáció felé benyújtani a tevékenységlezárás címén? 2022. 08. »

Megválaszolva

0 komment

Fakitermelés adózás többlethasználatnál

Szja / Ekho / Különadó

A fakitermelés közös erdőben többlethasználatnál adózása érdekelne. »

Megválaszolva

0 komment

Katás bt. bevétele kiva alati kifizetés

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! Katás bt. 09.01-gyel kivát választott. Augusztusban kiállított egy folyamatos teljesítésű augusztusra vonatkozó számlát, de a folyamatos teljesítés miatt a teljesítési dátum 09.05. »

Megválaszolva

0 komment

Kivás bt.

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! Van egy egyéni vállalkozó, aki kivás bt.-t szeretne alapítani. »

Megválaszolva

0 komment

Fürdőbelépő és helyiségbérlet elszámolása, adózása

Általános

Tisztelt Szakértő ! Egy kft. családi napot tartott, amelyen a dolgozói és azok közvetlen hozzátartozói vettek részt. »

Megválaszolva

0 komment

Kifizetői 40 százalékos adó katabevétel után

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! Katás vállalkozó partnerünk havonta számláz cégünk felé, és a részünkre 2022. augusztusban kiállított számlájával átlépte 2022. januártól halmozottan számítva a 3 millió forintot. »

Megválaszolva

0 komment

Lakáscélú munkáltató kölcsön

Általános

Tisztelt Szakértő! Társaságunk munkavállalói évekkel ezelőtt adómentesen juthattak hozzá lakáscélú munkáltatói kölcsönhöz, az összegek folyósítását hitelintézet útján valósítottuk meg. »

Megválaszolva

0 komment

Kizárás katából

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Katás bt.-t 2022. 08. 10. dátummal kelt határozattal 2021. 11. 12 -ére visszamenőleges hatállyal kizárták a kata adózói körből. »

Megválaszolva

0 komment

Terményben kiadott bérleti díj

Áfa

Tisztelt Szakértő! Az alábbiakban szeretnénk a segítségüket kérni: Egy áfás családi gazdaság a termőföld bérleti díját terményben téríti meg. »

Megválaszolva

0 komment

Kata, kiva, átalány

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő, az alábbi kérdéseim lennének: Katából kizárt nyugdíjas egyéni vállalkozóra, aki átalányadózó lesz, arra T1041-et nem kell küldeni, ha jól gondoljuk? »

Megválaszolva

0 komment

Kiva részmunkaidő

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! Abban szeretném a segítségét kérni, hogy egy bt. szeptember 1-jétől kiva szerinti adózást szeretne választani. »

Megválaszolva

0 komment

Saját üzletrészvásárlás, kiva

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! Egy kivás kft. magánszemély tulajdonosa ki akar lépni a cégből. 2/7 rész tulajdonrésze van, a törzsbetétje 1 000 000 Ft. A törzstőke 3 500 000 Ft. »

Megválaszolva

0 komment

Megválaszolva

0 komment

Kata számlázás és a teljesítés ideje

Kata, kiva

Tisztelt Szakértők! Minden leírt és hangzó információ alapján a régi kata alatt 08. 31. napjáig kiszámlázható a 2022. év vélelmezett teljesítménye időszakos elszámolások alapján. »

Megválaszolva

0 komment

Egyéni vállalkozás szüneteltetése

Általános

Tisztelt Szakértő! Most katás egyéni vállalkozó 2022. szeptember 1. és december 31. között nem fog számlát kibocsájtani. »

Megválaszolva

0 komment

Katás vállalkozó negyedéves számlázása

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! Katás egyéni vállalkozó negyedévente számláz a cégeknek szerződés szerint. Szeptember 1-jétől átalányadózó lesz. Az lenne a kérdésem, hogy ebben az esetben a III. »

Megválaszolva

0 komment

Kata és az illeték

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! Most még katás egyéni vállalkozó gépjármű-értékesítéssel foglalkozik, és 2022-re megvan a visszterhes átruházásból adódó illetékkedvezménye (régi 5010). »

Megválaszolva

0 komment

Katás cég végelszámolása

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! Katás bt. augusztus 31-gyel kéri végelszámolását. Azt olvastam, hogy a bt.-nek nem kell társaságiadó-bevallást készítenie, ha mindvégig a kata szabályai szerint adózott. Jelen bt. »

További hasznos adózási információk

Kérdések és válaszok

Évközben átalányadóról szja-ra váltás

Adózóna szerkesztőség

kérdések és válaszok

Ingatlanbérlet, rezsi elszámolása

Nagy Norbert

adószakértő

Egyesület végelszámolásának nyomtatványai II.

Pölöskei Pálné

adószakértő