További témák
dr. Császár Zoltán adótanácsadó, jogász

Közgazdasági és jogi végzettséggel, adótanácsadói és mérlegképes könyvelői bizonyítvánnyal rendelkezik. Karrierjét 2008-ban az Ernst & Youngnál kezdte, majd a LeitnerLeitner és a Mazars adóosztályán dolgozott. 2016-tól saját vállalkozását vezeti.

Közel 10 éves szakmai pályafutása alatt dolgozott multinacionális vállalatcsoportok, belföldi nagyvállalatok, külföldi és magyar KKV-k, és mikrovállalkozások megbízásából is. Ügyfélkörét jelenleg is ilyen típusú vállalkozások alkotják.

Célja, hogy a piacvezető nemzetközi tanácsadó cégeknél szerzett tapasztalatával, és az ott elsajátított megközelítéssel, szemléletmóddal a hazai gazdaság szereplőinek segítsen eligazodni a magyar adórendszerben – hozzájárulva ezzel mind a vállalkozások fejlődéséhez, mind pedig a nemzetgazdaság erősödéséhez.

A Caesar Consulting keretei között adózási, jogi és számviteli szakemberek dolgoznak együtt, amely többszempontú megközelítés komplex megoldásokat és kiemelkedő hatékonyságot kínál az ügyfeleknek, legyen szó adótervezésről, jogszabály-értelmezésről, adóellenőrzésről vagy adóügyi jogvitáról.

Munkája mellett doktori (PhD) tanulmányokat folytat a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Doktori Iskolájában, rendszeresen publikál szakmai és tudományos fórumokon, közreműködik az Adótanácsadók Egyesülete szakmai munkájában és a fiatal vállalkozók indulását segítő BossConnect Mentor Programban.

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Válaszra vár

0 komment

Pótbefizetés visszafizetése

Társasági jog

Tisztelt Szakértő! A taggyűlés pótbefizetésről döntött 2010-ben, melynek visszafizetési határideje 2014-ben volt. Az egyik tulajdonos nem teljesítette, 2018-ban fogja befizetni. »

Válaszra vár

0 komment

Apport kivétele

Általános

Tisztelt Szakértő! Magyar kft. magánszemély tulajdonosa a gép apportot pénzre cseréli a jegyzett tőkében. 1.) Az apport kivétele termékértékesítésnek számít-e, ami áfafizetési kötelezettséggel jár? »

Megválaszolva

1 komment

Törzstőke leszállítása tőkekivonással

Társasági jog

Tisztelt Szakértő! A következő témában kérném a segítségét. Egy kft.-nek három (A, B, C) tulajdonosa volt. A saját tőkéje a következőkből tevődött össze: A Kft. törzstőkéje 9 000 000 forint. »

Megválaszolva

0 komment

Ingatlan-bérbeadás

Társasági jog

Tisztelt Szakértő! Egyszemélyes kft. székhelye a társaság tulajdonosának ingatlanában van bejelentve. »

Megválaszolva

0 komment

Társaságból kilépő tag

Társasági jog

Tisztelt Szakértő! Egy kft.-ből az egyik tag ki szeretne lépni. Nyilvántartott tagi kölcsöne több millió forint, kilépéskor nem tudja a társaság részére kifizetni az összeget, elengedni nem szeretné. »

Megválaszolva

0 komment

Örökölt üzletrész értékesítése

Általános

Tisztelt Szakértő, Ügyfelem magánszemély résztulajdonos egy termelő középvállalkozásban, ahol az összes tulajdonos családtag magánszemély. »

Megválaszolva

0 komment

Iratminta végelszámoláshoz

Társasági jog

Egyszerűsített végelszámolás befejezésekor a cégbírósághoz a határozat és vagyonfelosztás iratmintával történhet. Iratmintát nem találok, csak úgy, hogy a rendeletből kimásolom. Van más lehetőség is? »

Megválaszolva

0 komment

Megválaszolva

0 komment

Nonprofit kft. megszüntetése

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Szeretnénk megszüntetni egy vagyonnal (tárgyi eszközök és pénz) rendelkező nonprofit kft.-t, amely nem közhasznú, tartozása nincs. Kérdésünk, hogy a nonprofit kft. »

Megválaszolva

0 komment

Vagyonfelosztási javaslat és határozat egyszerűsített végelszámolásnál

Társasági jog

Tisztelt Szakértő! A 2018. július 1. után elindított egyszerűsített végelszámolás esetén az eljárás végén a vagyonfelosztási javaslatot és a határozatot kötött formában kell beküldeni a cégbíróságnak. »

Megválaszolva

0 komment

Kényszertörlés

Társasági jog

https://adozona.hu/kerdesek/2018_9_3_Kenyszertorlesi_eljaras_cvk fenti hivatkozásra tekintettel: Névtelen kommentelő: Tisztelt Szakértő! »

Megválaszolva

0 komment

Örökölt vállalkozás megszüntetése vagy eladása – 2

Általános

Tisztelt Szakértő! Köszönöm szépen a válaszát. Egy kérdésem lenne még a témával kapcsolatban: A végelszámolással történő megszüntetés esetén (1. »

Megválaszolva

0 komment

Bérlemény elszámolása

Általános

Egy étterem-panziót szeretnék működtetni bérleti üzemeltetéssel, melynek magánszemély a tulajdonosa és ő ragaszkodik ahhoz, hogy csakis magánszemélynek adja bérbe, ráadásul számla nélkül. »

Megválaszolva

0 komment

Kiva választása

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! Egy 2018 szeptemberében alakuló betéti társaság 2019. évtől választhatja-e a kiva adózási módot? Válaszát megköszönve Bognárné »

Megválaszolva

0 komment

Elhunyt beltag

Általános

T. Szakértő! A bt. beltagja elhunyt, a cég érdemben már régóta nem dolgozik. A kültag elindíthatja-e az egyszerűsített végelszámolási folyamatot?A kültag mérlegképes könyvelő. »

Megválaszolva

0 komment

Egyszerűsített végelszámolás július 1-jétől

Társasági jog

Tisztelt Szakértő! 2018.július 1-jétől életbe lépett egyszerűsített végelszámolás folyamatára és nyomtatványaira vonatkozik a kérdésem. Mi a teendője a könyvelőnek ? »

Megválaszolva

0 komment

Egyszerűsített végelszámolás

Társasági jog

Tisztelt Szakértő! Egy betéti társaság egyszerűsített végelszámolását készítem. A végelszámolás lezárásánál tartok. Megvannak az iratminta szerinti határozatok, vagyonfelosztási javaslat. »

Megválaszolva

0 komment

Tagi kölcsön és társasági adó

Általános

A bt. végelszámolás alatt áll. Tagi kölcsöne 1 965 ezer forint. A 18 százalék ajándékozási illetéket megfizeti, hogy kell eljárni a NAV-nál? Van erre valamilyen nyomtatvány? »

Megválaszolva

0 komment

Örökölt vállalkozás megszüntetése vagy eladása

Általános

Tisztelt Szakértő! Adott egy egyszemélyes kft., amelyet édesanyja után öröklés útján szerzett meg a jelenlegi tulajdonos-ügyvezető (korábban is egyszemélyes kft. »

Megválaszolva

1 komment

Kényszertörlési eljárás

Általános

Tisztelt Szakértő! A kft.-vel szemben kényszertörlési eljárást indított a cégbíróság. A cégkivonatban azt látjuk, hogy a kényszertörlési eljárás kezdete 07/10. »

Kérdések és válaszok

Nyugdíjas foglalkoztatása

Széles Imre

tb-szakértő

Gyermekápolási táppénz

Széles Imre

tb-szakértő

Csed, gyes, gyed

Széles Imre

tb-szakértő

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X