dr. Császár Zoltán adótanácsadó, jogász

Közgazdasági és jogi végzettséggel, adótanácsadói és mérlegképes könyvelői bizonyítvánnyal rendelkezik. Karrierjét 2008-ban az Ernst & Youngnál kezdte, majd a LeitnerLeitner és a Mazars adóosztályán dolgozott. 2016-tól saját vállalkozását vezeti.

Közel 10 éves szakmai pályafutása alatt dolgozott multinacionális vállalatcsoportok, belföldi nagyvállalatok, külföldi és magyar KKV-k, és mikrovállalkozások megbízásából is. Ügyfélkörét jelenleg is ilyen típusú vállalkozások alkotják.

Célja, hogy a piacvezető nemzetközi tanácsadó cégeknél szerzett tapasztalatával, és az ott elsajátított megközelítéssel, szemléletmóddal a hazai gazdaság szereplőinek segítsen eligazodni a magyar adórendszerben – hozzájárulva ezzel mind a vállalkozások fejlődéséhez, mind pedig a nemzetgazdaság erősödéséhez.

A Caesar Consulting keretei között adózási, jogi és számviteli szakemberek dolgoznak együtt, amely többszempontú megközelítés komplex megoldásokat és kiemelkedő hatékonyságot kínál az ügyfeleknek, legyen szó adótervezésről, jogszabály-értelmezésről, adóellenőrzésről vagy adóügyi jogvitáról.

Munkája mellett doktori (PhD) tanulmányokat folytat a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Doktori Iskolájában, rendszeresen publikál szakmai és tudományos fórumokon, közreműködik az Adótanácsadók Egyesülete szakmai munkájában és a fiatal vállalkozók indulását segítő BossConnect Mentor Programban.

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Válaszra vár

0 komment

Pótbefizetés szochovonzata

Tb / Járulékok / Nyugdíj

Tisztelt Szakértők! Adott egy egyszemélyes kft. A tulajdonos magánszemély. A kft. kivaalany. »

Megválaszolva

0 komment

Osztalék utáni adófizetési kötelezettség kivás cégnél

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! A kiva szerint adózó cégünk a korábbi évek eredménye terhére, osztalék fizetéséről döntött a 2018. évi mérleg készítésekor. »

Megválaszolva

0 komment

Lakásértékesítés

Társasági adó / Innovációs járulék

https://adozona.hu/afa/Ingatlanok_afaja_harom_kerdes_harom_valasz_WLLEQY Tisztelt Adózóna! Egy cég ingatlant értékesít magánszemélynek. »

Megválaszolva

0 komment

Kivás kft. ügyvezetője munkaviszonyban

Kata, kiva

Nem kaptam kielégítő vàlaszt korábbi kérdésemre: Kivás kft. ügyvezetöje munkaviszonyban munkabért kap. Fö kérdèsem az volt, hogy az ö bèrèt sem terhelik ezek az adók, vagy csak a 13 százalék kiva? »

Megválaszolva

0 komment

Kivás adózó szochója az ügyvezető esetében

Kata, kiva

Kérdésem, jól értelmezem-e, hogy a kivás kft. »

Megválaszolva

0 komment

Tag díjazása

Általános

Tisztelt Szakértő! Egy kft.-ben az egyik telephely megszűnik, és ennek felszámolásában (pakolás, intézkedés stb.) az egyik, nem közreműködő tag is részt vesz. »

Megválaszolva

0 komment

Munkaadó által nyújtott kölcsön

Kata, kiva

Van-e valamilyen akadálya, korlátja annak, hogy valamely magánszemély, akár munkavállalóként, akár tulajdonosként kölcsönt vegyen fel az őt alkalmazó/általa tulajdonolt cégtől? »

Megválaszolva

0 komment

Személygépkocsi használatba, kölcsönbe, bérbeadása, kft. más kft.-nek

Általános

Egy kft. a pénzügyi lízingbe vett személygépkocsiját 3 évre használatba adja egy másik kft.-nek, melyben a tulajdonosok között van azonos. A használatba adásról milyen szerződést köthet? »

Megválaszolva

0 komment

Evás bt. megszüntetése

Általános

Tisztelt Szakértő! Van egy bt., amely az eva hatálya alátartozik, bevételi nyilvántartást vezet. Mivel az eva december 31-én megszűnik, a tulajdonosok szeretnék a bt.-t is megszüntetni. »

Megválaszolva

0 komment

Kivás és taós cég összeolvadása

Kata, kiva

Tisztelt Szekértő! Egy kft., amely a kiva hatálya alá tartozik, 2019-ben beolvadna egy másik kft.-be, amely a tao hatálya alá tartozik. A beolvadás dátuma 2019.09.30. »

Megválaszolva

0 komment

Visszalépés a kivából

Kata, kiva

Tisztelt Adózóna! Egy kft. tárgyév július hónapban bejelentkezett a kiva alá, amely tényt az augusztus hóban lekért törzsadata bizonyítja. »

Megválaszolva

0 komment

Műemléki ingatlan, adóalap-kedvezmény

Társasági adó / Innovációs járulék

Tisztelt Szakértő! Az Adózóna közelmúltban, műemléki ingatlanok adóalap-kedvezménye tárgyában megjelent cikksorozat II. »

Megválaszolva

0 komment

Kiva tárgyi eszköz

Kata, kiva

T. Szakértő! A kiva törvény értelmében a tárgyévi beruházásokkal csökkenteni lehet a fizetendő adót. Egy cukrászda 1 millió forintért vásárolt egy fagylaltgépet, tehát nála ez új beszerzés. »

Megválaszolva

0 komment

Kiva alapja

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! Egy kiva hatálya alá tartozó társaság megvásárolja egy másik társaság üzletrészét, majd a későbbiekben magasabb áron azt eladja. »

Megválaszolva

0 komment

Kivaalany térítés nélküli ingatlanátadása

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben kérem szíves állásfoglalását: Van egy kivás cég, mely rendelkezik egy jelenleg irodának használt ingatlannal. A kft. »

Megválaszolva

0 komment

Alkalmi munkabér

Kata, kiva

Az alábbi cikkben azt olvastam, hogy az alkalmi munkabér után kivát kell fizetni. Ezt úgy kell érteni, mint a társasági adónál: növeli a különbözet a kiva alapját? »

Megválaszolva

0 komment

Nyugdijas ügyvezető jogállása és a kiva

Általános

Társasági szerződésbe foglalva hogy az ügyvezető munkaviszonyban dolgozik háziorvosi feladatok lát el. A kft. a betegellátást az orvoson keresztül gyakorolhatja. »

Megválaszolva

0 komment

Kiva alapja 2019-ben a szochokedvezményekkel

Kata, kiva

Tisztelt Adózóna! Szeretném megkérdezni, hogy részmunkaidőben foglalkoztatott dolgozó esetében mekkora a kedvezmény összege a kivaalap számításakor? Ha jól tudom, a 2018. évi LII. tv. 10. § és 13. »

Megválaszolva

0 komment

Kiva – kapcsolt vállalkozás

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! Tavalyi, kivával kapcsolatos előadás során hallottam, hogy csak bemenetkor szükséges a kapcsolt vállalkozások adatait együttesen vizsgálni. »

Megválaszolva

0 komment

Ingóság bérbeadása – kiva

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! Kivás kft. magánszemélytől személygépkocsit bérel. Kifizetőről van szó, tehát elméletileg nem a magánszemélyt terheli a szochofizetési kötelezettség, hanem a bérbe vevőt. »

További hasznos adózási információk

Kérdések és válaszok

Iratmegsemmisítés módja

Szolnoki Béla

adószakértő, könyvvizsgáló

Családi gazdaság – saját termék gyártatása

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Telek értékcsökkenése beépítés esetén

Szolnoki Béla

adószakértő, könyvvizsgáló

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X