Dr. Császár Zoltán adótanácsadó, jogász

Közgazdasági és jogi végzettséggel, adótanácsadói és mérlegképes könyvelői bizonyítvánnyal rendelkezik. Karrierjét 2008-ban az Ernst & Youngnál kezdte, majd a LeitnerLeitner és a Mazars adóosztályán dolgozott. 2016-tól saját vállalkozását vezeti.

Közel 10 éves szakmai pályafutása alatt dolgozott multinacionális vállalatcsoportok, belföldi nagyvállalatok, külföldi és magyar KKV-k, és mikrovállalkozások megbízásából is. Ügyfélkörét jelenleg is ilyen típusú vállalkozások alkotják.

Célja, hogy a piacvezető nemzetközi tanácsadó cégeknél szerzett tapasztalatával, és az ott elsajátított megközelítéssel, szemléletmóddal a hazai gazdaság szereplőinek segítsen eligazodni a magyar adórendszerben – hozzájárulva ezzel mind a vállalkozások fejlődéséhez, mind pedig a nemzetgazdaság erősödéséhez.

A Caesar Consulting keretei között adózási, jogi és számviteli szakemberek dolgoznak együtt, amely többszempontú megközelítés komplex megoldásokat és kiemelkedő hatékonyságot kínál az ügyfeleknek, legyen szó adótervezésről, jogszabály-értelmezésről, adóellenőrzésről vagy adóügyi jogvitáról.

Munkája mellett doktori (PhD) tanulmányokat folytat a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Doktori Iskolájában, rendszeresen publikál szakmai és tudományos fórumokon, közreműködik az Adótanácsadók Egyesülete szakmai munkájában és a fiatal vállalkozók indulását segítő BossConnect Mentor Programban.

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Megválaszolva

0 komment

Hipatámogatás könyvelése

Helyi adó

Tisztelt Szakértő! Kérdésem az lenne, hogy a kkv-knak nyújtandó hipa átmeneti vagy de minimis támogatás könyvelésére melyik gyakorlatot látják megfelelőnek? »

Megválaszolva

0 komment

Egyéni ügyvédből ügyvédi iroda

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! A következő ügyben szeretnék állásfoglalást kérni. Ha egy egyéni ügyvédből ügyvédi iroda jön létre, akkor a létrejövő ügyvédi iroda választhatja-e a kiva szerinti adózási módot? »

Megválaszolva

0 komment

Iparűzési adó alapja a helyi rendelet szerint

Helyi adó

A helyi önkormányzat 2,5 millió Ft-ban határozta meg a hipa-mentességet. »

Megválaszolva

0 komment

Kiva nyomtatvány

Kata, kiva

Tisztelt Szakértők! Egy vállalkozás 2021. évi kiva időszakos tevékenysége eredményét 2022. évben tartott taggyűlésen osztalékként hagyja jóvá, és ezután kerül kifizetésre is. »

Megválaszolva

0 komment

Tao-alap csökkentése tevékenységet nem végző kft.-nél

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Egy kft.-nél tulajdonosváltozás történt 2021-ben. Az előző tulajdonosok a társaság tulajdonában lévő telekre terven felüli értékcsökkenést számoltak el, és azt a tao-törvény 1. »

Megválaszolva

0 komment

Kis- és középvállalkozások adókedvezménye

Társasági adó / Innovációs járulék

Tisztelt Szakértő! Egy gazdasági társaság 2021. január 1-jei hatállyal kiválással átalakult. Két gazdasági társaság jött létre. »

Megválaszolva

0 komment

Ipa alapja kiva esetében

Kata, kiva

Tisztelt Cím! Kivás vállalkozás az ipa esetében az egyszerűsített adóalap (1,2 szeres) megállapítását választja. A kérdésem az lenne, hogy a 21KIVA bevallás 20. »

Megválaszolva

0 komment

Külföldi influenszer foglalkoztatása

Szja / Ekho / Különadó

Tisztelt Szakértő! Magyar vállalkozás külföldi influenszereket szeretne "foglalkoztatni". Ezzel kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy milyen formában teheti ezt meg. »

Megválaszolva

0 komment

Kiva-veszteség

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! A társaság 2020. január 1-jétől belépett a kiva hatálya alá. A társasági időszakról volt áthozott vesztesége. »

Megválaszolva

0 komment

Számvitel - katás bt. végelszámolása

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Katás bt. végelszámolással megszűnik. Eddig bevételi nyilvántartást vezetett, van katás túlfizetése, amit a végelszámolás időszaka alatt a NAV visszautal. »

Megválaszolva

0 komment

Megválaszolva

0 komment

"Szolgálati" kerékpár vásárlása

Általános

Tisztelt Szakértő! Kivás kft. elismert költsége lesz-e, ha kerékpárt vásárol, amelyet a személyesen közreműködő tag használ? »

Megválaszolva

0 komment

Kivaalap megállapítása

Kata, kiva

Tisztelt Adózóna! Egy 2021-ben alakult kft. mely a kiva alanya, jegyzett tőkéjének egy része készpénz volt. »

Megválaszolva

0 komment

Kivaalap

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! Egy kiva hatálya alá tartozó társaság a 2020. évi eredménye után osztalékfizetését hagyta jóvá. »

Megválaszolva

0 komment

Kiva – elhatárolt veszteség elévülése

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! Egy kft. 2021. 01.01-től lépett át taóból kivába, 2016. és 2017. évben a taoalapja negatív volt, ezért elhatárolt veszteségként hozzuk magunkkal. A 2016. »

Megválaszolva

0 komment

Kivás cég energiaellátók jövedelemadója

Kata, kiva

Tisztelt Adózóna! Az energiaellátók jövedelemadójával kapcsolatban lenne kérdésem. Adott egy 480 kWa és egy 300 kWa beépített teljesítményű erőmű egy társaság tulajdonában. »

Megválaszolva

0 komment

Társasági adó önellenőrzése

Társasági adó / Innovációs járulék

Társaságunk 2021.01.01-től kivás adózásra tért át. 2020-ban tévesen állapította meg a társasági adóját, ezért önellenőrizni kellett. »

Megválaszolva

0 komment

Halcsali TEAOR besorolása

Általános

Tisztelt Szakértő! Egy kft. halcsali, úgynevezett bojli gyártásába és értékesítésébe kezdene. A Nébih tájékoztatói szerint ez nem minősül takarmánynak, eledelnek. »

További hasznos adózási információk

Kérdések és válaszok

Egyéni vállalkozó bérhizlalás II.

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Művégtag költségeinek átvállalása

Lepsényi Mária

adószakértő