További témák
dr. Császár Zoltán adótanácsadó, jogász

Közgazdasági és jogi végzettséggel, adótanácsadói és mérlegképes könyvelői bizonyítvánnyal rendelkezik. Karrierjét 2008-ban az Ernst & Youngnál kezdte, majd a LeitnerLeitner és a Mazars adóosztályán dolgozott. 2016-tól saját vállalkozását vezeti.

Közel 10 éves szakmai pályafutása alatt dolgozott multinacionális vállalatcsoportok, belföldi nagyvállalatok, külföldi és magyar KKV-k, és mikrovállalkozások megbízásából is. Ügyfélkörét jelenleg is ilyen típusú vállalkozások alkotják.

Célja, hogy a piacvezető nemzetközi tanácsadó cégeknél szerzett tapasztalatával, és az ott elsajátított megközelítéssel, szemléletmóddal a hazai gazdaság szereplőinek segítsen eligazodni a magyar adórendszerben – hozzájárulva ezzel mind a vállalkozások fejlődéséhez, mind pedig a nemzetgazdaság erősödéséhez.

A Caesar Consulting keretei között adózási, jogi és számviteli szakemberek dolgoznak együtt, amely többszempontú megközelítés komplex megoldásokat és kiemelkedő hatékonyságot kínál az ügyfeleknek, legyen szó adótervezésről, jogszabály-értelmezésről, adóellenőrzésről vagy adóügyi jogvitáról.

Munkája mellett doktori (PhD) tanulmányokat folytat a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Doktori Iskolájában, rendszeresen publikál szakmai és tudományos fórumokon, közreműködik az Adótanácsadók Egyesülete szakmai munkájában és a fiatal vállalkozók indulását segítő BossConnect Mentor Programban.

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Megválaszolva

0 komment

Bt. végleszámolása

Általános

Tisztelt Szakértő! Egy betéti társaság 2019. 01. 01-jétől végelszámolni szeretne, egyszerűsített végelszámolási eljárással, a bt. könyvvizsgálatra nem kötelezett. »

Megválaszolva

0 komment

Tagi kölcsön apportja ázsiós tőkeemeléssel

Illeték

A szabadulás a tagi kölcsöntől című cikk (https://adozona.hu/szja_ekho_kulonado/Szabadulas_a_tagi_kolcsontol_FLUBY5) 3. »

Megválaszolva

0 komment

Közös tulajdon

Számvitel

Tisztelt Császár Zoltán! 2018.10.16-án feltett kérdésemmel kapcsolatban egy újabb lehetséges megoldás merült fel, melyben szeretném a tanácsát kérni. (Az előző kérdés linkje https://adozona. »

Megválaszolva

0 komment

Megválaszolva

0 komment

Kiva alatti osztalék

Kata, kiva

Kivás vállalkozás nyereséget termel a kivás időszakban, de osztalékot nem hagy jóvá, és nem is fizet ki. Mi történik a kivás időszak végén a megtermelődött eredménnyel? Nem kell utána kivát fizetni? »

Megválaszolva

0 komment

Kiva osztalék

Általános

Szeretném megkérdezni, hogy ha egy kiva alatt működő kft. »

Megválaszolva

0 komment

Jegyzett tőke tőketartalék apportból

Általános

Tisztelt Szakértő Egy ügyfél úgy akar céget (Új Cég) alapítani, hogy a három kisebbségi tag egy Meglévő Cégben lévő üzletrészeket apportálják az Új Cégbe, és így a Meglévő Cég végső soron az Új Cég... »

Megválaszolva

0 komment

Követelés apport végelszámoláskor

Általános

Tisztelt dr. Császár Zoltán úr! https://adozona. »

Megválaszolva

0 komment

Főállású katás másodállásban egyszemélyes kft.-tulajdonos

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! Jelenleg főállású katás vagyok. És egy olyan kérdésem lenne, hogy lehetek-e főállású katás és mellette másodállásban egyszemélyes kft. tulajdonosa? Valamint tudok-e most is kft. »

Megválaszolva

0 komment

Tagi kölcsön a tag megszűnésekor

Általános

Tisztelt Szakértő! Cégünknek két magánszemély és egy társaság tulajdonosa (aki többségi tulajdonos) volt. »

Megválaszolva

0 komment

Követelés apport végelszámolás során

Számvitel

Tisztelt Szakértők, a mai adózóna cikkhez : adozona. »

Megválaszolva

0 komment

Szabadulás a tagi kölcsöntől

Általános

Tisztelt Cím! A Szabadulás a tagi kölcsöntől című írás 3. pont 3. »

Megválaszolva

0 komment

Szakképzési hozzájárulás oktatói kiegészítő tétel, újabb kérdés

Általános

Tisztelt Szerkesztőség! Az alábbi linken kapott – szakképzési hj oktatói kiegészítő csökkentő tétel – válasszal kapcsolatosan további kérdésem merült fel. https://adozona. »

Megválaszolva

0 komment

Illetékmentes ingatlanátruházás

Illeték

Tisztelt Szakértő, kérem szíves tanácsát a következő kérdésben. »

Megválaszolva

0 komment

Vagyonfelosztási javaslat és határozat egyszerűsített végelszámolásnál

Társasági jog

Tisztelt Szakértő! A fenti címmel 2018. 09. 12-én egy olvasó kérdést tett fel, melyre a korrekt válasz engem is érdekel.(https://adozona. »

Megválaszolva

0 komment

Egyszemélyes kft. számlázása saját egyéni vállalkozás felé

Általános

Tisztelt Szakértő! Van egy egyéni vállalkozónk, aki egyszemélyes kft. tulajdonosa és ügyvezetője is egyben. »

Megválaszolva

0 komment

Szakképzési hozzájárulás oktatói kiegészítő csökkentő tétel

Általános

Tisztelt Szerkesztőség! Ügyfelünk egy kft. „oktatói kiegészítő csökkentő tétel”-lel kívánja csökkenteni a szakképzési hozzájárulás kötelezettségét (havonként 72 főre 8400 Ft/fő/hó). »

Megválaszolva

0 komment

Nyugdíjas munkavállaló kivaalap

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! Azt szeretném megkérdezni, hogy 2019-ben a munkaviszonyban foglalkoztatott nyugdíjasnak kifizetett munkabér beleszámít-e a kivaalapjába. »

Megválaszolva

0 komment

Tanulószerződés a kiva alatt

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! Egy kivás kft. tanulószerződést kötött 3 tanuló szakképzésére (nemcsak a nyári gyakorlatra, hanem a teljes képzési időre). Igaz-e, hogy ebben az esetben a kft. »

Megválaszolva

0 komment

Kiva nyugdíjas foglalkoztatás mellett 2019-től

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! Érdeklődni szeretnék, hogy a jelenlegi változások mellett a csak nyugdíjast foglalkoztató (munkaviszony) kivás cég mi után és mekkora kivát fizet január 1-jétől? Válaszát köszönöm »

Kérdések és válaszok

Katás egyéni vállalkozó – számla

Szipszer Tamás

adószakértő

Osztalék

Szipszer Tamás

adószakértő

Kedvezménypontok elszámolása II.

dr. Kelemen László

adószakértő, jogász

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X