További témák
dr. Császár Zoltán adótanácsadó, jogász

Közgazdasági és jogi végzettséggel, adótanácsadói és mérlegképes könyvelői bizonyítvánnyal rendelkezik. Karrierjét 2008-ban az Ernst & Youngnál kezdte, majd a LeitnerLeitner és a Mazars adóosztályán dolgozott. 2016-tól saját vállalkozását vezeti.

Közel 10 éves szakmai pályafutása alatt dolgozott multinacionális vállalatcsoportok, belföldi nagyvállalatok, külföldi és magyar KKV-k, és mikrovállalkozások megbízásából is. Ügyfélkörét jelenleg is ilyen típusú vállalkozások alkotják.

Célja, hogy a piacvezető nemzetközi tanácsadó cégeknél szerzett tapasztalatával, és az ott elsajátított megközelítéssel, szemléletmóddal a hazai gazdaság szereplőinek segítsen eligazodni a magyar adórendszerben – hozzájárulva ezzel mind a vállalkozások fejlődéséhez, mind pedig a nemzetgazdaság erősödéséhez.

A Caesar Consulting keretei között adózási, jogi és számviteli szakemberek dolgoznak együtt, amely többszempontú megközelítés komplex megoldásokat és kiemelkedő hatékonyságot kínál az ügyfeleknek, legyen szó adótervezésről, jogszabály-értelmezésről, adóellenőrzésről vagy adóügyi jogvitáról.

Munkája mellett doktori (PhD) tanulmányokat folytat a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Doktori Iskolájában, rendszeresen publikál szakmai és tudományos fórumokon, közreműködik az Adótanácsadók Egyesülete szakmai munkájában és a fiatal vállalkozók indulását segítő BossConnect Mentor Programban.

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Válaszra vár

0 komment

Kényszertörléskor könyvelői feladatok

Számvitel

Kedves Szakértő! Kérném szépen segítségét a következő kérdésben: a kft. »

Válaszra vár

0 komment

Üzemanyag-nyilvántartás

Általános

Tisztelt Szakértő! Nyílt végű pénzügyi lízinggel bekerült autó egy kft.-be. Az autót az ügyvezető használja, nincs magáncélú utazás. »

Válaszra vár

0 komment

Vállalkozás telephelye

Általános

Telephely-bejelentést milyen nyomtatványon kell intézni? »

Megválaszolva

0 komment

2017. évi mérleg

Társasági jog

Adott egy kft., amely a 3 milliós jegyzett tőkét az eredménytartalékból tudta jegyezni. A cégbíróságon be lett jegyeztetve a 3 milliós jegyzett tőke. »

Megválaszolva

0 komment

Cégautó-használat munkába járásra

Általános

Cégautót adott használatba a cég a munkavállalónak munkába járáshoz. Budapest-Tata -Budapest útvonalra + budapesti parkolási díjra adott juttatásnak milyen adóvonzata van? »

Megválaszolva

0 komment

Végelszámolás során ingatlanok kiadása a tagok részére

Társasági jog

Tisztelt Adózóna! Egy végelszámolás alatt álló kft.-vel kapcsolatosan szeretnék érdeklődni. A kft. tárgyi eszközeinek nettó értéke 40 361 ezer Ft, ezen tárgyi eszközök kizárólag ingatlanok. »

Megválaszolva

0 komment

Illeték

Illeték

Tisztelt Szakértő! A következő kérdéssel fordulok önökhöz: új építésű lakás esetén 30 millió felett a teljes árra kell illetéket fizetni. »

Megválaszolva

0 komment

Válaszra vár

Általános

Tisztelt Szakértő! A "hová kell bejelenteni" címmel feltett kérdésemre kapott válasz sok hasznos információt tartalmazott, csak a feltett kérdéseim maradtak válasz nélkül. »

Megválaszolva

0 komment

Hová kell bejelenteni?

Általános

Tisztelt Szakértő! Ha egy használtautó-kereskedő megvesz egy autót, milyen bejelentéseket és hová kell teljesítsen a vásárlás után az eladás előtt? »

Megválaszolva

0 komment

Ügyvédi iroda – osztalék utáni adót kiváltó adó

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! Ügyvédi iroda 2018. január 1-jétől – élve az új lehetőséggel – áttért a katás adózási módra. »

Megválaszolva

0 komment

71-es bevallás kitöltése

Kata, kiva

Kedves Szakértő! Cégünk 01. 01-jén áttért a kiva adózás alá. 71-es bevallást adunk be, amiben vannak korrekciós tételek. »

Megválaszolva

0 komment

Ügyvédi iroda beszámolójának közzététeel

Általános

Tisztelt Szakértő! Egy egyszemélyes ügyvédi iroda beszámolójának közzétételének mi a gyakorlati megvalósítása? ÁNYK-ban a NAV-hoz nem kell megküldenem csak a területileg illetékes ügyvédi kamarához? »

Megválaszolva

0 komment

Sporteszközök jutaléka.

Általános

Tisztelt Szakértő! Egyik cégem partnerei sporteszközöket értékesítenek, mi közvetítőként ajánljuk a termékeiket, amiért jutalékot fizetnének nekünk. »

Megválaszolva

2 komment

Katás egyéni vállalkozó – munkaviszonytól való elhatárolás

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! A következő ügyben kérnék állásfoglalást: Adott egy katás egyéni vállalkozó, aki a saját egyszemélyes kft.-jében főfoglalkozású tagként biztosított. »

Megválaszolva

0 komment

Kisvállalkozói kedvezmény új beruházásnál

Társasági adó / Innovációs járulék

A tulajdonos magánszemély, kérdés, hogy lehet-e külföldi magánszemély? »

Megválaszolva

0 komment

Bejegyzett, de be nem fizetett tőkeemelés bt.-nél

Általános

Egy 2012 óta nem működő bt.-nél 2003.11. hóban (társasági szerződés módosítása alapján) bejegyzésre került, hogy a korábbi 50 ezer forintról, 500 ezer forint lett a jegyzett tőkéje. »

Megválaszolva

0 komment

Kata választása

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! »

Megválaszolva

0 komment

Osztalékfizetési sorrend

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! 2017. évtől kivás vállalkozás osztalékot kíván fizetni. »

Megválaszolva

0 komment

Fémforgalmi engedélyköteles termék

Általános

Azzal a kéréssel fordulok Önökhöz, hogy segítsenek annak a meghatározásában, hogyan kell eljárni, a helyes adózási szempontok meghatározásában. »

Megválaszolva

0 komment

Kivás ügyvédi iroda átalakulása

Kata, kiva

2017.12.31-én a kiva hatálya alá tartozó ügyvédi iroda átalakult két egyéni ügyvédé, akik a kata alá jelentkeztek be. »

Kérdések és válaszok

Pénztárgépbeütési kötelezettség

Szolnoki Béla

adószakértő, könyvvizsgáló

Forditott áfás számlát ad ki az ügyfelem, aki őstermelő

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X