További témák
dr. Császár Zoltán adótanácsadó, jogász

Közgazdasági és jogi végzettséggel, adótanácsadói és mérlegképes könyvelői bizonyítvánnyal rendelkezik. Karrierjét 2008-ban az Ernst & Youngnál kezdte, majd a LeitnerLeitner és a Mazars adóosztályán dolgozott. 2016-tól saját vállalkozását vezeti.

Közel 10 éves szakmai pályafutása alatt dolgozott multinacionális vállalatcsoportok, belföldi nagyvállalatok, külföldi és magyar KKV-k, és mikrovállalkozások megbízásából is. Ügyfélkörét jelenleg is ilyen típusú vállalkozások alkotják.

Célja, hogy a piacvezető nemzetközi tanácsadó cégeknél szerzett tapasztalatával, és az ott elsajátított megközelítéssel, szemléletmóddal a hazai gazdaság szereplőinek segítsen eligazodni a magyar adórendszerben – hozzájárulva ezzel mind a vállalkozások fejlődéséhez, mind pedig a nemzetgazdaság erősödéséhez.

A Caesar Consulting keretei között adózási, jogi és számviteli szakemberek dolgoznak együtt, amely többszempontú megközelítés komplex megoldásokat és kiemelkedő hatékonyságot kínál az ügyfeleknek, legyen szó adótervezésről, jogszabály-értelmezésről, adóellenőrzésről vagy adóügyi jogvitáról.

Munkája mellett doktori (PhD) tanulmányokat folytat a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Doktori Iskolájában, rendszeresen publikál szakmai és tudományos fórumokon, közreműködik az Adótanácsadók Egyesülete szakmai munkájában és a fiatal vállalkozók indulását segítő BossConnect Mentor Programban.

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Megválaszolva

0 komment

Kiva alapjának korrekciója

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! 1.) Követelésekre elszámolt értékvesztés kivaalap-növelő tétel-e, hasontóan a Tao. rendszerében ismertekhez? 2. »

Megválaszolva

0 komment

Kivás cég beszámolója

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! Hogyan kell értelmezni egy kivás cég eredménykimutatásában az adózás előtti eredményt, a fizetendő adót és az adózott eredményt? Válaszát előre is köszönöm. »

Megválaszolva

0 komment

Ügyvédi iroda II.

Kata, kiva

Tisztelt Császár Zoltán! Köszönöm a válaszát, de nem erre gondoltam. A tulajdonos azt szeretné, hogy most, áprilisban bérágon (2018. »

Megválaszolva

0 komment

Kiva egyes meghatározott juttatások

Kata, kiva

Tisztelt Szerkesztőség! Egy válaszukban azt írták, hogy a magáncélú telefon alapját is 1,18 százalék szorzóval kell megszorozni és úgy megfizetni a 13 százalék kivát. »

Megválaszolva

0 komment

Patikában kisadózó vállalhat-e ügyeletet?

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! A következő kérdésben kérném szépen a segítségét. Adott egy patika, melyben ügyelet kell teljesíteni. »

Megválaszolva

0 komment

Ingalanközvetítő irodában kisadózó

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! A következő kérdésben kérném szépen a segítségét. Adott egy ingatlanközvetítő iroda. »

Megválaszolva

1 komment

Ügyvédi Iroda

Kata, kiva

Ügyvédi Iroda (Tulajdonképpen a kérdés vonatkozhatna kft.-re, bt.-re is) 2018. évi eredménye terhére döntése alapján 2019. április hóban fizethet-e munkadíjat tulajdonosának? »

Megválaszolva

0 komment

Külföldi munkavállaló lakásbérletének elszámolása

Általános

Tisztelt Adózóna, Cégünk külföldi munkavállalónak fizet lakásbérletet rezsivel, amiről számlát kapunk minden hónapban a cégtől. »

Megválaszolva

0 komment

Bt. kültagja elhunyt, megszűnt-e a cég 6 hónap múlva?

Általános

Tisztelt Adózóna! A következőkben szeretném kérni a segítségüket, illetve az eljárás menetét szeretném tudni. Adott egy bt., a kültag 2018.06.20-án elhunyt. »

Megválaszolva

0 komment

Kiva, költségelszámolás

Kata, kiva

A kérdésem a következő lenne: kft. 2018-ban jelentkezett be a kiva alá. A törvényben azt olvastam , hogy kivás vállalkozás nem alkalmazhat időbeli elhatárolást, csak ha 2 évnél több évet érint. »

Megválaszolva

0 komment

Kivás vállalkozás cégtelefon utáni adói

Kata, kiva

Tisztelt Szakértők! Nem tudtuk eldönteni, hogy kivás vállalkozás cégtelefon-magánhasználat miatti adókötelezettsége alapján csak az szja vagy szocho is terheli az adózót 2019-től. »

Megválaszolva

0 komment

Negatív saját tőke kft.-nél

Általános

Egyszemélyes kft.-ről van szó, 3,2 milliós jegyzett tőkével. Sajnos 2016-2017. évben negatív a cég saját tőkéje ( -1,5 millió, illetve -1,2 millió forint). »

Megválaszolva

0 komment

Sportrendezvényre bérlet juttatása

Általános

Tisztelt Szakértő! Munkavállalóknak a minimálbért meghaladó összeggel juttat a munkáltató sportrendezvényre belépőjegy bérletet (nem visszaváltható). »

Megválaszolva

0 komment

Kiva adózás

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! A kérdésünk a 08-as bevallás 02 lapjával kapcsolatos. Kiva adózásra tértünk át 2019. február 01-jétől. »

Megválaszolva

0 komment

18KIVA elszámoló bevallás

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! Kiva elszámoló bevallás 18 kiva 02 lap, 6. sor – a kitöltési útmutató szerint a kisvállalati adóról szóló 18KIVA jelű bevallás 6. »

Megválaszolva

0 komment

Kiva – adóalap-csökkentő tételek

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! A kivatörvény 20. »

Megválaszolva

0 komment

Kivás kft. által foglalkoztatott megbízott

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! Kiva hatálya alatt működő kft. »

Megválaszolva

0 komment

Telefon utáni szja

Általános

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó telefonszámlája után szeretné elszámolni az áfát, ezt 70-30 százalékos arányban lehet alkalmazni? »

Kérdések és válaszok

Késedelmes táppénzigénylés

Széles Imre

tb-szakértő

Tao-felajánlás – látványcsapatsport

Pölöskei Pálné

adószakértő

Támogatások elszámolása

Lepsényi Mária

adószakértő

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X