Dr. Császár Zoltán adótanácsadó, jogász

Közgazdasági és jogi végzettséggel, adótanácsadói és mérlegképes könyvelői bizonyítvánnyal rendelkezik. Karrierjét 2008-ban az Ernst & Youngnál kezdte, majd a LeitnerLeitner és a Mazars adóosztályán dolgozott. 2016-tól saját vállalkozását vezeti.

Közel 10 éves szakmai pályafutása alatt dolgozott multinacionális vállalatcsoportok, belföldi nagyvállalatok, külföldi és magyar KKV-k, és mikrovállalkozások megbízásából is. Ügyfélkörét jelenleg is ilyen típusú vállalkozások alkotják.

Célja, hogy a piacvezető nemzetközi tanácsadó cégeknél szerzett tapasztalatával, és az ott elsajátított megközelítéssel, szemléletmóddal a hazai gazdaság szereplőinek segítsen eligazodni a magyar adórendszerben – hozzájárulva ezzel mind a vállalkozások fejlődéséhez, mind pedig a nemzetgazdaság erősödéséhez.

A Caesar Consulting keretei között adózási, jogi és számviteli szakemberek dolgoznak együtt, amely többszempontú megközelítés komplex megoldásokat és kiemelkedő hatékonyságot kínál az ügyfeleknek, legyen szó adótervezésről, jogszabály-értelmezésről, adóellenőrzésről vagy adóügyi jogvitáról.

Munkája mellett doktori (PhD) tanulmányokat folytat a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Doktori Iskolájában, rendszeresen publikál szakmai és tudományos fórumokon, közreműködik az Adótanácsadók Egyesülete szakmai munkájában és a fiatal vállalkozók indulását segítő BossConnect Mentor Programban.

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Válaszra vár

0 komment

Nyugdíjas osztaléka

Általános

Tisztelt Szakértő! Egy KIVA alatt működő kft. egyik tulajdonosa 2021. 04.hótól nyugdíjba megy. »

Válaszra vár

0 komment

Kivára áttérés

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! A következő ügyben szeretnék állásfoglalást kérni: Áttérhet-e kivára 2021. január 1-jétől az a kft., amelynek a 2020. »

Válaszra vár

0 komment

Kapcsolt vállalkozás – kiva

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! Van egy katás egyéni vállalkozó, aki egyben tulajdonosa és ügyvezetője is a férjével együtt egy kft.-nek. »

Válaszra vár

0 komment

Vadásztársaság – vendégvadászat – bérvadásztatás – áfa

Áfa

Tisztelt dr. Császár Zoltán adótanácsadó! Olvastam mindkét cikkét a földtulajdonosi közösség vadászati jog értékesítése kapcsán. A vadásztársaság vadászati jogot vesz haszonbérbe. »

Megválaszolva

2 komment

Katások tárgyi eszköz értékesítése 2021-ben

Kata, kiva

Tisztelt Adózóna! 2021-ben, ha 3 MFt-nál nagyobb összegű gépkocsit/ingatlant ad el egy katás bt, akkor 40%-ot kell a 3 MFt feletti rész után adózni? »

Megválaszolva

0 komment

Kft. ügyvezetője juttatás nélkül

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! Egyszemélyes kft. »

Megválaszolva

0 komment

Könyvvizsgálat

Általános

Tisztelt Szakértő! Katás betéti társasági 2021. január 1-jétől kivaalany lesz. Szükséges-e a könyvvizsgálat ? Kérem, hogy küldje el a törvényi hivatkozást is. »

Megválaszolva

0 komment

Osztalékkifizetés kivás cégnél évközben

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! Van egy kiva adózás alá tartozó bt., amelynél a 2020. évi eredmény alapján felmerült az osztalékelőleg-kifizetés lehetősége. A 2019. »

Megválaszolva

0 komment

Kivaalanyiság megszüntetése

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! Egy kivás bt. adóalanyiságát megszüntette a NAV. Kérdésem, hogy milyen adó- és számviteli elszámolás szükséges? »

Megválaszolva

0 komment

Katás egyéni vállalkozó – többes jogviszony

Kata, kiva

Ha katás egyéni vállalkozó egyszemélyes kft. »

Megválaszolva

0 komment

Megválaszolva

0 komment

Katás bt.

Kata, kiva

2021-től egy katás vállalkozó által alapított bt.-jében ő beltag, az édesanyja katás kültag. A bt.-ből mennyi jövedelmet vehetnek fel adó- és járulékmentesen? »

Megválaszolva

0 komment

Kiváról taora visszatérés osztalékelőleg

Általános

Tisztelt Szakértő! Társaságunk 2020. évben kivaalany. Ezen évben osztalékelőleg kifizetésére került sor. 2021. január 1-jétől újra társasági adó alá tér vissza a cég. »

Megválaszolva

0 komment

Tanulószerződés

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! Kiva alá tartozó ügyfelem tanulószerződéssel foglalkoztat egy egyetemistát (havi 161 000 Ft-ért). A jogszabály számomra nem egyértelmű. »

Megválaszolva

0 komment

Kivás bt., kiegészítő tevélkenységű nyugdíjas beltag, SZÉP-kártya

Általános

Tisztelt Szakértő! Két kérdésre szeretnék választ: 1. Kivás bt. kiegészítő tevékenységű nyugdíjas beltag 15% szja-val a bérének van-e felső határa (2020.07.01 után)? 2. Kivás kft. »

Megválaszolva

0 komment

Kivából való kilépés utáni osztalék

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! Egy kiva adózás alá tartozó kft.-ben 2020. október 1-től végelszámolás indult a tulajdonosok döntése alapján. A vonatkozó jogszabályok alapján a kft-. »

Megválaszolva

0 komment

Kiva és tiszteletdíj

Kata, kiva

A kft. a kiva hatálya alá tartozik. Tiszteletdíjat fizet a felügyelőbizottsági tagoknak, fejenként havi 10 ezer forintot. »

További hasznos adózási információk

Kérdések és válaszok

Láncügylet – áfastátusz

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Katás bt. eszközbérbeadást végezhet-e

Kocsis Zoltán

közgazdász

Dr. Szeiler & Partners Könyvelő és Adótanácsadó Iroda

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close