Dr. Császár Zoltán adótanácsadó, jogász

Közgazdasági és jogi végzettséggel, adótanácsadói és mérlegképes könyvelői bizonyítvánnyal rendelkezik. Karrierjét 2008-ban az Ernst & Youngnál kezdte, majd a LeitnerLeitner és a Mazars adóosztályán dolgozott. 2016-tól saját vállalkozását vezeti.

Közel 10 éves szakmai pályafutása alatt dolgozott multinacionális vállalatcsoportok, belföldi nagyvállalatok, külföldi és magyar KKV-k, és mikrovállalkozások megbízásából is. Ügyfélkörét jelenleg is ilyen típusú vállalkozások alkotják.

Célja, hogy a piacvezető nemzetközi tanácsadó cégeknél szerzett tapasztalatával, és az ott elsajátított megközelítéssel, szemléletmóddal a hazai gazdaság szereplőinek segítsen eligazodni a magyar adórendszerben – hozzájárulva ezzel mind a vállalkozások fejlődéséhez, mind pedig a nemzetgazdaság erősödéséhez.

A Caesar Consulting keretei között adózási, jogi és számviteli szakemberek dolgoznak együtt, amely többszempontú megközelítés komplex megoldásokat és kiemelkedő hatékonyságot kínál az ügyfeleknek, legyen szó adótervezésről, jogszabály-értelmezésről, adóellenőrzésről vagy adóügyi jogvitáról.

Munkája mellett doktori (PhD) tanulmányokat folytat a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Doktori Iskolájában, rendszeresen publikál szakmai és tudományos fórumokon, közreműködik az Adótanácsadók Egyesülete szakmai munkájában és a fiatal vállalkozók indulását segítő BossConnect Mentor Programban.

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Válaszra vár

0 komment

Kivaalap növelése

Kata, kiva

Arra kérem Önöket, hogy szíveskedjenek megválaszolni, jól gondoljuk-e, hogy egy kivaalany kft. által a bizonytalan befolyású vevőkre képzett értékvesztés nem növel kivaalapot? »

Válaszra vár

0 komment

Kiva

Kata, kiva

Az általam könyvelt egyik társaság a kiva hatálya alá tartozik Az ügyvezető részére történt prémiumkiírás, melynek értékelése a beszámoló elfogadásakor történik. »

Válaszra vár

0 komment

Kata 40%-os adója egészségügyi ellátás esetén kiegészítés

Kata, kiva

Császár Zoltán Szakértő Úr részére „Kata 40 %-os adója egészségügyi ellátás esetén” címen feltett kérdésemre – https://adozona. »

Megválaszolva

0 komment

Kivaalany áttérése a tao hatálya alá

Általános

Ha a kivaalany áttér január 1-jétől a tao hatálya alá, milyen bevallási kötelezettsége keletkezik? »

Megválaszolva

0 komment

Kamarai tagdíjfizetés 2022.

Általános

Tisztelt Szakértő! Változott a kötelező (5000 forintos) kamarai tagdíjfizetés rendje. »

Megválaszolva

0 komment

Kata 40%-os adója egészségügyi ellátás esetén

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! Katás vállalkozás elszámolásával kapcsolatban kérem szakértői véleményét az alábbi két problémában: – A katatörvény 8. »

Megválaszolva

0 komment

Katás bt

Koronavírus-járvány

Tisztelt Szakértő! Egy katás bt. beltagja kisadózóként, személyesen működik közre, és látja el az ügyvezetést. Havonta 50 ezer forintot fizet, az ügyvezetést ingyen látja el. Jó-e ez a megoldás? »

Megválaszolva

0 komment

Kivaalany földterületcseréje

Kata, kiva

Földtulajdonnal rendelkező kivaalany elcseréli a földterületét, amely évekkel korábban került a tulajdonába, ezért könyv szerinti értéke minimális (forgalmi értéke viszont ma már jelentős, a cserébe... »

Megválaszolva

0 komment

Kiva

Általános

Tisztelt Szakértő! Egy kft.-nek, aki a kiva adózást szeretné választani 2022.01.01-től, mi lesz az adó alapja? »

Megválaszolva

0 komment

Kiva áttérési különbözet

Általános

Tisztelt Szakértő, Egy cég 2021-ben kiva alá lépett, de 2022-ben szeretne kilépni. Ilyen esetben, hogyan számolom az áttérési különbözetet, és hogyan könyvelem le? Adatok: 2020. »

Megválaszolva

0 komment

Kiva

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! Szeretném megtudni, hogy ha egy kivás kft.-be a tulajdonos tagi kölcsönt tesz be (ami kivaalap növelő), de tovább is kölcsönzi egy másik kft.-nek, akkor az kivaalap-csökkentő tétel? »

Megválaszolva

0 komment

Katás kft.-ben tulajdonos munkaviszonya

Kata, kiva

Adott egy kereskedelmi kft. kettő tulajdonossal, az egyik az ügyvezető, aki a kft. »

Megválaszolva

0 komment

Kiva megszűnése

Kata, kiva

Ha a 2021. évre a kiva hatálya alá 2020. 12. 20-áig létszám és árbevétel adatok alapján jogszerűen bejelentkezett adózónak a 2021. »

Megválaszolva

0 komment

Kivából taóba (bevallás önellenőrzése)

Általános

Tisztelt Adózóna! Ügyfeleim között szerepel egy társaság, aki 2019. 03. 31-éig a kiva hatálya alá tartozott. (A feltételek nem teljesülése miatt kikerült a kiva hatálya alól 2019. 04. 01. »

Megválaszolva

0 komment

Üzletrész-értékesítés utáni szocho

Általános

Az árfolyamnyereségből származó jövedelem szabályait kell alkalmazni az üzletrész adásvétele esetén: „Árfolyamnyereségből származó jövedelem [Szja tv. 67.§]. »

Megválaszolva

0 komment

Védett dokumentáció értékesítése

Általános

Tisztelt Szakértő! Egy magánszemély értékesíteni szeretné az általa korábban tervezett épület építési tanulmánytervét és engedélyezési tervdokumentációját. »

Megválaszolva

0 komment

Katás vállalkozás jövedelem

Kata, kiva

Tisztelt Cím! Katás bt. vállalkozási bankszámláján sok pénz halmozódott fel az évek során. »

További hasznos adózási információk

Kérdések és válaszok

Kiegészítő tevékenységből származó bevétel

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Ingatlanértékesítés

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Végelszámolás alatt álló társaság vagyonának felosztása

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő