Dr. Császár Zoltán adótanácsadó, jogász

Közgazdasági és jogi végzettséggel, adótanácsadói és mérlegképes könyvelői bizonyítvánnyal rendelkezik. Karrierjét 2008-ban az Ernst & Youngnál kezdte, majd a LeitnerLeitner és a Mazars adóosztályán dolgozott. 2016-tól saját vállalkozását vezeti.

Közel 10 éves szakmai pályafutása alatt dolgozott multinacionális vállalatcsoportok, belföldi nagyvállalatok, külföldi és magyar KKV-k, és mikrovállalkozások megbízásából is. Ügyfélkörét jelenleg is ilyen típusú vállalkozások alkotják.

Célja, hogy a piacvezető nemzetközi tanácsadó cégeknél szerzett tapasztalatával, és az ott elsajátított megközelítéssel, szemléletmóddal a hazai gazdaság szereplőinek segítsen eligazodni a magyar adórendszerben – hozzájárulva ezzel mind a vállalkozások fejlődéséhez, mind pedig a nemzetgazdaság erősödéséhez.

A Caesar Consulting keretei között adózási, jogi és számviteli szakemberek dolgoznak együtt, amely többszempontú megközelítés komplex megoldásokat és kiemelkedő hatékonyságot kínál az ügyfeleknek, legyen szó adótervezésről, jogszabály-értelmezésről, adóellenőrzésről vagy adóügyi jogvitáról.

Munkája mellett doktori (PhD) tanulmányokat folytat a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Doktori Iskolájában, rendszeresen publikál szakmai és tudományos fórumokon, közreműködik az Adótanácsadók Egyesülete szakmai munkájában és a fiatal vállalkozók indulását segítő BossConnect Mentor Programban.

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Válaszra vár

0 komment

Influenszer adózás – számla

Szja / Ekho / Különadó

Tisztelt Szakértő! https://adozona.hu/szja_ekho_kulonado/Kozossegi_medias_ajanlas_promocio_igy_adozn_5C4NHP#comments A fenti cikkel kapcsolatban lenne kérdésem. »

Válaszra vár

0 komment

Kiva hatálya alatti beolvadás egyesülés?

Kata, kiva

Két kiva hatálya alá tartozó kft. beolvadással egyesül. Kérdésem, hogy a befogadó kft.-nek marad, vagy megszűnik a kiva hatálya alá tartozása? »

Megválaszolva

0 komment

MOL multipont beváltása

Számvitel

Tisztelt Szakértők! MOL-nál tankolás esetén multipontokat írnak jóvá, amit a céges számlán látok. »

Megválaszolva

0 komment

Bérleti díj beszámítása a vételárba kapcsolt vállalkozás esetében

Általános

Tisztelt Szakértő! Korábban feltettem ezt a kérdést:"Bérbeadott gépjármű esetében a bérleti szerződés alapján meghatározott időtartam lejárt. »

Megválaszolva

0 komment

Munkarő-kölcsönzés és a kiva

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! Fő tevékenységként munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó vállalkozás választhatja-e a kiva adózási módot (2012. évi CXLVII. törvény III. fejezet). »

Megválaszolva

0 komment

Bérleti díj beszámítása a vételárba

Általános

Tisztelt Szakértő! Bérbeadott gépjármű esetében a bérleti szerződés alapján meghatározott időtartam lejárt. Ezt követően még több hónapon keresztül fizette a bérlő a bérleti díjat. »

Megválaszolva

0 komment

Katás egyéni vállalkozó – svájci munkavégzés

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! Kutyakozmetikus egyéni vállalkozó azzal a kérdéssel fordult hozzám, hogy a magyar vállalkozásában dolgozhatna-e Svájcban. »

Megválaszolva

0 komment

Kiva alapja külföldi telephely esetén

Kata, kiva

Tisztelt Válaszadó! Egy társaság dolgozóit kiküldetésben külföldi telephelyére küldi ki, Ausztriába, Németországba, Angliába. »

Megválaszolva

0 komment

Belépés kivába

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! »

Megválaszolva

0 komment

Kata alatt beszerzett tárgyi eszköz értékcsökkenése

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! Amennyiben egy sok éve katás egyéni vállalkozó 10.01-től tervezi a kilépést a katából, de közben 07. »

Megválaszolva

0 komment

Külföldi ügyvezető tajszáma

Tb / Járulékok / Nyugdíj

Tisztelt Adózóna! Császár Zoltán mai cikkével kapcsolatban a kérdésem: ha nincs tajszáma a külföldi ügyvezető-tagnak, akkor hogyan kell az 1041-es bejelentőn bejelenteni a biztosítási jogviszonyát? »

Megválaszolva

0 komment

Kiva, egészségügyi szolgáltatási járulék

Általános

Tisztelt Szakértő! Egy kft. személyesen közreműködő tagja, aki saját jogú öregségi nyugdíjas, ügyvezetői minőségében 5000 forint tiszteletdíjban részesül. Kérdéseim: 1. »

Megválaszolva

0 komment

Kiskereskedelmi adó

2020-as adóváltozások

Tisztelt Szakértő! Vállalkozásunk fő tevékenysége a 45.1 ágazatba tartozó gépjármű-kereskedelem. A kiskereskedelmi adó alapjának pontos megállapításához szeretnénk segítséget kérni. »

Megválaszolva

0 komment

Visszakerülés kivából a tao hatálya alá.

Általános

Egy bt.2 017-ben nem, 2018-ban a kiva hatálya alá tartozott. 2019. január 1-jétől visszalépett a taóba. A társasági adóra való visszatérés során a kivatörvény 28. »

Megválaszolva

0 komment

Kiskereskedelmi különadó

Koronavírus-járvány

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben kérem szíves állásfoglalását. Van egy kft. »

Megválaszolva

0 komment

Kiskereskedelmi adó alapjának megállapítása

2020-as adóváltozások

Tisztelt Adózóna! https://adozona.hu/2020_as_adovaltozasok/Kiskereskedelmi_ado_a_veszelyhelyzeten_tul__A0PB9Z Társaságunk gépjárműalkatrész-kis- és nagykereskedelemmel foglalkozik. »

Megválaszolva

0 komment

Devizás számla (korábban előlegfizetés történt) bekerülési értékének meghatározása

Általános

Tisztelt Szakértő! A „Devizában kiállított számlák áfakötelezettsége előlegfizetés esetén” című cikkel kapcsolatban szeretnék kérdést feltenni. »

Megválaszolva

0 komment

Kivás osztalék

Általános

Tisztelt Szakértők! »

Megválaszolva

0 komment

Katás bt. egyszerűsített végelszámolása

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! Milyen bevallási, illetve beszámolási feladatok jelentkeznek amikor egy kata szerint adózó betéti társaság egyszerűsített végelszámolást indít? Köszönettel várom válaszukat! »

Megválaszolva

0 komment

Devizában számlázott előleg elszámolása

Áfa

Tisztelt Szakértő! A https://adozona.hu/afa/Devizaban_kiallitott_szamlak_afakotelezetts_V27CSA témában leírt helyes könyvelés esetén az előlegszámlán keletkezik egy árfolyamkülönbözet? »

További hasznos adózási információk

Kérdések és válaszok

Gyesről visszatérő kismama

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Vám alanya

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Súlyadó forgalomból kivont tehergépjármű esetén

Surányi Imréné

okleveles közgazda

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close