Dr. Császár Zoltán adótanácsadó, jogász

Közgazdasági és jogi végzettséggel, adótanácsadói és mérlegképes könyvelői bizonyítvánnyal rendelkezik. Karrierjét 2008-ban az Ernst & Youngnál kezdte, majd a LeitnerLeitner és a Mazars adóosztályán dolgozott. 2016-tól saját vállalkozását vezeti.

Közel 10 éves szakmai pályafutása alatt dolgozott multinacionális vállalatcsoportok, belföldi nagyvállalatok, külföldi és magyar KKV-k, és mikrovállalkozások megbízásából is. Ügyfélkörét jelenleg is ilyen típusú vállalkozások alkotják.

Célja, hogy a piacvezető nemzetközi tanácsadó cégeknél szerzett tapasztalatával, és az ott elsajátított megközelítéssel, szemléletmóddal a hazai gazdaság szereplőinek segítsen eligazodni a magyar adórendszerben – hozzájárulva ezzel mind a vállalkozások fejlődéséhez, mind pedig a nemzetgazdaság erősödéséhez.

A Caesar Consulting keretei között adózási, jogi és számviteli szakemberek dolgoznak együtt, amely többszempontú megközelítés komplex megoldásokat és kiemelkedő hatékonyságot kínál az ügyfeleknek, legyen szó adótervezésről, jogszabály-értelmezésről, adóellenőrzésről vagy adóügyi jogvitáról.

Munkája mellett doktori (PhD) tanulmányokat folytat a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Doktori Iskolájában, rendszeresen publikál szakmai és tudományos fórumokon, közreműködik az Adótanácsadók Egyesülete szakmai munkájában és a fiatal vállalkozók indulását segítő BossConnect Mentor Programban.

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Válaszra vár

0 komment

Nevezési díj

Általános

Tisztelt Szakértő! Cégünk sütőüzeme nevezett az "Év kenyere" versenyre. Ebben az esetben hogyan kell a nevezési díjat elszámolni? Várom válaszát. »

Válaszra vár

0 komment

Külföldről származó osztalék kivás társaságnál

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! Kivás társaság külföldi társaságok tőzsdei részvényeit vásárolta meg, melyek után külföldről származó osztalékot kapott. Hogyan érinti a külföldről származott osztalék a kivát? »

Válaszra vár

0 komment

Osztalékot kiváltó adó számviteli törvény hatálya alá történő visszalépéskor

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Katás bt. elhatározta a végelszámolás megindítását, kata adózási módról vissza kell térnie a számviteli törvény és a társasági adó hatálya alá. »

Megválaszolva

0 komment

Kivaalap csökkentése

Kata, kiva

A kivaalap csökkentése kérdéshez kiegészítő kérdésem, hogy mi van akkor, ha a cég nem veszteséges, hanem szép nyeresége van. Köszönettel Szikora Mária »

Megválaszolva

0 komment

Kivás osztalék

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! Egy kivaalany vállalkozás tulajdonosa az éves beszámoló elfogadásakor jóváhagyott 100 millió Ft osztalékot, amit részletekben fog majd kifizetni. »

Megválaszolva

0 komment

Megválaszolva

0 komment

Véglegesen átvett pénzeszköz

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! Kiva hatálya alá tartozó egyszemélyes kft. alapító tagja szeretne pénzt átadni a társaságnak. Az alapító okiratban a pótbefizetés lehetőségét nem rögzítették. A kft. »

Megválaszolva

0 komment

COVID-kedvezmény jogutódlásnál

Koronavírus-járvány

Tisztelet Szakértő! Veszélyeztetett ágazatba tartozó adózó 2021. 01. 01-jei hatállyal kiválással átalakult. Két gazdasági társaság jött létre. »

Megválaszolva

0 komment

Ingatlan értékesítése kivás kapcsolt cégek esetén

Kata, kiva

Tisztelt Adózóna! Magyarországi székhelyű kivás kapcsolt vállalkozások közül „A” vállalkozás „B” részére eladna egy telekrészt. »

Megválaszolva

0 komment

Kiva, módosító tételek

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! A kiva meghatározásához, a pénztár készlet változása adó módosító tételéhez kérem a segítségüket. »

Megválaszolva

0 komment

Pénzbeni támogatás

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! Kérdésem, hogy kivás kft. hogyan tudja elszámolni a cégtől független (nem dolgozónk vagy annak közeli hozzátartozója) magánszemély pénzbeni támogatását? »

Megválaszolva

0 komment

485/2020. kormányrendelet értelmezése

Koronavírus-járvány

Tisztelt Szakértő! Szeretném megkérdezni, hogy a 485/2020. kormányrendeletben leírt kedvezményeket (szocho, szakképzési, kiva) a társas vállalkozó és az egyéni vállalkozó igénybe veheti-e maga után? »

Megválaszolva

0 komment

Kivaalap-mentesség

Kata, kiva

Tisztelt Adószakértő! Adott egy kivás vállalkozás, aki jogosult a tevékenysége alapján a 485/2020-as rendelet szerint az adófizetési kedvezményre. »

Megválaszolva

0 komment

NEAK-tól érkező finanszírozás

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! Szakorvosi járóbeteg-ellátással foglalkozó bt. 2021.03.31. dátummal kilép a kata hatálya alól. A finanszírozást eddig tárgyhónapra folyósította a NEAK, azonban a 2021. »

Megválaszolva

0 komment

Katás vállalkozás magánszemély pénzbeni támogatása

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! Kérdésem, hogy katás kft. hogyan tudja elszámolni a cégtől független (nem dolgozónk vagy annak közeli hozzátartozója) magánszemély pénzbeni támogatását? »

Megválaszolva

0 komment

Kiva, koronavírus, kedvezmény

Koronavírus-járvány

Tisztelt Adózóna! Szeretném megkérdezni, hogy a 485/2020. kormányrendelet 4. »

Megválaszolva

0 komment

Boltzár, bértámogatás

Koronavírus-járvány

Tisztelt Szakértő! Adott egy vállalkozás, mely üzemeltet olyan boltot, ahol a virág-dísznövény árusításából keletkezik az árbevétel nagyobb része. »

Megválaszolva

0 komment

Nyitva tarthat?

Koronavírus-járvány

Tisztelt Szakértő! Egy cég "4778'08 Egyéb m. n. s. új áru kiskereskedelme" főtevékenységgel bezárni kényszerült a kormány új intézkedései miatt. »

Megválaszolva

0 komment

Iparűzési adó megosztása kivaalany esetén

Általános

Tisztelt Adózóna! Adott egy 2020.01.01-től kivaalany társaság, aki rendelkezik több telephellyel több magyarországi városban. »

További hasznos adózási információk

Kérdések és válaszok

Kft.-ügyvezető járuléka

Széles Imre

tb-szakértő

Őstermelés mellett társas vállalkozó

Széles Imre

tb-szakértő

Ajándékba kapott ingatlan eladása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close