dr. Juhász Péter jogász-adószakértő
HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Szakmai tapasztalat:

2001-2007 Ügyintéző – Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal
2007-2009 Osztályvezető – Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal
2009-2010 Főosztályvezető – Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal Közép-magyarországi Regionális Igazgatóság, Különleges Ügyek Ellenőrzési Főosztály
2010-2011 Főosztályvezető – Nemzeti Adó- és Vámhivatal Kelet-budapesti Adóigazgatóság, Kiutalás Előtti Áfa Ellenőrzési Főosztály
2011-2014 Főosztályvezető – Nemzeti Adó- és Vámhivatal Kelet-budapesti Adóigazgatóság, Kiemelt Adózók és Társas Vállalkozások Ellenőrzési Főosztály
2014- Cégvezető, adószakmai terület szakmai vezető – HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

 

Az Adózóna.hu szakértőjeként az általános forgalmi adózás, társasági adózás, az adózás rendje, különös tekintettel az adóhatósági ellenőrzés, valamint illeték területen várja az olvasói kérdéseket, és publikál cikkeket.

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Megválaszolva

0 komment

Visszamenőleges számlázás teljesítési dátuma

Áfa

Adott önkormányzat, amely áfafizetési kötelezettségeit az általános szabályok szerint állapítja meg, 2014-2018-ig tartó időszakban nem állított ki számlát, mivel a számlázandó díj mértékét illetően... »

Megválaszolva

0 komment

Eb-jegyértékesítés – Németország áfa

Áfa

Tisztelt Szakértő! Belföldi partnerünk Németországban megrendezésre kerülő futballmérkőzésre szóló jegyet számlázott ki belföldi kft.-nk részére. »

Megválaszolva

0 komment

Elszámolás törölt adószámú szállító esetén

Adózás rendje

Tisztelt Szakértő! Egy gazdasági társaság (továbbiakban szállító) szerződött az ügyféllel szerelési feladatokra. Április hónapban törölték a szállító adószámát. »

Megválaszolva

0 komment

Ingatlanforgalmazási illetékkedvezmény

Illeték

Tisztelt Szakértő! Cégünk 2009 óta működik. Fő tevékenysége 6820 Saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadása, üzemeltetése. »

Megválaszolva

0 komment

Követelés leírása hackertámadás miatt

Társasági adó / Innovációs járulék

Külföldről kapott beérkező számlán hackerek módosították a bankszámlaszámot. A kiutalt pénz más országba került és eltűnt. »

Megválaszolva

0 komment

Áfaellenőrzés

Áfa

Tisztelt Szakértő! Érdeklődnék, hogy van-e információjuk a NAV átfogó adóellenőrzés változásáról? Milyen időszakot, és hogyan vizsgálnak egy adott cég esetén? »

Megválaszolva

0 komment

Megválaszolva

0 komment

Fióktelep megszüntetése

Általános

Magyar cégnek van egy fióktelepe Hollandiában. A holland fióktelepen van egy ingatlan (mobilház), melynek értéke 97 000 euró. Megszüntethető-e a fióktelep úgy, hogy a magyar cégé marad az ingatlan? »

Megválaszolva

0 komment

Ügyvédi iroda – vagyoni tag adózása

Szja / Ekho / Különadó

Ügyvédi iroda jelenleg aktív tagja vagyoni taggá szeretne válni. Az ügyvédi törvény 88. »

Megválaszolva

0 komment

Részesedés utólagos bejelentése

Adózás rendje

2024-ben adóamnesztia-lehetőséget kapnak a társaságok a korábban a NAV felé be nem jelentett részesedésszerzéseik utólagos bejelentésekor. »

Megválaszolva

0 komment

Gépjármű-értékesítés: van-e alsó árhatár?

Általános

Tisztelt Adózóna! Gépjármű-értékesítés tekintetében kérném információjukat. Szállásadó tevékenységgel foglalkozó betéti társaság tulajdonában van egy céges gépjármű. »

Megválaszolva

0 komment

Kkv-adókedvezmény

Általános

Tisztelt Szakértő! Hitelszerződés alapján a tárgyi eszköz beszerzéséhez felvett hitel kamata után adókedvezmény érvényesíthető az adó 70%-áig. »

Megválaszolva

0 komment

Helyi iparűzési adó alapját csökkentő tétel

Helyi adó

Lehet-e csökkenteni a bt. iparűzésiadó-alapját az elszámolt üzemanyagköltséggel? A bt. egészségügyi szolgáltatást végez, a tankolások személygépkocsikhoz kapcsolódnak. »

Megválaszolva

0 komment

9 személyes céges autó

Általános

Tisztelt Szakértő! Szeretnénk kérni egy megerősítést, hogy jól értelmeztük-e a különféle szabályokat az alábbi esetben: Egy bt. »

Megválaszolva

0 komment

Áfa-önellenőrzés adószámváltozással

Adózás rendje

Tisztelt Szakértő! Most szeretném önellenőrizni a 2023-as adóbevallásokat, de cégünk adószáma 2024 márciusában megváltozott. »

Megválaszolva

0 komment

Ingatlannal kapcsolatos külföldi teljesítési hely, magyar megrendelő részére

Áfa

Tisztelt Szakértő! Áfa témakörben kérném a segítségét egy háromszereplős ingatlannal kapcsolatos építőipari tevékenység számlázásával kapcsolatban. »

Megválaszolva

0 komment

Három- vagy négyoldalú megállapodás

Általános

Tisztelt Szakértő! A magánszemély ügyvezetője B gazdasági társaságnak. A magánszemély több millió forint tagi kölcsönt adott B-nek. »

További hasznos adózási információk

Kérdések és válaszok

Átalányadózásba való visszalépés

Lepsényi Mária

adószakértő