További témák
Czeglédi Bernadett munkajogi és társadalombiztosítási szakértő
Talent4U Consulting Bt.

Több mint 10 éve dolgozom munkaügyi, munkajogi és TB területen. Angol nyelvtanári alapdiplomám után HR és szervezetfejlesztés területen szereztem mesterdiplomát, majd felsőfokú társadalombiztosítási és bérügyi szakelőadói képesítést szereztem. A Pécsi Tudományegyetemen végeztem ezután Munkajogi szakokleveles tanácsadóként.

8 évig dolgoztam egy nemzetközi személyzeti tanácsadónál, ahol a szakterületem a HR-en kívül a munkaerő-kölcsönzés, valamint elsősorban a munkaviszony létesítésének és megszüntetésének munkajogi és munkaügyi vetületei voltak. 2017 óta egy magyar tulajdonú vállalat HR vezetőjeként dolgozom, illetve saját munkajogi és TB tanácsadással foglalkozó vállalkozást is indítottam. Elsősorban szülőknek, kismamáknak nyújtok segítséget a munkába való visszatéréskor felmerülő munkajogi problémák kapcsán, valamint társadalombiztosítási területen nyújtok szolgáltatást a várható családtámogatási, valamint egészségbiztosítási pénzbeli ellátásokról. Abban segítem a munkavállalókat, hogy legyenek jogaikat és kötelezettségeiket tekintve tájékozottak, merjenek a jogaikért kiállni. A TB ellátások kapcsán pedig kalkulációkkal segítem a családtervezés előtt álló szülőket. Angol nyelvtudásomnak köszönhetően gyakran segítem a Magyarországon dolgozó külföldi állampolgárokat is családtámogatási, pénzbeli ellátások kapcsán.

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Megválaszolva

0 komment

Táppénz előzmény

TB / Járulékok / Nyugdíj

Tisztelt Szakértő !Táppénzelőzménynek számít-e a baleseti táppénz? Kell-e csökkenteni a táppénz-jogosultsági napok számát az előzmény számítási időszakban lévő baleseti napok számával? »

Megválaszolva

0 komment

Katás egyéni vállalkozó – csed

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! A következőben szeretném a segítségét kérni. Főállású katás egyéni vállalkozó másfél éve szünetel, otthon van a kisfiával, gyedet kap jelenleg. »

Megválaszolva

0 komment

Gyes és táppénz két munkaviszonyban

TB / Járulékok / Nyugdíj

Tisztelt Szakértő! Jelenleg gyesen lévő munkavállaló, akinek a gyes 2019.09.04-ig tart, most terhes a második babájával. Közel 5 éve dolgozik folyamatos jogviszonyban a cégnél. »

Megválaszolva

0 komment

Gyed, táppénz

TB / Járulékok / Nyugdíj

Tisztelt Szakértő! Apa igényli a gyermekgondozási díjat, mellette heti 40 órában munkát végez. Betegsége esetén jár-e táppénz a gyermekgondozási díj folyósítása alatt? »

Megválaszolva

0 komment

Ügyvezető táppénz, csed, gyed

TB / Járulékok / Nyugdíj

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésekben kérem segítségét: 1. Egy kismama határozott idejű munkaszerződése 2019. július 30-án lejár. Veszélyeztetett terhesség miatt keresőképtelen 2019.05.10-e óta. »

Kérdések és válaszok

Fuvarozói napidíj egyéni vállalkozónál

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Osztalék kifizetése készpénzben

Antretter Erzsébet

adószakértő, mérlegképes könyvelő

Niveus Consulting Group Kft.

Egyesület jogutód nélküli megszűnése

Pölöskei Pálné

adószakértő

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X