További témák
Hunyadné Szűts Veronika igazságügyi adó- és járulékszakértő

Jelenleg a TaxArt Kft. elsősorban hazai ügyfelekért felelős vezető cégtársa. Ezt megelőzően 11 éven át volt a PricewaterhouseCoopers (PwC) cégcsoport és jogelődei (Dynasoft Zrt., CoopersLybrand) pénzügyi igazgatója. Korábban saját, közel 50 fő foglalkoztató könyvvizsgáló, adótanácsadó és rendszerszervező cégét vezette.

Bejegyzett igazságügyi adó-és járulékszakértő; mérlegképes könyvelő vállalkozási és IFRS területen; szervezési szakértő (rendszer-és folyamatszervezés); mediátor. Több, mint 30 éves pénzügy-számviteli, adószakértői, vállalat-és ügyvitelszervezési tapasztalattal rendelkezik. Szakterülete a hazai adórendszer, a teljes körű átvilágítások, a szervezetfejlesztés és a válságmenedzsment. Ügyfelei elsősorban hazai közép-, nagyvállalatok és költségvetési szervek.

Hunyadné Szűts Veronika
igazságügyi adó- és járulékszakértő

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Megválaszolva

0 komment

Számlázás elévült időszakra bírósági ítélet alapján

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Egy vállalkozás 2018. évben jogerősen pert nyert vevőjével szemben, 2011-ben és 2012-ben teljesített szolgáltatásnyújtással kapcsolatosan. »

Megválaszolva

0 komment

Idegen ingatlanon végzett beruházás

Számvitel

Idegen tulajdonban lévő ingatlanon végezne beruházást cégünk, nagy értékben (burkolatcsere, ajtócsere, belső terek átalakítása, mosdó szaniterezése, gépészeti modosítások, irodabútor-beszerzés... »

Megválaszolva

0 komment

Ingatlan bejelentése és számviteli elszámolása II.

Számvitel

Tisztelt Hunyadné Szűts Veronika! Köszönöm válaszát! »

Megválaszolva

0 komment

Elhatárolási lehetőség a beolvadó társaság záró beszámolójában

Társasági adó / Innovációs járulék

Tisztelt Szakértő! Egy borászati tevékenységgel foglalkozó társaság olvad be 2018. 07. 31-ével egy szintén borászati tevékenységgel foglalkozó társaságba. »

Megválaszolva

0 komment

Ingatlan bejelentése és számviteli elszámolása

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Egy „saját tulajdonú ingatlan adás-vétele” fő tevékenységi körrel rendelkező belföldi egyszemélyes kft. »

Megválaszolva

0 komment

Vissza nem fizetett garanciális visszatartás bizonylatolása

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Cégünk az építőiparban dolgozik, ahol a szerződésekre jellemző a garanciális visszatartás. »

Megválaszolva

0 komment

Számla pénzneme

Számvitel

Tisztelt Szakértő! A Google Ireland Limited-től (IE) számlát kapunk hirdetésről. A számla pénzneme forintban és "tájékoztatásul" euróban is szerepel a számlán. »

Megválaszolva

0 komment

Sajátrezsis beruházás – 5 százalékos áfa

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Kft. kész lakóingatlanok generálkivitelezésével és értékesítésével foglalkozik. Idén 5 lakást értékesített 5 százalékos áfával (megfelelt a törvényi feltételeknek). »

Megválaszolva

2 komment

Iratőrzés

Általános

Mi az utolsó év, amit még tárolnunk kell a számviteli, illetve a munkaügyi iratok közül? Várjuk szíves válaszukat. »

Megválaszolva

0 komment

Belföldi napi díj

Általános

Tisztelt Szakértő! Belföldi kiküldetés esetén a 437/2015 (XII.28) kormányrendelet alapján a munkavállalónak kifizetett napi 500 forintos költségátalányt, hogyan kell számfejteni? »

Megválaszolva

0 komment

Kft. árfolyamhasználat, MNB bejelentés hiánya esetén

Általános

T. Szakértő! Kft. közösségi adószámmal rendelkezik, de MNB árfolyam bejelentés-választás a hatóság felé nem történt. »

Megválaszolva

0 komment

Tag és egyben ügyvezető halála

Általános

Tisztelt Szakértő! 2018.07.02-án egy egyszemélyes kft. tagja és egyben ügyvezetője elhalálozott. A kérdésem a cég könyvelői és bérszámfejtői feladatainak ellátásra irányul. »

Megválaszolva

0 komment

Kft. adósságátvállalása

Általános

T. Szakértő! Egyik ügyfelem egy kft. tulajdonosa, magánemberként egy most épülő társasházban lakást szeretne venni. A kft-től vásárol anyagokat az építő. Ezeket a számlákat az építő a kft. »

Megválaszolva

0 komment

Promóció adózása

Általános

Tisztelt Szakértő! Egy belföldi gazdasági társaság ügyfelei részére értékesítési ösztönző program keretében a lenti promóciókat hirdeti. Kérdésünk, hogy milyen adóvonzatokkal kell számolnunk? »

Megválaszolva

0 komment

Elektronikus számla befogadása esetén mik a teendőnk?

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Eddig elzárkóztunk az e-számla befogadásától, mert nem gondoltuk, hogy fizetni szeretnénk bárkinek is 1-2 számla megőrzéséért. »

Megválaszolva

0 komment

POS terminál bizonylata

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Üzletünkben napi szinten jelentős a bankkártyás forgalom, és ezzel együtt a POS terminál által kibocsátott vásárlási bizonylat másolati példánya. »

Megválaszolva

2 komment

Eho brit osztalék és üzletrész-értékesítés után

Általános

Tisztelt Szakértő! Magyar magánszemély egy angol cég tagjaként eladta az üzletrészét a másik tagnak, erre 2017-ben előleget kapott (az üzletrész-értékesítés szerződésének dátuma 2018. februári). »

Kérdések és válaszok

Kata – sofőr

Szipszer Tamás

adószakértő

Bt. áttérése katára

Szipszer Tamás

adószakértő

Mikor jár a gyes?

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X