További témák
dr. Bartha László adójogi szakjogász

Dr. Bartha László diplomáit a Budapesti Corvinus Egyetem pénzügy szakán és az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerezte.  Adótanácsadói és adójogi szakjogászi végzettséggel rendelkezik.

Pályafutását a PricewaterhouseCoopers munkatársaként kezdte, ahol társaságok adózásával, átalakulások adókezelésével, adóeljárási kérdésekkel és nemzetközi adózással foglalkozott.

Jelenleg egy nemzetközi cégcsoport adózásért felelős középvezetője, ahol teljeskörűen foglalkozik vállalkozások adózásával, beleértve a számviteli, társasági adójogi, általános forgalmi adózási kérdéseket.

 

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Válaszra vár

0 komment

Társasház áfájának visszaigénylése

ÁFA

Tisztelt Szakértő! A társasház tulajdoni lapján "egyéb helyiség" megnevezése szerepel. A társasház vásárlója egy áfás kft., amely a teljes eszmei hányadot megvásárolta. »

Válaszra vár

0 komment

EU-s szakértő üzemanyagköltségének áfabevallásban való szerepeltetése

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Társaságunknak Bulgáriában van egy korábban megvalósított, jelenleg is működő projektje (szennyvíztisztító telep), amelynek rendszeres felügyeletét egy bolgár szakértő látja el. »

Megválaszolva

0 komment

Kata áfa

ÁFA

Áfa szempontjából szeretném kikérni véleményüket. Katás főállású egyéni vállalkozó vagyok, fizetem az 50 000 Ft-ot havonta. Éves bevételem 6 millió Ft. »

Megválaszolva

1 komment

A60 összesítő jelentés

ÁFA

Vitám van egy ügyfelemmel az A60 összesítő jelentéssel kapcsolatban. Állítása szerint az A60 jelentés nem minősül bevallásnak. Az A60 összesítő jelentés az Áfa tv. »

Megválaszolva

0 komment

Beruházás áfája

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Adott egy cég, amelynek a székhelye az egyik tulajdonos birtokában van (építési telek). »

Megválaszolva

0 komment

Festménybeszerzés áfatartalmának levonhatósága

ÁFA

Egy ingatlanhasznosítással foglalkozó kft. nagyobb értékű festményt vásárol egy másik gazdálkodó szervezettől (nem az eredeti alkotótól). »

Megválaszolva

0 komment

Generálkivitelező által végzett pótmunka a használatba vétel után

ÁFA

Megrendelő-építtető ingatlantulajdonosként, azaz a számla befogadójaként merült fel az alábbi kérdés. Fővállalkozó/kivitelező átadja az elkészült ingatlant úgy, hogy vannak még elvégzendő pótmunkák. »

Megválaszolva

1 komment

Lakóingatlan beépített eszközökkel

ÁFA

Társaságunk társasházat épít, melyben 150 négyzetméter alatti alapterületű lakásokat alakítunk ki. A lakásokhoz tároló és teremgarázs is tartozik majd. »

Megválaszolva

0 komment

EU-s konferencia áfája

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Cégünk munkavállalói nagyon sokat járnak külföldi szakmai konferenciákra (jellemzően uniós tagországokba). »

Megválaszolva

0 komment

Közösségi szolgáltatás

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Szeretnék segítséget kérni. Mi magyarországi kft. vagyunk és szerzői jogdíjakkal foglalkozunk (jogvédő iroda). »

Megválaszolva

0 komment

Büfékocsi

ÁFA

Tisztelt Bartha úr! Nagyon köszönöm gyors válaszát,nekünk egy melegkonyhás engéllyel rendelkező büfékocsink van melyben kávét, limonádét és szendvicset árulunk. »

Megválaszolva

1 komment

Mozgó büfé

ÁFA

Tisztelt Szakértő, Mozgó büfében, melegkonyhás, helyben készített kávé, szendvicsek, üdítők áfája lehet-e 5 százalék, ha a mozgó büfé az 56.10 Szj alá tartozik és nem a 55.30 alá? »

Megválaszolva

0 komment

Láncügylet

ÁFA

Magyarországi cég ad el árut török cég magyarországi leányvállalatának, rendeltetési hely: Törökország. A fuvart a magyar eladó cég szervezi. »

Megválaszolva

0 komment

EU-s adószám nélküli beszerzés

ÁFA

EU-s adószám nélkül szereztünk be szerszámot Lengyelországból. Hogyan kell eljárni az áfabevallásban? Utólag megkértük az EU-s adószámot. »

Megválaszolva

0 komment

Áfaelszámolás

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Egy társaság személyszállítással (nem taxi) foglalkozik. Ehhez használ több személygépkocsinak minősülő kisbuszt és nagy buszt is. »

Megválaszolva

0 komment

Áfa alanyimentesség választhatósága

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Az eset leírása: egy belföldi magánszemély lakóingatlan-bérbeadási tevékenységet kezdett 2017. 04. hóban. Ezt a NAV részére bejelentette, és mint áfaalany adószámot is kapott. »

Megválaszolva

0 komment

Megválaszolva

0 komment

Megválaszolva

0 komment

Zárt végű lízing áfája

ÁFA

Tisztelt Szakértők! Zárt végű pénzügyi lízing szerződés alapján mezőgazdasági gépet vásároltunk. Az áfás számlát a lízing cég - bank - állította ki. »

Kérdések és válaszok

Kata áfa

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Kata – sofőr

Szipszer Tamás

adószakértő

Bt. áttérése katára

Szipszer Tamás

adószakértő

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X