dr. Bartha László adójogi szakjogász

Dr. Bartha László diplomáit a Budapesti Corvinus Egyetem pénzügy szakán és az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerezte.  Adótanácsadói és adójogi szakjogászi végzettséggel rendelkezik.

Pályafutását a PricewaterhouseCoopers munkatársaként kezdte, ahol társaságok adózásával, átalakulások adókezelésével, adóeljárási kérdésekkel és nemzetközi adózással foglalkozott.

Jelenleg egy nemzetközi cégcsoport adózásért felelős középvezetője, ahol teljeskörűen foglalkozik vállalkozások adózásával, beleértve a számviteli, társasági adójogi, általános forgalmi adózási kérdéseket.

 

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Válaszra vár

0 komment

Válaszra vár

0 komment

Válaszra vár

0 komment

Konszignációs raktár 2020. 01. 01-től

Áfa

Tisztelt Szakértő! Cégünk német partnerénél, Németországban úgynevezett konszignációs raktárt üzemeltetünk 2005 óta a partner kérésére, amelyet ők kezelnek. »

Válaszra vár

0 komment

Nyelvi képzés áfamentessége

Áfa

Tisztelt Adózóna! Január 1-jétől – ahogy az Önök cikkében (https://adozona.hu/2020_as_adovaltozasok/Oktatas_szakkepzes_valtoztak_az_afamentesse_DD7E7J) is megjelent – változott az áfatörvény 85. »

Válaszra vár

0 komment

Külföldi társaság magyar áfavisszaigénylése

Áfa

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Adott egy szlovák cég, amelyik szlovák áfaalany. Magyarországon bérelne egy ingatlant, amit a tevékenységéhez hasznosítana. »

Válaszra vár

0 komment

Fordított áfás végszámla

Áfa

Tisztelt Szakértő! Egy vállalkozás kivitelezési szerződést kötött egy másik vállalkozással fordított áfa hatálya alá tartozó építőipari tevékenységre 3 millió forint összegben. »

Válaszra vár

0 komment

Ingatlan bérbeadása

Áfa

Tisztelt Szakértő! Egy kft. 2018-ban a tulajdonában lévő földterületre a Vodafone-nal bérleti szerződést kötött. »

Válaszra vár

0 komment

Számla adatszolgáltatás 2020., alanyi mentes

Áfa

Tisztelt Szakértő! Alanyi mentes egyéni vállalkozóként 2020. július 1-jétől van-e adatszolgáltatási kötelezettségem az általam kiállított és a befogadott költségszámlák tekintetében? »

Válaszra vár

0 komment

Ingatlanértékesítés, áfatartalom

Áfa

Tisztelt Szakértő! Társaságunk nagy értékű ingatlant értékesít egy magyar társaságnak. »

Válaszra vár

0 komment

Bérleti díj áfája

Áfa

Egyesületünk sportpályákat adna ki bérbe, melyek önkormányzati tulajdonban vannak és haszonkölcsön szerződés keretein belül üzemeltetünk. Az önkormányzat az albérletbe adást engedélyezte. »

Válaszra vár

0 komment

Nyelvi oktatás áfa megítélése

Áfa

Tisztelt szakértő! 2019.12.19-én a szakképzésről szóló 2019. évi LXXX. törvény hatálybalépésével összefüggő módosításokról szóló 2019. évi CXII. törvény a hatályon kívül helyező rendelkezések 58. »

Válaszra vár

0 komment

Generálkivitelezés

Áfa

Tisztelt Szakértő! Új építésű családi ház generálkivitelezésére van szerződése az építőipari vállalkozásnak. A tavalyi évben a részszámlákat 5 százalék áfával állítottuk ki. »

Válaszra vár

0 komment

Egyéni vállalkozó ingatlanbérbeadása

Áfa

Az áfaalany, aki az áfát az általános szabályok alapján állapítja meg, annak az üzlet bérbeadása áfás tevékenység-e? Vagy áfa nélküli, mivel az ingatlan-bérbeadás mentes az adó alól? »

Válaszra vár

0 komment

Nyelvoktatás áfája

Áfa

Tisztelt Szakértő! Az alábbi törvénymódosítással kapcsolatban szeretném segítségüket kérni. A 2020. január elsejétől hatályos hogy "Az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény 85. »

Megválaszolva

0 komment

Katás egyéni vállalkozó áfában

Áfa

Katás egyéni vállalkozó 2019 végén túllépte a 12 milliós bevételi határt. Ezért bejelentkezett áfa alá. A NAV visszautasította a bejelentést. Ebben az esetben nem kapott új adószámot sem. »

Válaszra vár

0 komment

Fordított áfa

Áfa

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben szeretném a segítségét kérni. Áfakörös kft. tevékenysége: víz-, gáz-, fűtésszerelés. »

Megválaszolva

0 komment

Adatszolgáltatási kötelezettség

Áfa

Tisztelt Szakértő! Alanyi adómentes egyéni vállalkozóként is kell 2020. 07. 01-jétől a kibocsátott számlákról adatszolgáltatást küldeni a NAV felé? »

Megválaszolva

0 komment

Szállásadás áfája

Áfa

Tisztelt Szakértő! »

Megválaszolva

0 komment

Külföldre nyújtott szolgáltatás áfája

Áfa

Tisztelt Szakértő! Európai Unión belüli adószámmal rendelkező személynek számlázunk. »

Megválaszolva

0 komment

További hasznos adózási információk

Kérdések és válaszok

Munkavállalóval történő elszámolás jogviszony megszűnésekor

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Kedvezményezett átalakulás

Pölöskei Pálné

adószakértő

Versenyautó-alkatrész áfája

Nagy Norbert

adószakértő

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X