dr. Bartha László adójogi szakjogász

Dr. Bartha László diplomáit a Budapesti Corvinus Egyetem pénzügy szakán és az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerezte.  Adótanácsadói és adójogi szakjogászi végzettséggel rendelkezik.

Pályafutását a PricewaterhouseCoopers munkatársaként kezdte, ahol társaságok adózásával, átalakulások adókezelésével, adóeljárási kérdésekkel és nemzetközi adózással foglalkozott.

Jelenleg egy nemzetközi cégcsoport adózásért felelős középvezetője, ahol teljeskörűen foglalkozik vállalkozások adózásával, beleértve a számviteli, társasági adójogi, általános forgalmi adózási kérdéseket.

 

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Válaszra vár

0 komment

Számlázás harmadik országba

Áfa

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben szeretném a segítségét kérni: Magyar adóalany megbízott egy magyar céget termékek USA-ba történő szállítására. »

Megválaszolva

0 komment

Megválaszolva

0 komment

Kávézó – áfa

Áfa

Tisztelt Szakértő! Kávézó, cukrászda adózásával kapcsolatban kérem a segítségüket. Kávét, üdítőt, cukrásztól vásárolt süteményeket árulunk, és nem melegkonyhás a tevékenységünk. 1. »

Megválaszolva

0 komment

Cégautóhoz fedélzeti kamera, áfa

Áfa

Tisztelt Szakértő! Adóalany cég céges személygépkocsihoz vásárolt fedélzeti kamerát. Levonható-e az áfa? Az Áfa tv. 124. »

Válaszra vár

0 komment

Áfabevallás téves adókulcs alkalmazása esetén

Áfa

Tisztelt Szakértő! A következőkben szeretném segítségét kérni: Vendéglátással foglalkozó ügyfelem 2020 októberében szerződést kötött az egyik legnagyobb ételkiszállító céggel. »

Megválaszolva

0 komment

Alanyi adómentes egyéni vállalkozó ingatlan-bérbeadása magánszemélyként összeszámításra kerül-e?

Áfa

Tisztelt Szakértő! Férjem és én évek óta bérbe adunk egy lakást adószám nélküli magánszemélyként. 50-50%-os tulajdonban van. »

Megválaszolva

0 komment

Munkagép beszerzése harmadik országból

Áfa

Tisztelt Szakértő! Cégünk kotrógépet szeretne vásárolni Angliából. Szeretnénk pontosan tudni miután Anglia már nem EU-s ország milyen adófizetési és vámkezelési kötelezettségeink vannak. »

Megválaszolva

0 komment

Megválaszolva

0 komment

FAD-os vagy nem FAD-os számla?

Áfa

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdéskör tisztázásában kérem a segítségét. »

Megválaszolva

0 komment

Megválaszolva

0 komment

Üvegház, termálkút és raktárcsarnok: egyenes vagy fordított áfa?

Áfa

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem zöldmezős beruházásként több hektár üvegház, geotermális kút és raktárcsarnok építését tervezi. Nem teljesen egyértelmű számunkra, hogy mi egyenes áfás és mi FAD-os. »

Megválaszolva

0 komment

Import termék, számla EU-s

Áfa

Német partnertől rendeltünk terméket. Az általa kiállított számlán a saját EU-s adószáma mellett feltüntette a mi adószámunkat is. »

Megválaszolva

0 komment

Fizetendő áfa bevallása és befizetése nem vagy csak részfizetés esetén

Áfa

Tisztelt Szakértő! Ha kiszámláztunk ügyfelünknek egy számlát, és az ügyfél nem fizette még ki a számlája ellenértékét. »

Megválaszolva

0 komment

Használt céges ingatlan értékesítése

Áfa

Tisztelt Szakértő! A cégünk új ingatlant vásárolt 2015-ben bérbeadásra, áfásan, az áfát akkor levonásba helyeztük. (Általános áfa szabálya alá tartozunk. »

Megválaszolva

0 komment

Társasházak áfakötelezettsége

Áfa

Tisztelt Szakértő! A kérdésem azzal kapcsolatos, hogy a társasház jogi személy lesz a 2021. évi XCII. törvény alapján. »

Megválaszolva

0 komment

5% lakásépítési áfa és garázs esetén történő számlázás

Áfa

Tisztelt Szakértő! Magánszemély új építésű, garázzsal együtt 200 m2 (145+45 m2) alapterületű lakóházat építtet, saját lakhatás céljára. Élni kíván az 5%-os kedvezményes áfa lehetőségével. »

Megválaszolva

0 komment

Építőipari szolgáltatás esetén a felhasznált anyagok továbbszámlázása

Áfa

Tisztelt Szakértők! Partnerem egy áfakörös kft., amely kisebb építőipari munkákat végez magánszemélyeknek, használt ingatlanokon. »

További hasznos adózási információk

Kérdések és válaszok

Távolléti díj számítása

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Eurós előleg

Nagy Norbert

adószakértő

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close