Kiss Péter adószakértő
TruTax Kft.

Péter több mint 12 éves tapasztalattal rendelkezik multinacionális és magyar háttérű cégek teljes körű adózási támogatásában. Péter többek között számos K+F projekt, fejlesztési és egyéb adókedvezmény, munkavállalói ösztönzési rendszer, szokásos piaci ár megállapítása iránti kérelem, valamint átstrukturálások adózási támogatásában és sikeres megvalósításában segített számos vállalatot, vállalatcsoportot. Szakmai munkája magában foglalja az általános, mindennapi adózási folyamatokat segítő tanácsadás nyújtását, illetve a komplex tranzakciók adózási oldalról történő menedzselését.
Péter 2020-ban alapított egy független boutique adótanácsadó céget, a TruTax Kft-t, amely azzal a céllal jött létre, hogy személyre szabott, gyakorlatias és magas minőségű adótanácsadási szolgáltatásokat biztosítson a különböző méretű vállalkozások számára. A TruTax a munkatársai és partnerei több évtizedes, átfogó szakmai tapasztalatával abban segíti ügyfeleit, hogy egyrészt a sztenderd adózási folyamatokat biztonságossá és kockázatmentessé tegyék, másrészt hogy az adózás területén rejlő megtakarításokat azonosítsák és kihasználják.

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Válaszra vár

0 komment

Áfakötelezettség árverés, kompenzálás

Áfa

A Társaság B Társaságnak több év alatt 10 millió forint kölcsönt nyújtott. »

Válaszra vár

0 komment

Telephely

2021-es adóváltozások

Tisztelt Adózóna! Az iparűzési adó csökkentésének feltételei között szerepel többek között az alábbi: „b) bejelentse a telephelyének címét, kivéve, ha azt az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL. »

Megválaszolva

0 komment

Hipa-csökkentés nyomtatványa

Helyi adó

Kérem írják meg annak a nyomtatványnak a nevét, számát, amin nyilatkozni kell a cégeknek, hogy jogosultak a hipa-csökkentésre! »

Megválaszolva

0 komment

Behajthatatlan követelés – áfavisszatérítés

Áfa

Tisztelt Szakértő! Cégünk beadta a régi behajthatatlan követelések áfájának visszatérítésére vonatkozó kérelmet az adóhatósághoz, a közösségi jogra hivatkozva. »

Megválaszolva

0 komment

Külföldi rendszámú autó használata külföldi vállalkozás magyarországi fióktelepénél

Általános

Tisztelt Adózóna! Egy külföldi vállalkozás magyarországi fióktelepénél használunk egy külföldi rendszámú személygépkocsit munkavégzésre. »

Megválaszolva

0 komment

Áfa önellenőrzése átfogó NAV-ellenőrzéssel lezárt évre

Áfa

Tisztelt Szakértő! Társaságunk ebben az évben belsős ellenőrzéssel feltárt több olyan szállítói számlát, amelyek teljesítési dátuma 2018-ra esik, de az akkori áfabevallásba nem kerültek bele. »

További hasznos adózási információk

Kérdések és válaszok

Mikor jár műszakpótlék?

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close