Kiss Péter adószakértő
TruTax Kft.

Péter több mint 12 éves tapasztalattal rendelkezik multinacionális és magyar háttérű cégek teljes körű adózási támogatásában. Péter többek között számos K+F projekt, fejlesztési és egyéb adókedvezmény, munkavállalói ösztönzési rendszer, szokásos piaci ár megállapítása iránti kérelem, valamint átstrukturálások adózási támogatásában és sikeres megvalósításában segített számos vállalatot, vállalatcsoportot. Szakmai munkája magában foglalja az általános, mindennapi adózási folyamatokat segítő tanácsadás nyújtását, illetve a komplex tranzakciók adózási oldalról történő menedzselését.
Péter 2020-ban alapított egy független boutique adótanácsadó céget, a TruTax Kft-t, amely azzal a céllal jött létre, hogy személyre szabott, gyakorlatias és magas minőségű adótanácsadási szolgáltatásokat biztosítson a különböző méretű vállalkozások számára. A TruTax a munkatársai és partnerei több évtizedes, átfogó szakmai tapasztalatával abban segíti ügyfeleit, hogy egyrészt a sztenderd adózási folyamatokat biztonságossá és kockázatmentessé tegyék, másrészt hogy az adózás területén rejlő megtakarításokat azonosítsák és kihasználják.

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Megválaszolva

0 komment

Közösségi szolgáltatás igénybevétele 27%-os áfával

Áfa

Tisztelt Szakértő! Társaságunk igénybe vett egy online szolgáltatást egy holland társaságtól. A társaság a számlát 27%-os áfával állította ki. »

Megválaszolva

0 komment

Szakho 2021. július 1-jétől

Rehab.járulék / Szakképzési hozzájárulás / Eho

Tisztelt Szakértő! A mai napon megjelent cikkükre hivatkozva kérdezem: https://adozona. »

Megválaszolva

0 komment

Kiva – szakképzés

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! Kivás cég szakmai gyakorlati képzésre fogad egyetemista tanulót 4 hónapos időszakra, duális képzés keretén belül. Együttműködési megállapodást és szerződést 2021. 05.01-től 08. »

Megválaszolva

0 komment

Kriptovalutában kapott jövedelem utáni adózás

Általános

Tisztelt Szakértő! Kritotvaluában kapott fizetés (egy ismert kritotőzsde kezdő alkalmazottjaként) utáni szabályos és célszerű adózásban kérném segítségét. »

Megválaszolva

0 komment

Iparűzési adó elmaradása

Helyi adó

Tisztelt Szakértő! Szeretném a segítségét kérni abban, hogy milyen büntetésre számíthatunk abban az esetben, ha az iparűzésiadó-bevallás évek óta elmaradt. »

Megválaszolva

0 komment

Stab-bau_fragebogen02_hu.pdf nyomtatvány

Nemzetközi - közösségi adózás

Tisztelt Szakértő! Az egyik cégem Németországban tevékenykedik, építőipari szolgáltatást nyújtva. Az egyik német cég a kiállított számla összegéből 15%-ot levonva utalja a bruttó ellenértéket. »

Megválaszolva

0 komment

Tanulói ösztöndíj

Általános

Tisztelt Adózóna! A következő kérdésben szeretnék tájékoztatást kérni. Egy kft. »

Megválaszolva

0 komment

Kriptovaluta vállalkozói tevékenységben

Általános

Tisztelt Adózóna! Felmerült a kriptovaluták használata vállalkozói tevékenység keretében, viszont annyira új dolog ez számunkra, hogy szeretnénk iránymutatást kérni az alábbi kérdésekben. »

Megválaszolva

0 komment

Végelszámolás után megmaradó pénzvagyon adózása

Általános

Tisztelt Szakértő! Tételezzük fel a következő esetet! Végelszámolással megszűnt a kft. Minden rendben lezajlott. »

Megválaszolva

0 komment

180 napot meg nem haladó építőipari tevékenység az iparűzési adóban

Helyi adó

Tisztelet Szakértő! Vállalkozásunk a székhelyétől eltérő településen építőipari tevékenység végzésébe kezd, amit a tervek szerint 180 napon belül, még idén be is fejez. »

Megválaszolva

0 komment

Céges befektetés

Általános

Tisztelt Szakértő! Érdeklődni szeretnék, hogy milyen adóvonzata van egy kft. részéről, ha a cég befektetés jelleggel valamilyen értékpapírt, illetve fizikai nemesfémet vásárol? Válaszát köszönöm. »

Megválaszolva

0 komment

Készpénzfizetési korlát

Általános

Tisztelt Szakértő! Építőipari kft. vásárol egy helyi kereskedő tüzéptelepen. A tüzépteleppel nincs szerződésük, az építőipari kft. »

Megválaszolva

0 komment

Helyi iparűzési adó 2021.

Helyi adó

Tisztelt Szakértő! Egy kft. »

Megválaszolva

0 komment

Készpénzfizetési korlát

Általános

Van egy gazdabolt, mely egy nagykereskedőtől rendeli termékeit (a bolt készletének megfelelően, ha a készlet csökken valamiből, akkor rendel). Minden esetben átutalásos számla kerül kiállításra. »

Megválaszolva

0 komment

Közvetített szolgáltatás

Helyi adó

Tisztelt Szakértő! Zöldség-gyümölcs kereskedő kft. keretszerződés alapján vállalkozóval raktári munkák, szállítás, telephelyfenntartás, gyümölcsválogatás, adminisztráció, fokhagymatisztitás … stb. »

Megválaszolva

0 komment

Termőföld mint telephely

Adózás rendje

Tisztelt Szakértő! Termőföld a Htv. 52. § 31. pontja alapján telephelynek minősül. A 21T201T nyomtatvány rákérdez, hogy a telephely kizárólag Htv. szerint vagy kizárólag Art. szerint vagy Art. és Htv. »

Megválaszolva

0 komment

Az iparűzési adó alapja – kérdés folytatása II.

Helyi adó

Köszönöm válaszát! Szeretném további kérdéssel zavarni, ugyanis lényeges a kérdésben , hogy a lakások építését GENERÁLKIVITELEZŐ végezte. »

Megválaszolva

2 komment

Iparűzési adó alapja – kérdés folytatása

Helyi adó

(https://adozona.hu/kerdesek/2021_5_11_Iparuzesi_ado_alapja_qfm) Az 1990.évi C.törvény VII.fejezet 32. »

További hasznos adózási információk

Kérdések és válaszok

Külföldi munkavállaló hazautazásának költségtérítése

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Ajándékutalány

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő