További témák
Verbai Tamás jogász

dr. Verbai Tamás, jogász / szakközgazdász 1998-tól revizor, 2001-től osztályvezető az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal Kelet-budapesti Igazgatóságán, 2007-től áfa-ellenőrzési szakigazgató-helyettesként irányítja Budapest és Pest megye ÁFA adónemre vonatkozó vizsgálatait.

2009-től a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Közép-magyarországi Regionális Igazgatóságán ellenőrzési szakigazgatóként menedzseli az áfa szakterületen túl a kockázatkezelési és kiválasztási tevékenységet, szervezi az operatív típusú és járulék ellenőrzéseket.

2010. októbere és 2012. májusa között a NAV Kelet-budapesti Adóigazgatóságának ellenőrzési igazgatóhelyettese, tagja a kiemelt súlyú fizetési kedvezmény kérelmeket elbíráló bizottságnak.

2008-tól meghívott előadó a Corvinus Egyetemen és a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, több szakkönyv, adószakmai cikk szerzője, társszerzője. 2012. júliusától a HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt. vezérigazgatója.

Az Adózóna.hu szakértőjeként az általános forgalmi adózás, az adózás rendje, különös tekintettel az adóhatósági ellenőrzés, valamint illeték területen várja az olvasói kérdéseket, és publikál cikkeket. 

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Válaszra vár

0 komment

Hány napja van a NAV-nak a határozatban előírt összegek visszatérítésére

Adózás rendje

Jogerőssé vált határozatok esetén hány napon belül kell visszatéríteni a NAV-nak a határozatban előírt illetéket vagy más összegeket? »

Válaszra vár

0 komment

Cégautó-eladás

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Egy társasági adó alá tartozó, alanyi adómentes, taxi szolgáltatással foglalkozó bt. »

Válaszra vár

0 komment

Használt autó áfa

ÁFA

Tisztelt Szakértő! A használtautó-kereskedő Ausztriából és Németországból vásárol használt autót magánszemélytől. Itthon különbözeti áfa alá van bejelentve, pont a használtautó-kereskedés miatt. »

Válaszra vár

0 komment

Megválaszolva

0 komment

Katás, alanyi mentes vállalkozó közösségen belüli szolgáltatásnyújtása

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Egy katás, alanyi mentes státuszú egyéni vállalkozó közösségen belüli országban szeretne szolgáltatást végezni (kiállításépítés). »

Megválaszolva

0 komment

Áfa – Kínából vásárolt termék eladása Tunéziába

ÁFA

Tisztelt Szakértők! Ügyfelünk Kínában vásárolt termékeket értékesít közvetlenül Tunéziába, Magyarországra a termék nem lép be, az eladó telephelyéről történik közvetlenül a szállítás. »

Megválaszolva

0 komment

Konzorcium számlázása

ÁFA

Tisztelt Szakértő! A közbeszerzési törvény alapján részvételi jelentkezést több gazdasági szereplő közösen is benyújthat. A Kbt. »

Megválaszolva

0 komment

Egyéni vállalkozó – alanyi adómentesség

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Egy alanyi mentes katás egyéni vállalkozás 2018-ban 07.31-ével bezárólag 6,9 millió forint bevételt szerzett, innentől a tevékenységét 1-2 évig szüneteltetni szeretné. »

Megválaszolva

1 komment

Külföldi adóilletőségű foglalkoztatása magyar szervezet által

Adózás rendje

Tisztelt Szakértő! dr. Radics Zsuzsanna által megválaszolt korábbi kérdésemhez lennének még kiegészítő kérdéseim. Az előző kérdésem elérhetősége: https://adozona. »

Megválaszolva

0 komment

Kényszertörlés

Általános

Tisztelt szakértő! Egyik ügyfelemnek törölték az adószámát adótartozás miatt 2016. 05. 26-án.A cég azóta nem műkösik, sem bevétele, sem kiadása nem volt. »

Megválaszolva

0 komment

Láncügylet

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Adott 2 ügylet: „A” magyar cég rendel egy gépet „D” német cégtől. A géphez kapcsolódóan alkatrészeket rendel „A” magyar cég „B magyar cégtől. »

Megválaszolva

0 komment

Bírósági végrehajtó

Általános

Tisztelt Szakértő! Önálló bírósági végrehajtó könyvelése kapcsán milyen sajátosságai vannak a könyvelésnek? Hogyan kell kezelni a letéteket, bevételeket, költségeket? »

Megválaszolva

0 komment

Számla

ÁFA

Tisztelt Adózóna! »

Megválaszolva

0 komment

Taxi személygépjármű vásárlás

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Egy kft. személygépjárműre kötött tartós bérleti szerződést, amelyet taxiként üzemeltetett. Letelt a bérleti díj és maradványértéken megvásárolta az autót a kft. »

Megválaszolva

0 komment

Határon átnyúló sportszolgáltatás

ÁFA

Tisztelt Adózóna! Szervezetünk, a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) évtizedek óta megrendezi a Magyar Diáksport Napja rendezvénysorozatot, melyet a 2015. »

Megválaszolva

0 komment

Áfa – tűzvédelmi szakvizsgáztatás besorolása

ÁFA

A tűzvédelmi szakvizsgára történő felkészítés hatósági jellegű képzésnek minősül, amelyet egyéb jogszabály alapján végeznek. »

Megválaszolva

0 komment

Fordított áfás termék fuvardíja

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Cégünk több beszállítótól is vásárolt fordított áfás acélipari terméket, azonban a számlán külön sorban feltüntetett fuvardíj 27%-os áfával szerepelt. »

Megválaszolva

0 komment

Áfa lízingelt gépjárműnél

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Építőipari szolgáltatást végző ügyfelem tehergépjárművet vásárolt zárt végű pénzügyi lízing keretében. Az autó saját tömege 1750 kilogramm, megengedett tömege 3030 kilogramm. »

Megválaszolva

0 komment

Előtársasági időszak

ÁFA

Tisztelt Szakértő! 1. »

Megválaszolva

0 komment

Adószámtörlés

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Egy havi, általános szabályok szerint adózó kft. adószámát adóregisztrációs akadály fennállása miatt törölték a 2018. 03. 05-04.14. közötti időszakban. 2018. 04. »

Kérdések és válaszok

Kata áfa

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Kata – sofőr

Szipszer Tamás

adószakértő

Bt. áttérése katára

Szipszer Tamás

adószakértő

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X