További témák
Verbai Tamás jogász

dr. Verbai Tamás, jogász / szakközgazdász 1998-tól revizor, 2001-től osztályvezető az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal Kelet-budapesti Igazgatóságán, 2007-től áfa-ellenőrzési szakigazgató-helyettesként irányítja Budapest és Pest megye ÁFA adónemre vonatkozó vizsgálatait.

2009-től a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Közép-magyarországi Regionális Igazgatóságán ellenőrzési szakigazgatóként menedzseli az áfa szakterületen túl a kockázatkezelési és kiválasztási tevékenységet, szervezi az operatív típusú és járulék ellenőrzéseket.

2010. októbere és 2012. májusa között a NAV Kelet-budapesti Adóigazgatóságának ellenőrzési igazgatóhelyettese, tagja a kiemelt súlyú fizetési kedvezmény kérelmeket elbíráló bizottságnak.

2008-tól meghívott előadó a Corvinus Egyetemen és a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, több szakkönyv, adószakmai cikk szerzője, társszerzője. 2012. júliusától a HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt. vezérigazgatója.

Az Adózóna.hu szakértőjeként az általános forgalmi adózás, az adózás rendje, különös tekintettel az adóhatósági ellenőrzés, valamint illeték területen várja az olvasói kérdéseket, és publikál cikkeket. 

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Válaszra vár

0 komment

Láncügylet

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Adott 2 ügylet: „A” magyar cég rendel egy gépet „D” német cégtől. A géphez kapcsolódóan alkatrészeket rendel „A” magyar cég „B magyar cégtől. »

Megválaszolva

0 komment

Bírósági végrehajtó

Általános

Tisztelt Szakértő! Önálló bírósági végrehajtó könyvelése kapcsán milyen sajátosságai vannak a könyvelésnek? Hogyan kell kezelni a letéteket, bevételeket, költségeket? »

Megválaszolva

0 komment

Számla

ÁFA

Tisztelt Adózóna! »

Megválaszolva

0 komment

Taxi személygépjármű vásárlás

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Egy kft. személygépjárműre kötött tartós bérleti szerződést, amelyet taxiként üzemeltetett. Letelt a bérleti díj és maradványértéken megvásárolta az autót a kft. »

Megválaszolva

0 komment

Határon átnyúló sportszolgáltatás

ÁFA

Tisztelt Adózóna! Szervezetünk, a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) évtizedek óta megrendezi a Magyar Diáksport Napja rendezvénysorozatot, melyet a 2015. »

Megválaszolva

0 komment

Áfa – tűzvédelmi szakvizsgáztatás besorolása

ÁFA

A tűzvédelmi szakvizsgára történő felkészítés hatósági jellegű képzésnek minősül, amelyet egyéb jogszabály alapján végeznek. »

Megválaszolva

0 komment

Fordított áfás termék fuvardíja

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Cégünk több beszállítótól is vásárolt fordított áfás acélipari terméket, azonban a számlán külön sorban feltüntetett fuvardíj 27%-os áfával szerepelt. »

Megválaszolva

0 komment

Áfa lízingelt gépjárműnél

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Építőipari szolgáltatást végző ügyfelem tehergépjárművet vásárolt zárt végű pénzügyi lízing keretében. Az autó saját tömege 1750 kilogramm, megengedett tömege 3030 kilogramm. »

Megválaszolva

0 komment

Előtársasági időszak

ÁFA

Tisztelt Szakértő! 1. »

Megválaszolva

0 komment

Adószámtörlés

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Egy havi, általános szabályok szerint adózó kft. adószámát adóregisztrációs akadály fennállása miatt törölték a 2018. 03. 05-04.14. közötti időszakban. 2018. 04. »

Megválaszolva

0 komment

Közösségi számla áfája

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Egy magyarországi áfakörös cég gravírozással ellátott tollakat rendelt egy ír cégtől. Az ír cég számlájával lenne gondunk. Megrendeléskor semmilyen adószámot nem kért. »

Megválaszolva

0 komment

Társaságiadó-bevallás és mérleg helyesbítése

Társasági adó / Innovációs járulék

Tisztelt Adózóna! Egy társaságnál a 2017. évi könyvelésből véletlenül kimaradt a tárgyi eszközök értékcsökkenési elszámolása. »

Megválaszolva

0 komment

Magánszemély rövidtávú lakáskiadási tevékenysége

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Az alábbi témában kérem szíves segítségét. Adószámmal rendelkező magánszemély rövidtávú lakáskiadási tevékenységet folytat. »

Megválaszolva

0 komment

Számlareklamáció

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Cégem rendszeres beszállítója egy nagy áruházláncnak. Az értékesítés az áruház megrendelése, pontos ár és mennyiség egyeztetése alapján történik. »

Megválaszolva

0 komment

Export harmadik országba, szállítás Európai Unióba

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Megrendelést kaptunk egy Egyesült Arab Emirátusokban letelepedett adóalanytól, aki az általunk gyártott terméket németországi címre szeretné szállíttatni. »

Megválaszolva

0 komment

Megválaszolva

0 komment

Váltóval való fizetés

Adózás rendje

Szeretném megkérdezni, hogy ha készpénzben, váltóval fizetek ki egy szállítói tartozást, és az magasabb összeg, mint 1,5 millió forint, be kell jelentenem a NAV felé a váltó kifizetését? »

Megválaszolva

0 komment

Külföldi állampolgár adója, tb-je

Szja / Ekho / Különadó

Tisztelt Adózóna! I. Külföldi illetőségű (EU-s országbeliek és ukrán) személyek, akikkel megbízási szerződést kötünk (3 hónapra) egy tudományos kutatás elvégzésére. »

Megválaszolva

0 komment

Építményadó civilben

Helyi adó

Tisztelt Szakértő! Az épület tulajdonosa (kft.) 2017. december 31-ével egy alapítványra haszonélvezeti jog alapításával átruházta az ezzel járó jogokat és kötelezettségeket. »

Megválaszolva

0 komment

Készpénzfizetési számla – milyen összegig?

Kata, kiva

Tisztelt Adózóna! Kérdezni szeretném, hogy egy áfa alanyi mentes, katás egyéni vállalkozó (burkoló) milyen összegig állíthat ki készpénzfizetési számlát? »

Kérdések és válaszok

Gyógyszerészkamarai tagdíj könyvelése

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

eBev kézbesítések

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Turizmusfejlesztési hozzájárulás

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X