További témák
Verbai Tamás jogász

dr. Verbai Tamás, jogász / szakközgazdász 1998-tól revizor, 2001-től osztályvezető az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal Kelet-budapesti Igazgatóságán, 2007-től áfa-ellenőrzési szakigazgató-helyettesként irányítja Budapest és Pest megye ÁFA adónemre vonatkozó vizsgálatait.

2009-től a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Közép-magyarországi Regionális Igazgatóságán ellenőrzési szakigazgatóként menedzseli az áfa szakterületen túl a kockázatkezelési és kiválasztási tevékenységet, szervezi az operatív típusú és járulék ellenőrzéseket.

2010. októbere és 2012. májusa között a NAV Kelet-budapesti Adóigazgatóságának ellenőrzési igazgatóhelyettese, tagja a kiemelt súlyú fizetési kedvezmény kérelmeket elbíráló bizottságnak.

2008-tól meghívott előadó a Corvinus Egyetemen és a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, több szakkönyv, adószakmai cikk szerzője, társszerzője. 2012. júliusától a HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt. vezérigazgatója.

Az Adózóna.hu szakértőjeként az általános forgalmi adózás, az adózás rendje, különös tekintettel az adóhatósági ellenőrzés, valamint illeték területen várja az olvasói kérdéseket, és publikál cikkeket. 

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Válaszra vár

0 komment

Behajtási költségátalány

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Fuvarozással foglalkozó cég vagyunk. Az általunk kiállított számlákon az alábbi szöveget kívánjuk feltüntetni. "A fizetési határidő be nem tartása esetén a 2016. évi IX. »

Megválaszolva

0 komment

Saját gyártású film forgalmazása.

Adózás rendje

Egyéni vállalkozóként filmeket gyártok, amelyeket nagy tételben DVD-n, online értékesítenék. »

Megválaszolva

0 komment

Műemlék-beruházás eladása

ÁFA

Egy társaság megvásárolt egy műemléknek minősített épületet, melyből szállodát kívánt kialakítani. A vásárlás időpontjában – a tulajdoni lap szerint – az épület lakóingatlan volt. »

Megválaszolva

0 komment

Cégkapu – egyházi jogi személy

Adózás rendje

Tisztelt dr. Verbai Tamás! Cégkapu címen feltett kérdésre adott válaszához kapcsolódóan kérdezem, hogy köteles-e az Eüsztv. 9. »

Megválaszolva

0 komment

Közvetített szolgáltatás áfája

ÁFA

Egy nem magyarországi cég, amely EU-s vagy nem EU-s székhellyel rendelkezik, nyújt magyar székhellyel (lakhellyel vagy EU-s székhellyel) lakhellyel vagy EU-n kívüli székhellyel/lakhellyel rendelkező... »

Megválaszolva

0 komment

Áfa: mulasztó partner számlájának áfa-levonhatósága

Általános

Tisztelt Szakértő! Partner cég szerepel a NAV áfa mulasztók listáján. Kérdésem az, hogy levonásba helyezhető-e ettől a partnertől származó számla áfája? »

Megválaszolva

0 komment

Láncügylet áfamegítélése

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Fuvarozással foglalkozó vállalkozás egy pótkocsit szeretne vásárolni EXW paritással. »

Megválaszolva

0 komment

Bt.-tag halálakor kompenzációs felár

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Egy bt.-ben 5 tulajdonos van, mindegyikük 20%-os tulajdoni hányaddal, egyikük 2018 májusában elhunyt. A bt. »

Megválaszolva

0 komment

Megválaszolva

0 komment

Cégkapu

Adózás rendje

Tisztelt Szakértő! Legyen kedves a következőben segíteni nekem. Az lenne a kérdésem, hogy lakásszövetkezetek, egyesületek és társasházak számára is kötelező a cégkapu regisztráció? »

Megválaszolva

0 komment

Áfa

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Cégünk alapanyagot vásárol EU-tagországból. Egyik alkalommal az alapanyag elázott, így használhatatlanná vált. »

Megválaszolva

0 komment

Áfa

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Kérjük állásfoglalásukat, hogy az alábbi esetben az általános forgalmi adó levonható és visszaigényelhető-e? »

Megválaszolva

0 komment

Katából kizárt volt egyéni vállalkozó katás bt.-je

Kata, kiva

NAV-határozat alapján az egyéni vállalkozó katás státusza megszűnik november 30-án be nem jelentett foglalkoztatásból eredő bírság kiszabása miatt. »

Megválaszolva

0 komment

Tervezett termőföldeladás nehézségei

Általános

Tisztelt Szakértő! Magánszemélyként felesbérleti szerződéssel 2018-ban 10 évre bérbe adtam 12 éve a tulajdonomban lévő szántót földműves magyar állampolgárnak. »

Megválaszolva

0 komment

Adózás rendje

Adózás rendje

Tisztelt Válaszadó! Mi a teendő abban az esetben, ha egy egyéni vállalkozó számlákat állított ki már megszűnt adószámmal 2017. április és 2018. »

Megválaszolva

0 komment

Ingatlannal rendelkező cég eladása

Illeték

Hárommilliós kft. beszerzett egy ingatlant, amelynek a könyv szerinti értéke kb. 7 millió forint. Van még hitel rajta, kb. 2 millió forint. »

Megválaszolva

0 komment

EU-s beszerzés vagy áfahatályon kívüli

ÁFA

A (EU-s cég) értékesít árut B-nek (magyar cég). B eladja a beszerzett árut C-nek (ázsiai cég). Az A cég küldi az árut a C cégnek. A szálítási költség az eladott árban van (A fizette). »

Kérdések és válaszok

Katás egyéni vállalkozó – számla

Szipszer Tamás

adószakértő

Osztalék

Szipszer Tamás

adószakértő

Kedvezménypontok elszámolása II.

dr. Kelemen László

adószakértő, jogász

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X