Verbai Tamás jogász

dr. Verbai Tamás, jogász / szakközgazdász 1998-tól revizor, 2001-től osztályvezető az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal Kelet-budapesti Igazgatóságán, 2007-től áfa-ellenőrzési szakigazgató-helyettesként irányítja Budapest és Pest megye ÁFA adónemre vonatkozó vizsgálatait.

2009-től a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Közép-magyarországi Regionális Igazgatóságán ellenőrzési szakigazgatóként menedzseli az áfa szakterületen túl a kockázatkezelési és kiválasztási tevékenységet, szervezi az operatív típusú és járulék ellenőrzéseket.

2010. októbere és 2012. májusa között a NAV Kelet-budapesti Adóigazgatóságának ellenőrzési igazgatóhelyettese, tagja a kiemelt súlyú fizetési kedvezmény kérelmeket elbíráló bizottságnak.

2008-tól meghívott előadó a Corvinus Egyetemen és a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, több szakkönyv, adószakmai cikk szerzője, társszerzője. 2012. júliusától a HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt. vezérigazgatója.

Az Adózóna.hu szakértőjeként az általános forgalmi adózás, az adózás rendje, különös tekintettel az adóhatósági ellenőrzés, valamint illeték területen várja az olvasói kérdéseket, és publikál cikkeket. 

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Válaszra vár

0 komment

Unióból különbözeti áfásként beszerzett használt személygépkocsi értékesítése

Áfa

Különbözeti áfa (autókereskedés) Egy cég EU-ból különbözeti áfásként beszerezett használt személygépkocsit értékesített magánszemélynek. A személygépkocsi árát különbözeti áfásként számlázta le. »

Válaszra vár

0 komment

Ingatlaneladás adózása 2021

Áfa

Magánszemély 2014-ben árverezés útján két szántóterületet vásárolt, melyet a földhivatal 2015-ben bejegyzett. 2015-ben további (szomszédos) 1 szántót vásárolt. »

Válaszra vár

0 komment

Kérelem aláírása

Adózás rendje

Tisztelt Szakértő! Fizetèsi könnyítési kérelmet nyújtanék be adótartozásom elengedésére. Az Air. felsorolja a kérelem kötelező tartalmi elemeit, de az aláírást nem nevesíti. »

Válaszra vár

0 komment

Láncértékesítés

Áfa

Tisztelt Szakértő! Az alábbiakban kérem segítségét. »

Megválaszolva

0 komment

NAV által visszaállított bt. újra végelszámolása

Általános

Tisztelt Szakértő! Egy bt. 2020-ban szeretett volna egyszerűsített végelszámolással megszűnni. 2020.08. »

Megválaszolva

0 komment

Törölt adószámmal történt számlázás

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! Az alábbi ügyben szeretném a segítségét kérni: Egy kft.-nek egy egyéni vállalkozó szolgáltatásról számlákat állított ki, ténylegesen elvégzett tevékenységről, 2019. július óta. »

Megválaszolva

0 komment

Szolgáltatás továbbterhelése közösségen belül

Áfa

Tisztelt Szakértő! Osztrák anyavállalatunk (rendelkezik magyar adószámmal is, de telephelye nincs itt) állja a magyar leányvállalat egyik szerszáma módosításának költségét. »

Megválaszolva

0 komment

Készpénzfizetési korlát átlépése

Általános

Tisztelt Szakértő! Két pénzforgalmi számlanyitásra kötelezett áfaalany között január hónapban több mint 1,5 millió forint bruttó végösszegű készpénzfizetési számla került kiállításra. »

Megválaszolva

0 komment

Törvénysértő ügyfél

Adózás rendje

Tisztelt Szakértő! Van egy ügyfelem, aki nem hajlandó ügyfélkaput nyitni, és a számláit továbbítani a NAV rendszerébe. Én vagyok a meghatalmazottja. »

Megválaszolva

0 komment

Pénztárgépegyenleg

Számvitel

Üdvözlöm! Gazdasági társaság pénztárgépet használ, melybe beüti a bevételeket. A kiadásokat viszont soha nem ütötte be az elmúlt 5-10 évben. »

Megválaszolva

0 komment

Mulasztás

Adózás rendje

Tisztelt Szakértő! Szlovák allampolgár és az ELTE diákja vagyok. 2017 és 2019 között egy diákszövetségen keresztül diákmunkát vállaltam. »

Megválaszolva

0 komment

Nyílászáró beszerelése közösségi partnernek

Áfa

Tisztelt Szakértő! Egy nyílászáró-beépítéssel foglalkozó kft. egy szlovák céggel szeretne beépítésre szerződést kötni. »

Megválaszolva

0 komment

Közösségi adószám

Áfa

Tisztelt Adózóna! Adott egy holland cég, aminek nem tudom kideríteni az közösségi adószámát. A cég: Magyar Supermarket és slijterij. Hoefkade 1234, 2525 HK Den Haag, Hollandia. »

Megválaszolva

0 komment

Nemzetközi áfaügylet

Áfa

Tisztelt Szakértő! A következő kérdésben szeretném kérni segítségét. Egy magyar kft. Szerbiában vásárol árut, amit Franciaországban értékesít. »

Megválaszolva

0 komment

Kapcsolt vállalkozás

Adózás rendje

Tisztelt Szakértő! Segítséget szeretnék kérni a következő szituációban. A cég kölcsönad B cégnek. Az A cég tulajdonosa, egyben ügyvezetője a másik, B cégben is ügyvezető. »

Megválaszolva

0 komment

Kkv – hipafelezés

Helyi adó

Társaságunk (kft.) 100%-os önkormányzati tulajdonban van, árbevétel és létszám tekintetében megfelel a kkv-k feltételeinek. »

Megválaszolva

0 komment

Katás tájékoztatás elmaradásának következményei

Kata, kiva

Tisztelt Adózóna! Azt szeretném kérdezni, hogy amennyiben társaságunk megrendeli egy bt.-től egy mondjuk 8 millió forintos feladat elvégzését, és a bt. »

Megválaszolva

0 komment

Iparűzési adó 1%

Helyi adó

Tisztelt Szakértő! 20 ezer forintos jegyzett tőkével 26 éve működő bt.-ben a saját tőke -9 millió forint. Volt pár nehéz éve a vállalkozásnak 2010-2014-ig. »

Megválaszolva

0 komment

Szolgáltatásnyújtás angol cég felé

Áfa

Tisztelt Szakértő! A következő helyzet megfelelő áfamegítéléséhez szeretném kérni szíves szakértői segítségét. »

További hasznos adózási információk

Kérdések és válaszok

Alanyi mentes küszöbérték túllépése

Kelemen László

adószakértő, jogász

Alanyi mentes társaság online tananyag értékesítése

Kelemen László

adószakértő, jogász

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close