Verbai Tamás jogász

dr. Verbai Tamás, jogász / szakközgazdász 1998-tól revizor, 2001-től osztályvezető az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal Kelet-budapesti Igazgatóságán, 2007-től áfa-ellenőrzési szakigazgató-helyettesként irányítja Budapest és Pest megye ÁFA adónemre vonatkozó vizsgálatait.

2009-től a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Közép-magyarországi Regionális Igazgatóságán ellenőrzési szakigazgatóként menedzseli az áfa szakterületen túl a kockázatkezelési és kiválasztási tevékenységet, szervezi az operatív típusú és járulék ellenőrzéseket.

2010. októbere és 2012. májusa között a NAV Kelet-budapesti Adóigazgatóságának ellenőrzési igazgatóhelyettese, tagja a kiemelt súlyú fizetési kedvezmény kérelmeket elbíráló bizottságnak.

2008-tól meghívott előadó a Corvinus Egyetemen és a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, több szakkönyv, adószakmai cikk szerzője, társszerzője. 2012. júliusától a HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt. vezérigazgatója.

Az Adózóna.hu szakértőjeként az általános forgalmi adózás, az adózás rendje, különös tekintettel az adóhatósági ellenőrzés, valamint illeték területen várja az olvasói kérdéseket, és publikál cikkeket. 

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Válaszra vár

0 komment

Háromszögügylet

Áfa

Tisztelt Szakértő! »

Megválaszolva

0 komment

Katás adózó – teljesítési hely EU

Áfa

Üdvözlöm! Egy katás alanyi mentes adóalany vállalkozás Ausztriában takarítást vállal. Szeretném megkérdezni ezen tevékenység áfavonatkozását. Kérem, minden tudnivalót írjon le az áfával kapcsolatban! »

Megválaszolva

0 komment

Katás egyéni vállalkozó EU-n belüli értékesítése

Áfa

Tisztelt Szakértő! Egy kataalany egyéni vállalkozó alanyi adómentességet választott az áfában. A tevékenysége fém hegesztése, forrasztása 25602, alkatrészt gyárt autókba. »

Megválaszolva

0 komment

Javítási költség továbbszámlázása

Áfa

Tisztelt Szakértő! Cégünk egy németországi vállalat magyar fióktelepe, és eszközök bérbeadásával foglalkozik. Az eszközök a német anyavállalat tulajdonában vannak. »

Megválaszolva

0 komment

Külföldről behozott autó

Áfa

Tisztelt Adószakértő! Az a kérdésem, hogy ha külföldről vásárolok egy autót egy aukciós oldalról, autókereskedő céggel, akkor hogyan értékesítem tovább? Milyen áfa kerül a számlára? »

Megválaszolva

0 komment

Utólagos EU-s értékesítés

Áfa

Tisztelt Szakértő! EU-s értékesítés igazolásával kapcsolatban van kérdésünk. Egy termelőcég ideiglenesen, a minőségi reklamáció kivizsgálásának időtartamára, az eredeti termék helyett újat szállít. »

Megválaszolva

0 komment

Tanuló utólagos bejelentése

Adózás rendje

Tisztelt Szakértő! Tanulószerződéses foglalkoztatás esetében elmaradt a 1041-es bejelentés és a szocho bevallása (együttműködési megállapodás szabályai szerint járt el a bérszámfejtő tévesen). »

Megválaszolva

0 komment

Online számlázás

Áfa

Tisztelt Szakértő! Szellemi tevékenységet végző katás egyéni vállalkozó – emellett őstermelő is. Alanyi adómentes. Egy adószáma van. »

Megválaszolva

0 komment

Egyéni vállalkozó halála utáni számlázás

Áfa

Tisztelt Szakértő! Szállítással foglalkozó egyéni vállalkozó, beszállító partnerünk, gyűjtőszámla kiállításával, igazoltan, szerződés alapján végezte tevékenységét. »

Megválaszolva

0 komment

Külföldi vállalkozás magyarországi értékesítése

Áfa

Szeretném megtudni, hogy konkrétan hogy működik a 35 000 eurós határ külföldi vállalkozás magyarországi értékesítését illetően. »

Megválaszolva

0 komment

Szálláshely-szolgáltatás, fizetővendéglátás

Általános

Tisztelt Szakértő! 1.) 552014 TEAOR sz. magánszálláshely-szolgáltatást végző, alanyi adómentességet választó, kata hatálya alá tartozó egyéni vállalkozónak 2020. »

Megválaszolva

2 komment

Mérnöki munka teljesítési helye

Áfa

Tisztelt Szakértő! Az áfatörvény helyes alkalmazásában kérem a segítségét. Ha két magyar adóalany között történik egy mérnöki szolgáltatás, ami 3. »

Megválaszolva

0 komment

Használtautó-kereskedés – áfalevonás

Áfa

Tisztelt Szakértő! Használtautó-kereskedéssel kapcsolatos kérdésem van. A vállalkozás a feltételeknek megfelelő autókra árrés áfát alkalmaz. »

Megválaszolva

0 komment

Tisztelt Szerkesztőség!

Adózás rendje

A könyvelőirodánk elkövette azt a hibát, hogy nem közölte az ügyféllel, hogy a folyószámláján tartozás van. Emiatt az adózónak megszüntette a NAV a kataalanyiságát. »

Megválaszolva

0 komment

Számla a behajtási költségátalányról

Általános

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem a fizetési határidőt jóval meghaladva egyenlítette ki a számláját. Vele szemben igényt tartok a 40 euró behajtási költségátalányra, melyet írásban közöltem vele. »

Megválaszolva

0 komment

Köztartozásmentes adatbázis

Adózás rendje

Kedves Szakértő! A köztartozásmentes adatbázis tartalma értelmezhető-e a korábbiak szerint? A 82. sz. Magyar Közlöny (140/2020. »

Megválaszolva

0 komment

EU-n kívülről EU-ba történő e-kereskedelem áfája

Áfa

Magyarországi cégünk amerikai webáruházat használna, nem EU-s tagállamban gyártott termékek EU-n belüli és kívüli értékesítésére. Ilyenkor milyen áfaszabályok vonatkoznának ránk? »

Megválaszolva

0 komment

Láncügylet – áfabevallás

Áfa

TIsztelt Szakértő! Háromszereplős láncügyletekkel kapcsolatban kérném segítségét. Az első, magyar szereplő terméke közvetlenül a harmadik félhez kerül. A közbenső cég szlovák. »

Megválaszolva

0 komment

Uniós támogatás – számlázás

Áfa

Tisztelt Szakértő! Cégünk közgazdasági kutatásokat, felméréseket végez – korlátolt felelősségű társaság, adóköteles tevékenységgel –, a tanulmányait piaci alapon értékesíti. »

Megválaszolva

0 komment

Devizás beruházáshoz adott előleg elszámolása

Áfa

Tisztelt Szakértő! Megrendeltünk Olaszországból egy gépet, melyre 2020. 01. 17-én átutaltunk 30% előleget, 13 170 EUR-t. »

További hasznos adózási információk

Kérdések és válaszok

Katás bt.– nem katás tag

Szipszer Tamás

adószakértő

Idegenforgalmi adó könyvelése

Szipszer Tamás

adószakértő

Katás egyéni vállalkozó táppénzen

Szipszer Tamás

adószakértő

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close