További témák
Verbai Tamás jogász

dr. Verbai Tamás, jogász / szakközgazdász 1998-tól revizor, 2001-től osztályvezető az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal Kelet-budapesti Igazgatóságán, 2007-től áfa-ellenőrzési szakigazgató-helyettesként irányítja Budapest és Pest megye ÁFA adónemre vonatkozó vizsgálatait.

2009-től a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Közép-magyarországi Regionális Igazgatóságán ellenőrzési szakigazgatóként menedzseli az áfa szakterületen túl a kockázatkezelési és kiválasztási tevékenységet, szervezi az operatív típusú és járulék ellenőrzéseket.

2010. októbere és 2012. májusa között a NAV Kelet-budapesti Adóigazgatóságának ellenőrzési igazgatóhelyettese, tagja a kiemelt súlyú fizetési kedvezmény kérelmeket elbíráló bizottságnak.

2008-tól meghívott előadó a Corvinus Egyetemen és a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, több szakkönyv, adószakmai cikk szerzője, társszerzője. 2012. júliusától a HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt. vezérigazgatója.

Az Adózóna.hu szakértőjeként az általános forgalmi adózás, az adózás rendje, különös tekintettel az adóhatósági ellenőrzés, valamint illeték területen várja az olvasói kérdéseket, és publikál cikkeket. 

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Válaszra vár

0 komment

Előrehozott adó

Helyi adó

Tisztelt Szakértő! A helyi adókról szóló 1990. évi C. »

Válaszra vár

0 komment

Egyiptomi áfaregisztráció

ÁFA

Tisztelt Adószakértő! Az alábbi esetben kérem szakértői véleményét. Láncügylet középső szereplője egy magyar kft. Az EU-ból szerez be árut (az eladó a fuvarszervező), amit a magyar kft. »

Válaszra vár

0 komment

Finn nonprofit szervezet

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Magyar közhasznú művészeti alapítvány Finnországban lépett fel, és szeretnének számlázni, de a finn nonprofit szervezetnek nincsen adószáma, csak regisztrációs száma. »

Megválaszolva

0 komment

Készpénzfizetési korlát

Adózás rendje

Tisztelt Szakértő! Bankszámlanyitásra kötelezett vállalkozásunk a nagybani piacon rendszeresen (hetente két alkalommal) árut (gyümölcsféléket)vásárol egy bankszámlanyitásra kötelezett vállalkozástól. »

Megválaszolva

0 komment

Láncügylet kapcsolt vállalkozások esetében

ÁFA

A következő termékértékesítés történt cégünknél ebben a sorrendben: A olasz kapcsolt cég, B angol kapcsolt cég, C magyar kapcsolt cég (a mi cégünk), D cseh cég, E cseh cég (végső vevő) számlázott... »

Megválaszolva

0 komment

Ingatlan típusú vagyonjuttatás

Társasági adó / Innovációs járulék

Tisztelt Szakértő! Azonos tulajdonú cégek közti ingatlan típusú vagyonjuttatás esetén kinek és milyen fizetési kötelezettsége keletkezik? Köszönjük! »

Megválaszolva

0 komment

Megválaszolva

0 komment

Emirátusokban nyilvántartott adóalany értékesít EU-ban

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Ügyfelünk Magyarországon bejegyzett társaság/kft. tulajdonosa – külföldi magánszemély. »

Megválaszolva

0 komment

Behajtási költségátalány egyéni vállalkozónál

Adózás rendje

Egyéni vállalkozó (2018-ban lett egyéni vállalkozó, kereskedelmi tevékenységét bérelt ingatlanban végzi) késedelmesen fizette be a közüzemi (távhő) számláját, ami miatt a szolgáltató kiszámlázta... »

Megválaszolva

0 komment

Autókereskedés: beszerzés járulékos költsége

ÁFA

Tisztelt Szakértő! https://adozona.hu/kerdesek/2019_5_15_Autokereskedes_afaelszamolas_dck válaszát köszönettel megkaptam. »

Megválaszolva

0 komment

Számla vagy nyugta?

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó falusi szálláshely-szolgáltatási tevékenységet végez (552011), ha jól gondolom, pénztárgéphasználatra nem kötelezett. »

Megválaszolva

0 komment

Autókereskedés: áfaelszámolás

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem autókereskedése közösségen belülről beszerezett használtautók továbbértékesítésével foglalkozik. »

Megválaszolva

0 komment

Adótartozás elévülése, végrehajtás folytathatósága

Helyi adó

Tisztelt Adózóna! Egy önkormányzat 2014. 03. 21-én jelzálogjogot jegyzett be egy ingatlanra helyiadó-tartozás és járulékai következtében. »

Megválaszolva

0 komment

Devizás fordított adózású számla

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Egy magyar adószámmal rendelkező cég fordított adózású számlát állított ki euróban 2019. 04. 23-ai teljesítéssel, a számla még április hónapban beérkezett a cégünkhöz. »

Megválaszolva

0 komment

Törölt adószám visszaállítása után áfa

ÁFA

Tisztelt Szakértő! A törölt adószám – áfa címmel megjelent (https://adozona.hu/kerdesek/2019_4_20_Torolt_adoszam_afa_fkr) kérdéshez szeretném hozzátenni, hogy az adószám újra élővé vált 04.06-án. »

Megválaszolva

0 komment

Engedményezés

Általános

Tisztelt Szakértő! Adott egy bt., ahol tulajdonosváltás történt 2017-ben. »

Megválaszolva

0 komment

Ingatlanvásárlás – törölt adószám

Általános

Kedves Adózóna! A vállalkozás, amely eladásra kínálja ingatlanvagyonát, végelszámolás alatt áll, adószámát azonban 2015 év végén törölték, illetve adótartozása is keletkezett. »

Megválaszolva

0 komment

Ügyvédi iroda felszámolása

Általános

Tisztelt Szakértő! Egyszemélyes ügyvédi iroda 5. éve "szünetel" nem végez tevékenységet. A vállalkozó a közszférában helyezkedett el. »

Kérdések és válaszok

Csed +kata

Széles Imre

tb-szakértő

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X