További témák
Verbai Tamás jogász

dr. Verbai Tamás, jogász / szakközgazdász 1998-tól revizor, 2001-től osztályvezető az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal Kelet-budapesti Igazgatóságán, 2007-től áfa-ellenőrzési szakigazgató-helyettesként irányítja Budapest és Pest megye ÁFA adónemre vonatkozó vizsgálatait.

2009-től a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Közép-magyarországi Regionális Igazgatóságán ellenőrzési szakigazgatóként menedzseli az áfa szakterületen túl a kockázatkezelési és kiválasztási tevékenységet, szervezi az operatív típusú és járulék ellenőrzéseket.

2010. októbere és 2012. májusa között a NAV Kelet-budapesti Adóigazgatóságának ellenőrzési igazgatóhelyettese, tagja a kiemelt súlyú fizetési kedvezmény kérelmeket elbíráló bizottságnak.

2008-tól meghívott előadó a Corvinus Egyetemen és a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, több szakkönyv, adószakmai cikk szerzője, társszerzője. 2012. júliusától a HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt. vezérigazgatója.

Az Adózóna.hu szakértőjeként az általános forgalmi adózás, az adózás rendje, különös tekintettel az adóhatósági ellenőrzés, valamint illeték területen várja az olvasói kérdéseket, és publikál cikkeket. 

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Válaszra vár

0 komment

Jelzálogjog-bejegyzés és tartozáselévülés kapcsolata

Adózás rendje

Tisztelt Szakértő, Kérdésem az adótartozás elévülésével kapcsolatos korábban vállalkozóként tevékenykedő most már nyugdíjas magánszeméllyel összefüggésben. »

Válaszra vár

0 komment

Cseh-magyar kettős adóztatást kizáró egyezmény

Helyi adó

Tisztelt Szakértő! A 1996. évi XCIII. törvény (cseh-magyar kettős adótatást kizáró egyezmény) 5. cikkének 4., 5. és 6. pontja kapcsán szeretnék kérdést feltenni. »

Válaszra vár

0 komment

Törölt adószám – áfa

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Adott egy kft., amelynek szankciós jelleggel (a beszámolót nem tette közzé) törölte a NAV az adószámát, és kezdeményezte a cégbíróságnál a kényszertörlést. »

Válaszra vár

0 komment

Megbízott katás vállalkozó munkaideje

Kata, kiva

Tisztelt Adózóna! Egy kivás kft. szeretne egy katás egyéni vállalkozót megbízni üzletmenethez kapcsolódó szolgáltatás végzésével. A szolgáltatás végzése a kft. üzlethelyiségében, a kft. »

Válaszra vár

0 komment

Egyéni vállalkozó közösségi ügylete

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Német magánszemély 2019. június 1-jétől Magyarországra települ és egyéni vállalkozást indít. Korábban Németországban folytatott tevékenységét szeretné Magyarországon folytatni. »

Megválaszolva

0 komment

Őstermelő áfafizetési kötelezettsége

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Mezőgazdasági vállalkozóval kapcsolatban szeretnék egy általános forgalmi adóval kapcsolatos kérdést feltenni. »

Megválaszolva

0 komment

A teljesítés időpontját követő számlák elfogadása

ÁFA

Cégünk bérleti díj fizetésére 2014. 12. 31., 2015. 12. 31., 2016. 12. 31., 2017. 12. 31. és 2018. 12. 31. teljesítési időpontra vonatkozó számlákat 2019. 04. 03. számla keltezéssel kapott meg. »

Megválaszolva

0 komment

Törölt adószám visszaállítása utáni önellenőrzés

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Egy vállalkozás 2017-2018. évi áfabevallásait szerettem volna önellenőrizni. A vállalkozás adószáma 2018. 08. 23 - 2018. 09. 27. »

Megválaszolva

0 komment

EAP program adózása

Általános

Tisztelt Adószakértő! »

Megválaszolva

0 komment

Lakásfelújítási költségeinek áfa-visszaigénylése

ÁFA

Tisztelt Szakértő! A következő témában kérem szíves állásfoglalását. A bérbeadás még nem kezdődött meg, a tevékenységi körökben jelenleg még nem is szerepel az ingatlan bérbeadása. »

Megválaszolva

1 komment

Kényszertörlési eljárás alatt számlázás

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Társaságunk ingatlant bérel egy lakásszövetkezettől. A lakásszövetkezet jelenleg is kényszertörlési eljárás alatt áll. Az adószáma hatályos, alanyi mentes adózó. »

Megválaszolva

0 komment

Osztalék-visszafizetési kötelezettség

Számvitel

Kft. taggyűlése 2014-ben a 2013. üzleti évi egyszerűsített éves beszámolójának elfogadásakor a 2013. év adózott eredménye terhére osztalék kifizetéséről döntött. A 2016. »

Megválaszolva

0 komment

Külföldi bankszámla

Adózás rendje

Tisztelt Szakértő! Ezúton szeretném a segítségüket és állásfoglalásukat kérni. »

Megválaszolva

0 komment

Kompenzációs felár

Általános

Édesapám – aki őstermelő volt, és egy bt. »

Megválaszolva

0 komment

Import áfa

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Fuvarozó vállalkozók vagyunk. Speditőrtől/alvállalkozótól kaptunk megbízást import fuvarra. A speditőr/alvállalkozó belföldi székhelyű vállalkozó. »

Megválaszolva

0 komment

Közösségi áfa levonhatósága egészségügyi szolgáltatónál

ÁFA

Tisztelt Szakértő Egészségügyi magánszolgáltató cég az Áfa tv. 123. §-át alkalmazva állapítja meg göngyölítve a havi bevallásában szereplő, fizetendő adómértékeket, mivel nincs megelőző évi arányszám. »

Megválaszolva

0 komment

Amazon – számlázás, áfa

ÁFA

Tisztelt Adózóna! Egy magyar kft. webes értékesítést folytat Magyarországról, de most nyitott egy raktárat Németországban (német adószámkérés folyamatban). A vevői kör EU-s országok magánszemélyei. »

Megválaszolva

0 komment

Katás bt. – tagok osztalékának adózása

Kata, kiva

Katás bt.- nek csak az egyik tagja katás. Osztalékkifizetésnél a társasági szerződésben nem éltek az osztalékeltérítés lehetőségével. »

Kérdések és válaszok

Késedelmes táppénzigénylés

Széles Imre

tb-szakértő

Tao-felajánlás – látványcsapatsport

Pölöskei Pálné

adószakértő

Támogatások elszámolása

Lepsényi Mária

adószakértő

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X