Tb / Járulékok / Nyugdíj

LEGFONTOSABBAK EBBEN A KATEGÓRIÁBAN:

Felmondhat-e a munkáltató az egy évvel a nyugdíjkorhatár előtt álló dolgozójának? Cikk

Ha egy cég eljut arra a pontra, hogy nem tudja fizetni a béreket, és úgy dönt, hogy minden alkalmazottnak felmond, felmondhat-e annak a munkavállalójának is, akinek egy éve van hátra a nyugdíjkorhatár betöltéséig? Olvasói kérdésre dr. Kéri Ádám ügyvéd, compliance szakértő válaszolt.

Elon Musk cége elkezdheti az agyimplantátumok tesztelését embereken Cikk

Elon Musk agyimplantátumokat fejlesztő Neuralink cége – helyi idő szerint – csütörtökön bejelentette, hogy az amerikai gyógyszerfelügyelet (FDA) engedélyezte az emberekkel végzett klinikai vizsgálataik elindítását – írta a The Guardian online kiadása pénteken, közölte az MTI.

Az EU megállapodást kötött a BioNTech-Pfizer vállalattal az oltóanyagok jövőbeli szállításáról Cikk

Az Európai Bizottság a tagállamokkal együtt és azok nevében megállapodást között a BioNTech és a Pfizer gyógyszeripari vállalatokkal a koronavírus elleni vakcinák jövőbeli szállításának feltételeiről – tájékoztatott a brüsszeli testület pénteken, közölte az MTI.

Szövetkezeti tagok tb-je: ki biztosított, ki nem? Cikk

A szövetkezeti tagság önmagában nem keletkeztet biztosítási jogviszonyt, azt a tag esetében csak a személyes közreműködése alapján a munkaviszonyban vagy munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonya alapozza meg, és az erre vonatkozó biztosítási kötelezettséget ennek megfelelően kell elbírálni. Ugyanakkor a jogszabály többféle szövetkezetnél – bizonyos esetekben – kizárja a tag biztosítását. Cikkünkben ezeket az eseteket tekintjük át.

Nem lesz évközi nyugdíjemelés, legkorábban a novemberi korrekcióval nőhet az idősek ellátása Cikk

Hiába kérték az idősek képviselői évközi emelést az Orbán-kormánytól, az államháztartásért felelős államtitkár szerint a Központi Statisztikai Hivatal adatai nem indokolják ezt – írja a nepszava.hu.

Heuréka! Az Adózóna podcastsorozata – 6. rész: öngondoskodás és adókedvezmények Cikk

Nyugdíjazás előtt milyen öngondoskodási lehetőségekkel és adókedvezményekkel élhet a tb-ellátásra jogosult a kötelező társadalombiztosítási rendszer keretein belül és azon kívül?

Százmillió eurós intézkedéscsomag Szlovéniában a nyugdíjak emelésére Cikk

Robert Golob szlovén miniszterelnök szerdán százmillió eurós intézkedéscsomagot jelentette be a nyugdíjak emelésére a Nemzedékek közötti együttélés napjai című kétnapos rendezvény megnyitóján Ljubljanában – közölte a szlovén közszolgálati televízió.

Megnyerte a dolgozó a munkaügyi pert: az elmaradt kifizetések adó- és járulékkötelezettsége Cikk

Számos esetben munkaügyi per tesz véglegesen pontot a munkaviszonyra. Cikkünkben azt tekintjük át, hogy milyen társadalombiztosítási következményei vannak annak, ha a bíróság megállapítja, a munkáltató jogellenesen szüntette meg a munkavállaló jogviszonyát.

Egészségkárosodáson alapuló rehabilitációs, rokkantsági ellátás összege Cikk

A jelenlegi rokkantsági ellátórendszerben megállapítható rehabilitációs és rokkantsági ellátások nem minősülnek saját jogú nyugdíjnak, azok összegének kiszámítására vonatkozó szabályok is eltérnek a korábbi rokkantsági nyugdíjakra vonatkozó szabályoktól.

A negyedév közben szünetelő és újrainduló átalányadózó egyéni vállalkozó járulékalapjának megállapítása Cikk

Több adózási kérdésre is válaszolt a NAV. A hatóság honlapján közölt válaszokból közlünk egyet, amely a negyedév közben szünetelő és újrainduló egyéni vállalkozó járulékalapjának megállapításával foglalkozik.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Tartós bérlet áfa változtatása

Nagy Norbert

adószakértő

Láncügylet

Bunna Erika

adótanácsadó

2023 május
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs