Bunna Erika adótanácsadó

Szakmai pályafutásomat a helyi adózás területén kezdtem, ezt követően a Nemzeti Adó-és Vámhivatalnál helyezkedtem el, adóellenőrként dolgoztam. Ezen idő alatt adótanácsadó végzettséget szereztem, ennek birtokában 2012. óta adótanácsadóként tevékenykedem.

Jelentős cégcsoportoknál, igen eltérő ágazatokban szereztem tapasztalatot, kiemelt szakterületem az általános forgalmi adózás, mind a külföldi, mind a belföldi ügyletek vonatkozásában.

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Válaszra vár

0 komment

Háromszögügylet jelölése a számlán

Áfa

Tisztelt Szakértő! Cégünk háromszögügyleteket bonyolít le, mi vagyunk az első szereplő, az áru innen megy a végvevőhöz. »

Megválaszolva

0 komment

Online számlaadat-szolgáltatás

Áfa

Tisztelt Szakértő! Belföldi adóalanyként áfa területi hatályon kívüli szolgáltatást nyújtunk közösségen belüli adóalany partnerünknek az Áfa tv. »

Válaszra vár

0 komment

Számlázás

Áfa

Tisztelt szakértő Azzal kérdéssel fordulok Önhöz, hogy segítsen egyértelművé tenni az alábbi esemény számlázását. Alanyi áfamentes érdekképviseleti egyesület őszre 2 szakmai napot szervez. »

Megválaszolva

0 komment

Különbözeti áfa közösségi beszerzéskor

Áfa

Tisztelt Szakértő! Autókereskedő ügyfelünk közösség területéről szerzi be gépjárműveit nagy részét, különbözeti áfa alá be van jelentve. »

Válaszra vár

0 komment

Áfa-önellenőrzés

Áfa

Tisztelt Szakértő! Két belföldi adóalany közötti utólagos számlakiállítással kapcsolatban kérném a szakmai véleményét. Egy belső ellenőrzés során derült fény arra, hogy egy 2019. »

Megválaszolva

0 komment

Alanyi áfamentes katás Svájcba számlázna

Áfa

Kedves Szakértők! Alanyi áfamentes katás vállalkozó fordítási munkát számlázna Svájcba. Hogyan kell a számlát helyesen kiállítani, áfa területi hatályán kívül jelöléssel? »

Megválaszolva

0 komment

Jóléti célt szolgáló eszközök beszerzése, javítása, áfája

Áfa

Egy kft. hűtőt, mikrohullámú sütőt és kávéfőzőt vásárolt. Cél, hogy a dolgozók az általuk hozott ételt hűtőbe tehessék, az ételt megmelegíthessék, és kávét is főzhessenek. »

Megválaszolva

0 komment

Tehergépjármű-roncs eladásának számlázása

Áfa

Tisztelt Szakértő! 2015 decemberében vásárolt a kft. egy tehergépjárművet áfásan, az áfát levonásba is helyezte. 2021 tavaszán baleset következtében a gépjármű totálkáros lett. »

Megválaszolva

0 komment

Áfaregisztráció

Áfa

Tisztelt Szakértő! Angol áfaregisztrációval rendelkezünk, termékértékesítést számlázunk az angol adószám alatt, erről angol áfabevallást készítünk. »

Megválaszolva

0 komment

Áfa könyvelése EU számlán

Áfa

Tisztelt Szakértő! A kft. Hollandiából rendelt poharakat, melyekről a cég áfás számlát állított ki részükre. »

Megválaszolva

0 komment

Uniós tagállamból történő vásárlás áfája

Áfa

Tisztelt Szakértő! Egy kft. terméket vásárolt egy román cégtől. A román cég uniós adószáma le lett kérdezve, élő adószám. A kft.-nek, amely a román cégtől vásárolt, nincs uniós adószáma. »

Megválaszolva

0 komment

Devizás számla áfatartalma

Áfa

Tisztelt Szakértő ! Segítségét kérem a következőkben: cégünk az euróban kiállított szállítói számlákon feltüntetett áfa összeget helyezi levonásba, pontosan annyit, amennyi a számlán szerepel. »

Megválaszolva

0 komment

Háromszereplős láncügylet

Áfa

Tisztelt Szakértő! Hogyan kell számlázni egy olyan háromszereplős láncügyletben, ahol a felek magyar-szerb-bosnyák adózók. A terméket magyar cég értékesíti a szerb félnek, a fuvarozó a szerb fél. »

Megválaszolva

0 komment

Webshopból értékesítés Romániába

Áfa

Tisztelt Szakértő! Segítséget szeretnék kérni. Adott egy magyar cég, webshopból értékesít Rrmán magánszemélyeknek, és vállalkozásoknak is élelmiszer termékeket. »

Megválaszolva

0 komment

Közösségen belüli beszerzés előlege

Áfa

Tisztelt Szakértő! Közösségen belüli ügyletek esetében az előlegfizetést nem kíséri számla. »

Megválaszolva

0 komment

Spanyolországba értékesités

Áfa

Tisztelt Szakértő! Alanyi adómentes egyéni vállalkozó Spanyolországba szeretne értékesíteni egy haszongépjárművet, amelyet öt éven belül itthon vásárolt. Ehhez áfalevonási jogot nem gyakorolt. »

Megválaszolva

0 komment

Sztornó számla áfabevallásban

Áfa

Üdvözlet Mindenkinek! „A” Kft. „B” Kft. felé kiállított, 550 ezer Ft + áfa értékű, 2020. decemberi teljesítésű számláját 2021. júniusban sztornózza. „B” Kft. „A” Kft. »

Megválaszolva

0 komment

EU-n belüli szolgáltatás áfa

Áfa

Egyéni vállalkozó, szlovákiai székhelyű magyarországi telephellyel rendelkező cégtől vett igénybe szállítási szolgáltatást. Németországból Magyarországi telephelyére szállíttatott közúton egy gépet. »

Megválaszolva

0 komment

Pénzforgalmi elszámolás áfa

Áfa

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem pénzforgalmi áfa alá tartozik évek óta. Most vettük észre, hogy év közben egyes számlákról lemaradt a "pénzforgalmi elszámolás" megjegyzés. »

Megválaszolva

0 komment

Belföldi értékesítés vagy közösségi? II.

Nemzetközi - közösségi adózás

Tisztelt Bunna Erika! Az alábbi kérdéshez kapcsolódóan szeretnék további kérdést feltenni: https://adozona. »

További hasznos adózási információk

Kérdések és válaszok

Szolárkezelő egyéni vállalkozó támogatása

Szipszer Tamás

adószakértő

Kapott támogatás katabevétel-e?

Szipszer Tamás

adószakértő

Önfoglalkoztatók kompenzációs támogatása

Szipszer Tamás

adószakértő

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close