Bunna Erika adótanácsadó

Szakmai pályafutásomat a helyi adózás területén kezdtem, ezt követően a Nemzeti Adó-és Vámhivatalnál helyezkedtem el, adóellenőrként dolgoztam. Ezen idő alatt adótanácsadó végzettséget szereztem, ennek birtokában 2012. óta adótanácsadóként tevékenykedem.

Jelentős cégcsoportoknál, igen eltérő ágazatokban szereztem tapasztalatot, kiemelt szakterületem az általános forgalmi adózás, mind a külföldi, mind a belföldi ügyletek vonatkozásában.

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Válaszra vár

0 komment

Számlajavítás 2 bizonylattal

Áfa

Tisztelt Adózóna! Kérdéseim a számla javításának arra az esetére vonatkoznak, ha nem egy, hanem két bizonylattal korrigálunk, vagyis az eredeti számlát (1.) úgy javítom, hogy sztornózom (2. »

Válaszra vár

0 komment

Alanyi mentes szolgáltatás nyújtása Angliában magánszemélynek

Áfa

Tisztelt Szakértő! Alanyi mentes adóalany kiutazik Angliába, ott egy magánszemély megbízásából fotózást végez, számláznia is az angliai magánszemélynek kell angliai címre. »

Válaszra vár

0 komment

EU-s értékesítés, áru minőségi romlása

Áfa

Ügyfelem festéket szállított EU-s partnere számára. »

Válaszra vár

0 komment

Google-számla

Áfa

Tisztelt Szakértő! Egy kft. a Google felületén hirdet, havonta jönnek a számlák. A számlán csak a cég neve és címe szerepel, nincs rajta sem a magyar, sem a közösségi adószáma. »

Válaszra vár

0 komment

Fuvarozás anyagszámla 2.

Áfa

Tisztelt Szakértő, tisztelt Bunna Erika! További kérdésem az Ön által megválaszolt "Fuvarozás anyagszámla" című kérdéshez kapcsolódik. ( https://adozona. »

Megválaszolva

0 komment

Fuvarozás anyagszámla

Áfa

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó több nyerges vontatóval közúti fuvarozással foglalkozik. »

Válaszra vár

0 komment

Számlázás háromszereplős ügyletben

Áfa

Tisztelt Szakértők! Szoftverfejlesztéssel foglalkozó cégnek van egy fotózási folyamatot segítő szoftvere. A szoftvert regisztráció után korlátlan számú fotós használhatja. 4 fél szerepel: 1. »

Megválaszolva

0 komment

Saját rezsis beruházás

Áfa

Tisztelt Szakértő! Egy kocsibeállót építettünk, a szükséges alapanyagról számlával rendelkezünk, az építési munkát saját alkalmazottak végezték el. »

Megválaszolva

0 komment

Áfás számla sztornózása alanyi mentesként

Áfa

Tisztelt Adózóna! Egyéni vállalkozó 2021-ben áfás volt, 2022-ben alanyi mentességet választott. Egy 2021-ben áfásan kiállított számlát javítani (sztornózni) kell most, mert hibás volt a partner címe. »

Megválaszolva

0 komment

FAD-os termék beszerzése közösségi partnertől

Áfa

Társaságunk olyan vas termékeket forgalmaz, melyek a magyar áfa szabályai szerint fordított adózás alá esnek. »

Megválaszolva

0 komment

Németországi adószám szükségessége

Áfa

Tisztelt Szakértő! Egy magyar kft. németországi vállalkozók, illetve magánszemélyek részére Németországban végez hegesztést, lakatosmunkát, autókarosszéria-javítást. »

Megválaszolva

0 komment

Vizsgáztatás TEAOR és áfa

Áfa

Tisztelt Adózóna! Az a kérdésem, hogyha egy kft. kiegészítő tevékenységű tagja a Testnevelési Egyetemen vizsgáztat, annak mi a TEAOR besorolása, illetve áfamentes-e? 8542 Felsőfokú oktatás, és 8559 M. »

Megválaszolva

0 komment

Megválaszolva

0 komment

Adószámos magánszemély közösségi szolgáltatás

Áfa

Tisztelt Szakértő! Egy adószámos alanyi adómentes magánszemély szálláskiadással foglalkozik. A Booking-on keresztül is hirdeti a szállást. »

Megválaszolva

0 komment

időszakos elszámolás teljesítési időpont módosítása a feltett kérdésnek

Áfa

Tisztelt Szakértő! A feltett kérdésemet máris módom, hogy NEM a fizetési határidő, hanem a számla kiállítás napját gondolnám (december 15.) a teljesítési időpontnak! »

Megválaszolva

0 komment

Időszakos elszámolás teljesítési időpont

Áfa

Tisztelt Szakértő! Két társaság átalánydíjas szerződést kötött, 2021. 03. 01. – 2022. 02. 28. időszakra, különböző programok szervezésére, amelynek van egy átalánydíja + áfa. »

Megválaszolva

0 komment

Térítés nélkül kapott eszköz – áfa visszaigénylése

Áfa

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem térítés nélkül kapott 2 db gépet 2 millió Ft + áfa összegben. Az áfa összegét az átadó ügyfelemre áthárította, ügyfelem az áfa összegét megfizette. Az átadó kft. »

Megválaszolva

0 komment

Üzleti ajándék a számlán

Áfa

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdéssel fordulok Önhöz. »

Megválaszolva

0 komment

Tehergépjármű uniós értékesítése

Áfa

Tisztelt Szakértő! A következő kérdésben kérném a segítségét: Közösségi árufuvarozással foglalkozó magyar cég a tárgyi eszközök között nyilvántartott vontatóit értékesíteni kívánja. »

Megválaszolva

0 komment

Távértékesítés

Áfa

Magyar adóalany, aki rendelkezik uniós adószámmal, termékértékesítést számlázna olyan európai szervezet részére, amelyre vonatkozik az Európai Unió kiváltságairól és mentességeiről szóló jegyzőkönyve. »

További hasznos adózási információk

Kérdések és válaszok

Kiegészítő tevékenységből származó bevétel

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Ingatlanértékesítés

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Végelszámolás alatt álló társaság vagyonának felosztása

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő