dr. Kéri Ádám ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Az ELTE Jogi Karán diplomáztam, azt követően pedig a Lord Slynn of Hadley European Law Institute szervezésében európai uniós jogot tanultam, majd az Egyesült Államokban (University of Georgia Achool of Law, Athens, GA, USA) folytattam jogi tanulmányaimat, ahol amerikai jogból diplomáztam. Tanulmányaim ideje alatt, illetve azt követően dolgoztam nemzetközi ügyvédi irodákban, elláttam üzletközpontok, illetve ingatlanforgalmazó társaságok jogi képviseletét, s egy ideig a közigazgatásban is szerepet vállaltam.

Az elmúlt szűk 10 évben a LIGA Szakszervezeti konföderáció jogi szakértőjeként, a Nemzeti ILO Tanács tagjaként, a hazai és nemzetközi érdekegyeztetés résztvevőjeként, a KRS Ügyvédi Iroda munkajogi és adatvédelmi üzletágának üzletágvezető ügyvédjeként dolgoztam. Jelenleg önálló praxist folytatok adatvédelmi jog, munkajog, cégjog profillal. 2018 és 2019 között tagja voltam a Pénzügyminisztérium keretein belül működő adatvédelmi kodifikációs bizottságnak.

Szakmai partnere vagyok a Magyar Könyvvizsgáló Kamara Oktatási Központjának, illetve nemzetközi könyvvizsgáló társaságoknak. Ügyfeleim hazai és nemzetközi vállalkozások, szolgáltatásaimat mind a versenyszféra, mind az állami szféra részére nyújtom. Munkajog, cégjog és adatvédelem területén in-house, illetve egyéb képzéseket tartok, rendezvényeket szervezek, szakcikkeket publikálok különféle kiadványokba. Egyebek mellett a nevemhez fűződik az Adatvédelem a gyakorlatban című, nagysikerű HVG-kiadvány is.

Az Adózóna adatvédelmi témákkal foglalkozó szerzője vagyok, emellett rendszeresen válaszolok egyéb munkajogi kérdésekre is.

Dr. Kéri Ádám ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő, Nemzeti ILO Tanács tag, az adatvédelmi kodifikáció résztvevője

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Megválaszolva

0 komment

Megválaszolva

2 komment

Munkaidő-kedvezmény COVID-oltás idejére

Koronavírus-járvány

Tisztelt Szakértő! A munkavállaló a lakhelye szerinti illetékes oltópontra ment felvenni a COVID-oltást. »

Megválaszolva

0 komment

Szabadság két munkaviszony tekintetében

Munkajog

Tisztelt Szakértő! Egy munkavállalónak ugyanannál a munkáltatónál két munkaviszonya van. Az egyik munkakör vezető állású munkavállalónak minősül, a másik nem. »

Megválaszolva

2 komment

Munkaügyi ellenőrzés

Munkajog

Érdeklődni szeretnék, hogy ha a munkaügyi ellenőrzés elektronikus úton történik, hány napjuk van az ellenőrzésre? A végzésben nem szerepelt, csak hogy elektronikus úton küldjük a kért iratokat! »

Megválaszolva

1 komment

Ki minősül kifizetőnek?

Munkajog

Az Sz. Zrt. értékesítőösztönző programot indított, melynek keretében értékesítő partnerei munkavállalóit kívánja jutalmazni. A zrt. »

Megválaszolva

0 komment

Munkaidő-beosztás megszakítás nélküli munkarendben

Munkajog

Tisztelt Szakértő! Jelenlegi munkahelyem 2008. óta megszakítás nélküli munkarendben az alábbi munkaidőbeosztás szerint dolgozunk: - 1. hét: hétfőtől - vasárnapig 07-19 óráig (7*12 óra), - 2. »

Megválaszolva

0 komment

Orosz állampolgár munkavállalása

Munkajog

Tisztelt Adózóna! Az a kérdésem, hogy ha egy belföldi cég orosz magánszemélyt szeretne alkalmazni, ahhoz kell-e bármiféle engedély. Annyi információnk van róla, hogy adószáma és tajszáma van. »

Megválaszolva

0 komment

Napi pihenőidő

Munkajog

Tisztelt Szakértő! A napi pihenőidővel kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy a 11 óra egybefüggő pihenőidőnek abban az esetben is meg kell-e lennie, ha a munkavállaló a tulajdonos nővére? »

Megválaszolva

0 komment

E-mail-ek elolvasása a munkavállaló távollétében

GDPR / Adatvédelem

Tisztelt Adózóna! Szeretném kérdezni, hogy szabályosan jár el a munkaadó akkor, amikor a munkavállaló távollétekor az e-mail-jeit átirányítják másik kollégának, előzetes tájékoztatás nélkül? »

Megválaszolva

0 komment

Bértámogatás

Munkajog

Az alábbi kérdésben szeretném a segítségét kérni. Bértámogatással kapcsolatban. 1. »

Megválaszolva

0 komment

Bértámogatás a március 8-án bezárt üzletek dolgozói után

Koronavírus-járvány

A járvány miatt március 8-ától sok boltot be kellett zárni. A média arról harsog, hogy ezek a boltosok támogatásra jogosultak. »

Megválaszolva

0 komment

Veszélyhelyzeti támogatás, elbocsátási szándék igazolása

Koronavírus-járvány

A 485/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet 6. § (2) a) pontjával kapcsolatban szeretnék írásbeli állásfoglalást kérni. »

Megválaszolva

0 komment

Ágazati bértámogatás

Koronavírus-járvány

Tisztelt Szakértő! Ágazati bértámogatás kapcsán érdeklődnék: kaphat-e támogatást 100% önkormányzati tulajdonban lévő nonprofit kft.? Az önkormányzat működési támogatást juttat a kft.-nek. A kft. »

Megválaszolva

0 komment

Heti munkaidőkeret alkalmazható-e?

Munkajog

Tisztelt Szakértő! Cégünk alkalmazottai 4 napos képzésen vesznek részt. A képzés 3 napja meghaladja a munkavállalók általános napi munkaidejét (8 óra, 5/2 munkahét). »

Megválaszolva

0 komment

Végkielégítés

Munkajog

Tisztelt Adózóna! Adott egy élelmiszerbolt, ahol az alkalmazott 10 éve dolgozik. 3 évvel ezelőtt azonban 1%-kal a tulajdonos "bevette" a cégbe, hogy vasárnap is tudjon dolgozni. »

Megválaszolva

0 komment

Egyszerűsített foglalkoztatás

Munkajog

Tisztelt Szakértő! Egyszerűsített foglalkoztatás során szükség van munkaidő-nyilvántartásra, vagy munkaszerződésre, vagy bármilyen nyilvántartásra? Vagy elegendő a bejelentés? »

Megválaszolva

0 komment

Felmondási idő ledolgozása

Munkajog

Tisztelt Szakértő! A kérdésem: abban az esetben hogyan kell eljárni, ha a munkavállaló nem akarja ledolgozni a felmondási idejét, mondván "ez nem így működik/kötelező"? Válaszát előre is köszönöm! »

Megválaszolva

0 komment

Egy munkaviszony, több munkahely

Általános

Tisztelt Szakértő! Egy cég bolti eladót szeretne foglalkoztatni úgy, hogy 3 meglévő boltjában dolgozna. Mindig abban a boltban lenne, ahol szükséges. Ezt előre egyeztetné a többi alkalmazottal. Pl. »

Megválaszolva

0 komment

Letiltás megbízási díjból

Munkajog

Tisztelt Szakértő! Egy megbízottunk nevére a mai napon végrehajtói letiltás érkezett. »

Megválaszolva

0 komment

Jótállás 2021-től

Általános

Tisztelt Szakértő! Cégünk híradástechnikai termékek nagykereskedelmével foglalkozik. A 270/2020. »

További hasznos adózási információk

Kérdések és válaszok

Őstermelő eladása

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Pénztárgép használata

Bunna Erika

adótanácsadó

Facebook-hirdetés számlájának elszámolása

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close