dr. Kéri Ádám ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Az ELTE Jogi Karán diplomáztam, azt követően pedig a Lord Slynn of Hadley European Law Institute szervezésében európai uniós jogot tanultam, majd az Egyesült Államokban (University of Georgia Achool of Law, Athens, GA, USA) folytattam jogi tanulmányaimat, ahol amerikai jogból diplomáztam. Tanulmányaim ideje alatt, illetve azt követően dolgoztam nemzetközi ügyvédi irodákban, elláttam üzletközpontok, illetve ingatlanforgalmazó társaságok jogi képviseletét, s egy ideig a közigazgatásban is szerepet vállaltam.

Az elmúlt szűk 10 évben a LIGA Szakszervezeti konföderáció jogi szakértőjeként, a Nemzeti ILO Tanács tagjaként, a hazai és nemzetközi érdekegyeztetés résztvevőjeként, a KRS Ügyvédi Iroda munkajogi és adatvédelmi üzletágának üzletágvezető ügyvédjeként dolgoztam. Jelenleg önálló praxist folytatok adatvédelmi jog, munkajog, cégjog profillal. 2018 és 2019 között tagja voltam a Pénzügyminisztérium keretein belül működő adatvédelmi kodifikációs bizottságnak.

Szakmai partnere vagyok a Magyar Könyvvizsgáló Kamara Oktatási Központjának, illetve nemzetközi könyvvizsgáló társaságoknak. Ügyfeleim hazai és nemzetközi vállalkozások, szolgáltatásaimat mind a versenyszféra, mind az állami szféra részére nyújtom. Munkajog, cégjog és adatvédelem területén in-house, illetve egyéb képzéseket tartok, rendezvényeket szervezek, szakcikkeket publikálok különféle kiadványokba. Egyebek mellett a nevemhez fűződik az Adatvédelem a gyakorlatban című, nagysikerű HVG-kiadvány is.

Az Adózóna adatvédelmi témákkal foglalkozó szerzője vagyok, emellett rendszeresen válaszolok egyéb munkajogi kérdésekre is.

Dr. Kéri Ádám ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő, Nemzeti ILO Tanács tag, az adatvédelmi kodifikáció résztvevője

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Válaszra vár

0 komment

Munkáltatói felmondás év végén

Munkajog

Tisztelt Szakértő! Munkáltató december végén (2021. 12. 31-én) írásban felmondana a munkvállalójának és végkielégítést is állapít meg neki a jelenlegi jövedelme alapján. »

Megválaszolva

0 komment

Megváltozott munkaképességű dolgozó minimum bére

Munkajog

Tisztelt Szakértő! Azt szeretnénk kérdezni, hogy a 2022. évi bruttó 200 000 Ft minimálbér-változást kell-e érvényesíteni a megváltozott képességű munkavállalók esetén, ha igen, hogyan. »

Megválaszolva

0 komment

Bércsökkentési lehetőség felmondás előtt

Munkajog

Egy dolgozó 20 éve dolgozik a cégnél, a tulajdonosok megszüntetik a céget, mert nincs munka. A dolgozónak szeretnék csökkenteni a jelenlegi munkaidejét 3 órára. Később szeretnének neki felmondani. »

Megválaszolva

0 komment

Megválaszolva

0 komment

Munkaidőkeret-túllépés pótléka II.

Munkajog

https://adozona.hu/kerdesek/2021_11_5_Munkaido_keret_tullepes_potleka_awc Tisztelt Ügyvéd úr! Köszönöm a válaszát és értem, de ebben az esetben viszont miért tér ki az Mt. »

Megválaszolva

0 komment

Munkaidő számítása

Munkajog

Tisztelt Szakértő! Munkahelyemen az egyik csoport 4 munkanap + 4 pihenőnap 12 órás folyamatos munkarendben dolgozik. »

Megválaszolva

0 komment

Munkaidőkeret-túllépés pótléka

Munkajog

Hány százalékos túlórapótlék jár annak a dolgozónak, aki 3 havi munkaidőkeretben dolgozik, havonta előre kiosztott munkaidő-beosztásban, és túldolgozza a munkaidőkeretét, de úgy, hogy az előre így... »

Megválaszolva

0 komment

Munkaidő-nyilvántartás vezetése

Munkajog

Tisztelt Szakértő! Társaságunk több mint 100-főt alkalmaz. Eddig papíralapú, kézzel írott munkaidő-nyilvántartást vezettünk naponta, a dolgozó által aláírva. »

Megválaszolva

0 komment

Felmondás e-mailben

Munkajog

Tisztelt Szakértő! »

Megválaszolva

0 komment

Üzletkötői jutalék

Munkajog

Tisztelt Szakértők! Egy nagykereskedelmi cég üzletkötőjével kötött munkaszerződésében időbérben és teljesítménybérben állapodott meg. Az időbér eddig a garantált bérminimum volt. »

Megválaszolva

0 komment

Jogvédelem idős dolgozónak

Általános

Tisztelt Szakértő! A 2021. 10. 14-én megjelent "Nyugdíjazás előtt áll? Ilyen jogvédelem illeti meg" című írásuk alapján a következő kérdésekre szeretnék választ kapni: 1. »

Megválaszolva

0 komment

Munkaidőkeret végén elszámolás

Munkajog

Dr. Kéri Ádám ma megjelent cikkében a munkaidőkeret végén történő elszámolásról ír. »

Megválaszolva

0 komment

Egyéni vállalkozó adózási formájának megválasztása

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! Egy munkaadó megkövetelheti-e, hogy az egyéni vállalkozóként foglalkoztatott munkavállaló milyen adózási formát válasszon? »

Megválaszolva

0 komment

Elutasított bejelentés

Munkajog

Tisztelt Szakértő! Telefonos applikációval történő egyszerű foglalkoztatotti bejelentés "elutasító" nyugtát kapott az ügyfélkapura, de nem nézte meg a bejelentő, ezáltal nem tudott róla.. »

Megválaszolva

0 komment

Munkajogi szabályozások covid kapcsán

Koronavírus-járvány

Tisztelt Szakértő! Cégünk belső szabályzatba szeretné foglalni a covid-megbetegedésekkel kapcsolatos munkahelyi előírásokat. »

Megválaszolva

0 komment

További hasznos adózási információk

Kérdések és válaszok

Külföldi munkavállaló hazautazásának költségtérítése

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Ajándékutalány

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Ösztönző program

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő