dr. Kéri Ádám ügyvéd, compliance szakértő

Az ELTE Jogi Karán diplomáztam, azt követően pedig a Lord Slynn of Hadley European Law Institute szervezésében európai uniós jogot tanultam, majd az Egyesült Államokban (University of Georgia Achool of Law, Athens, GA, USA) folytattam jogi tanulmányaimat, ahol amerikai jogból diplomáztam. Tanulmányaim ideje alatt, illetve azt követően dolgoztam nemzetközi ügyvédi irodákban, elláttam üzletközpontok, illetve ingatlanforgalmazó társaságok jogi képviseletét, s egy ideig a közigazgatásban is szerepet vállaltam.

Az elmúlt szűk 10 évben a LIGA Szakszervezeti konföderáció jogi szakértőjeként, a Nemzeti ILO Tanács tagjaként, a hazai és nemzetközi érdekegyeztetés résztvevőjeként, a KRS Ügyvédi Iroda munkajogi és adatvédelmi üzletágának üzletágvezető ügyvédjeként dolgoztam. Jelenleg önálló praxist folytatok adatvédelmi jog, munkajog, cégjog profillal. 2018 és 2019 között tagja voltam a Pénzügyminisztérium keretein belül működő adatvédelmi kodifikációs bizottságnak.

Szakmai partnere vagyok a Magyar Könyvvizsgáló Kamara Oktatási Központjának, illetve nemzetközi könyvvizsgáló társaságoknak. Ügyfeleim hazai és nemzetközi vállalkozások, szolgáltatásaimat mind a versenyszféra, mind az állami szféra részére nyújtom. Munkajog, cégjog és adatvédelem területén in-house, illetve egyéb képzéseket tartok, rendezvényeket szervezek, szakcikkeket publikálok különféle kiadványokba. Egyebek mellett a nevemhez fűződik az Adatvédelem a gyakorlatban című, nagysikerű HVG-kiadvány is.

Az Adózóna adatvédelmi témákkal foglalkozó szerzője vagyok, emellett rendszeresen válaszolok egyéb munkajogi kérdésekre is.

Dr. Kéri Ádám ügyvéd, compliance szakértő, Nemzeti ILO Tanács tag, az adatvédelmi kodifikáció résztvevője

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Válaszra vár

0 komment

Efós munkavállaló bejelentése

Munkajog

Ha az efós munkavállaló 12 óránál többet dolgozik, hány napra kell bejelenteni? »

Megválaszolva

0 komment

Betegszabadság nyugdíjas munkavállalónak

Munkajog

Tisztelt Adózóna! Nyugdíjas munkavállaló 2022.11.02-től keresőképtelen 2023.02.03-ig. A 2022. »

Megválaszolva

0 komment

Efo vasárnapi pótlék

Munkajog

Üdvözlöm! Egy meghirdetett rendezvényen, amely szombatra és vasárnapra esik könyvárusításra efós munkaviszony jön létre napi 8 órára. Szükséges vasárnapi pótlékot fizetni? »

Megválaszolva

0 komment

Heti 4 órás munkaviszony másodállásban

Munkajog

Ugyanannál a munkáltatónál két jogviszonnyal rendelkezik a munkavállaló. Van egy normál 8 órás (szellemi foglalkozású) munkaviszonya, mellette heti 4 órában takarítást vállal. »

Megválaszolva

0 komment

Szülői szabadság

Munkajog

A 44 nap szülői szabadság évente "jár" a gyermek 3 éves koráig, vagy összesen a 3 év alatt 44 nap vehető ki szülői szabadság jogcímen? Köszönöm. »

Megválaszolva

0 komment

Munkaidőkeret – rendkívüli munkaidő

Munkajog

Tisztelt Szakértő! Háromhavi munkaidőkeretben, három- és négyműszakos munkarendben foglalkoztatjuk a munkavállalókat. »

Megválaszolva

0 komment

Bér a munkaközi szünet időtartamára

Munkajog

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben szeretném a segítségét kérni. »

Megválaszolva

0 komment

Apák pótszabadsága 2023

Munkajog

Tisztelt Szakértő! Egyik dolgozónknak 2022 szeptemberében született gyermeke, de az apák pótszabadságát nem vette ki 2022-ben. Az új jogszabály szerint 2023. »

Megválaszolva

0 komment

Vasárnapi pótlék

Munkajog

Tisztelt Szakértő! Dohánybolt a hét minden napján nyitva van, a dolgozók munkaidőkeretben vannak foglalkoztatva. Kell-e részükre a vasárnapi munkavégzésért pótlékot fizetni? Köszönettel! »

Megválaszolva

0 komment

Készenléti jellegű munkakör egyszerűsített foglalkoztatás 2023.

Munkajog

Tisztelt Szakértő! Hivatkozom 2023.01.20-án a https://adozona.hu/kerdesek/2023_1_20_Keszenleti_jellegu_munkakor_egysz_ynl kérdésre adott válaszára, miszerint sem az Mt., sem pedig az Efotv. »

Megválaszolva

0 komment

Apasági szabadság táppénz alatt

Munkajog

Kollégánk 7. hónapja táppénzen van, időközben 4 héttel ezelőtt gyermeke született. Egyelőre nem jelezte, hogy munkába állna, de közvetetten kezdeményezte számára az apasági szabadság kiadását. »

Megválaszolva

2 komment

Készenléti jellegű munkakör egyszerűsített foglalkoztatásban 2023. évben

Munkajog

Tisztelt Szakértő! 2023. évben létesíthető munkaviszony egyszerűsített foglalkoztatás keretében készenléti jellegű munkakörben? »

Megválaszolva

0 komment

Egyesületi működés

Munkajog

Munkaviszony: egyesületi tag lehet-e munkaviszonyban az egyesülettel? »

Megválaszolva

0 komment

Munkáltatói jogutódlás – kilépőpapírok

Munkajog

Tisztelt Szakértő! Két kft. összeolvadása történt meg 2022.10.11-én, ekkor jegyezték be a jogutódot. Minden dolgozót átvett a jogutód. »

Megválaszolva

0 komment

Apai szabadság

Munkajog

Tisztelt Szakértő! Az alábbiakra szeretnék választ kapni: egyik munkavállalónk örökbefogadott egy gyermeket, melynek határozata 2022.12.28-án lett jogerős. »

Megválaszolva

0 komment

Nyugdíj előtti segély

Munkajog

Tisztelt Szakértő! Abban szeretném a segítségüket kérni, hogy amennyiben nyugdíj előtti segélyen van valaki, vállalhat-e munkát és hány órában, valamint járulékot kell-e vonni vagy sem? »

Megválaszolva

0 komment

Nyugdíjas szövetkezet és efo

Munkajog

Tisztelt Szakértő! Nyugdíjas szövetkezet foglalkoztathat-e egyszerűsített foglalkoztatással alkalmi munkavállalót? Előre is köszönöm válaszát. »

Megválaszolva

0 komment

Új szülői szabadság – ha nem kéri a dolgozó

Munkajog

Tisztelt Szakértő! Az új szülői szabadság intézményére és az apaszabadság 6–10. napjára vonatkozó a kérdésem. 1. Ha a dolgozó nem kéri a 6–10. »

Megválaszolva

0 komment

Nyugdíj előtti segély

Munkajog

Tisztelt Szakértő! Nyugdíj előtti segély mellett lehet munkát vállalni? Amennyiben igen, korlátozva van a munkaidő? »

További hasznos adózási információk

Kérdések és válaszok

Járulékkedvezmény

Széles Imre

tb-szakértő

Energiaellátók jövedelemadója

Bagdi Lajos

Adótanácsadás Üzletágvezető

Niveus Consulting Group Kft