dr. Kéri Ádám ügyvéd, compliance szakértő

Az ELTE Jogi Karán diplomáztam, azt követően pedig a Lord Slynn of Hadley European Law Institute szervezésében európai uniós jogot tanultam, majd az Egyesült Államokban (University of Georgia Achool of Law, Athens, GA, USA) folytattam jogi tanulmányaimat, ahol amerikai jogból diplomáztam. Tanulmányaim ideje alatt, illetve azt követően dolgoztam nemzetközi ügyvédi irodákban, elláttam üzletközpontok, illetve ingatlanforgalmazó társaságok jogi képviseletét, s egy ideig a közigazgatásban is szerepet vállaltam.

Az elmúlt szűk 10 évben a LIGA Szakszervezeti konföderáció jogi szakértőjeként, a Nemzeti ILO Tanács tagjaként, a hazai és nemzetközi érdekegyeztetés résztvevőjeként, a KRS Ügyvédi Iroda munkajogi és adatvédelmi üzletágának üzletágvezető ügyvédjeként dolgoztam. Jelenleg önálló praxist folytatok adatvédelmi jog, munkajog, cégjog profillal. 2018 és 2019 között tagja voltam a Pénzügyminisztérium keretein belül működő adatvédelmi kodifikációs bizottságnak.

Szakmai partnere vagyok a Magyar Könyvvizsgáló Kamara Oktatási Központjának, illetve nemzetközi könyvvizsgáló társaságoknak. Ügyfeleim hazai és nemzetközi vállalkozások, szolgáltatásaimat mind a versenyszféra, mind az állami szféra részére nyújtom. Munkajog, cégjog és adatvédelem területén in-house, illetve egyéb képzéseket tartok, rendezvényeket szervezek, szakcikkeket publikálok különféle kiadványokba. Egyebek mellett a nevemhez fűződik az Adatvédelem a gyakorlatban című, nagysikerű HVG-kiadvány is.

Az Adózóna adatvédelmi témákkal foglalkozó szerzője vagyok, emellett rendszeresen válaszolok egyéb munkajogi kérdésekre is.

Dr. Kéri Ádám ügyvéd, compliance szakértő, Nemzeti ILO Tanács tag, az adatvédelmi kodifikáció résztvevője

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Válaszra vár

0 komment

Vasárnap, ünnepnap

Munkajog

Tisztelt Adózóna! Adott egy cég, amely rendeltetése folytán vasárnap és ünnepnapon is működik, tehát a dolgozókat is beoszthatja ezen napokra. »

Megválaszolva

0 komment

Munkaidőkeret megállapítása

Munkajog

Tisztelt Szakértő! Van egy benzinkút, ami folyamatosan minden nap nyitva van 5-21 óra között, hétvégén és ünnepnap is. Hogyan számolom ki a 2 havi munkaidőkeretet? »

Megválaszolva

0 komment

Egyhavi munkaidőkeret

Munkajog

Tisztelt Szakértő! A következő ügyben szeretném a segítségét kérni! A munkavállaló 1 havi munkaidőkeretben van foglalkoztatva. A keretben ledolgozandó óraszám 152 óra volt. »

Megválaszolva

0 komment

Elegendő-e az egyszerűsített foglalkoztatás, vagy munkaviszony szükséges?

Munkajog

Az alábbi munkaügyi kérdésekben szeretnék állásfoglalást kérni Önöktől: 1. »

Megválaszolva

0 komment

Efo-bejelentés

Munkajog

Tisztelt Szakértő! A következő kérdésem lenne, amennyiben adott egy cégcsoport, és van 15 db éttermük, egy adott efós dolgozó, amennyiben munkaviszonnyal rendelkezik az 1. »

Megválaszolva

2 komment

Új kata alanya vállalhat alkalmi munkát?

Munkajog

Tisztelt Cím! Kérdésem a következő: katás egyéni vállalkozó alkalmi munkavállalóként dolgozhat-e más vállalkozásnál? Ha igen, milyen feltételek mellett? Válaszukat előre is köszönöm. Üdvözlettel. »

Megválaszolva

1 komment

Munkavállaló azonnali hatállyal felmond, munkabérelőleg visszafizetésére köteles, és végrehajtási letiltás is fennáll

Munkajog

Tisztelt Szakértő! Cégünknél fennáll az a probléma, hogy az egyik munkavállalónk felmondott azonnali hatállyal, nem áll próbaidő alatt, és nem is indokolta a felmondás okát. »

Megválaszolva

0 komment

Kártérítési felelősség

Munkajog

Tisztelt Szakértő! Üzletünk franchise rendszerben réteseket süt és árusít kiskereskedelmi forgalom számára. A dolgozók egy kis üzletben sütik a rétest és ezzel együtt árusítják is. »

Megválaszolva

0 komment

Munkavállaló foglalkoztatása órabérben

Munkajog

Tisztelt Szakértő! Cégünk szeretne foglalkoztatni egy nyugdíjas munkavállalót. Nincs mindennap szükség a munkájára, ezért órabért szeretnénk neki fizetni a ledolgozott időre. »

Megválaszolva

0 komment

Munkavállalói felmondás fizetés nélküli szabadság alatt

Munkajog

Tisztelt Szakértő! Munkavállalónk engedélyezett fizetés nélküli szabadságon van 2024.01.01-jétől 2024.02.29-éig, melyet külföldi munkavállalás céljából vett igénybe. »

Megválaszolva

0 komment

Gyermek után járó pótszabadság

Munkajog

Tisztelt Szakértő! Dolgozónak négy 16 év alatti gyermeke van, amelyikből egy gyermeke fogyatékkal él. Hány nap pótszabadsága jár 7 + 2, vagy csak 7? Előre is köszönöm! »

Megválaszolva

0 komment

Munkaköri alkalmassági vizsgálat távmunkában

Munkajog

Tisztelt Szakértő! A fenti kérdéskörben az alábbiakról kérdezném: 1. »

Megválaszolva

0 komment

Felmondás alatt álló dolgozó béremelése II.

Munkajog

Ezen a linken kaptam választ, köszönöm szépen (https://adozona.hu/kerdesek/2024_2_1_Felmondas_alatt_allo_munkavallalo_cjg#utm_source=dailypost&utm_medium=email&utm_campaign=notice). »

Megválaszolva

0 komment

Betegszabadság után járó bér kifizetésének határideje

Munkajog

Tisztelt Szakértők! Arra szeretnék választ kapni, hogy van-e határideje a betegszabadság után járó bér kifizetésének! »

Megválaszolva

0 komment

Felmondás alatt álló munkavállaló béremelése

Munkajog

Az lenne a kérdésem, hogy amennyiben a munkavállaló január hónapban felmond, de a felmondási idejét kitölti, kötelesek vagyunk februárban az ő bérét is megemelni a többi dolgozóhoz hasonlóan? »

Megválaszolva

0 komment

AVDH hitelesítés

GDPR / Adatvédelem

Tisztelt Szakértő! A NAV elektronikus számlákkal kapcsolatos 2020.04. »

Megválaszolva

0 komment

Vasárnapi, munkaszüneti napi pótlék

Munkajog

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésekben kérem szíves állásfoglalásukat. »

További hasznos adózási információk

Kérdések és válaszok

Megbízási jogviszony szocho fizetése

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Fejlesztési tartalék feloldása

Nagy Norbert

adószakértő