dr. Kéri Ádám ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Az ELTE Jogi Karán diplomáztam, azt követően pedig a Lord Slynn of Hadley European Law Institute szervezésében európai uniós jogot tanultam, majd az Egyesült Államokban (University of Georgia Achool of Law, Athens, GA, USA) folytattam jogi tanulmányaimat, ahol amerikai jogból diplomáztam. Tanulmányaim ideje alatt, illetve azt követően dolgoztam nemzetközi ügyvédi irodákban, elláttam üzletközpontok, illetve ingatlanforgalmazó társaságok jogi képviseletét, s egy ideig a közigazgatásban is szerepet vállaltam.

Az elmúlt szűk 10 évben a LIGA Szakszervezeti konföderáció jogi szakértőjeként, a Nemzeti ILO Tanács tagjaként, a hazai és nemzetközi érdekegyeztetés résztvevőjeként, a KRS Ügyvédi Iroda munkajogi és adatvédelmi üzletágának üzletágvezető ügyvédjeként dolgoztam. Jelenleg önálló praxist folytatok adatvédelmi jog, munkajog, cégjog profillal. 2018 és 2019 között tagja voltam a Pénzügyminisztérium keretein belül működő adatvédelmi kodifikációs bizottságnak.

Szakmai partnere vagyok a Magyar Könyvvizsgáló Kamara Oktatási Központjának, illetve nemzetközi könyvvizsgáló társaságoknak. Ügyfeleim hazai és nemzetközi vállalkozások, szolgáltatásaimat mind a versenyszféra, mind az állami szféra részére nyújtom. Munkajog, cégjog és adatvédelem területén in-house, illetve egyéb képzéseket tartok, rendezvényeket szervezek, szakcikkeket publikálok különféle kiadványokba. Egyebek mellett a nevemhez fűződik az Adatvédelem a gyakorlatban című, nagysikerű HVG-kiadvány is.

Az Adózóna adatvédelmi témákkal foglalkozó szerzője vagyok, emellett rendszeresen válaszolok egyéb munkajogi kérdésekre is.

Dr. Kéri Ádám ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő, Nemzeti ILO Tanács tag, az adatvédelmi kodifikáció résztvevője

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Megválaszolva

0 komment

Kormánytisztviselői jogviszony

Munkajog

Tisztelt Címzett! Szeretném megérdeklődni, mit lehet tenni abban az esetben, ha kormánytisztviselőként az adott szervezetnél nem megengedett a távmunka-lehetőség. »

Megválaszolva

0 komment

Éjszakai pótlék

Munkajog

Tisztelt Szakértő! Munkavállalónk 5 órától dolgozik. Jár-e éjszakai pótlék (6 óráig nem több, mint egy óra) (Mt. 142 §.) erre az egy órára? Köszönöm! »

Megválaszolva

0 komment

Megválaszolva

1 komment

Felmentés munkavégzés alól a járvány idejére

Munkajog

Tisztelt Szakértő! A kérdésem a következő. »

Megválaszolva

0 komment

Munkaszerződés-módosítás karantén idején

Munkajog

Hogyan lehet hivatalosan módosítani a munkaszerződést úgy, hogy a munkáltató és a munkavállaló sem megy be az irodába, céges szinten elrendelték az otthoni munkavégzést? »

Megválaszolva

0 komment

Munkaköri alkalmatlanság

Munkajog

Kötelezhető-e a dolgozó foglalkozás-egészségügyi vizsgálatra, mert kezelő orvosi diagnózis szerint jelen fizikai munkát nem lehetne végeznie, ezen orvosi véleményt a munkáltatónak nem mutatta be. »

Megválaszolva

0 komment

Munkavállalónk tehertaxi gépkocsivezetőként dolgozik,a járvány miatt nem hajlandó a lakossági feladatokat elvégezni,a cég más munkát biztositani nem tud,ebben az estben mit lehet tenni? köszönettel várom a válaszukat

Koronavírus-járvány

Munkavállalónk tehertaxi-gépkocsivezetőként dolgozik, a járvány miatt nem hajlandó a lakossági feladatokat elvégezni, a cég más munkát biztosítani nem tud, ebben az esetben mit lehet tenni? »

Megválaszolva

0 komment

Díjazás munkavégzési kötelezettség hiányában

Munkajog

A fenti címmel megjelent cikkel kapcsolatban kérdezném, hogy szükséges-e ilyen esetben a munkaszerződés módosítása, vagy a munkaidő-nyilvántartással alátámasztva, csökkentett összegű bért fizetünk a... »

Megválaszolva

0 komment

Havibéres időkeretes távolléti díj számítás

Munkajog

Tisztelt Szakértő! Kérdésem a következő: cégünknél a havibéres dolgozók munkaidőkeretben dolgoznak. »

Megválaszolva

0 komment

Próbaidő hossza járvány alatt

Munkajog

Tisztelt Szakértő Hölgy/Úr! Oktatással foglalkozó kft. februárban megállapodott a leendő munkavállalóval, hogy 2020. 04. 01-jétől irodavezetőként alkalmazza. »

Megválaszolva

0 komment

Koronavírus-járvány idején munkavégzés alóli mentesülés

Munkajog

Tisztelt Szakértő! Köztisztviselői jogviszonyban dolgozó munkavállaló jelenleg otthonról dolgozik. »

Megválaszolva

0 komment

Bérpótlék fizetése korábbi évekre

Munkajog

Tisztelt Szakértő! Most derült ki, hogy cégünknél a bérszámfejtésnél az elmúlt években a munkaidőkereten felüli túlórákra fizetett pótlékot helytelenül számolták ki. »

Megválaszolva

0 komment

Kötelező szabadság, munkaidő-csökkentés

Munkajog

Tisztelt Szakértő! Társaságunk két hete elrendelte, hogy a dolgozói home office-ból végezzék munkájukat. Erre minden felszerelést biztosított a munkavállalók részére. »

Megválaszolva

0 komment

Munkavégzés kijárási korlátozás alatt

Munkajog

Tisztelt Ügyvéd Úr! Egyéni vállalkozóként saját magamnak hogyan tudom igazolni, hogy munkavégzés miatt hagytam el a lakásomat? »

Megválaszolva

0 komment

Kijárási korlátozás

Munkajog

A kijárási korlátozás miatt szükséges-e minden dolgozónak munkáltatói igazolást kiadni. Amennyiben igen, az igazolásnak mit kell kötelezően tartalmaznia. »

Megválaszolva

0 komment

Munkanélküli ellátás a járvány miatti foglalkoztatás megszüntetése okán

Koronavírus-járvány

Vendéglátóipari fő tevékenységet folytató társaság bezárta az üzleteit a koronavírus-járvány miatt. »

Megválaszolva

0 komment

Fizetés nélküli szabadság

Munkajog

Tisztelt Szakértő! Dolgozóink kéthavi munkaidőkeretben, egyenlőtlen munkaidő-beosztásban dolgoznak. »

Megválaszolva

0 komment

Fizetési moratórium munkabérből történő letiltásnál

Koronavírus-járvány

A következő ügyben szeretnék állásfoglalást kérni: a munkáltató a munkavállaló munkabéréből végrehajtói határozat alapján havonta vonja a letiltást, utalja a letiltott összeget a végrehajtást kérő... »

További hasznos adózási információk

Kérdések és válaszok

Magyar cég, külföldi alvállalkozó

Nagy Norbert

adószakértő

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close