dr. Kéri Ádám ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Az ELTE Jogi Karán diplomáztam, azt követően pedig a Lord Slynn of Hadley European Law Institute szervezésében európai uniós jogot tanultam, majd az Egyesült Államokban (University of Georgia Achool of Law, Athens, GA, USA) folytattam jogi tanulmányaimat, ahol amerikai jogból diplomáztam. Tanulmányaim ideje alatt, illetve azt követően dolgoztam nemzetközi ügyvédi irodákban, elláttam üzletközpontok, illetve ingatlanforgalmazó társaságok jogi képviseletét, s egy ideig a közigazgatásban is szerepet vállaltam.

Az elmúlt szűk 10 évben a LIGA Szakszervezeti konföderáció jogi szakértőjeként, a Nemzeti ILO Tanács tagjaként, a hazai és nemzetközi érdekegyeztetés résztvevőjeként, a KRS Ügyvédi Iroda munkajogi és adatvédelmi üzletágának üzletágvezető ügyvédjeként dolgoztam. Jelenleg önálló praxist folytatok adatvédelmi jog, munkajog, cégjog profillal. 2018 és 2019 között tagja voltam a Pénzügyminisztérium keretein belül működő adatvédelmi kodifikációs bizottságnak.

Szakmai partnere vagyok a Magyar Könyvvizsgáló Kamara Oktatási Központjának, illetve nemzetközi könyvvizsgáló társaságoknak. Ügyfeleim hazai és nemzetközi vállalkozások, szolgáltatásaimat mind a versenyszféra, mind az állami szféra részére nyújtom. Munkajog, cégjog és adatvédelem területén in-house, illetve egyéb képzéseket tartok, rendezvényeket szervezek, szakcikkeket publikálok különféle kiadványokba. Egyebek mellett a nevemhez fűződik az Adatvédelem a gyakorlatban című, nagysikerű HVG-kiadvány is.

Az Adózóna adatvédelmi témákkal foglalkozó szerzője vagyok, emellett rendszeresen válaszolok egyéb munkajogi kérdésekre is.

Dr. Kéri Ádám ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő, Nemzeti ILO Tanács tag, az adatvédelmi kodifikáció résztvevője

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Megválaszolva

0 komment

Közhasznú szervezet vezető tisztségviselője

Munkajog

T. Szakértő! Szeretném megkérdezni, hogy közhasznú szervezet vezető tisztségviselőjét milyen jogviszonyban lehet foglalkoztatni. »

Megválaszolva

0 komment

Vezető munkakörű köztisztviselő összeférhetetlensége

Munkajog

T. Szakértő! Szeretném megkérdezni, hogy vezető munkakörű köztisztviselő a Kttv. 87. »

Megválaszolva

0 komment

Csökkentett munkaidős foglalkoztatás támogatása

Koronavírus-járvány

Tisztelt Szakértő! Alapítványunk SNI-s gyermekek korai fejlesztésével, fejlesztésével foglalkozik. A járvány 1. »

Megválaszolva

0 komment

Írásbeli tájékoztatás munkabér-elszámolásról

Munkajog

Tisztelt Szakértő! Társaságunknál felmerült, hogy az eddigi nyomtatott bérlapokat a munkavállalók a jövőben valamilyen elektronikus formában kapnák meg. Az Mt. 155. »

Megválaszolva

0 komment

Bértámogatás után marad a csökkentett óraszám, munkaszerződés-módosítás szükséges?

Koronavírus-járvány

Tisztelt Szakértő! Cégünk májustól igénybe vette a csökkentett munkaidő miatti támogatást, ami július 31-ig járt. Akkor nem módosítottunk munkaszerződést, mivel a határozat megfelelt ennek. »

Megválaszolva

0 komment

Egyszerűsített foglalkoztatás

Munkajog

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben lenne szükség a segítségükre: Mi az egyszerűsített munkaszerződés jogszabályi fogalma? »

Megválaszolva

0 komment

Ki minősül szakképzettnek?

Munkajog

Tisztelt Szakértő! Feor 3622 kereskedelmi ügyintéző munkakört betöltő dolgozó érettségivel rendelkezik. Kereskedelmi végzettsége nincs. A munkáltató nem írta elő a végzettséget. »

Megválaszolva

0 komment

Távolléti díj számítása

Munkajog

Tisztelt Szakértő! Egyik ügyfelünk – jogász által is ellenőrzött munkaszerződés-módosítással – nem munkaidőkeretben, 4 napos munkarendet vezetett be év közben. »

Megválaszolva

0 komment

Létszámkeret alkalmi munkavállalók foglalkoztatása esetén

Munkajog

Tisztelt Szakértők! Az egyik egyszemélyes kft. »

Megválaszolva

0 komment

Munkavédelmi tevékenység

Általános

Egyéni vállalkozó (munkavédelmi és gépészmészmérnök) munkavédelmi mérnöki tevékenységet végez E tevékenységi körébe beletartozik az oktatás is. »

Megválaszolva

0 komment

Beolvadás esetén a munkaviszonyok könyvelési rendezése

Munkajog

"A" Kft. beolvad "B" Kft.-be. "B" Kft. jogutódként vesz át mindent. "A" Kft. ezzel megszűnik. "A" Kft.-ben van 6 dolgozó. Ők a jogutód cég dolgozói lesznek. Miként kell a munkaviszonyokat kezelni? »

Megválaszolva

0 komment

Egyszerűsített foglalkoztatás, alkalmi munka napjainak száma

Munkajog

Tisztelt Szakértő! Adott egy fűszernövény-termesztéssel foglalkozó vállalkozás (TEÁOR 0128). »

Megválaszolva

0 komment

Felmondási idő munkaerő-kölcsönzés esetén

Munkajog

Tisztelt Szakértő! Munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó cég az Mt.-ben rögzített 15 napos felmondási idő helyett 30 napos felmondási időben állapodna meg a munkavállalójával. Az Mt. 222. »

Megválaszolva

0 komment

Részletfizetés

Munkajog

Tisztelt Szakértő! »

Megválaszolva

0 komment

Egyszerűsített foglalkoztatott szabadsága

Munkajog

Korábban kérdezte valaki, hogy az egyszerűsített foglalkoztatottnak jár-e szabadság. A válasz hosszasan taglalja, hogy igen, és hogy hogyan kell számolni. Szeretném megkérdezni, hogy akkor a Mt. 203. »

Megválaszolva

0 komment

Köztartozás letiltás a minimumnyugdíj ötszöröse felett

Munkajog

Tisztelt Szakértő! Munkabérből letiltással kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. Munkavállalónkkal kapcsolatban az adóhatóság köztartozás jogcímen letiltást kért bírósági határozat alapján. »

Megválaszolva

2 komment

Megválaszolva

0 komment

Bérpótlék

Munkajog

Tisztelt Szakértő! Idősek otthona munkáltatónál a veszélyhelyzet alatt a lenti kormányrendelet alapján 24 órás műszakban dolgoztak a munkavállalók 06:00-másnap reggel 06:00-ig. »

Megválaszolva

0 komment

Takarítónő és kötetlen munkarend

Munkajog

Tisztelt Cím! A munkáltató alkalmazná teljes munkaidőben munkavállalóként, tehát 8 órában az eddig külsős vállalkozó által foglalkoztatott takarítónőt. »

Megválaszolva

0 komment

További hasznos adózási információk

Kérdések és válaszok

Adószámtörlés utáni teendők

Antretter Erzsébet

adószakértő, mérlegképes könyvelő

Niveus Consulting Group Kft.

Fejlesztési tartalék felhasználása

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close