dr. Kéri Ádám ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Az ELTE Jogi Karán diplomáztam, azt követően pedig a Lord Slynn of Hadley European Law Institute szervezésében európai uniós jogot tanultam, majd az Egyesült Államokban (University of Georgia Achool of Law, Athens, GA, USA) folytattam jogi tanulmányaimat, ahol amerikai jogból diplomáztam. Tanulmányaim ideje alatt, illetve azt követően dolgoztam nemzetközi ügyvédi irodákban, elláttam üzletközpontok, illetve ingatlanforgalmazó társaságok jogi képviseletét, s egy ideig a közigazgatásban is szerepet vállaltam.

Az elmúlt szűk 10 évben a LIGA Szakszervezeti konföderáció jogi szakértőjeként, a Nemzeti ILO Tanács tagjaként, a hazai és nemzetközi érdekegyeztetés résztvevőjeként, a KRS Ügyvédi Iroda munkajogi és adatvédelmi üzletágának üzletágvezető ügyvédjeként dolgoztam. Jelenleg önálló praxist folytatok adatvédelmi jog, munkajog, cégjog profillal. 2018 és 2019 között tagja voltam a Pénzügyminisztérium keretein belül működő adatvédelmi kodifikációs bizottságnak.

Szakmai partnere vagyok a Magyar Könyvvizsgáló Kamara Oktatási Központjának, illetve nemzetközi könyvvizsgáló társaságoknak. Ügyfeleim hazai és nemzetközi vállalkozások, szolgáltatásaimat mind a versenyszféra, mind az állami szféra részére nyújtom. Munkajog, cégjog és adatvédelem területén in-house, illetve egyéb képzéseket tartok, rendezvényeket szervezek, szakcikkeket publikálok különféle kiadványokba. Egyebek mellett a nevemhez fűződik az Adatvédelem a gyakorlatban című, nagysikerű HVG-kiadvány is.

Az Adózóna adatvédelmi témákkal foglalkozó szerzője vagyok, emellett rendszeresen válaszolok egyéb munkajogi kérdésekre is.

Dr. Kéri Ádám ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő, Nemzeti ILO Tanács tag, az adatvédelmi kodifikáció résztvevője

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Megválaszolva

1 komment

Egyszerűsített foglalkoztatási időkorlát

Munkajog

A gazdaságunk mezőgazdasági idénymunka keretében munkavállalókat foglalkoztatott. »

Megválaszolva

0 komment

Munkavállalóval történő elszámolás jogviszony megszűnésekor

Munkajog

Tisztelt Szakértő! Egy mezőgazdasági cégnél dolgozom. Az egyik munkavállalónk 2019. április 24-én közös megegyezéssel megszüntette a munkaviszonyát. »

Megválaszolva

3 komment

Munkavállalói nyilatkozat

Munkajog

Tisztelt Szakértő! Munkaviszony létesítésekor szükséges-e a munkavállalót nyilatkoztatni arról, hogy van-e jogerősen végrehajtható tartozása? »

Megválaszolva

0 komment

Szabadságolás heti 1 órás munkaviszony esetén

Munkajog

Tételezzük fel, hogy ha a kérdéses munkavállaló napi 8 órás főállásban dolgozna, akkor évi 30 nap szabadság járna neki! Tény az, hogy heti 1 órás munkaviszonyban dolgozik az illető. »

Megválaszolva

0 komment

Alkalmazottak jogállása üzletbezárás idejére

Munkajog

Tisztelt Adózóna! A kérdésben érintett kft. főtevékenysége TEÁOR: 5630 – Italszolgáltatás. Tevékenységét egy piacon lévő üzlethelyiségben folytatja. Más végzett tevékenysége nincs. »

Megválaszolva

0 komment

Vasárnapi munkavégzés

Munkajog

Tisztelt Szakértő! Társaságunk munkavállalói az általános munkarend (h-p, napi 8 óra ) szerint dolgoznak. »

Megválaszolva

0 komment

Munkáltatói jogutódlás = TUPE?

Munkajog

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdéssel fordulok önökhöz. X cég szolgáltatási (takarítás mint kiszervezett tevékenység) tendert írt ki, ahol végül a jelenlegi szolgáltató személyében változás áll be. »

Megválaszolva

2 komment

Igazgatósági tagok jogviszonya

Munkajog

Tisztelt Szakértő! A következő kérdésekben szeretném a segítségét kérni: zrt. igazgatósági tag elláthatja-e munkaviszonyban a feladatát. »

Megválaszolva

0 komment

Megválaszolva

0 komment

Tűzoltó munkabére

Munkajog

Tisztelt Szakértő! Önkormányzati tűzoltóságon a munkavállaló beosztása az alábbiak szerint alakul: 24 óra szolgálat, utána 24 óra pihenő, majd 24 óra készenlét. »

Megválaszolva

0 komment

Munkabérjegyzék átadása

Munkajog

Tisztelt Szakértő! Az a gondolat merült fel, hogy egy cégnél a havi munkabérjegyzékeket egy adott dolgozó őrizné, és a munkatársak őnála – aláírásukkal igazoltan – vehetik át. »

Megválaszolva

0 komment

Temetési segély adómentesen

Általános

Tisztelt Szakértő! Cégünk temetési segélyt nyújt munkavállalóinknak az szja-törvényben előírt esetekben. »

Megválaszolva

0 komment

Orvosi alkalmassági

Munkajog

Tisztelt Szakértő! Az alábbiakban kérném a segítségét. Adott cég vidéken kap munkát, kb. 500 km-re a telephelytől. A munkaerőhiány miatt helyi lakosokat is alkalmazna. »

Megválaszolva

0 komment

Munkavédelmi képviselő választása

Munkajog

Tisztelt Szakértő! Munkavédelmiképviselő-választási kötelezettséggel kapcsolatban szeretnék kérdezni: – A feltételként előírt 20 fő milyen létszámot jelent? Hol találjuk ezt a törvényben? »

Megválaszolva

0 komment

Munkabérjegyzék e-mailben továbbítva

GDPR / Adatvédelem

Tisztelt Szakértő! Az adatvédelmi jogszabályok alapján van-e lehetőség arra, hogy a havi munkabérjegyzéket a dolgozók e-mailben kapják meg, közvetlen fájlként csatolva? »

Megválaszolva

0 komment

Polgármester végkielégítése

Munkajog

Tisztelt Szakértő! Szeretném megkérdezni, hogy jár-e a polgármester részére végkielégítés olyan esetben, ha 2014. októbertől 2019. októberig főállású polgármesterként látta el a feladatát, 2019. »

Megválaszolva

0 komment

Foglalkoztatás felső korhatára

Munkajog

Tisztelt Szakértő! Azt szeretném kérdezni, hogy van-e felső korhatára a közalkalmazotti jogviszonyban (óvodapedagógus) történő foglalkoztatásnak? »

Megválaszolva

2 komment

Dokumentumok másolása

GDPR / Adatvédelem

A kérdés a tegnap megjelent "Jönnek a bírságok: adatkezelési követelmények a foglalkoztatásban" c. cikkhez kapcsolódik. A szerző is leírja, hogy nem szabad dokumentumokat másolni. »

Megválaszolva

0 komment

Fizetett szabadság

Munkajog

Munkavállalónkat két havi munkaidőkeretben foglalkoztatjuk részmunkaidőben, heti 30 órával. »

További hasznos adózási információk

Kérdések és válaszok

Viszonteladó nemzetközi vonatkozásban

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Lakásfelújítás áfaszabálya 2019

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Díjbekérő, előleg, végszámla

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close