Legfrissebb cikkek

Lehet-e számlázni táppénzes időszakban? Cikk

Alkalmazott nélküli katás bt.-s vállalkozó táppénzes állományban van. Megkereste egy partnere, akitől már régóta kap megrendeléseket, nem szeretné elveszíteni, a jövőre gondolva. Tud-e számlát kiállítani úgy, hogy a megrendelt munkát alvállalkozó készíti el, vállalkozói szerződés alapján, teljesítésigazolással, persze bizonyos haszonkulccsal? – kérdezte olvasónk. Dr. Radics Zsuzsanna tb-szakértő, jogász válaszolt.

Társasági adózás két cég közötti tartozás elengedésekor Cikk

A Kft. kapcsolt vállalkozása B Zrt., amely korábban kölcsönt nyújtott A Kft.-nek. 2022-ben B Zrt. elengedte a kölcsönt és annak kamatait. A Kft.-nek van-e valamilyen bejelentési kötelezettsége ezzel kapcsolatban a hatóságok felé, és hogyan kell bevallani az elengedést? – kérdezte olvasónk. Hunyadné Szűts Veronika igazságügyi adó- és járulékszakértő válaszolt.

Üzemanyag hatósági áron: csak meghatározott mezőgazdasági gépekbe tankolható Cikk

Őstermelő tankolhat-e hatósági áron üzemanyagot úgy, hogy azt nem közvetlenül a traktorba tölti? A hatósági áras tankolásban csak a mezőgazdasági gépek (7,5 tonna össztömeget meghaladó tömegű) vannak engedélyezve még, vagy egy rakodógép, árokásó is tankolható hatósági áras üzemanyaggal? Ellenőrizniük kell-e a könyvelőknek, hogy jogosultan állított-e ki a töltőállomás 480 forintos hatósági áras számlát az ügyfelük részére? – kérdezte olvasónk. Surányi Imréné okleveles közgazda szakértőnk válaszolt.

19 Celsius-fok lehet a középületekben a legmagasabb hőmérséklet Németországban Cikk

Az energiatakarékosság jegyében a kórházak és a szociális intézmények kivételével minden középületet legfeljebb 19 Celsius-fokos hőmérsékletre szabad felfűteni Németországban az ősszel kezdődő fűtési szezonban – jelentette be pénteken Robert Habeck alkancellár, gazdasági miniszter, közölte az MTI.

7 napon át korlátlanul lehet utazni a Balaton menti települések között Cikk

A Strand Fesztivál TravelPass-szal 7 napon át korlátlanul lehet utazni a Balaton menti települések közötti a MÁV-Start és a Volánbusz járatain – közölte MÁV-Volán-csoport pénteken az MTI-vel.

Több mint 20 százalékkal nőtt a megújuló forrásokból termelt áram májusban Cikk

A megújuló forrásból termelt bruttó villamos energia mennyisége 20,7 százalékkal nőtt Magyarországon májusban az előző év azonos időszakához képest – tájékoztatta a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) pénteken az MTI-t a legújabb, a májusi adatokat közlő energiastatisztikai riportja alapján.

A Digitális Magyarország Ügynökség működéséről szóló részletszabályok jelentek meg Cikk

Megjelent a Digitális Magyarország Ügynökség (DMÜ) működését szabályozó kormányrendelet. Az állami szervezet felügyeli a kormányzati informatikát, valamint az e-közigazgatási, informatikai rendszerek és infrastruktúrájuk üzemeltetéséért, továbbá a kapcsolódó fejlesztések megvalósításáért is felel – tette közzé az MTI.

Ismét gyorsult a mezőgazdasági termelői árak emelkedése Cikk

Az előző havi megtorpanás után júniusban ismét gyorsult a mezőgazdasági termelői árak emelkedése: a felvásárlási árak a májusi 45,4 százalék után júniusban átlagosan 48,3 százalékkal voltak magasabbak az egy évvel korábbiaknál a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai szerint – közölte az MTI.

Ingatlanpiac: csökkenő forgalom, növekvő befektetői aktivitás Cikk

Csökken a forgalom az ingatlanpiacon a nyáron, a befektetési céllal lakást vásárlók ugyanakkor aktívak – közölte a Duna House pénteken az MTI-vel.

KSH: 1,5 százalékkal nőtt az ipari termelés Cikk

2022 júniusában az ipari termelés volumene 1,5 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Munkanaphatástól megtisztítva a termelés 4,8 százalékkal bővült. A feldolgozóipari alágak többségében csökkenést mért a Központi Statisztikai Hivatal (KSH), ugyanakkor a legnagyobb súlyú alágakban a termelés volumene nőtt, a legerőteljesebben a villamos berendezés gyártásában. A szezonálisan és munkanappal kiigazított adatok alapján az ipari kibocsátás a 2022. májusinál 0,6 százalékkal nagyobb volt – közölte pénteken honlapján a KSH.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Személyautó-eladás számlázása

Kelemen László

adószakértő, jogász

Online számla rendszer

Kelemen László

adószakértő, jogász

Átalányadózó egyéni vállalkozó

Kelemen László

adószakértő, jogász

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs