Legfrissebb cikkek

Újabb baromfitelepen jelent meg a madárinfluenza Hajdú-Bihar vármegyében Cikk

Egy Hajdú-Bihar vármegyei gazdaságban magas patogenitású madárinfluenza-vírus jelenlétét igazolta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma, az állategészségügyi hatóság védő- és megfigyelési körzeteket jelölt ki – közölte a hivatal.

2024-ben indul Paks II. építése Cikk

A Roszatom vezérigazgatója Paks II. építésének 2024-es megkezdéséről beszélt ma újságíróknak. Alekszej Lihacsov Paks II. építésének kezdési időpontját firtató kérdésre azt mondta, jövőre várható az "első beton öntése".

Egyesülhet az MKB Bank és a Takarékbank, létrejön az ország második legnagyobb bankja Cikk

A Magyar Nemzeti Bank engedélyezte a Magyar Bankholding fúziós menetrendjének záró lépését. Így a bankcsoport két tagja, az MKB Bank Nyrt. és a Takarékbank Zrt. a terveknek megfelelően, 2023. április 30-án egyesül, és MBH Bank Nyrt. néven, egységes márkanévvel és arculattal folytatja működését – közölte a Magyar Bankholding.

Hekkerek és az ügyfelek hitelképessége miatt aggódhatnak a bankvezetők Cikk

Az informatikai rendszerek sebezhetősége és az ügyfelek hitelképessége miatt aggódnak leginkább a pénzintézetek kockázatkezelői – derül ki az EY és az Institute of International Finance legfrissebb, 30 ország 88 bankjának részvételével készült nemzetközi felmérésből.

Megjelent a „Nemzetközi adózás és munkajog – fókuszban a külföldi kiküldetések” című webinárium videófelvétele Cikk

Elérhető a „Nemzetközi adózás és munkajog – fókuszban a külföldi kiküldetések” című webinárium videófelvétele. A január 25-én megtartott előadáson előadóink átfogóan ismertették a kiküldetésekkel kapcsolatos adózási és munkajogi szabályozás alapjait a vállalkozások és a magánszemélyek szempontjából egy-egy életszerű gyakorlati példát is bemutatva.

Év végére elkészülhet az észak-erdélyi autópálya Marosvásárhely és Kolozsvár között Cikk

Ismét dolgoznak az útépítők az észak-erdélyi autópálya Marosvásárhely és Kolozsvár közötti hiányzó szakaszán, év végére akár el is készülhetnek a hátralévő munkálatokkal.

Kata alól kikerülő cégek a társasági adó hatálya alatt – kérdések és válaszok Cikk

Sok kérdés merült fel a katáról társasági adózásra áttérő vállalkozásoknál, amelyekre megpróbálunk választ adni cikkünkben. Azokban a kérdésekben, amelyek megítéléséhez nem ad egyértelmű fogódzót a vonatkozó jogszabály, logikai alapon vezetjük le álláspontunkat.

Külföldi bankszámlák tulajdonosai kapnak levelet a NAV-tól: van-e aggódni valójuk? Cikk

Sokan kaptak mostanában invitálást a NAV-tól támogató eljárásra azok közül, akik külföldi bankszámlán tartanak vagyonokat vagy realizálnak jövedelmet. Egy "NAV-meghívó" sosem kellemes, még akkor sem, ha a támogatás a célja. Van-e mitől félni? A Jalsovszky Ügyvédi Iroda szakértője válaszol a felmerült kérdésekre.

Vizsgálatot indított a Wizz Airrel szemben a versenyhivatal Cikk

Vizsgálatot indított a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Wizz Air légitársasággal szemben, mivel a versenyhivatal feltételezi, hogy a társaság megtévesztéssel tereli feláras szolgáltatásai felé a fogyasztókat az online jegyvásárlás során – közölte a GVH.

A nap kérdése: felülvizsgálhatja-e a munkáltató az utazási költségtérítést, ha közelebbről jár be a munkavállaló? Cikk

Egy munkavállaló sokkal közelebbről jár be a munkahelyére, mint amilyen messze az a település van, ami a lakcímkártyáján szerepel, felülvizsgálhatja-e a munkáltató a költségtérítést? – kérdezte olvasónk. Surányi Imréné okleveles közgazda szakértőnk válaszolt.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Átalányadózó egyéni vállalkozó járuléka

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Ingatlanvásárlás készpénzért

Kocsis Zoltán

közgazdász

Dr. Szeiler & Partners Könyvelő és Adótanácsadó Iroda

Személygépjármű-értékesítés

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

2023 február
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
hirdetÉs