Szipszer Tamás adószakértő

Szipszer Tamás gazdasági mérnök, szociológus, 2003 óta regisztrált mérlegképes könyvelő.
Saját könyvelőcégét vezeti, több mint egy évtizede. Ügyfélkörébe a gazdasági élet számos területén tevékenykedő kft-k, betéti társaságok, egyéni vállalkozók és egyéni cégek tartoznak.

Átfogó ismeretekkel rendelkezek számviteli, adózási, bérszámfejtési és társadalombiztosítási területeken egyaránt. Speciális szakterületeim az általános forgalmi adó, személyi jövedelemadó és a társadalombiztosítás.

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Válaszra vár

0 komment

Kiva vagy tao alatt jobb kivenni az osztalékot céges szinten?

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! Jelenlegi cégem kivás, és a nyereséget osztalékként venném ki idén. De jövőre tao-s lesz a cég, mert a " bér-előny " elkopott. »

Megválaszolva

0 komment

Kata 2021. év szigorítás

Kata, kiva

Tisztelt szakértők! Mit jelent a " 3 millió feletti összeget juttat". Azaz: például IDÉN, azaz 2020. »

Megválaszolva

0 komment

Katás munkaviszonnyá minősítése

Számvitel

Az alábbi kérdésekben szeretném a segítségüket kérni, ha katást önellenőriznem kell előző évekre mint munkaviszonyost: - A béreket az adott évben leszámfejtem, bevallom és beadom a T1041-et. »

Megválaszolva

0 komment

Kata nyugdíjasnál

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! Kétfős szolgáltató bt. beltagja öregségi nyugdíjas.Több kisebb-nagyobb megbízója van. Az egyik megbízás éves szinten meghaladja a 3 millió forintot. A bt. »

Megválaszolva

0 komment

Alvállalkozói költség

Helyi adó

Tisztelt Szakértő! "A" Kft. vállalkozási szerződést köt "B" vállalkozással feladattervezés zajszámítási módszer alkalmazásáról. »

Megválaszolva

0 komment

Kata – 3 millió forintos határ

Kata, kiva

Tisztelt Szerkesztőség! Egy egyszerű kérdést szeretnék feltenni. Mi lesz a könyvelőirodákkal? Az Önök cikke is tökéletesen leírja, hogy mikor mi a teendő, kinek, mikor, mit kell fizetni. »

Megválaszolva

0 komment

Katás egyéni vállalkozó tárgyi eszköz eladása

Kata, kiva

Autómentős katás egyéni vállalkozó (alanyi mentes) eladná az autómentőjét, és vett egy újat. Eladná a régi autómentőt, 14 millió forintért. »

Megválaszolva

0 komment

Társas vállalkozó egyben ügyvezető lehet-e főfoglalkozású katás egyéni vállalkozó

Kata, kiva

Társas vállalkozóként biztosított ügyvezető, (ügyvezetést megbízással 0 forintért végzi) főállású katás egyéni vállalkozást indíthat-e? Tisztelettel várom a válaszukat! »

Megválaszolva

0 komment

Emelt összegű kata visszamenőleg

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! Szeretném tudni, hogy gyed ellátáshoz lehetséges-e visszamenőleg magasabb összegű katajárulékot fizetni? Ha igen, hogy kell bejelenteni a változást visszamenőleg? »

Megválaszolva

0 komment

Kiva belépés munkaerő-kölcsönzés alkalmazásával

Kata, kiva

Kérdésem, hogy ha cégünk statisztikai létszáma 48 fő, emellett foglalkoztatunk munkaerő-kölcsönző cégen keresztül 40 főt, akkor áttérhet-e a cégünk a kiva adózásra, illetve befolyásolja-e ezt a... »

Megválaszolva

0 komment

Ingatlan-bérbeadás

Áfa

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó két üzletben folytatja kiskereskedelmi tevékenységét. »

Megválaszolva

0 komment

Katás egyéni vállalkozó – NAV-ellenőrzés

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! NAV-ellenőrzés indult katás egyéni vállalkozónál a 2017. évre. A revízió nem fogadta el a számlákat, szerintük munkaviszonyt leplez. »

Megválaszolva

0 komment

Kivaalanyiság megszűnése

Kata, kiva

Kisvállalati adó hatálya alá tartozó kft.-t be nem jelentett alkalmazott foglalkoztatása miatt a megyei kormányhivatal munkaügyi osztálya munkaügyi bírsággal sújtott. »

Megválaszolva

0 komment

Online számlaadat-szolgáltatás

2020-as adóváltozások

Tisztelt Szakértő! Katás igazságügyi szakértő kizárólag bíróságok, rendőrség és kormányhivatalok részére végez munkát kirendelés alapján. »

Megválaszolva

0 komment

Számla

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! Katás egyéni vállalkozó kiállít készpénzes számlát, ellenértékét megkapja. A számla papír alapú, a számlalejelentés adatszolgáltatásnak is eleget tett. »

Megválaszolva

0 komment

Kültag katás bt.-ben

2021-es adóváltozások

Tisztelt Szakértő! Egy kisadózó ügyvéd egyben egy katás bt. kültagja, ahol azonban ő maga nem, csak a férje kisadózó. Érintik-e őt a jövőre életbe lépő változások? Válaszát előre is köszönöm! »

Megválaszolva

0 komment

Kataalany táppénzen

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! Főfoglalkozású kataalany egyéni vállalkozó táppénzben részesült 03.20–05.17. időszakban (összesen 59 napig). Április hónapban elérte a 30 napot, így 04. »

Megválaszolva

0 komment

Katás elszámolás

Koronavírus-járvány

Tisztelt Szakértő! Katás egyéni vállalkozóként én és egy alkalmazottam megkaptuk az egészségügyi dolgozóknak járó egyszeri bérjuttatást: 1 175 000 Ft-ot. »

További hasznos adózási információk

Kérdések és válaszok

Tárgyi eszköz értékesítésének áfája

Antretter Erzsébet

adószakértő, mérlegképes könyvelő

Niveus Consulting Group Kft.

Ügyvédi iroda ápolási díj mellett

Széles Imre

tb-szakértő

Kata 2021. év szigorítás

Szipszer Tamás

adószakértő

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close