Általános

LEGFONTOSABBAK EBBEN A KATEGÓRIÁBAN:

Termékvisszahívás: ezt a szezámolajat ne fogyassza el! Cikk

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján szezámolaj visszahívásáról tájékoztat.

NAV: karbantartás miatt a szolgáltatásokban üzemszünet lesz Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján jelzi, hogy társszolgáltatója 2023. szeptember 28-án 20 óra és 2023. szeptember 29-én 00 óra között a saját hálózatán karbantartást végez.

Munkába járás: lehet-e egyes munkavállalóknak 18, másoknak 24, illetve 30 forint/km támogatást adni? Cikk

Megteheti-e a munkáltató, hogy munkavállalóinak nem egyformán ad költségtérítést munkába járáshoz? Megoldható-e szabályosan, hogy valaki 18 forintot, mások pedig 24 vagy 30 forintot kapnak kilométerenként? Olvasói kérdésre dr. ifj. Magyar Attila a Magyar-Hajós-Dobos Ügyvédi Iroda ügyvédje válaszolt.

Egyszemélyes kft. eladása: meddig tart az ügyvezetői felelősség? Cikk

Egyszemélyes kft. eladásra került. Az eladó ügyvezető esetében milyen hosszú az az időszak, amíg felelősséggel tartozik az eladott kft. adattartalma után? – kérdezte olvasónk, dr. Koltay Zsolt Miklós a budlegal Ügyvédi Társulás ügyvédje válaszolt.

Az indiai parlament elfogadta a parlamenti női kvótáról szóló törvényjavaslatot Cikk

Az indiai parlament elfogadta pénteken azt a mérföldkőnek számító törvényjavaslatot, amely nőknek biztosítja a képviselői helyek egyharmadát – közölte az MTI.

Rekordmértékben csökkentek a lakásárak Németországban Cikk

Rekordmértékben csökkentek a lakásárak Németországban az idei második negyedévben az egy évvel korábbihoz képest a szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) pénteken közölt adatai szerint – közölte az MTI.

Szlovéniában minden sajátos nevelési igényű gyermek számára elérhetővé válik a kéttannyelvű iskola Cikk

A szlovén parlament pénteken olyan törvénymódosításokat fogadott el, amelyek lehetővé teszik, hogy a kéttannyelvű, szlovén-magyar és olasz-szlovén kisegítő, azaz speciális iskolák a két etnikai kisebbség által lakott területen kívülről is fogadhassanak sajátos nevelési igényű gyermekeket – közölte a szlovén közszolgálati televízió, tájékoztatott az MTI.

Gyengült a forint Cikk

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben pénteken kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest – közölte az MTI.

Nagy Márton: Nem lesz új bankadó, emelkedik az idei hiánycél, asztalon az üzemanyagár ügye Cikk

A növekedési és a stabilitási célok közötti harmónia megteremtése a kormány célja - mondta Nagy Márton a Portfolio-nak adott interjújában. A gazdaságfejlesztési miniszter a közgazdász vándorgyűlésen tartott előadása előtt elmondta, hogy a lakossági kamatstop két lépcsőben kerülhet kivezetésre, az ütemezése pedig a fogyasztás helyreállásától függ. Különadó-bevezetés és -emelés nem lesz, az állami cégeknél keletkező profit viszont elvonásra kerülhet – írja a portfolio.hu.

Enyhülő kereslet és folyamatosan bővülő vevői igények jellemzik a fővárosi újépítésű lakáspiacot Cikk

Enyhülő kereslet mellett folyamatosan bővülő vevői igények jellemzik az újépítésű ingatlanok piacát Budapesten – tájékoztatta az MTI-t a Duna House pénteken.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Egyéni vállalkozó ingatlanértékesítése

Lepsényi Mária

adószakértő

Átalányadózó webshop

Lepsényi Mária

adószakértő

Faktorált követelés

Kis Gábor

számviteli és adótanácsadás

Finacont Kft

2023 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1