Általános

LEGFONTOSABBAK EBBEN A KATEGÓRIÁBAN:

2024-től egységesek lesznek a mobiltöltők Cikk

Az Európai Unióban értékesített minden mobiltelefont, táblagépet és digitális fényképezőgépet USB-C csatlakozóval kell ellátni 2024 végére – erről szavazott ma az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén.

EU-s pénzek felhasználása: Integritás Hatóság alakul Cikk

Autonóm államigazgatási szervként létrejön az Integritás Hatóság az európai uniós források felhasználásával kapcsolatos csalás, összeférhetetlenség, korrupció vagy más jogsértés kivizsgálása érdekében – döntött mai ülésén az Országgyűlés 150 igen szavazattal, 12 ellenvoks és 19 tartózkodás mellett.

Gyüre Ferenc, adótanácsadó Cikk

Hulladékszállítók sztrájkja: kész tárgyalni a dolgozókkal az FKF Cikk

A BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretein belül önállóan működő FKF Hulladékgazdálkodási Divízióban kedd reggel előzetes bejelentés nélküli munkabeszüntetés kezdődött – erősítette meg az FKF sajtószervezete. A közlemény szerint a társaság néhány száz munkavállalója az egyik telephelyen nem vette fel a munkát.

Szavazott az Országgyűlés: ennyit vállal a kormány a jogszabálytervezetek egyeztetésében Cikk

Módosította az Országgyűlés mai ülésén a jogalkotási törvényt, miután a kormány az Európai Bizottsággal történő megegyezés érdekében vállalta, hogy az általa kezdeményezett és kihirdetett jogszabályok 90 százalékát társadalmi egyeztetés után fogadják el.

Új pályázat elektromos kerékpárok beszerzésének állami támogatásáért Cikk

Október 7-éig ismét igényelhetnek állami támogatást elektromos teherszállító kerékpárok beszerzéséhez az egyéni vállalkozók, a gazdasági társaságok, a civilszervezetek, az egyesületek, valamint az egyházi szervezetek és az önkormányzatok – tájékoztatott közleményben Steiner Attila, a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) közleménye szerint a tárca energetikáért felelős államtitkára.

13 millió forint értékben kerültek elő hamis sapkák egy furgonból Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai több mint 13 millió forintot érő hamis sapkákat és sálakat találtak egy furgonban, olvasható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján.

EDP-jelentés: 6,1 százalékosra emelkedik a kormányzati szektor GDP-arányos idei hiánya Cikk

A kormányzati szektor uniós módszertannal számolt hiánya 3872,5 milliárd forint, a GDP 6,1 százaléka lehet ebben az évben a frissített EDP (Excessive Deficit Procedure) jelentés szerint – derül ki a KSH honlapján hétfőn megjelent friss adatokból.

Vezetői körlevelet adott ki az MNB a pénzügyi intézményeknek Cikk

Az Magyar Nemzeti Bank (MNB) új vezetői körlevelet adott ki a pénzügyi intézményeknek az állományátruházás, egyesülés vagy az informatikai rendszerek cseréjekor – a jogszabályokon túl – elvárt prudenciális, fogyasztóvédelmi, IT-, illetve pénzmosás- és terrorizmusfinanszírozás megelőzési elvárásairól. Az intézményeknek e folyamatok során ügyfélszolgálatuk, kommunikációs csatornáik megerősítésével, tájékoztatóival kell felkészülniük a megnövekedő ügyfélérdeklődésre, olvasható az MNB oldalán.

Felgyorsulhat a növényvédőszerek engedélyezési folyamata Cikk

Felgyorsíthatja a növényvédőszerek engedélyezését az, hogy a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) együttműködési megállapodást kötött a NEVEX Institute Kft.-vel – közölte a Nébih hétfőn az MTI-vel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Ír illetőségű tulajdonostól vásárolt kft. üzletrész

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Kettős adóztatás

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Betéti társaság beltagjának adókötelezettsége

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

2022 október
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs