Juhász Tibor okleveles nemzetközi és ellenőrzési adószakértő

Juhász Tibor okleveles adószakértő. Nemzetközi és Ellenőrzési Adószakértő, adózással foglalkozik több mint 25 éve. Először, az akkor még államigazgatás, ma közigazgatás területén szerezett az adózással és ellenőrzéssel kapcsolatosan szakmai tapasztalatokat, ezt követően, 1992. márciusban, megalakította a jelenleg is működő, könyvelő, adótanácsadó, adószakértő irodáját Szolnokon.

Tevékenysége során első sorban a kis és közép vállalkozások adó ügyeinek a sorsát formálja, de valamennyi hazai vállalkozás, adózási útvesztőiben megtalálja a helyes utat. Kiemelt figyelmet szentelt a vagyonosodási vizsgálatoknak, oktatási feladatokat lát el, közel egy évtizedig a mérlegképes kötelező továbbképzés akkreditált oktatója, jelenleg vidéki könyvelőiroda vezetők klubjának, klubvezetője is. A kis és közép vállalkozások sokszínűsége következtében működési területe valamennyi adónemet érinti.

Juhász Tibor honlapja.

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Megválaszolva

0 komment

Zsetonnal működő italautomata

Általános

Tisztelt Szakértő! Iskolabüfét üzemeltető ügyfelünk vásárolt egy régi típusú italautomatát, amit most szeretne zsetonos italautomatává átalakíttatni. »

Megválaszolva

0 komment

Cégautóadó pár napos bérlés esetén

Cégautó- és regisztrációs adó

Tisztelt Szakértő! Belföldi illetőségű kft. 2-3 napra bérel személygépkocsit belföldi kft.-től. A kérdésem, hogy ilyen esetben is kell-e cégautóadót fizetni a bérelt személygépkocsi után? »

Megválaszolva

0 komment

Belépőjegy értékesítése

Általános

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem 2019-ben vásárolt belépőjegyet a foci EB egyes meccseire. A megváltozott körülmények miatt eladta a jegyeit egy nemzetközi közvetítő portálon keresztül. 1. »

Megválaszolva

0 komment

Átvállalt garancia

Általános

Tisztelt Szakértő! "A" Kft. átvállalja a garanciális kötelezettségeit "B" Kft.-től. Ilyen lehet korábban "B" Kft. által értékesített termékek cseréje, illetve az értékük visszatérítése. »

Megválaszolva

0 komment

Üzemanyag-elszámolás

Általános

Tisztelt Szakértő! Adott egy kft., ahol bérelnek egy 2000 cm3-es tehergépkocsit a dolgozók fuvarozására. Az autót csak a dolgozók fuvarozására használják, menetlevelet vezetnek róla. »

Megválaszolva

0 komment

Egyéni vállalkozó – teherautó használata

Szja / Ekho / Különadó

Tisztelt Szakértő! Magánszemély nevén van egy teherautó (2500 kilogrammot meghaladó). Ezt a teherautót a most induló egyéni vállakozásában szeretné fuvarozáshoz használni. »

Megválaszolva

0 komment

Céges kisteherautó magáncélú használata

Általános

Tisztelt Adózóna! Cégünk vásárolt egy kisteherautót. Alkalmazottunk kizárólag munkába járás céljából szeretné használni. A kérdésem ezzel kapcsolatban. 1. »

Megválaszolva

0 komment

Cég lakóingatlan-átminősítés előtt

Általános

Tisztelt Adószakértő! Kérjük szíves válaszát az alábbi kérdésekre: Adott egy egyszemélyes kft. »

Megválaszolva

2 komment

Hibrid személygépkocsi vásárlása ügynöki cégnek

Általános

Tisztelt Szakértő! Szeretnénk segítséget kérni az alábbiakban. Hibrid személygépkocsit vásárolna teljes kiegyenlítéssel egy ügynöki tevékenységgel foglalkozó kft. (igaz, nem ez a fő tevékenysége). »

Megválaszolva

0 komment

Közjegyzői tevékenység kereteinek változása

Általános

Tisztelt Szakértő! Közjegyzői tevékenységemet az szja-törvényben megfogalmazva (3. §:17.) egyéni vállalkozóként végzem. A közjegyzőkről szóló 1991. évi XLI. törvény 2022. »

Megválaszolva

0 komment

Gépjárműadó a számlatükörben

Számvitel

Tisztelt Hölgyem/Uram! A NAV-os adók a 463-as és 464-es főkönyvi számlákon, az önkormányzati adók a 469-es főkönyvi számlákon szerepeltek jellemzően a számlatükörben. Most, hogy 2021. 01. »

Megválaszolva

0 komment

Talajterhelési díj

Általános

Előre is kérem elnézésüket, mert lehet, hogy az ilyen kérdések egyáltalán nem tartoznak az Önök hatáskörébe. Magánszemélyként a 2020. »

Megválaszolva

0 komment

Parkoló bérlése

Számvitel

Tisztelt Adózóna! Szeretném megkérdezni, hogy egy társaság cégautója számára garázst bérelne, elismert költségnek számít-e? Költségként elszámolhatja-e? Köszönöm válaszukat. »

Megválaszolva

0 komment

Csomagpont

Szja / Ekho / Különadó

Tisztelt Szakértő! A következő a kérdésem. Van egy egyéni vállalkozó, aki az egyik csomagküldő szolgáltatást végző céggel szerződést kötött, csomagátvételi pontként fog közreműködni. »

Megválaszolva

0 komment

Juttatás

Szja / Ekho / Különadó

Belső egyházi jogi személy szervezet az általa kinevezett egyházi személy után az 1997. évi LXXX. törvény 19. §-a és a 26. § (3) bek. alapján megfizette a közterheket. »

Megválaszolva

0 komment

Ingatlankezelő számlázása magánszemély bérbeadó esetén

Általános

Tisztelt Szakértő! Magánszemély megbízza az ingatlankezelő céget az ingatlan bérbeadásával, jutalék ellenében. »

Megválaszolva

3 komment

Másodállású egyéni vállalkozó adója és járulékai

Általános

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó vagyok 36 órát meghaladó munkaviszonnyal rendelkezem. Az előző években az adózási formák közül a katát választottam. »

Megválaszolva

0 komment

Önjáró lakóautó bérbeadása

Általános

Tisztelt Szakértő! Társaságunk önjáró lakóautót vásárol, kizárólag bérbeadás céljából. A kérdésem az áfa levonhatóságával és a cégautóadó fizetésével kapcsolatos. »

További hasznos adózási információk

Kérdések és válaszok

Angol állampolgár tartózkodási engedélye

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Átalányadózás

Széles Imre

tb-szakértő

Betegszabadság számítása 2021

Széles Imre

tb-szakértő

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close