További témák
Juhász Tibor okleveles nemzetközi és ellenőrzési adószakértő

Juhász Tibor okleveles adószakértő. Nemzetközi és Ellenőrzési Adószakértő, adózással foglalkozik több mint 25 éve. Először, az akkor még államigazgatás, ma közigazgatás területén szerezett az adózással és ellenőrzéssel kapcsolatosan szakmai tapasztalatokat, ezt követően, 1992. márciusban, megalakította a jelenleg is működő, könyvelő, adótanácsadó, adószakértő irodáját Szolnokon.

Tevékenysége során első sorban a kis és közép vállalkozások adó ügyeinek a sorsát formálja, de valamennyi hazai vállalkozás, adózási útvesztőiben megtalálja a helyes utat. Kiemelt figyelmet szentelt a vagyonosodási vizsgálatoknak, oktatási feladatokat lát el, közel egy évtizedig a mérlegképes kötelező továbbképzés akkreditált oktatója, jelenleg vidéki könyvelőiroda vezetők klubjának, klubvezetője is. A kis és közép vállalkozások sokszínűsége következtében működési területe valamennyi adónemet érinti.

Juhász Tibor honlapja.

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Válaszra vár

0 komment

Külföldre történő értékesítés adóvonzata

Általános

Tisztelt Szakértő! Érdeklődni szeretnék, milyen adózási feltételekhez kötött egy autóbusz eladása Magyarországról Szerbiába? Válaszát, segítségét előre is köszönöm! »

Megválaszolva

0 komment

Külföldi szakmai út elszámolása

Szja / Ekho / Különadó

Egy kft. minden alkalmazottja 3 napos szakmai úton vesz részt Ausztriában, az utazás a kft. tulajdonában lévő gépjárművekkel történik. »

Megválaszolva

0 komment

Elektronikus szolgáltatás számlázása

Általános

Tisztelt Adózóna! Egyéni vállalkozóként egy applikációt fejlesztettem, melyet a Google Play-en keresztül tölthetnek le világszerte a vásárlók. Ez elektronikus úton nyújtott szolgáltatás a részemről. »

Megválaszolva

0 komment

Személygépkocsi-használat utánfutóval

Szja / Ekho / Különadó

Tisztelt Szakértő! Anyagbeszerzőként foglalkoztatott munkavállaló a saját személygépkocsijával végzi a munkáját, munkába járás jogcímén a törvényben meghatározottak szerint kap költségtérítést. »

Megválaszolva

0 komment

Kft. üzletrésze értékesítésének adózása

Szja / Ekho / Különadó

Tisztelt Adózóna! A http://adozona.hu/szja_ekho_kulonado/Uzletresz_piaci_erteke_a_vetelar_adozasa_es_QNG1ZA cikk kapcsán az alábbi kérdésem lenne: egy kft. »

Megválaszolva

0 komment

Motorkerékpár vételára egyéni vállalkozónál

Szja / Ekho / Különadó

Tisztelt Juhász Tibor Adószakértő! Több kérdést válaszolt már meg céges motorkerékpár költségével kapcsolatosan, de azok társas vállalkozásra vonatkoztak. »

Megválaszolva

0 komment

Nébih+áfa nonprofit gazdasági társaság esetén

Általános

Nonprofit gazdasági társaság, melynek alapfeladata a M. n. s. egyéb közösségi, társadalmi tevékenység, szeretne részt venni egy főzőversenyen. »

Megválaszolva

0 komment

Regisztrációs adó továbbterhelése II.

ÁFA

Ügyfelem használtautó-kereskedő egyéni vállalkozó, aki az Európai Unióból hoz használt személygépkocsikat, és azokat Magyarországon értékesíti. »

Megválaszolva

0 komment

Megválaszolva

0 komment

Mintatermék áfája

Általános

Tisztelt Szakértő! Szeretném a segítségét kérni az alábbi kérdésben. Cégünk az olasz anyavállalattól kap tisztítószereket, amit mi itthon igyekszünk minél több ügyféllel megismertetni. »

Megválaszolva

0 komment

Üzemanyag-elszámolás

Általános

Tisztelt Szakértő! Cégünk árufuvarozást végez 3,5 t alatti járművel. Az üzemanyagot különböző helyeken készpénzes számlára vásárolta meg a gépkocsivezető. »

Megválaszolva

0 komment

Német minimálbér fuvarozás esetén

Általános

Tisztelt Szakértő! Egy kft. fő tevékenysége (mezőgazdaság) mellett fuvarozási tevékenységet is folytat 3,5 tonna összsúlyú kistehergépkocsival. »

Megválaszolva

0 komment

Televízióhasználat elszámolhatósága

Általános

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben kérném szíves állásfoglalását: Egy társaság kedvezőbb csomagajánlatot kapott egy szolgáltatótól a jelenleginél az internet- és telefonszolgáltatásra. »

Megválaszolva

0 komment

Bérelt jármű elszámolása

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Egy vállalkozás az áfa szempontjából személygépkocsinak minősülő kisbuszt bérelne, hogy a dolgozók azzal tudjanak bejárni dolgozni egy másik településről. »

Megválaszolva

0 komment

Zrt. beszámolója

Általános

Tisztelt Szakértők! Egy zrt. beszámolójának összeállítása során van- e valamilyen különösebb elem, melyet egy kft. beszámolójának összeállítása során például nem szükséges figyelni, bemutatni? »

Megválaszolva

0 komment

Céges motorkerékpár

Általános

Tisztelt Szakértő! Kiva hatálya alá tartozó vállalkozás motorkerékpár beszerzését tervezi. »

Megválaszolva

1 komment

Cégautó magáncélú használatának szabályai

Szja / Ekho / Különadó

Tisztelt Szakértő! Szeretnék segítséget kérni, mert cégünknél pontatlan információkkal rendelkezünk a cégautók használatával kapcsolatosan és szeretném a helyére tenni az alapfogalmakat. »

Megválaszolva

0 komment

Fióktelep, kereskedelmi képviselet, egyéni vállalkozó – kamarai hozzájárulás

Általános

Fióktelep ugye kötelezett a kamarai hozzájárulásra? A kereskedelmi képviselet ugye NEM kötelezett kötelező 5000 forintos kamarai hozzájárulás fizetésére? »

Kérdések és válaszok

Pénztárgépbeütési kötelezettség

Szolnoki Béla

adószakértő, könyvvizsgáló

Forditott áfás számlát ad ki az ügyfelem, aki őstermelő

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X