További témák
Kérdést teszek fel Választ keresek

Szakértőinktől kizárólag előfizetők kérdezhetnek. Ha kérdést kíván feltenni, kérjük, lépjen be, ha pedig még nem előfizetőnk, itt elolvashatja, milyen előnyökkel jár az éves Adózóna előfizetés!

Megválaszolva

0 komment

Megválaszolva

0 komment

Családi gazdaság

Szja / Ekho / Különadó

Tisztelt Szakértő! A december 12-ei kérdéseire küldöm a pontosítással kapcsolatos válaszaimat: 1.) A családi gazdaság vezetője az 1. számú egyéni vállalkozó katás gyermek . 2. »

Megválaszolva

0 komment

Vasárnapi pótlék kérdése

Munkajog

Tisztelt Szakértő! Adott egy élménypark (játszóház gyerekeknek), mely bevásárlóközpontban üzemel a hét minden napján. Működése eléri a heti 80 órát. »

Megválaszolva

0 komment

Kormányhivatali munkaügy

Munkajog

Kormányhivatalban 2018. 12. 31-én lejár a munkaszerződésem. Szeretném megkérdezni, hogy ha nem maradnék tovább, akkor mi a teendőm (például felmondás vagy hivatal értesítése, vagy egyszerűen semmi)? »

Megválaszolva

0 komment

Többnapos munkavégzés időszakos elszámolás alá esik?

Munkajog

Tisztelt Szakértő! Cégünk emelőgéppel történő munkát végez, kezelő biztosításával. A szerződésben kétnapos időtartamú munkavégzés van rögzítve, és azon belül óradíj van megállapítva. »

Megválaszolva

0 komment

Megválaszolva

0 komment

Láncügylet Kína-Kolumbia

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Társaságunk Kinában vásárolt, magyar áfa szerint fordított adózású acélt, melyet közvetlenül Kolumbiába szállíttat. A kolumbiai cégnek van francia adószáma. »

Megválaszolva

0 komment

Kötelező befogadni az elektronikus számlát?

ÁFA

Egyik ügyfelem számlázó rogramot használ, mely alkalmas az elektronikus időbélyeg és minden egyéb kötelező előirás betartására. »

Megválaszolva

0 komment

Részteljesítés számlázása

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Cégünk kereskedelemmel foglalkozik. A vevőnk a megrendelt áru ellenértékére előleget fizetett. Az áruk szállítását több időpontban teljesítjük az aktuális készlettől függően. »

Megválaszolva

0 komment

Kivitelezői kedvezmény

ÁFA

Tisztelt Szakértők! Egy ügyfelem eddig is szokott adni úgynevezett "nagykereskedelmi" kedvezményt a vevőinek, de eddig mindig a kiállított számláit csökkentette a kedvezménnyel! »

Megválaszolva

0 komment

Vevő neve a számlán – közétkeztetési ellátás

Általános

Tisztelt Adózóna! Általános iskola vagyunk. Az egyik szülő munkáltatója szívesen kifizeti a gyermek étkeztetési számláját, ha a cég nevére írjuk a számlát. »

Megválaszolva

0 komment

Végszámla – részszámla online adatközlése

ÁFA

Tisztelt Dr. Kelemen László Úr! Hivatkozom az alábbi kérdés-válaszra: https://adozona.hu/kerdesek/2018_6_8_Szamlazas_resszamla_eseteben_nhb. »

Megválaszolva

0 komment

Teljesítési időpont – repülőjegy és társai

ÁFA

Tegnap megjelent cikkükkel kapcsolatosan kérdezném, hogy ha az oktatás, tanfolyam számlázásánál előlegről beszélünk, és csak a tanfolyam végét követően lehet végszámlát kiállítani, akkor mi újság a... »

Megválaszolva

0 komment

Teljesítés időpontja teljesítési igazolás esetén

ÁFA

Szolgáltatás teljesítését követően a megbízó teljesítési igazolást (tig) állít ki a szerződésnek megfelelően. Számlázni csak a tig megküldése után lehet, mivel az a számla kiállításának az alapja. »

Megválaszolva

0 komment

Teljesítés helye az áfában

ÁFA

Társaságunk egy 4 lakásos épület építési terveinek elkészítéséről egy olyan számát kapott, melynek nincs áfatartalma, és egy nyilatkozat van hozzácsatolva. »

Megválaszolva

0 komment

Alanyi mentes egyéni vállalkozó adó-visszaigénylési joga

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Alanyi adómentes egyéni vállalkozó 2018. »

Megválaszolva

0 komment

Bélyegértékesítési jutalék

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Kiskereskedő a postától megvásárolt bélyeget árusítja a beszerzéssel azonos áron (bélyeg értéke). Az eladáson nem keletkezik nyeresége. »

Megválaszolva

0 komment

Elévült, illetve behajthatatlan követelés

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Egy cég a követelése meg nem fizetése miatt felszámolási eljárást indított az adós cég ellen. »

Megválaszolva

0 komment

Osztalék, osztalékelőleg

Társasági jog

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben kérem a véleményét: Gazdasági társaságnak van korábbi évekről jóváhagyott osztaléka. »

Figyelem! Bezárás

Kedves Előfizetőnk! A Kérdések és válaszok menüpont alatt egyszerre 100 db kérdés megfigyelésére van lehetőség. Ön elérte ezt a határt, így újabb kérdés követését úgy tudja beállítani, ha a korábbiakból töröl. A törléssel csak a saját megfigyelését törli, a kérdéseket természetesen továbbra is megtalálja az oldalon.

Kérjük, várjon! Kérjük, várjon!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!
2018 december
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X