További témák
Kérdést teszek fel Választ keresek

Szakértőinktől kizárólag előfizetők kérdezhetnek. Ha kérdést kíván feltenni, kérjük, lépjen be, ha pedig még nem előfizetőnk, itt elolvashatja, milyen előnyökkel jár az éves Adózóna előfizetés!

Megválaszolva

0 komment

Osztalék, osztalékelőleg

Társasági jog

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben kérem a véleményét: Gazdasági társaságnak van korábbi évekről jóváhagyott osztaléka. »

Megválaszolva

0 komment

Vámeljárást követő áfa

ÁFA

Amennyiben egy gazdasági társaság harmadik országból Magyarországra behozni szándékozott termék vámeljárását Szlovéniában végzi, a behozatalt követően általános forgalmi adó szempontból hogyan kell... »

Megválaszolva

0 komment

Különbözeti áfa

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem használt és új telefon értékesítésével bővíti a tevékenységét. A tevékenységi kört már augusztusban bejelentettük, de a boltot még csak most nyitja. »

Megválaszolva

0 komment

Egyéni vállalkozó devizás ügylete

Általános

Egyéni vállalkozónak külföldi vevő fizet jogdíjat termékek értékesítése után. A jogdíjról USD fizetési értesítőt küld az eladásokról, és a lezárt időszak szerint fizetendő összegről. »

Megválaszolva

0 komment

Áfabevallás

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Alanyi adómentes egyéni vállalkozó novemberben belépett az áfakörbe értékhatár átlépése miatt. December 31-éig visszajelentkezik alanyi adómentes státuszba. »

Megválaszolva

0 komment

Cégkapu kötelező használata

Adózás rendje

Tisztelt Szakértő! A január 1-jétől érvényes kötelező cégkapuhasználat az adóbevallások beküldését illetően mit jelent? »

Megválaszolva

0 komment

Saját tőke rendezése

Társasági jog

Tisztelt Szakértő! Egyszemélyes kft. jegyzett tőkéje 3 millió forint, saját tőkéje 2016. évben negatív volt, amely 2017-re már pozitív lett, de még így sem érte el a jegyzett tőke felét. »

Megválaszolva

0 komment

Gyed alapja

TB / Járulékok / Nyugdíj

Tisztelt Szakértő! 1.) A főállású egyéni vállalkozó vállalkozói kivétként 276 ezer forintot vesz ki havonta. Ez esetben a szochót és a levonandó járulékot a 276 ezer forint után fizeti? 2. »

Megválaszolva

0 komment

Kiva – iparűzésiadó-feltöltési kötelezettség

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! Egy kft. 2018. 01. 01-jétől a kiva-alanyiságot választotta, azt megelőzően társasági adóalanyként a tao. »

Megválaszolva

0 komment

Lehívott bankgarancia

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Adott egy szállító, aki a partnerének nyújtott áruszállítási hitelkeret fedezetéül bankgaranciát kért arra az esetre, ha a vevő nem tudná fizetni a számlákat. »

Megválaszolva

0 komment

Szállásdíj továbbszámlázása

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Cégünk partnerei részére többnapos rendezvényt szervez belföldön, melyen a részvétel nem ingyenes. »

Megválaszolva

0 komment

5% áfa beépített bútorra

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Családi ház kivitelezése során 5% kedvezményes áfát alkalmazunk. »

Megválaszolva

0 komment

Lakóingatlan – előleg vagy sem?

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Az adózó banki finanszírozás igénybevételével társasházi lakásokat épít. »

Megválaszolva

0 komment

Új ingatlan meghatározása

ÁFA

Egy helyrajzi számon szereplő iparterület esetében külön épületeket értékesítenek amelyek "peres" helyrajzi számot kapnak.(társasház jön létre). »

Megválaszolva

0 komment

5 százalékos áfa

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem építőipari vállalkozó, áfás, tetőfedéssel foglalkozik. Megbízója áfamentes mezőgazdasági termelő, de mint magánszemély bízta meg ügyfelemet új tető építésével. »

Megválaszolva

0 komment

Ingatlanértékesítés áfavonzata

ÁFA

Tisztelt Szakértő! A kft. értékesíteni szeretné 2018 decemberében a raktárcsarnokát és a körülötte lévő földterületet. A csarnok 1999.06.02-án lett üzembe helyezve. Ekkor áfa-visszaigénylés történt. »

Megválaszolva

0 komment

Árfolyamkülönbözetek könyvelése

Számvitel

Üdvözlöm! Én két árfolyamkülönbözet-könyvelést ismerek. Az egyik, hogy a veszteség 87, a nyereség 97 főkönyvi számra könyvelődik. »

Megválaszolva

0 komment

Áfából való kilépés

ÁFA

Egy vállalkozó 2017 év közben elérte a bevételi esetében a 8 millió forintos alanyi adómentes határt. 2018. évi bevétele 12 millió forint alatt marad. »

Megválaszolva

0 komment

Egyesületnél uniós szolgáltatás igénybevétele áfaköteles-e?

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Van egy egyesület, mely az alapító okiratban megfogalmazott céljai megvalósítása során uniós tagállamban is vesz igénybe különféle szolgáltatásokat. »

Megválaszolva

0 komment

Egyszerűsített végelszámolás

Számvitel

Szeretnék segítséget kérni egy evás kft. egyszerűsített végelszámolással történő megszüntetésével kapcsolatban – a 2018.07.01-jei változás figyelembevételével. »

Figyelem! Bezárás

Kedves Előfizetőnk! A Kérdések és válaszok menüpont alatt egyszerre 100 db kérdés megfigyelésére van lehetőség. Ön elérte ezt a határt, így újabb kérdés követését úgy tudja beállítani, ha a korábbiakból töröl. A törléssel csak a saját megfigyelését törli, a kérdéseket természetesen továbbra is megtalálja az oldalon.

Kérjük, várjon! Kérjük, várjon!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!
2018 december
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X