Bér- és kedvezménykalkulátor

A bér- és kedvezmény kalkulátor a havi bruttó munkabér megadásával kiszámolja a munkabért terhelő levonásokat, a nettó bért és a munkáltatói terheket.

Ajánljuk még

Áfateljesítési kalkulátor

Áfateljesítési kalkulátor

A kalkulátor a folyamatos teljesítésű, időszaki elszámolású ügyletek számlázásához nyújt segítséget, a teljesítés időpontjának meghatározásában, a 2016.01.01-től hatályos szabályok alapján. A 2015.07.01-től érvényes átmeneti szabály, a könyvelési, könyvvizsgálati, adótanácsadási szolgáltatásokra nem szerepel a számításban. Az elszámolási időszak kezdő és utolsó napjának, a számla keltének és a fizetési határidőnek a megadása után a kalkulátor automatikusan kiszámolja mi lesz a teljesítés napja, így könnyedén ellenőrizhetőek a bejövő számlák, illetve számlakiállítás előtt a tervezett számlakép.

Átalányadó kalkulátor

Átalányadó kalkulátor

Az átalányadó 2021 kalkulátor a különböző átalányadózási feltételek alapján meghatározza az adóköteles jövedelmet és a fizetendő személyi jövedelemadót..

Csed/gyed/gyes kalkulátor

Csed/gyed/gyes kalkulátor

A kalkulátor a csecsemőgondozási díj, a gyermekgondozási díj és a gyermekgondozást segítő ellátási bruttó és nettó összegeit és ellátásra való jogosultsági időszakokat számolja ki.

EKHO kalkulátor

EKHO kalkulátor

Az EKHO 2021 kalkulátor a nem nyugdíjas/nyugdíjas magánszemély számára kiszámítja a havi összes bérjövedelemből választott ekho-alap és az általános szabályok szerint adózó rész után fizetendő közterheket, a magánszemélyt megillető nettó bért és annak arányát a munkáltatót terhelő összes költségben. A családi kedvezményre jogosult magánszemély esetén alkalmas annak figyelembe vételére az általános szabályok szerint adózó jövedelemnél, illetve a kedvezmény maximális érvényesítése érdekében az ekho-alap és az általános szabályok szerint adózó jövedelemrész optimális meghatározására.

GYES/GYED szabadság kalkulátor

GYES/GYED szabadság kalkulátor

Ez a kalkulátor a munkavállaló részére a munkaviszonya alapján kötelezően járó fizetett szabadság napjainak a számát határozza meg egy adott évre. A szabadságra való jogosultságot a szülésével kapcsolatos távollét (szülési szabadság és a gyermek gondozása céljából igénybe vett fizetés nélküli szabadság) figyelembevételével állapítja meg. Így a születési szabadság kezdetét kötelezően ki kell tölteni a kalkulátor helyes működéséhez.

Illeték-kalkulátor autóvételhez

Illeték-kalkulátor autóvételhez

Számítsa ki az autó vagy motor vásárlása után fizetendő átírási illetéket! Gépjármű, pótkocsi tulajdonjogának, vagyoni értékű jogának öröklése és ajándékozása esetén az illeték mértéke a gépjármű és pótkocsi visszterhes vagyonátruházási illetékének kétszerese. Kapcsolódó jogszabály(ok): 1990. évi XCIII. törvény az illetékekről

Ingatlan-értékesítési szja-kalkulátor

Ingatlan-értékesítési szja-kalkulátor

A bevétel és az elismert költségek különbözeteként kapott összeg (a számított összeg) a törvényben meghatározott feltételekkel és mértékben csökkenthető.

Ingatlan-illeték

Ingatlan-illeték

Az ingatlan-illeték 2021 kalkulátor az ingatlanokra (lakás, telek, termőföld, egyéb ingatlan) vonatkozó vagyonszerzési illeték összegének meghatározására szolgál egyszerűsített formában. A számított adatok tájékoztató jellegűek.

Jövedelemminimum-kalkulátor

Jövedelemminimum-kalkulátor

A 2021-es adóévre használható jövedelemminimum-kalkulátor meghatározza az általános szabályok szerinti adózás, illetve a jövedelemminimum feltételei szerinti adózás szerint fizetendő társasági adó összegét.

Kata kalkulátor

Kata kalkulátor

A kalkulátor egyszerűsített módon meghatározza, hogy a kisadózó vállalkozások tételes adója alapján mekkora lenne a nettó jövedelme a tárgyévben.

Kiva-Tao összehasonlító kalkulátor

Kiva-Tao összehasonlító kalkulátor

A kalkulátorral összevetheti, hogy a két adózási mód közül melyik a legelőnyösebb az Ön számára. Figyelem! A kalkulátor az összehasonlíthatóság kedvéért sok esetben egyszerűsített feltételezésekkel számol, és csak éves adatokkal. Az iparűzési adó kulcsot 2%-ként számolja, de természetesen a gyakorlatban ez önkormányzatonként eltérhet. Amennyiben a társasági adóban a nyereségminimum után keletkezne az adófizetési kötelezettsége, feltételezzük, hogy ez alapján fizeti meg és nem nyilatkozik. Továbbá feltételezzük, hogy szociális hozzájárulási adóban a gazdasági társaság nem vesz igénybe kedvezményt. Ezen kívül érdemes figyelni a KIVA alanyiság megszűnését okozó értékhatárokra, és a belépési korlátra is.

Nyugdíjkalkulátor

Nyugdíjkalkulátor

A kalkulátor a társadalombiztosítási öregségi nyugdíj összegének meghatározására szolgál.

Osztalék kalkulátor 2021

Osztalék kalkulátor 2021

Az osztalék-kalkulátor a fizetendő közterheket, valamint a nettó jövedelmet számítja ki a személyi jövedelemadó (szja) kötelezettség szempontjából kizárólag a belföldi (magyarországi) adóilletőségű, ehoköteles magánszemély osztalékként adóköteles belföldről (Magyarországról) vagy külföldről származó bevétele, illetve osztalék címén kifizetett, de egyéb jövedelemként adóköteles külföldről származó bevétele esetében.

Szabadság kalkulátor

Szabadság kalkulátor

A kalkulátor a munkavállaló részére a munkaviszonya alapján kötelezően járó fizetett szabadság napjainak a számát határozza meg.

Szochokedvezmény-kalkulátor

Szochokedvezmény-kalkulátor

A kalkulátor egyszerre három különböző havi bruttó jövedelemhez kiszámolja a szociális hozzájárulási adóból leírható különféle adókedvezményeket. Így az egyéb feltételek teljesítése mellett össze lehet hasonlítani, hogy melyiket célszerű igénybe venni.

Táppénz kalkulátor

Táppénz kalkulátor

A kalkulátor a biztosítási jogviszonnyal rendelkező munkavállaló betegség miatti kereső képtelenségének idejére eső táppénz napi összegét számolja ki, beleértve a fekvőbeteg ellátás esetén érvényes napi táppénz összegét is. Az alábbi szabályok figyelembevételével töltse ki a kalkulátorban a megfelelő mezőket!

Tárgyi eszköz értékcsökkenés-kalkulátor

Tárgyi eszköz értékcsökkenés-kalkulátor

A tárgyieszközértékcsökkenés-kalkulátorral pontosan kiszámíthatja egy-egy tárgyi eszköz értékcsökkenését. Ellenőrzésre is alkalmas, ha a cég egyébként rendelkezik tárgyi eszköznyilvántartó szoftverrel.

TEAOR kalkulátor

TEAOR kalkulátor

A TEAOR kalkulátorral a TEAOR'08 rendszerében keresheti egy számhoz tartozóan a megnevezést, vagy egy megnevezéshez tartozóan a számot.

;

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close