Tüske Zsuzsanna vámszakértő

A J&J Center Kft. tulajdonos ügyvezetője. Közgazdász alapképzést követően, angol nyelven szerzett MSc International Business végzettséget, majd vám- és jövedéki ügyintézői képesítést. 2005-ben csatlakozott a vám- és közvetett adókkal kapcsolatos adminisztratív szolgáltatásokat és tanácsadást nyújtó családi középvállalkozáshoz, így folytatva a több mint 100 éves családi hagyományt. Először a cég gazdálkodási osztályát vezeti, majd a megbízók napi vámfolyamatait outsourcing keretében ellátó vámcsoportok munkáját felügyeli. 2013-tól ügyvezető, emellett aktív részt vállal a cég tanácsadási tevékenységében. Vámügyintézőknek és vállalati szakembereknek oktat vámjogot és adózási ismereteket, valamint tagja a Magyar Vámügyi Szövetség jogi és etikai bizottságának. A vám mellett szakterülete a közvetett adózás és az ekáer is.

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Válaszra vár

0 komment

Fermentált dohány értékesítésének regisztrációja

Jövedéki adó / Vám, deviza / Termékdíj

Tisztelt Szakértő! Egy magyar kft. EU-ból szárított/fermentált dohányt vásárol, amit magyarországi telephelyén ízesít, majd EU-n belülre értékesít. »

Válaszra vár

0 komment

Alanyi áfamentesség kontra jövedéki terméket értékesítő

Áfa

Tisztelt Szakértő! Tulajdonos- és tevékenységikör-váltás kapcsán alakult ki az a helyzet, hogy a kft. ital-kiskereskedelmi üzletet (egy bárt) üzemeltet, alanyi adómentesen. »

Válaszra vár

0 komment

Magánokirat felülhitelesítése II.

Cégautó- és regisztrációs adó

Tisztelt Tüske Zsuzsanna! Köszönöm a https://adozona.hu/kerdesek/2020_7_30_Maganokirat_felulhitelesitese_eao kérdésemre adott válaszát. »

Megválaszolva

0 komment

Háromszögügylet harmadik országba

Áfa

Tisztelt Szakértő! Segítségét szeretném kérni a következő ügylet áfamegítélésében! Egy "A" nevű uniós adószámmal rendelkező olasz cégtől árut vásárol egy "B" nevű magyar kft. »

Megválaszolva

0 komment

Magánokirat felülhitelesítése

Cégautó- és regisztrációs adó

Tisztelt Szakértő! Olaszországban vásároltam egy személygépkocsit, az adásvételi szerződés is ott készült. »

Megválaszolva

0 komment

Magyarországon végzett fuvar áfája, ha a vevő társaság harmadik országbeli

Áfa

Tisztelt Szakértő! Autómentő kft. Magyaroszágon lerobbant autót szállít magyarországi szervizbe, a vevő harmadik országbeli (svájci) társaság. Milyen áfával kell kiállítani a számlát? »

Megválaszolva

0 komment

Belföldi szolgáltatás USA székhelyű cégnek

Áfa

Tisztelt Szakértő! Törökországból érkezik áru magyarországi vámszabadterületre, ahol ügyfelem egy amerikai cég megbízásából ott elvégzi a lerakodást. »

Megválaszolva

0 komment

Harmadik országbeli partnernek kiállított számla adattartalma

Áfa

Tisztelt Tanácsadó! Kérdésem, hogy harmadik országbeli partner részére kiállított számlán fel kell-e tüntetni a partner adószámát? (Az áfatörvény 169. »

Megválaszolva

0 komment

Importtermék más tagállami szabadforgalomba helyezés utáni behozatalának bizonylatolása, bevallása

Áfa

Általános szabályok szerint adózó, áfakörös gazdasági társaság Kínából importál termékeket (árukat) FOB paritással. »

Megválaszolva

0 komment

Import áfa és INTRASTAT

Áfa

Tisztelt Szakértő! Egy magyar cég Kínából importál terméket, mely Hollandiába érkezik CIF paritással. A vámkezelés Hollandiában történik. A magyar cégnek nincs holland adószáma. »

Megválaszolva

0 komment

Alanyi mentes katás - harmadik országbeli termékbeszerés

Általános

Tisztelt Szakértő! Egy alanyi adómentes katás egyéni vállalkozó harmadik országból (Törökország) rendelt árut. »

Megválaszolva

0 komment

Közösségi értékesítés / áfaregisztráció

Általános

Tisztelt Szakértő! Egy magyar kft. terméket, amelyet Magyarországon gyárt, oly módon értékesít Németországba, hogy a gyárból DAP paritással közvetlenül a németországi végső vevőhöz szállít. »

Megválaszolva

0 komment

Göngyöleg-visszaváltás számlázása

Általános

Tisztelt Szakértő! Társaságunk kis- és nagykereskedelmi raktárából szolgál ki vásárlókat, valamint online rendelések esetén házhozszállítással is értékesít lakosság és közületek felé. »

Megválaszolva

0 komment

Fuvarozás áfájának visszaigénylése Szerbiában

Áfa

Tisztelt Adózóna! Tudomásom szerint már Szerbiából is visszaigényelhető a közúti árufuvarozás áfája. Milyen úton lehet visszaigényelni Szerbiából az áfát, ha nem EU-s tagállamról van szó? »

Megválaszolva

0 komment

Közösségi értékesítés dokumentálása

Áfa

Tisztelt Szakértő! Közösségi adószámmal rendelkező kft. terméket értékesítene EU-s közösségi adószámmal rendelkező adóalanynak. »

Megválaszolva

0 komment

Export értékesítés bizonylatai

Áfa

Tisztelt Szakértő! Segítségét szeretném kérni a következő ügyben. Egy webáruházat üzemeltető vállalkozó, saját készítésű ruhaneműket értékesít. »

Megválaszolva

0 komment

Raklap értékesítése

Áfa

Tisztelt Szakértő! Cégünk a külföldi beszerzések során csomagolóanyagként vesz át fa raklapokat, melyek után megfizetjük a termékdíjat. »

Megválaszolva

0 komment

Anyagkészlet felhasználása

Áfa

Tisztelt Szakértő! Anyagkészlettel kapcsolatban van kérdésem. Van arra lehetőség, hogy az anyagkészletünkből küldünk egy 3. »

Megválaszolva

0 komment

Vám és importáfa

Általános

Tisztelt Szakértő! Cégünk Kínából importált árut, melyet Hollandiában vámkezeltek. A holland vámjogi képviselő kifizette a vámot, amit felénk kiszámlázott egyéb szolgáltatásaival együtt. »

Megválaszolva

0 komment

Szeszses ital forgalmazása

Általános

Tisztelt Adózóna! Abban az esetben, ha panzió szolgáltatásainak keretein belül palackozott szeszes italt kíván a jövőben forgalmazni, ezt a NAV felé be kell-e jelenteni, és ha igen, milyen módon? »

További hasznos adózási információk

Kérdések és válaszok

Környezetvédelmi termékdíj

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Belföldi fuvar euróban történő elszámolása

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close