Gombás Otilia szakértő
J&J Center Kft.

A főiskolai alapképzés elvégzése óta a vám- és közvetett adókkal kapcsolatos adminisztratív szolgáltatásokat és tanácsadást nyújtó J&J Center Kft.-nél dolgozik. Ezen belül az elmúlt 5 évben mint szakértő végzi munkáját. Szakterületei a származás, EKAER, közvetett adók, valamint az AEO - és egyéb vámhatósági engedélyezés.

A Budapesti Gazdasági Főiskola Külkereskedelmi Karának nemzetközi gazdálkodás, illetve Pénzügyi Karának pénzügy mester szakon, majd az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Jogi szakokleveles nemzetközi és európai adózási szakember angol nyelvű szakirányú továbbképzésén szerzett diplomát.

Habár tanácsadóként elengedhetetlennek tartja az uniós és nemzeti jogszabályok kimerítő ismeretét, oktatóként a gyakorlati kérdések megválaszolását tartja elsődlegesnek. Célja, hogy mind a tanácsadások, mind az oktatások során a gazdálkodók személyre szabott, jól használható ismereteket kapjanak, amely megoldást jelent problémáikra.

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Válaszra vár

0 komment

Import áfa visszaigénylése

Általános

Tisztelt Szakértő! Egy újonnan alakuló kft. szépségápolási cikkeket rendel nagy tételben 3. országból (Kína), havi 2-3 millió forint értékben. »

Válaszra vár

0 komment

Láncügylet

Áfa

Tisztelt Szakértő! Közösségi adóalany partnerünk közösségi adószámának megadásával hűtőberendezést vásárol tőlünk, melyet továbbértékesít. »

Megválaszolva

0 komment

Háromszögügylet

Általános

Tisztelt Cím! A következő kérdésben szeretném a segítségüket, állásfoglalásukat kérni! Egy magyarországi székhelyű áfaalany társaság Kínából szerezne be orvosi eszközöket, termékeket. »

Megválaszolva

0 komment

EU-beszerzés, export-értékesítés (DE-HU-Ukrajna)

Általános

Cégünk német eladótól szerez be árut, és azt továbbértékesíti Ukrajnába. Az áru Németországból egyenesen Ukrajnába lesz fuvarozva. »

Megválaszolva

0 komment

Jövedéki termék értékesítése

Jövedéki adó / Vám, deviza / Termékdíj

2020. 08.hóban alapított kft. gépjárművek munkagépek javítását karbantartását végzi. Tevékenységi körébe 4520-4532-4730 TEAOR számok vannak bejegyezve. »

Megválaszolva

0 komment

Bérmunka, importáfa, levonhatóság

Áfa

Tisztelt Adózóna! Magyar cég bérmunkát tervez végezni amerikai cég számára, melyhez az anyagokat az amerikai cég biztosítja. »

Megválaszolva

0 komment

Egyéni hulladékkezelő export utáni bevallása

Általános

Tisztelt Adózóna! Társaságunk egyéni hulladékkezelő (gumiabroncs). »

Megválaszolva

0 komment

Jövedéki termék értékesítése virágkosárban

Jövedéki adó / Vám, deviza / Termékdíj

Tisztelt Szakértő! Katás virágkötő, koszorúkészítő tevékenységet folytató egyéni vállalkozó vagyok. »

Megválaszolva

0 komment

Továbbszámlázás kapcsolt vállalkozásnak

Áfa

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem két kérdéssel keresett meg. Közösségen belüli termékbeszerzésnél előfordul, hogy jóval előbb megkapja a számlát, mint hogy az áru megérkezne. »

Megválaszolva

4 komment

Áfabevallás 02-K lap kitöltése, szállítói jóváírások

Áfa

Az alábbi helyesbítő szállítói számlák helyes 02K lap kitöltéséhez szeretnék segítséget kérni. Jön több nagyösszegű szállítói számla az adott hónapban. »

Megválaszolva

0 komment

Termékértékesítés vagy szolgáltatásnyújtás?

Áfa

Tisztelt Szakértő! Társaságunk saját terméket gyárt és értékesít, melynek áfakulcsa 18 százalék. netaköteles termékről van szó. »

Megválaszolva

0 komment

Horvátországi áfa

Áfa

Tisztelt Szakértő! Magyar egyéni vállalkozó Horvátországban rendszeres vállalkozói tevékenységként hajóbérbeadással is foglalkozik. »

Megválaszolva

2 komment

Közösségi értékesítés láncügylet kezelése

Áfa

Tisztelt Adózóna! A következő láncügylet kapcsán szeretnék segítséget kérni. »

Megválaszolva

4 komment

Étkezde

Áfa

T. Szakértő! »

Megválaszolva

0 komment

Termékexport – áfamentesség igazolása

Áfa

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem termékeket adna el Marokkóba, egy vámszabadterületen bejegyzett vállalkozás részére. A termék szállítására futárszolgálatot bízna meg a megrendelő. Az áfatörvény 98. »

Megválaszolva

0 komment

Teljesítés időpontja

Általános

Tisztelt Szakértő! Környezetvédelmitermékdíj-kötelezettség keletkezésének időpontjával kapcsolatban szeretnék feltenni egy kérdést. »

További hasznos adózási információk

Kérdések és válaszok

Tévesen könyvelt óvadék

Pölöskei Pálné

adószakértő

Önköltségszámítás

Pölöskei Pálné

adószakértő

Egyszerűsített foglalkoztatás

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close