Kneitner Lea okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Kneitner Lea vagyok, okleveles közgazdász, mérlegképes könyvelő, okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő, valamint könyvvizsgáló jelölt. Angol nyelven tárgyalási szinten, német nyelven pedig anyanyelvi szinten beszélek.

Elsősorban hazai és nemzetközi nagyvállalatok összetett nemzetközi tranzakcióinak – valamennyi adónemre kiterjedő – adótanácsadásával, transzferár dokumentációk készítésével, teljes körű adóátvilágítással, adóhatósági képviselettel és adóügyi bírósági feladatok ellátásával foglalkozom.

Kneitner Lea
okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő
TILEA Tanácsadó Kft.

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Válaszra vár

0 komment

Haszonélvezeti jog cégben

Általános

Tisztelt Adózóna! Az alábbi kérdésben kérem szíves segítségüket. Kft. »

Válaszra vár

0 komment

Televíziószolgáltatás elszámolása

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Egy vállalkozás kedvezőbb csomagajánlatot kapott szolgáltatójától, melyben több szolgáltatás is szerepel, többek között televízió-előfizetés is. »

Válaszra vár

0 komment

Saját képzés, tanulmányi szerződés

Általános

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem saját belső képzést valósított meg, amelyre a munkavállalóval tanulmányi szerződést kötött. »

Válaszra vár

0 komment

Egészségügyi dolgozók 500 000 forintos juttatása

Koronavírus-járvány

Tisztelt Szakértő! Egy egészségügyi vállalkozás (kft.) tagja a vállalkozás tevékenységében személyesen közreműködik. A társaságnak nem ügyvezetője. »

Válaszra vár

0 komment

Számviteli és áfateljesítés időpontja

Áfa

Tisztelt Szerkesztő! Folyamatos teljesítésű ügylettel kapcsolatban kérem a segítségét. Az időtartam: 2020. 05. 01. – 2020. 05. 30., a számlakiállítás időpontja 2020. 06. 03. »

Megválaszolva

0 komment

Átutalásos számla készpénz fizetése

Számvitel

Átutalásos számlánkat készpénzben fizetik ki. Az elszámoláshoz elegendő az, hogy a kifizetett számlára rávezetjük, hogy készpénzben fizetve és dátummal aláírással és cégbélyegzővel látjuk el? »

Megválaszolva

0 komment

Számviteli bizonylat 2020.07.01-től

Áfa

Tisztelt Szakértő! Adószámos magánszemély, aki a saját ingatlanát adja bérbe egy cégnek július 1-jétől számviteli bizonylatot bocsátana ki számla helyett. »

Megválaszolva

0 komment

7-es adószámmal ingatlan-bérbeadás

Szja / Ekho / Különadó

Tisztelt Cím! 7-es adószámmal terembérleti szerződést szerettem volna kötni egy államigazgatási szervvel. »

Megválaszolva

0 komment

Továbbszámlázott önrész

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Lízingcégtől bérlünk egy tehergépkocsit. Ez az autó káreseményt szenvedett, a javítás megtörtént, a lízingcég a javításról a számlát megkapta. »

Megválaszolva

0 komment

Üzletrészeladás törzstőkeemelés után

Általános

Tisztelt Szakértő! Egyszemélyes kft. eredménytartalék terhére hajtott végre a 2014. üzleti évben törzstőkeemelést. »

Megválaszolva

0 komment

Autós hűtőtáska elszámolása

Általános

Tisztelt Szakértő! Nemzetközi áruszállítással foglalkozó cég vagyunk. Teherautóba vásároltunk 12/24V autós hűtőládát, ebben a kolléga a saját élelmiszerét, ivóvizét hűti. »

Megválaszolva

0 komment

Vevő név-, adószám-helyesbítése

Számvitel

Helyesbíthető-e számlával egy tekintet alá eső bizonylattal, amennyiben a számlát a jogelőd nevére és adószámára állították ki? »

Megválaszolva

0 komment

Banki könyvelés – könyvelési dátum vagy értéknap = teljesítés napja?

Számvitel

Tisztelt Adózóna! Az azonnali átutalás következtében nagyon sokszor találkozunk azzal a bankszámlakivonaton, hogy a könyvelési dátum eltér az értéknaptól, akár több nappal is. »

Megválaszolva

0 komment

Cég értékesítése ingatlannal

Általános

Tisztelt Szakértő! Van egy egyszemélyes kft., magánszemély tulajdonossal. A kft. tulajdonában van egy építési telek, amelyet korábban szerződéssel vásárolt meg magánszemély tulajdonosoktól. A kft. »

Megválaszolva

0 komment

Ingatlan-bérbeadás

Általános

Tisztelt Szakértő! Magánszemély számlát állít ki egy cég részére ingatlan-bérbeadás címen, havi 2 500 000 Ft értékben. A magánszemélynek van adószáma. Most elgondolkodott azon, hogy 07. »

Megválaszolva

0 komment

Pénztárgépszalag könyvelése

2020-as adóváltozások

Tisztelt Szakértő! Két dologban szeretném a segítségét kérni. A pénztárgép napi záró szalagjai könyvelésekor van-e valami törvényi előírás arra, hogy azt hogyan kell lekönyvelni? »

Megválaszolva

0 komment

Forrásadó

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Egy filmes jogdíjakkal kereskedő magyar cég kiállít egy számlát a külföldi partnerének 40 000 EUR-ról. »

Megválaszolva

0 komment

Adószám feltüntetése a számlán adószámos magánszemély vásárlók részére

Általános

Tisztelt Szakértők! Alanyi adómentesként eddig nem kértem el a zömében magánszemélyek részére nyújtott szolgáltatás számlázásához az adószámokat. »

További hasznos adózási információk

Kérdések és válaszok

Személyi kedvezmény igénybevétele

Lepsényi Mária

adószakértő

Művészeti tárgy mint ingóság

Lepsényi Mária

adószakértő

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close