További témák
Kneitner Lea okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Kneitner Lea vagyok, okleveles közgazdász, mérlegképes könyvelő, okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő, valamint könyvvizsgáló jelölt. Angol nyelven tárgyalási szinten, német nyelven pedig anyanyelvi szinten beszélek.

Elsősorban hazai és nemzetközi nagyvállalatok összetett nemzetközi tranzakcióinak – valamennyi adónemre kiterjedő – adótanácsadásával, transzferár dokumentációk készítésével, teljes körű adóátvilágítással, adóhatósági képviselettel és adóügyi bírósági feladatok ellátásával foglalkozom.

Kneitner Lea
okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő
TILEA Tanácsadó Kft.

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Válaszra vár

0 komment

Lakás bérlése irodának

Szja / Ekho / Különadó

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó vállalkozási tevékenységéhez egy lakást szeretne bérelni iroda céljára. Bérleti szerződés keretében telephelyként lenne felvezetve. »

Megválaszolva

0 komment

Számlaadás

Számvitel

Vagyonkezelő cég vagyunk. Magánszemély bérel egy raktárhelyiséget. Vizesblokkot alakítana ki a területen. Nem számlaképes a magánszemély. Az elszámolás bérbeszámítással lenne. »

Megválaszolva

0 komment

Alkalmazottnak megtérített víz-, gáz- és villanyszámla elszámolása és adózása

Általános

Alkalmazottnak a cég fizeti a víz-, gáz- és áramdíjat a lakásban, ahol lakik. Hogyan kell ezt elszámolni, elég reprezentációként vagy bérként, lehet-e áfát visszaigényelni? »

Megválaszolva

0 komment

Fantázianév

Adózás rendje

Tisztelt Szakértő! Egyik vállalkozóm kétféle tevékenységet vett fel, amire egy fantázianevet bejelentettem. Most felvett egy harmadik tevékenységet. Eddig rendben. »

Megválaszolva

0 komment

Átvezetés import áfáról járulék adónemre

Általános

Kérném szépen segítségét: A 17-es nyomtatványon nem tudom az import áfa többletet (duplán történt a befizetés) átvezetni más adónemre. »

Megválaszolva

0 komment

Környezetvédelmi termékdíj számviteli elszámolása

Jövedéki adó / Vám, deviza / Termékdíj

Társaságunk termékdíjköteles terméket szerez be más EU tagországokból, melyeket belföldön értékesít (az árukról folyamatos készletnyilvántartást vezet). »

Megválaszolva

2 komment

2007-ben kiállított számla sztornózása

ÁFA

Tisztelt Szerkesztőség! Ügyfelünk 2007. évben egy ingatlan-bérbeadási ügylet kapcsán kauciót vett el a bérlőjétől. »

Megválaszolva

2 komment

Áfabevallás kitöltése

ÁFA

Tisztelt Szakértő! 1. »

Megválaszolva

0 komment

Ingatlan apportálása

Általános

Tisztelt Szakértő! A következő kérdéssel fordulok önhöz: van egy ingatlana a magánszemélynek, aki tag és ügyvezető is egyben, szeretné, ha ez lenne a cég telehelye. »

Megválaszolva

0 komment

Céges naptár: üzleti ajándék vagy reklámhordozó?

Számvitel

Tisztelt Adózóna! Cégünk minden évben céges logóval és adatokkal ellátott speditőr naptárt készített, melyet vevőink – elsősorban a cégek ügyintézői – kapnak meg. »

Megválaszolva

0 komment

Szünetelés ötödik éve

Adózás rendje

Tisztelt Szakértő! Arra szeretnék választ kapni, hogy ha az egyéni vállalkozó 2014.11.01-től szünetel, a vállalkozása 2019.11.01-én fog megszűnni? »

Megválaszolva

0 komment

Kisteherautó üzembentartója

Általános

Tisztelt Szakértő! Egy egyéni vállalkozó tulajdona egy 3,5 tonnás kisteherautó. Ez az egyéni vállalkozó tulajdonosa és ügyvezetője egy kft.-nek. »

Megválaszolva

0 komment

Traktor

Általános

Egyéni vállalkozó évekkel korábban vásárolt traktorba klímát akar szereltetni. Ennek áfája visszaigényelhető-e, ára elszámolható költségnek tekinthető-e? Köszönettel: K »

Megválaszolva

2 komment

Munkabérből levont munkaruha ellenértékének áfája

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Ha a munkavállaló 6 hónapon belül felmond, akkor cégünk a számára kiadott munkaruhának értékét levonja a béréből. Kérdésem, hogy ezután az összeg után kell-e áfát fizetni? »

Megválaszolva

0 komment

Sms-szolgáltatás

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Cégünk sms-szolgáltatást vesz igénybe egy cégtől, amely kifejezetten ezt a szolgáltatást nyújtja, tehát nem telefontársaság. »

Megválaszolva

0 komment

Különbözeti áfa hatása az iparűzési adóra

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Korábbi szakértői válaszban olvastam, hogy a különbözeti áfa kétféle módon is könyvelhető a tartozik oldalon: vagy egyéb ráfordításként vagy az árbevétel csökkenéseként. »

Megválaszolva

0 komment

Alanyi adómentes határ

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Egy vállalkozás üzletviteli tanácsadás mellett biztosításközvetítési tevékenységet is végez és alanyi mentességet választott. Az áfatörvény 188. »

Megválaszolva

1 komment

Saját festmény értékesítése

Általános

Saját készítésű festményeimet szeretném eladni egy kft.-nek. Nekem van 7-es adószámom ingatlan bérbeadásához. A kft. »

Megválaszolva

0 komment

Fordított áfás számla

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Fordított áfás számlát kaptunk. Ha 1 000 000 Ft-ról szól a számla, ezt az összeget is kell utalni? Tehát nem kell levonni semmit, hanem a számlán lévő összeget kell elutalni? »

Megválaszolva

0 komment

Autóbérlés

Általános

Tisztelt Szakértő! Egy kft. 13 hónapra bérel személygépjárművet. Kérdésem, hogy milyen költségeket számolhat el a gépjárművel kapcsolatosan? »

Kérdések és válaszok

Katás egyéni vállalkozó – számla

Szipszer Tamás

adószakértő

Osztalék

Szipszer Tamás

adószakértő

Kedvezménypontok elszámolása II.

dr. Kelemen László

adószakértő, jogász

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X