Nagy Norbert adószakértő

A Pannon Egyetemen végezett közgazdászként, majd 2006-ban adószakértői képesítést szerzett (regisztrált okleveles forgalmi adó és nemzetközi adószakértő). Tulajdonosként több mint tíz éve a cégeit vezetem, melyek a számviteli, adózási, pénzügyi, bér- és munkaügyi feladatok területén nyújtanak szolgáltatást.

Pályafutása során átfogó tapasztalatra tett szert a gazdasági társaságok átalakulása, akvizíciók kapcsán felmerülő adójogi, pénzügyi és számviteli feladatokban, aktívan részt vett integrált vállaltirányítási rendszerek bevezetésében, üzleti tranzakciók előzetes pénzügyi átvilágításában, holdingstruktúrák kialakításában és működtetésében.

A Global Tax-Office Kft. tulajdonos-ügyvezetőjeként a hazai és nemzetközi ügyfeleket segíti számviteli és adóügyi kérdésekben, tanácsadást nyújt bel- és külföldi ügyletekhez kapcsolódó adózási, adótervezési témákban.

Kiemelt területei a társasági adó, általános forgalmi adó, de hatóság előtti képviseletet biztosít vagyonosodási vizsgálatokban és egyéb adóhatósági eljárásokban is.

Nagy Norbert elérhetősége: http://globaltaxoffice.hu

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Válaszra vár

0 komment

Újságértékesítés könyvelése

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Az alábbiakban szeretném véleményét kérni. »

Megválaszolva

0 komment

Folyamatos teljesítésű ügyletek a számvitelben

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Ingatlan-bérbeadással foglalkozó vállalkozással kapcsolatban szeretnék kérdezni. »

Megválaszolva

0 komment

Különbözeti áfa könyvelése

Számvitel

A használt autó értékesítése esetén, ha különbözeti adózást kell alkalmaznom, akkor az áfát hogyan határozom meg a haszonból? Például. 100 forintért vettem az autóm, eladom 120 forintért. »

Megválaszolva

0 komment

Osztalék, ha a tag egy kft.

Általános

Tisztelt Szakértők! A alábbi esetben kérném tájékoztatásukat: egy kft.-ben 50–50 százalékban tulajdonos egy magánszemély és egy másik kft. »

Megválaszolva

0 komment

Könyvviteli szoftver váltása

Számvitel

Tisztelt Szakértő, Köszönöm a 11. 27-én megküldött válaszát fenti témában (https://adozona.hu/kerdesek/2020_11_24_konyvviteli_szoftver_valtas_hfy). Nem egyértelműen tettem fel a kérdést valószínűleg. »

Megválaszolva

0 komment

Számlahelyesbítés/NAV-állásfoglalás

Áfa

Tisztelt Nagy Norbert úr! Szakértői válaszaiban többször hivatkozik az alábbi állásfoglalásra: https://adozona.hu/kerdesek/2020_9_7_Betetdijas_gongyoleg_dpn https://adozona. »

Megválaszolva

0 komment

Késedelmi kamat

Általános

Tisztelt Szakértő! Késedelmi kamat számításával kapcsolatban keresek választ. Példámban kitalált számok/dátumok szerepelnek. X Kft. »

Megválaszolva

0 komment

Társasházi ingatlan – telek értéke

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Egy társaság új építésű lakásokat vásárolt bérbeadási céllal. Az új építésű lakások számlázott értéke egy összegben került megállapításra. »

Megválaszolva

0 komment

Nyíltvégű lízing

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Egy kft. elektromos autó vásárlásra pályázaton 2 500 000 forint támogatást kapott. Az autószalon előleget kért, mely összeget a kft. átutalta. »

Megválaszolva

0 komment

Alapítás-átszervezés

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Cégünknél jelenleg vállalatirányítási rendszer bevezetése folyik. »

Megválaszolva

0 komment

5 százalékos lakásáfa

Általános

Ingatlanforgalmazással foglalkozó cég (A cég) (adókötelessé tételt választotta), saját beruházásként épít egy új építésű ingatlant (megfelel az 5 százalékos áfakulcs feltételeinek), mely még... »

Megválaszolva

0 komment

Könyvviteli szoftver váltása

Általános

Tisztelt Szakértő! Kérdésem az lenne, ha egy kft. »

Megválaszolva

0 komment

E-köny értékesítése

Áfa

Tisztelt Szakértő, Adott egy alanyi mentes egyéni vállalkozó, aki e-könyveket szeretne értékesíteni. Hogyan kell neki számláznia EU és 3. ország felé, tehát milyen áfamértékkel? »

Megválaszolva

0 komment

Kupon vagy utalvány? Vásárlás után adott, később levásárolható kedvezmény

Általános

Tisztelt Szakértő! Társaságunk forgalomnövelési céllal, utólag, vásárlást követően, levásárolható utalványt/kupont szeretne adni vevőinek. Például, minden 10.000 Ft után 100 Ft értékben. »

Megválaszolva

0 komment

Kötelező bankkártyás terminál alkalmazása

Áfa

Tisztelt Szakértő! A kereskedelmi egységeknek kötelező lesz-e 2021.01.01-től bankkártyás terminált alkalmazni, vagy történt-e módosítás ebben a kérdésben? Válaszát előre is köszönöm! »

Megválaszolva

0 komment

Szoftver könyvelése

Általános

Tisztelt Szakértő! Adott egy 2020. januárban alakult kft., a jegyzett tőke fele apportként bevitt "eszköz", amely egy félkész testedzős alkalmazás volt. További fejlesztések történtek év közben. »

Megválaszolva

0 komment

Ingatlanberuházó cég könyvelés, adózás

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Egy ingatlanberuházó cég fővállalkozóval építtet lakásokat, melyeket a beruházó cég magánszemélyeknek továbbértékesít. »

Megválaszolva

0 komment

Nem teljesült számla sztornózása

Általános

Tisztelt Szakértő! Egy 5 éves bérleti szerződés idő előtt felmondásra került, mert a bérlő hónapok óta nem fizette a bérleti díjat. A bérlő fizetett többhavi óvadékot. »

Megválaszolva

0 komment

Készpénzes számla

Áfa

Tisztelt Szakértő! Egy 2020.05. és 06. havi készpénzes számla 11. hónapban került elő az ügyvezető "zsebéből". »

Megválaszolva

0 komment

Közösségi vagy belföldi értékesítés

Áfa

Tisztelt Szakértő! Szlovák cégtől vásároltunk egy széket. A díjbekérőn azonban a szlovák cég magyar közösségi adószámot szerepeltet. »

További hasznos adózási információk

Kérdések és válaszok

Láncügylet – áfastátusz

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Katás bt. eszközbérbeadást végezhet-e

Kocsis Zoltán

közgazdász

Dr. Szeiler & Partners Könyvelő és Adótanácsadó Iroda

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close