További témák
Nagy Norbert adószakértő

A Pannon Egyetemen végezett közgazdászként, majd 2006-ban adószakértői képesítést szerzett (regisztrált okleveles forgalmi adó és nemzetközi adószakértő). Tulajdonosként több mint tíz éve a cégeit vezetem, melyek a számviteli, adózási, pénzügyi, bér- és munkaügyi feladatok területén nyújtanak szolgáltatást.

Pályafutása során átfogó tapasztalatra tett szert a gazdasági társaságok átalakulása, akvizíciók kapcsán felmerülő adójogi, pénzügyi és számviteli feladatokban, aktívan részt vett integrált vállaltirányítási rendszerek bevezetésében, üzleti tranzakciók előzetes pénzügyi átvilágításában, holdingstruktúrák kialakításában és működtetésében.

A Global Tax-Office Kft. tulajdonos-ügyvezetőjeként a hazai és nemzetközi ügyfeleket segíti számviteli és adóügyi kérdésekben, tanácsadást nyújt bel- és külföldi ügyletekhez kapcsolódó adózási, adótervezési témákban.

Kiemelt területei a társasági adó, általános forgalmi adó, de hatóság előtti képviseletet biztosít vagyonosodási vizsgálatokban és egyéb adóhatósági eljárásokban is.

Nagy Norbert elérhetősége: http://globaltaxoffice.hu

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Megválaszolva

0 komment

Pénztárgép-kötelezettség

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Az alábbi témában kérem segítségét és válaszát. Belső egyházi jogi személyként közfoglalkoztatásban mezőgazdasági terméket állítunk elő. »

Megválaszolva

0 komment

Külföldi áfa visszaigénylése

ÁFA

Tisztelt Adózóna! A következő kérdéssel fordulok önökhöz. Egy magyarországi vállalkozás spanyolországi öntödétől vásárol öntvényeket. Az öntvények gyártásához egyedi öntőszerszámok szükségesek. »

Megválaszolva

0 komment

Számlázás

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Van egy EJSZ, ami szociális étkeztetést végez. A szociális étkeztetésnél sok magánszeméllyel van kapcsolatban, akiknek minden hónapban, az előző havi adagszámok alapján számláz. »

Megválaszolva

0 komment

Bérmunka

ÁFA

Másik cég a mi szerszámunkkal gyárt terméket. Az alapanyagot a cég biztosítja a termékhez, a dobozt, egyéb anyagot mi adjuk. A kész terméket mi értékesítjük. A gyártásért díjat fizettünk. »

Megválaszolva

0 komment

Közösségi beszerzés

ÁFA

Közösségi adószámmal rendelkező magyarországi illetékességű cég közösségen belüli termékbeszerzésről, illetve szolgáltatás igénybevételéről a közösségi partnertől áfát tartalmazó (7, illetve 20%)... »

Megválaszolva

0 komment

Továbbszámlázott közüzemi díjak

ÁFA

Bérlő részére a bérleti díj mellett továbbszámlázásra kerülnek a közüzemi (áram-, víz-, gáz-) díjak is. »

Megválaszolva

0 komment

Külföldi áfa visszaigénylése

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Az alábbi esetben kérném szíves segítségét. Áfakörbe tartozó magyarországi kft. Németországban vásárolt kisteherautót a cég számára. A kifizetett áfa 2313 euró volt. »

Megválaszolva

0 komment

Szén-dioxid-kvóta

ÁFA

Tisztelt Szakértő! EU-n kivüli országból szén-dioxid-kvóta beszerzése történt. Kérdésem hogy az áfabevallás mely soraiban kell feltüntetni a kvótabeszerzést? Üdvözlettel. »

Megválaszolva

0 komment

Áfaspecialitás

ÁFA

Tisztelt Adózóna! A társaságunkat érintő kérdésben kérem álláspontjukat. A társaság kizárólag adómentes tevékenységet végzett korábban (fogorvosi tevékenység). Az áfakörbe így is volt bejelentkezve. »

Megválaszolva

0 komment

Előleg- és végszámla szerepeltetése a belföldi összesítő jelentésben

ÁFA

Tisztelt Szakértő! 2019. 07.10-ei teljesítéssel kaptunk egy előlegszámlát egy termék teljes vételáráról, amelynek áfatartalma 150 ezer forint. 2019. 07. »

Megválaszolva

0 komment

Horvátországi hajóbérlés

ÁFA

Magyarországi cég – 90 napot meg nem haladó időtartamra – hajót bérel egy szintén magyar közvetítő cégen keresztül Horvátországban. »

Megválaszolva

0 komment

Közösségi beszerzés – termék

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Közösségi adószámmal rendelkező cég terméket vásárol közösségi adóalanytól (rendelkezik közösségi adószámmal). A számlát a partner áfa feltüntetése nélkül állítja ki. »

Megválaszolva

0 komment

Közösségi beszerzés – szolgáltatás

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Közösségi adószámmal rendelkező cég szolgáltatást vesz igénybe (szállás és a közösségi országban nyújtott egyéb szolgáltatás). »

Megválaszolva

0 komment

Közösségi termékértékesítés

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Alanyi mentes adózó rendelkezik közösségi adószámmal. Könyvet értékesít EU országokba magánszemélyeknek. Kérdésem: áfa-, illetve közösségi adóbevallásban kell-e szerepeltetni? »

Megválaszolva

0 komment

Katás egyéni vállalkozó áfa- és vámkérdései

Általános

Tisztelt Szakértő! Katás, alanyi mentes egyéni vállalkozó webshopot szeretne indítani partykellékes áruk értékesítésére. Árubeszerzés közösségből, illetve harmadik országból történne. »

Megválaszolva

0 komment

Külföldi útdíj – áfa

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Belföldi adóalany fuvarozó cég Ausztriában és Romániában útdíjat vásárol, a kiállított számlán szerepel az osztrák és román áfa összege. »

Megválaszolva

0 komment

Egyedi nyilvántartás

Általános

Tisztelt Szakértő! A használtautó-kereskedőnek egyedi nyilvántartást kell vezetnie a beszerzett autókról (50 ezer forint feletti beszerzéseknél). »

Megválaszolva

0 komment

NAV-bírság könyvelése

ÁFA

A NAV ellenőrzést tartott egy kft.-nél, és feltárt áfahiányt, megállapított késedelmi pótlékot és bírságot. »

Megválaszolva

0 komment

Iroda felújítása

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Egy társaság vásárolt egy használt irodaházat adómentesen. A társaság mind ingatlaneladás, mind -bérbeadás tekintetében bejelentkezett az áfa hatálya alá, áfássá tette ezeket. »

Megválaszolva

0 komment

Cégautó, kávékapszula

Általános

Tisztelt Adózóna! A tulajdonomban lévő kft. készpénzre (vagyis banki utalással) megvásárolt egy személygépkocsit. Kérdésem az lenne, hogy a számlából az áfa levonásba helyezhető-e? »

Kérdések és válaszok

Regisztrációs adó könyvelése

Pölöskei Pálné

adószakértő

Engedményezés

Pölöskei Pálné

adószakértő

Munkásszállás idegenforgalmi adó

Pölöskei Pálné

adószakértő

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X