További témák
Nagy Norbert adószakértő

A Pannon Egyetemen végezett közgazdászként, majd 2006-ban adószakértői képesítést szerzett (regisztrált okleveles forgalmi adó és nemzetközi adószakértő). Tulajdonosként több mint tíz éve a cégeit vezetem, melyek a számviteli, adózási, pénzügyi, bér- és munkaügyi feladatok területén nyújtanak szolgáltatást.

Pályafutása során átfogó tapasztalatra tett szert a gazdasági társaságok átalakulása, akvizíciók kapcsán felmerülő adójogi, pénzügyi és számviteli feladatokban, aktívan részt vett integrált vállaltirányítási rendszerek bevezetésében, üzleti tranzakciók előzetes pénzügyi átvilágításában, holdingstruktúrák kialakításában és működtetésében.

A Global Tax-Office Kft. tulajdonos-ügyvezetőjeként a hazai és nemzetközi ügyfeleket segíti számviteli és adóügyi kérdésekben, tanácsadást nyújt bel- és külföldi ügyletekhez kapcsolódó adózási, adótervezési témákban.

Kiemelt területei a társasági adó, általános forgalmi adó, de hatóság előtti képviseletet biztosít vagyonosodási vizsgálatokban és egyéb adóhatósági eljárásokban is.

Nagy Norbert elérhetősége: http://globaltaxoffice.hu

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Megválaszolva

0 komment

Jóváírás EU-n belül

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Cégünk jóváíró számlákat kapott egy EU-n belüli vállalkozástól. A számlák egy promócióhoz kötődnek. »

Megválaszolva

0 komment

Próbaüzem alatti bevétel

Általános

Tisztelt szakértő! Szolgáltató (szálloda) szektorban működő kft. próbaüzem elrendelése alatt árbevételt szerez. Ennek számviteli és adózási elszámolása érdekelne konkrét példán keresztül levezetve. »

Megválaszolva

1 komment

Csomagpont

Általános

Tisztelt Cím! Az alábbi témában szeretném kérni állásfoglalásukat. Egy ügyfelem internetes, csomagküldő kiskereskedelemmel foglalkozik. »

Megválaszolva

0 komment

Vissza nem térítendő támogatás önkormányzatnak

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Egy belföldi társaság (kft. »

Megválaszolva

0 komment

NAV-értesítés köztartozásmentes adózói adatbázisból való kikerülésről

Adózás rendje

Tisztelt Szakértő! Múlt év őszén jelent meg az írás, miszerint a NAV új szolgáltatást vezet be "tesztjelleggel". »

Megválaszolva

0 komment

Pénztárgéphasználat üzemeltetőváltáskor

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Vállalkozásunk egyéni vállalkozásként indult, ő bérelte az üzlethelyiséget és ő üzemeltette a pénztárgépet. Profilbővítés miatt gazdaságosabb megoldás volt, ha céget alapítunk. »

Megválaszolva

0 komment

Közösségen kívülre számlázás magyar adószámmal rendelkezőnek

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Egy svájci cégnek termékdíjbevallást számlázna egy magyar cég. Ennek a svájci cégnek van magyar adószáma is, magyar telephellyel nem rendelkezik. »

Megválaszolva

0 komment

Mobiltelefon-készülék áfalevonhatósága

ÁFA

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Némi vita alakult ki az áfaalany társaság által vásárolt mobiltelefon-készülék áfalevonhatósága körül. »

Megválaszolva

0 komment

Székhelyváltás utáni számlák befogadása

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Vállalkozásunk még tavaly szeptemberben székhelyet váltott. Májusig nem használtuk a közösségi reklámfelületeket. Hirtelen felindulásból befizettük kétszer is a kreditet. »

Megválaszolva

0 komment

Pénztárgép-kötelezettség

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben kérem szíves segítségét. Egy kft. Szombathelyen kiskereskedelmi ruhaüzletet működtet (értelemszerűen pénztárgéppel). Ha ez a kft. »

Megválaszolva

0 komment

Sportvállalkozás

Általános

Tisztelt Adózóna! Társaságunk sportvállalkozásként részvénytársasági formában működik, látványcsapatsportágban. »

Megválaszolva

0 komment

Számlázás Dél-Afrikába

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Ha Dél-Afrikában székelő cégnek szeretnék eurós számlát kiállítani, milyen áfát kell alkalmaznom? Köszönettel! »

Megválaszolva

0 komment

Nyílt végű pénzügyi lízing

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Levonásba helyezhető-e a nyílt végű lízing során beszerzett személygépkocsi kezdő részlet számlájának áfája? »

Megválaszolva

0 komment

Készlet, tárgyi eszköz átvitele új vállalkozásba

ÁFA

Tisztelt Szakértő! A következő kérdésekkel fordulok önhöz: Egyéni vállalkozóként kezdtem tevékenységemet, most más tevékenységgel kibővítve létrehoztunk egy bt.-t. »

Megválaszolva

0 komment

Cégkaputörlés megszűnéskor

Általános

Tisztelt Szakértő! Egy betéti társaság egyszerűsített végelszámolással megszűnt, a céget a cégbíróság törölte. Ebben az esetben kell-e törölni az ügyvezetőnél a cégkapu regisztrációt? »

Megválaszolva

0 komment

Stornó számla az áfabevallásban

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Egy társaság ugyanazon gazdasági eseményről kétszer állított ki számlát, amit a saját áfabevallásában is kétszer szerepeltett. (A partner csak egyszer, helyesen. »

Megválaszolva

0 komment

Pártolói tagdíj

Társasági adó / Innovációs járulék

Tisztelt Szakértő! Egy kft. sport egyesület részére pártolói tagdíjat fizet havonta. A kft.-nél elszámolható-e költségként a fizetett pártolói tagdíj? Köszönettel. »

Megválaszolva

0 komment

Maradványérték

Általános

Tisztelt Szakértő! »

Megválaszolva

0 komment

Ingatlancsere számlázása pénzszolgáltatással

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Az alábbi ügyben kérném véleményét. Adott „A” belföldi adóalany, melynek tulajdonát képezi egy bruttó 97 millió forint szokásos piaci árú egyéb ingatlan (fordított adózás). »

Megválaszolva

0 komment

Bérmunkában készült termék értékesítése

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Magyarországi Z Kft. vásáról jégkrémgyártáshoz anyagot, amit továbbad egy magyarországi cégnek, jégkrémbérgyártásra, de úgy, hogy az anyag az ő tulajdonában marad. »

Kérdések és válaszok

Csed +kata

Széles Imre

tb-szakértő

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X