További témák
Nagy Norbert adószakértő

A Pannon Egyetemen végezett közgazdászként, majd 2006-ban adószakértői képesítést szerzett (regisztrált okleveles forgalmi adó és nemzetközi adószakértő). Tulajdonosként több mint tíz éve a cégeit vezetem, melyek a számviteli, adózási, pénzügyi, bér- és munkaügyi feladatok területén nyújtanak szolgáltatást.

Pályafutása során átfogó tapasztalatra tett szert a gazdasági társaságok átalakulása, akvizíciók kapcsán felmerülő adójogi, pénzügyi és számviteli feladatokban, aktívan részt vett integrált vállaltirányítási rendszerek bevezetésében, üzleti tranzakciók előzetes pénzügyi átvilágításában, holdingstruktúrák kialakításában és működtetésében.

A Global Tax-Office Kft. tulajdonos-ügyvezetőjeként a hazai és nemzetközi ügyfeleket segíti számviteli és adóügyi kérdésekben, tanácsadást nyújt bel- és külföldi ügyletekhez kapcsolódó adózási, adótervezési témákban.

Kiemelt területei a társasági adó, általános forgalmi adó, de hatóság előtti képviseletet biztosít vagyonosodási vizsgálatokban és egyéb adóhatósági eljárásokban is.

Nagy Norbert elérhetősége: http://globaltaxoffice.hu

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Megválaszolva

0 komment

Előlegszámla kompenzálása.

ÁFA

Egyik ügyfél a mezőgazdasági termeléshez szükséges anyagok szállitói számláját megkapta novemberi fizetési határidővel. »

Megválaszolva

0 komment

Lízingelt személygépkocsi értékesítése

ÁFA

Tisztelt Szerkesztő! 2012-ben egy kft. lizingelt egy személygépkocsit, az akkori könyvelő az első részlet befizetéséből levonta az áfát, 400 ezer forintot. »

Megválaszolva

0 komment

Számla adatszolgáltatás

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Kiskereskedelemmel foglalkozó vállalkozás pénztárgépet használ, most úgy döntött, hogy aki számlát kér, akkor azt nem üti be a pénztárgépbe. (Eddig minden beütésre került. »

Megválaszolva

0 komment

Megválaszolva

0 komment

Számla teljesítése

ÁFA

Tisztelt Szakértő! A következő kérdésben szeretnék segítséget kérni: a fuvar számlázásánál melyik napot kell megjelölni teljesítés napjának? A felrakodás vagy a lerakodás napját? »

Megválaszolva

0 komment

Bolti értékesítés

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Az egyik ügyfelem Németországból hozna be bútorokat és azt Magyarországon értékesítené. »

Megválaszolva

0 komment

Továbbértékesítésre beszerzett személygépkocsi áfája

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Fémipari termékek gyártásával és kereskedelmével foglalkozó vállalkozás továbbértékesítési céllal nagy értékű új személygépkocsit vásárolt. »

Megválaszolva

0 komment

Céges motorkerékpár-értékesítés áfája

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Egy áfa hatálya alá tartozó kft. egy magánszemélytől vásárolt üzleti célra 805 köbcentis motorkerékpárt. Ezt most értékesíti. »

Megválaszolva

0 komment

https://adozona.hu/kerdesek/2018_7_6_Termekertekesites_Magyarorszagi_e_yee

ÁFA

Tisztelt Szakértők! Az említett ügyletbe a fuvarozó nem vásárolja meg a terméket, csak fuvarozza. 3 számla van, melynek áfa sora a kérdés. Befogadott számla a magyar vállalkozásunknál: 1. »

Megválaszolva

0 komment

Áfa alanyi mentesség megszűnése utáni bevallási kötelezettség

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Segítséget szeretnék kérni az áfabevallást érintő kérdésben. »

Megválaszolva

0 komment

Megválaszolva

0 komment

Könyv szállítási díjánakj áfája

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Egy nonprofit vállalkozás könyvet értékesít, melyet MPL-lel szállíttat ki. Az MPL-től 27 százalékos áfás számlát kap. »

Megválaszolva

0 komment

Ajándékba adott ingatlan áfabeli megítélése

ÁFA

Tisztelt Adózóna! Korlátolt felelősségű társaságunk ajándékozási szerződés alapján egy ingatlant ajándékozott (ingyenesen) egy város önkormányzatának. »

Megválaszolva

0 komment

Termékértékesítés: magyarországi eladó 3. országból

ÁFA

Magyarországi kft. terméket értékesít Lengyelországba úgy, hogy a terméket Oroszországból Lengyelországba szállítják közvetlenül DAF és Lengyelországban a vevő nevére vámkezelik. »

Megválaszolva

0 komment

EUR előlegszámla és a bevallás

ÁFA

Külföldről kapott EU-s eurós előlegszámlát, melynek dátuma 2018. 06. 26 és 2018. 07. 05-én lett fizetve, a teljesítés és a végszámla 2018. 08. hóban várható. »

Megválaszolva

0 komment

Közösségen belülről kapott ingyenes áruminta utáni áfa

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Ez az első alkalom, hogy partnerünk Romániából ingyenes árumintát küldött. Rendszeresen vásárolunk egymástól és kölcsönösen nyújtunk szolgáltatást is egymásnak. »

Megválaszolva

0 komment

Telek ajándékozása

Általános

Tisztelt Szakértő! Egy belföldi gazdasági társaság a nála munkaviszonyban álló magánszemélynek ajándékozott egy építési telket (felépítmény nélküli, üres telek) 2016-ban. »

Megválaszolva

1 komment

Tárgyi eszköz – áfalevomás

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Segítséget szeretnék kérni tárgyieszköz-beszerzés áfájával kapcsolatban. Adott egy társaság, amely építőipari tevékenységgel foglalkozik. »

Megválaszolva

0 komment

Taxiórazárás

Számvitel

Tisztelt Szakértő! A kérdésem az lenne, hogy a taxióranyugtát és a pénztárgépnyugtát is oda kell adni az utasnak, vagy csak a pénztárgépnyugtát? A taxiórazárás mindennap kötelező? »

Kérdések és válaszok

Kata gyed mellett

Széles Imre

tb-szakértő

Pénztárgépbeütési kötelezettség

Szolnoki Béla

adószakértő, könyvvizsgáló

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X