További témák
Nagy Norbert adószakértő

A Pannon Egyetemen végezett közgazdászként, majd 2006-ban adószakértői képesítést szerzett (regisztrált okleveles forgalmi adó és nemzetközi adószakértő). Tulajdonosként több mint tíz éve a cégeit vezetem, melyek a számviteli, adózási, pénzügyi, bér- és munkaügyi feladatok területén nyújtanak szolgáltatást.

Pályafutása során átfogó tapasztalatra tett szert a gazdasági társaságok átalakulása, akvizíciók kapcsán felmerülő adójogi, pénzügyi és számviteli feladatokban, aktívan részt vett integrált vállaltirányítási rendszerek bevezetésében, üzleti tranzakciók előzetes pénzügyi átvilágításában, holdingstruktúrák kialakításában és működtetésében.

A Global Tax-Office Kft. tulajdonos-ügyvezetőjeként a hazai és nemzetközi ügyfeleket segíti számviteli és adóügyi kérdésekben, tanácsadást nyújt bel- és külföldi ügyletekhez kapcsolódó adózási, adótervezési témákban.

Kiemelt területei a társasági adó, általános forgalmi adó, de hatóság előtti képviseletet biztosít vagyonosodási vizsgálatokban és egyéb adóhatósági eljárásokban is.

Nagy Norbert elérhetősége: http://globaltaxoffice.hu

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Megválaszolva

0 komment

Elfekvő készlet értékesítése

ÁFA

Jelenleg alanyi mentes egyéni vállalkozó 5 évnél régebbi elfekvő készletet szeretne értékesíteni, beszerzéskor áfaalany volt. 10 éves teherautó értékesítése, beszerzéskor szintén áfaalany volt. »

Válaszra vár

0 komment

Megválaszolva

0 komment

Kártérítés

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Az alábbi ügyben szeretném kérni állásfoglalását. Egyik általam könyvelt cégnél a cégautóban nagy összegű kár keletkezett (nyílt végű pénzügyi lizinges személygépkocsi). »

Válaszra vár

0 komment

Pénzforgalmi áfa levonása

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Van egy kft., amely befogadott egy pénzforgalmi áfástól számlát, de nem fizette ki. Az áfaösszeg egyéb követelésként van nyilvántartva. »

Megválaszolva

0 komment

Áfa-visszaigénylés

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Egy kft. adószámát 2018. 05. 25-ei dátummal törölték, mivel elmulasztotta a beszámolóját beadni. A beszámoló beadása után 2018. 09. 12-ei dátummal visszaállították az adószámot. »

Megválaszolva

0 komment

Airbnb ifa különbözet, jutalék,

Általános

Egy cég airbnb-n keresztül ad ki lakásokat. A számlákat átutalással fizetik ki a vendégek, illetve az airbnb jutalékról számlát állít ki. »

Megválaszolva

0 komment

Végelszámolás lezárásakor vagyonelem kiadásának szabályai

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdéssel fordulok Önhöz: Egy kft. a végelszámolás zárásához készül. »

Megválaszolva

0 komment

Rendelkezési nyilvántartás

Adózás rendje

Tisztelt Szakértő! Cégkapu használatára kötelezett gazdálkodónak a cégkapu-regisztrációval megtörténik a rendelkezési nyilvántartásba vétel is, vagy azt külön kell megtenni? »

Megválaszolva

0 komment

Amazon értékesítés II.

ÁFA

Folytatva a https://adozona. »

Megválaszolva

0 komment

Áfa fuvarozás során

ÁFA

Tisztelt Szakértő! A 2019. »

Megválaszolva

0 komment

Megválaszolva

0 komment

Informatikai karbantartás költségének elszámolása

Számvitel

Informatikai karbantartás költségét egyéb igénybe vett szolgáltatások közt (529..) vagy javítás-karbantartás költségei közt (524..) kell elszámolni? Válaszukat előre is köszönöm! »

Megválaszolva

0 komment

Bérelt ingatlanon fűtés korszerűsítése és ehhez villanyóra igénylése

Általános

T. Szakértő! Tanácsukat szeretném kérni: Egy kft. iroda céljára egy családi házat bérelne. Ehhez a fűtést korszerűsítené, ehhez vásárolna 2 vagy 3 db klímát. »

Megválaszolva

0 komment

Fióktelep kutatás-feljesztési tevékenysége (áfa, tao)

ÁFA

Tisztelt Szakértő! A következő kérdésben kérem szakmai véleményét. A társaság egy külföldi (másik EU-tagállambeli) vállalkozás magyarországi fióktelepe. »

Megválaszolva

1 komment

Közösségen kívüli fuvar áfája

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem fuvarszervező társaság, és Belarusziából Magyarországra fuvaroz terméket, a belföldi adóalany megrendelő megbízásából. »

Megválaszolva

0 komment

Társasági adó

Társasági adó / Innovációs járulék

Tisztelt Adózóna! Szeretném a segítségüket kérni az alábbiakban. Egy induló kft. Ausztriában infomatikai rendszer telepítésére kapott felkérést, ez a munka valószínűleg 2019 decemberéig tart. »

Megválaszolva

0 komment

Személygépjármű EU-s beszerzése

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Egy gépjármű-kereskedő cég 2018 szeptemberében vásárolt továbbeladási céllal Belgiumból egy személygépkocsit. »

Megválaszolva

0 komment

Személygépkocsi költségei

Általános

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem adóköteles futárszolgálatot üzemeltet, melyet a cég saját személygépkocsijának használatával lát el, magánhasználat nem merül fel. »

Megválaszolva

0 komment

Telefon magánhasználata

Általános

Tisztelt Szakértő! Cégünk több alkalmazottja számára biztosít mobiltelefon, mobilinternet előfizetést. E számlák áfatartalmának a 70 százalékát számoljuk el. »

Kérdések és válaszok

Kamatmentes munkáltatói kölcsön

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Ingatlan-bérbeadás

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Munkaviszonyban lévő ügyvezető ajándéka

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X