További témák
Nagy Norbert adószakértő

A Pannon Egyetemen végezett közgazdászként, majd 2006-ban adószakértői képesítést szerzett (regisztrált okleveles forgalmi adó és nemzetközi adószakértő). Tulajdonosként több mint tíz éve a cégeit vezetem, melyek a számviteli, adózási, pénzügyi, bér- és munkaügyi feladatok területén nyújtanak szolgáltatást.

Pályafutása során átfogó tapasztalatra tett szert a gazdasági társaságok átalakulása, akvizíciók kapcsán felmerülő adójogi, pénzügyi és számviteli feladatokban, aktívan részt vett integrált vállaltirányítási rendszerek bevezetésében, üzleti tranzakciók előzetes pénzügyi átvilágításában, holdingstruktúrák kialakításában és működtetésében.

A Global Tax-Office Kft. tulajdonos-ügyvezetőjeként a hazai és nemzetközi ügyfeleket segíti számviteli és adóügyi kérdésekben, tanácsadást nyújt bel- és külföldi ügyletekhez kapcsolódó adózási, adótervezési témákban.

Kiemelt területei a társasági adó, általános forgalmi adó, de hatóság előtti képviseletet biztosít vagyonosodási vizsgálatokban és egyéb adóhatósági eljárásokban is.

Nagy Norbert elérhetősége: http://globaltaxoffice.hu

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Válaszra vár

0 komment

Ingyenes termékátadás

Általános

Tisztelt Szakértő! Szervezetünk a sport szakterületen tevékenykedő közhasznú egyesület. Hagyományosan, immár egy évtizede megrendezünk minden évben egy sport témájú rendezvénysorozatot. »

Válaszra vár

0 komment

Áfa alanyi mentes küszöbérték II.

ÁFA

Tisztelt Nagy Norbert! A korábbi kérdésemet (https://adozona.hu/kerdesek/2018_10_9_Afa_alanyi_mentes_kuszobertek_glb) szeretném pontosítani. »

Megválaszolva

0 komment

Alvállalkozónak biztosított szállásköltség

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Egy kft. alvállalkozója részére szállást biztosít, az erről szóló számla a kft. nevére szól. »

Megválaszolva

0 komment

Áfa összesítő jelentés K lap

ÁFA

Üdvözletem! Szeretném a segítségét kérni. Adott egy bejövő számla, amelynek áfatartalma a 100 ezer forintot meghaladja, így az összesítő jelentésben szerepelt. Árubeszerzés egyébként. »

Megválaszolva

0 komment

Egyéb szálláshely szolgáltatás-üdülés, egyéb átmeneti szálláshely adózása, pénztárgép használata, kötelezettsége

ÁFA

Egy ügyfelem 2012-ben, Siófokon, a tulajdonában lévő lakásban alkalomszerűen 3 szobát kiadott vendégeknek. »

Megválaszolva

0 komment

Megválaszolva

0 komment

Áfa-visszaigénylés

ÁFA

Alapítanék egy kft.-t, ingatlan bérbeadására és ingatlan közvetítésére. Vennék egy használt lakást bérbeadásra. Kérdésem, hogy a lakás 27 százalékos áfatartalma miként igényelhető vissza? Köszönöm »

Megválaszolva

0 komment

Alanyi mentesség: értékhatár átlépése az áfában

ÁFA

Tisztelt Adózóna! Ügyfelem mind az áfatörvény 85. paragrafus (1) bekezdése szerinti egészségügyi szolgáltatást, mind az áfatörvény 86. »

Megválaszolva

0 komment

Hibás összesítő jelentés

ÁFA

Tisztelt Szakértő! 2018. júliusi keltezésű és teljesítésű szállítói számla augusztusban lett kiegyenlítve. Afatartalma ekkor került levonásba. Az összesítő jelentésben is 8. »

Megválaszolva

0 komment

Áfabevallás M lap

ÁFA

Szeretném kérdezni, hogy milyen esetekben kell az M lapot kitölteni jelenleg az áfabevallásban? Mióta az online számla adatszolgáltatás működik? »

Megválaszolva

0 komment

Fordított áfa

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Áfás őstermelő fordított áfával állított ki búzaértékesítésről szóló számláját. A számla kelte: 2018.09.08.; teljesítése: 2018.09.08.; fizetési határidő: 2019.01.30. »

Megválaszolva

0 komment

Ingatlan társasági adó szerinti értékcsökkentése kötelező-e

Társasági adó / Innovációs járulék

Tisztelt Szakértő! Egy kft. tulajdonában van egy belvárosi budapesti nagyértékű épület. Az épület piaci értéke évről évre emelkedik. A kft. »

Megválaszolva

0 komment

Tárgyieszköz-értékesítés

ÁFA

Tisztelt Adózóna! Közérdekű jellegére tekintettel adómentes tevékenységhez (humán egészségügyi ellátás) beszerzett tárgyi eszköz (orvosi) értékesítésénél kell-e áfát felszámítani? »

Megválaszolva

0 komment

Alanyi mentesség – változásbejelentés.

ÁFA

Alanyi mentes adózó utolsó számlájával túllépi az értékhatárt, a törvény szerint áfásan kell kiállítani azt a számlát, amellyel túllépi, melyik dátum számít a változás bejelentésnek? »

Megválaszolva

0 komment

Kiváló vagyontárgy értékesítése

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem kft., mely 2018.06.30-án kiválással/beolvadással vagyontárgyakhoz jutott. »

Megválaszolva

0 komment

Közüzemi díjak továbbszámlázása

Általános

Tisztelt Szakértő! Ingatlan-bérbeadással foglalkozó kft. a közüzemi díjakat (víz, gáz, áram, csatornahasználati díj) továbbszámlázza a bérlő részére. »

Megválaszolva

0 komment

Áfa be nem adott bevallások után

ÁFA

Most kaptam egy céget, melynél az előző könyvelő 2016-ban átvette az anyagot és a fizetést, de nem adott be bevallást. »

Megválaszolva

0 komment

Németországi adószámigénylés

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Szeretnénk Németországban árut vásárolni. Nem szállítanánk Magyarországra, hanem ott értékesítenénk is. Hogyan kell német adószámot igényelni? »

Megválaszolva

0 komment

Külföldre számlázás

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Magyarországi székhelyű cég szoftverfejlesztést számláz Liechtenstein-be. »

Megválaszolva

1 komment

Könyvelési tételek

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Az alábbi számlák kontírozásával/könyvelésével kapcsolatban kérem szíves segítségüket: Bt. »

Kérdések és válaszok

Nyugdíjas foglalkoztatása

Széles Imre

tb-szakértő

Gyermekápolási táppénz

Széles Imre

tb-szakértő

Csed, gyes, gyed

Széles Imre

tb-szakértő

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X