További témák
Nagy Norbert adószakértő

A Pannon Egyetemen végezett közgazdászként, majd 2006-ban adószakértői képesítést szerzett (regisztrált okleveles forgalmi adó és nemzetközi adószakértő). Tulajdonosként több mint tíz éve a cégeit vezetem, melyek a számviteli, adózási, pénzügyi, bér- és munkaügyi feladatok területén nyújtanak szolgáltatást.

Pályafutása során átfogó tapasztalatra tett szert a gazdasági társaságok átalakulása, akvizíciók kapcsán felmerülő adójogi, pénzügyi és számviteli feladatokban, aktívan részt vett integrált vállaltirányítási rendszerek bevezetésében, üzleti tranzakciók előzetes pénzügyi átvilágításában, holdingstruktúrák kialakításában és működtetésében.

A Global Tax-Office Kft. tulajdonos-ügyvezetőjeként a hazai és nemzetközi ügyfeleket segíti számviteli és adóügyi kérdésekben, tanácsadást nyújt bel- és külföldi ügyletekhez kapcsolódó adózási, adótervezési témákban.

Kiemelt területei a társasági adó, általános forgalmi adó, de hatóság előtti képviseletet biztosít vagyonosodási vizsgálatokban és egyéb adóhatósági eljárásokban is.

Nagy Norbert elérhetősége: http://globaltaxoffice.hu

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Válaszra vár

0 komment

Vámeljárást követő áfa

ÁFA

Amennyiben egy gazdasági társaság harmadik országból Magyarországra behozni szándékozott termék vámeljárását Szlovéniában végzi, a behozatalt követően általános forgalmi adó szempontból hogyan kell... »

Válaszra vár

0 komment

Mi tartozik a kataalany bevételei közé?

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Egyik kataalany egyéni vállalkozónk külföldi, EU-s tagállamba számláz szolgáltatást adóalanynak. Mindketten rendelkeznek közösségi adószámmal. »

Válaszra vár

0 komment

Áfa

ÁFA

Tisztelt Szakértő! »

Válaszra vár

0 komment

Különbözeti áfa

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem használt és új telefon értékesítésével bővíti a tevékenységét. A tevékenységi kört már augusztusban bejelentettük, de a boltot még csak most nyitja. »

Válaszra vár

0 komment

Áfabevallás

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Alanyi adómentes egyéni vállalkozó novemberben belépett az áfakörbe értékhatár átlépése miatt. December 31-éig visszajelentkezik alanyi adómentes státuszba. »

Válaszra vár

0 komment

Fejlesztési tartalék

Általános

A vállalkozás fejlesztési tartalékból szeretne vásárolni ingatlant, ebben az esetben van-e valamilyen megkötés, figyelési időszak arra az esetre, ha ezt 1-2 éven belül szeretné eladni? »

Válaszra vár

0 komment

Követelésapport

Számvitel

X Kft. tulajdonosa Y Kft-nek. X Kft. az Y Kft.-nek adott hosszú lejáratú kölcsönét beapportálja Y Kft.-be. A követelés egy része jegyzett tőke, nagyobbik része tőketartalék lesz Y Kft.-ben. »

Válaszra vár

0 komment

Gépjárműflotta-kezelő cég, üzemanyag áfája

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Véleménye szerint az üzemanyag áfája visszaigényelhető az alábbi esetben? »

Válaszra vár

0 komment

Számlázóprogram bejelentése

Általános

Tisztelt Szakértő! Segítségét szeretném kérni a következő kérdésben. Egy általam könyvelt társaság új pénztárgépet vásárolt. A gép természetesen NAV engedéllyel rendelkezik. »

Válaszra vár

0 komment

Ingatlan áfája

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó, áfás, katás, támogatás nyert ingatlanbővítésre. Tevékenysége szálláshely-szolgáltatás. »

Válaszra vár

0 komment

Telefon, internet továbbszámlázása

Általános

Tisztelt Szakértő! Adott egy vállalkozás, amely flottaszerződést kötött egy mobilszolgáltatóval. A kedvező percdíjak miatt a flottához csatlakoztak a cég alkalmazottai, illetve azok családtagjai is. »

Megválaszolva

1 komment

Áru vagy szolgáltatás II.

ÁFA

Tisztelt Nagy Norbert! Az előző, azonos című kérdésemre adott válaszát nagyon szépen köszönöm. Egy dologgal szeretném még kiegészíteni. »

Megválaszolva

0 komment

Alanyi adómentes egyéni vállalkozó külföldön

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Alanyi adómentes egyéni vállalkozó (kőműves, festő) Németországban, magánszemély megrendelő részére fog munkát végezni. »

Megválaszolva

0 komment

Tárgyi eszköz áfaelszámolása

ÁFA

December hónapban vásárolok egy tárgyi eszközt 2 millió forint bruttóért. A decemberi áfabevallásomban visszaigényelem a gép áfáját. De lehetőségem 2019-re alanyi mentességet választani. »

Megválaszolva

0 komment

Áru vagy szolgáltatás

Általános

Tisztelt Szakértő! Az alábbi témában kérnék szépen a segítséget. Egyik cég nagy tételben értékesít notebookokat. »

Megválaszolva

0 komment

Áfa, alanyi adómentesség - Adó alóli mentesség a tevékenység egyéb sajátos jellegére tekintettel

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Katás egyéni vállalkozó, akinek a fő tevékenysége 661901- Egyéb pénzügyi kiegészítő tevékenység m.n.s. »

Megválaszolva

0 komment

Alanyi mentes

ÁFA

2019. évben alanyi mentességet választó cég 2000-ben vásárolt tárgyi eszközét értékesiti. Az értékesitéskor fel kell számitani áfát? Köszönöm. »

Megválaszolva

0 komment

Havi áfabevalló áttérése az alanyi adómentességre

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Havi áfabevalló, szolgáltatást nyújtó kft. a 2017. és a 2018. évekre 8 millió forint alatti nettó árbevételt produkált. Átjelentkezhetünk-e alanyi mentes áfastátuszba a 2019. évre? »

Megválaszolva

0 komment

Fuvar áfája

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Áfa szempontjának megítélésében kérném segítségét az alábbi esetben. »

Megválaszolva

0 komment

Ideiglenes behozatali eljárás

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Harmadik országból (Ukrajna) hoznak be eszközöket, bérlet jogcímen, részleges adófizetéssel járó, ideiglenes behozatali eljárás alapján. »

Kérdések és válaszok

Kiva feltétele, kapcsolt vállalkozás

Pölöskei Pálné

adószakértő

Kft.-üzletrész értékesítése

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Családi pótlékra jogosult-e?

Széles Imre

tb-szakértő

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X