Nagy Norbert adószakértő

A Pannon Egyetemen végezett közgazdászként, majd 2006-ban adószakértői képesítést szerzett (regisztrált okleveles forgalmi adó és nemzetközi adószakértő). Tulajdonosként több mint tíz éve a cégeit vezetem, melyek a számviteli, adózási, pénzügyi, bér- és munkaügyi feladatok területén nyújtanak szolgáltatást.

Pályafutása során átfogó tapasztalatra tett szert a gazdasági társaságok átalakulása, akvizíciók kapcsán felmerülő adójogi, pénzügyi és számviteli feladatokban, aktívan részt vett integrált vállaltirányítási rendszerek bevezetésében, üzleti tranzakciók előzetes pénzügyi átvilágításában, holdingstruktúrák kialakításában és működtetésében.

A Global Tax-Office Kft. tulajdonos-ügyvezetőjeként a hazai és nemzetközi ügyfeleket segíti számviteli és adóügyi kérdésekben, tanácsadást nyújt bel- és külföldi ügyletekhez kapcsolódó adózási, adótervezési témákban.

Kiemelt területei a társasági adó, általános forgalmi adó, de hatóság előtti képviseletet biztosít vagyonosodási vizsgálatokban és egyéb adóhatósági eljárásokban is.

Nagy Norbert elérhetősége: http://globaltaxoffice.hu

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Válaszra vár

0 komment

Turizmusfejlesztési hozzájárulás

Általános

Tisztelt Szakértő! A következő kérdéssel fordulunk Önhöz. (Magán)szálláshely-szolgáltatást végző áfásan adja ki a szállást, szálláshely-közvetítőn keresztül. »

Válaszra vár

0 komment

Vegyes hasznosítású tehergépkocsi áfájának levonása

Áfa

Tisztelt Partnerünk! Citroen jumper Y típusú, 2198 cm3 ,szállítható személyek száma 7 fő, össztömeg 3300 kg, besorolása N1, dízel üzemű, zárt rakodóteres tehergépkocsit szerzett be társaságunk. »

Megválaszolva

0 komment

Külföldi szállítótól kapott bónusz

Áfa

A magyar bejegyzésű kft. külföldi szállítójától bónuszt kapott az előző évben elért forgalom alapján. A szállító a bónuszról jóváíró számlát állított ki. »

Megválaszolva

0 komment

Katás egyéni vállalkozó: számlázás külföldre

Áfa

Katás, alanyi áfamentes egyéni vállalkozó grafikai szolgáltatást végez külföldre, közösségen belüli és közösségen kívüli országba egyaránt. »

Megválaszolva

0 komment

Alanyi áfamentes Google-számlák bevallása

Áfa

Alanyi áfamentes cég havonta kap Google-számlákat ötvenezer forint értékben. Milyen időszakonként kell erről a 65-ös, és az A60-as bevallásokat beadnia? Köszönöm válaszukat: H. Zs. »

Válaszra vár

0 komment

Alanyi mentes áfaalany adólevonása

Áfa

Tisztelt Szakértő! Az Áfa tv. szerint alanyi adómentes adóalany külföldön teljesített szolgáltatásával kapcsolatosan lennének kérdéseim. Az Áfa tv. 195. »

Megválaszolva

0 komment

Kötelező-e a közösségi adószám megadása?

Áfa

Tisztelt Szakértő! Egy közösségi adószámmal rendelkező belföldi áfaalany kft. »

Megválaszolva

0 komment

Megválaszolva

0 komment

Ételfutár

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Bistro a vendégek telefonos rendelésére ételt szállít ki futárral. A gyakorlat szerint a futár viszi magával a kézi nyugtatömböt, a vásárláskor átadja a vevőnek a helyszínen. »

Megválaszolva

0 komment

Lízingelt személyautóhoz kapcsolódó költségek áfamegítélése

Áfa

Cégünk nyílt végű lízing keretében személyautót bérel. A lízing kapcsán 50% arányban helyezzük levonásba az áfát a havi bérleti díjból. »

Megválaszolva

0 komment

Vásárolt követelés megtérülésének áfavonzata

Áfa

Tisztelt Szakértő! Társaságunk több éve követelést vásárolt, melyet a 365-ös főkönyvi számon tartottunk nyilván. Ebben az évben végrehajtás útján megtérült a követelés értéke. »

Megválaszolva

1 komment

Láncügylet

Áfa

Tisztelt Nagy Norbert! Köszönöm korábbi kérdésemre adott válaszát, amely így szólt: https://adozona. »

Megválaszolva

0 komment

Megválaszolva

0 komment

Kézi számlázás kiváltása

Áfa

Vállalkozásunk termékeit országszerte közel 5000 értékesítési ponton forgalmazza (460 saját értékesítőhely és mintegy 4500 ügynöki kontrukcióban üzemelő értékesítési pont. Az Áfa tv. 167. »

Megválaszolva

0 komment

Üzletrész értékesítése

Számvitel

Tisztelt Szakértő! "A" gazdasági társaság, "B" gazdasági társaság tagja."B" gazdasági társaság értékesíti üzletrészét magánszemély részére, névértéken. »

Megválaszolva

0 komment

Iskola beszámolója

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Szeretném a tanácsát kérni abban, hogy mi a helyes. Nem állami fenntartású nevelési-oktatási intézmény (egy szakközépiskola) a számviteli törvény 9. »

Megválaszolva

0 komment

Éves autópálya-matrica elszámolhatósága

Általános

Tisztelt Szakértő! Elszámolható-e a kft. »

Megválaszolva

0 komment

Kis értékű ajándék

Általános

Tisztelt Szakértő! Az üzleti partnerek felé történő kis értékű ajándékozásoknál (például toll, könyv stb.) az egyes meghatározott juttatás szerinti szja és szocho-fizetési kötelezettség felmerül-e? »

Megválaszolva

0 komment

Tárgyi eszköz áfája szünetelés alatt

Áfa

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem 2017. januárban vásárolt egy tehergépkocsit, melynek az áfáját levonta. 2018. és 2019. »

További hasznos adózási információk

Kérdések és válaszok

Autóeladás?

Surányi Imréné

okleveles közgazda

NÉTAK

Surányi Imréné

okleveles közgazda

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close