További témák
Nagy Norbert adószakértő

A Pannon Egyetemen végezett közgazdászként, majd 2006-ban adószakértői képesítést szerzett (regisztrált okleveles forgalmi adó és nemzetközi adószakértő). Tulajdonosként több mint tíz éve a cégeit vezetem, melyek a számviteli, adózási, pénzügyi, bér- és munkaügyi feladatok területén nyújtanak szolgáltatást.

Pályafutása során átfogó tapasztalatra tett szert a gazdasági társaságok átalakulása, akvizíciók kapcsán felmerülő adójogi, pénzügyi és számviteli feladatokban, aktívan részt vett integrált vállaltirányítási rendszerek bevezetésében, üzleti tranzakciók előzetes pénzügyi átvilágításában, holdingstruktúrák kialakításában és működtetésében.

A Global Tax-Office Kft. tulajdonos-ügyvezetőjeként a hazai és nemzetközi ügyfeleket segíti számviteli és adóügyi kérdésekben, tanácsadást nyújt bel- és külföldi ügyletekhez kapcsolódó adózási, adótervezési témákban.

Kiemelt területei a társasági adó, általános forgalmi adó, de hatóság előtti képviseletet biztosít vagyonosodási vizsgálatokban és egyéb adóhatósági eljárásokban is.

Nagy Norbert elérhetősége: http://globaltaxoffice.hu

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Megválaszolva

0 komment

Törölt majd visszaállított adószám (áfa)

ÁFA

Adott egy vállalkozás, amelynek most április 22-én kellene negyedéves áfabevallást beadni. A cégnek ebben az időszakban (kb. »

Megválaszolva

2 komment

100 ezer forintot meghaladó áfatartalmú bejövő számla

ÁFA

Kérdésem a következő: egyszeres könyvvezetésű, gyakorlatilag pénzforgalmi szemléletű egyéni vállalkozó 3,5 millió forintos bejövő számláját március hónapban félig egyenlítette ki, a számla... »

Megválaszolva

0 komment

Lakókocsi – áfalevonás

ÁFA

Tisztelt Szakértő! A kérdésem az lenne, hogy levonható-e az áfa lakókocsi vásárlása esetén. A vállalkozás tevékenysége nem hozható összefüggésbe a beszerzéssel. Köszönettel: Németh Ildikó »

Megválaszolva

0 komment

Cégkapuhasználat

Adózás rendje

A NAV felszólította ügyfeleinket arra, figyelmeztessék az adóbevallásokat továbbító személyt, hogy az ügyfélkapu helyett a cégkaput használja a továbbiakban. »

Megválaszolva

0 komment

Saját személygépkocsi áfája

ÁFA

Importőrtől vásárolunk közösségi termékbeszerzés keretében személyautót, amelyet kizárólag a cégben ügyintézésre használunk. »

Megválaszolva

0 komment

Csereautó áfája

ÁFA

Importőrtől vásárolunk közösségi termékbeszerzés keretében személyautót azzal a céllal, hogy azokat a potenciális vásárlók ki tudják próbálni, úgynevezett tesztvezetésekre vannak fenntartva. »

Megválaszolva

0 komment

Személygépkocsi áfája

ÁFA

Importőrtől vásárolunk közösségi termékbeszerzés keretében személyautót, bérbeadási céllal. Egy évig a tárgyi eszközeink között tartjuk nyilván, értékcsökkenést számolunk el rá. »

Megválaszolva

0 komment

Exportértékesítés

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Adott egy belföldi áfaalany kft., amely két tevékenységet végez: eszközök bérbeadása magyar kft.-nek és fogászati szolgáltatás külföldi magánszemélyek részére, belföldi rendelőben. »

Megválaszolva

0 komment

Belföldi összesítő jelentés

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Egyszeres könyvvitelt vezető áfaalany befogadott egy számlát, melynek áfatartalma 100 ezer forint felett van, teljesítési időpontja 2019.01. »

Megválaszolva

0 komment

Robogó áfája

ÁFA

Áfaalany katás ügyvédi iroda 50 cm3 hengerűrtartalmú új robogót (smkp) vásárolna, levonható-e a vételár áfája, illetve a karbantartás, javítás, szervíz áfája? Köszönettel. »

Megválaszolva

0 komment

Kft. áttérése evára

EVA

Kedves Nagy Norbert! Az Eva tv. 7. § (1) alapján a kft. a bevételeit a számvitelről szóló törvény szerint meghatározott időponttal állapítja meg. A 2018. »

Megválaszolva

0 komment

EU – áfa

ÁFA

Tisztelt Szakértő! EU tagorszából szerzünk be alapanyagot. »

Megválaszolva

0 komment

Szabályos láncügylet

ÁFA

A = osztrák gyár B = magyar kereskedő C = osztrák kereskedő D = magyar végfelhasználó B megveszi A-tól, B eladja C-nek, C eladja D-nek. A termék közvetlenül A-ból D-hez kerül. »

Megválaszolva

0 komment

Közösségen belül épitőipari szolgáltatás áfája

ÁFA

Szlovák cég végez épitőipari szolgáltatást belföldön, konkrétan egy iskolát újít fel. »

Megválaszolva

0 komment

Szolgáltatás továbbszámlázása

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Társaságunk terméket értékesít EU-tagállamba, jelen az esetben Spanyolországba. A fuvarozást egy belföldi cég végzi, amiről társaságunknak eurós, áfás számlát állít ki. »

Megválaszolva

0 komment

Használt személygépjármű EU-ból

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Magyar cég EU-s adószámmal rendelkezik. Németországban közösségi adószámmal rendelkező kereskedésben szeretne használt személygépjárművet vásárolni. »

Megválaszolva

0 komment

Határon átnyúló szolgáltatás

Általános

Tisztelt Szakértő! Kft. klíma, hőszivattyú szerelésével, karbantartásával, javításával foglalkozik. Lehetőségünk nyílt, hogy Ausztriában is telepítsünk készülékeket. »

Megválaszolva

0 komment

Áfabevallás M lap

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Egy társaság 2019. 03 havi teljesítésű termékbeszerzésű előlegszámlát kapott, melynek áfa értéke nem haladja meg a 100 ezer forintot, a végszámla 2019. 04 havi teljesítésű lesz. »

Megválaszolva

0 komment

Bérelt telken végzett irodaház építése

Általános

Kft. egyik tagjától bérelt telken építene a kft. egy irodaházat. Kérdések: 1. A magánszemélynek áfamentes bérbeadási számlát állít ki? 2. A kft. az építkezésnél az áfát visszaigényelheti? 3. »

Kérdések és válaszok

Késedelmes táppénzigénylés

Széles Imre

tb-szakértő

Tao-felajánlás – látványcsapatsport

Pölöskei Pálné

adószakértő

Támogatások elszámolása

Lepsényi Mária

adószakértő

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X