Nagy Norbert adószakértő

A Pannon Egyetemen végezett közgazdászként, majd 2006-ban adószakértői képesítést szerzett (regisztrált okleveles forgalmi adó és nemzetközi adószakértő). Tulajdonosként több mint tíz éve a cégeit vezetem, melyek a számviteli, adózási, pénzügyi, bér- és munkaügyi feladatok területén nyújtanak szolgáltatást.

Pályafutása során átfogó tapasztalatra tett szert a gazdasági társaságok átalakulása, akvizíciók kapcsán felmerülő adójogi, pénzügyi és számviteli feladatokban, aktívan részt vett integrált vállaltirányítási rendszerek bevezetésében, üzleti tranzakciók előzetes pénzügyi átvilágításában, holdingstruktúrák kialakításában és működtetésében.

A Global Tax-Office Kft. tulajdonos-ügyvezetőjeként a hazai és nemzetközi ügyfeleket segíti számviteli és adóügyi kérdésekben, tanácsadást nyújt bel- és külföldi ügyletekhez kapcsolódó adózási, adótervezési témákban.

Kiemelt területei a társasági adó, általános forgalmi adó, de hatóság előtti képviseletet biztosít vagyonosodási vizsgálatokban és egyéb adóhatósági eljárásokban is.

Nagy Norbert elérhetősége: http://globaltaxoffice.hu

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Válaszra vár

0 komment

Bérlő értéknövelő beruházása

Társasági adó / Innovációs járulék

Tisztelt Szakértő! Van egy "P" Kft. (mint tulajdonos) és egy "F" Kft. (mint beruházó). F Kft. az MLSZ létesítményfejlesztési pályázatán nyert összegből rekreációs központot létesít P Kft. »

Válaszra vár

0 komment

Csalás bűntette miatt ki nem fizetett követelés áfájának visszaigényelhetősége

Áfa

Tisztelt Szakértő! Fuvarozást végző cégünk csalás bűncselekmény sértettje. »

Válaszra vár

0 komment

Adományozás

Általános

Tisztelt Szakértő! Cégünk (kft.) vásárolt 4 db számítógépet, amit iskolának adományozott, erről kaptunk is adomány átvételi elismervényt. Jól gondolom. »

Válaszra vár

0 komment

Telephely bérbeadása

Általános

Tisztelt Szakértő! Egy vállalkozás fél éve az ügyvezető nevén levő telket, illetve az azon megtalálható konténereket használja (bejegyzett) telephelyként. Most ezért bérleti díjat is kap. »

Válaszra vár

0 komment

Utalvány könyvelése

Számvitel

Üdvözletem! Egy étterem ajándékutalványt értékesít, amely kizárólag nála használható fel (étel- és italfogyasztásra nyilván). »

Válaszra vár

0 komment

Visszavásárolt üzletrész étékesítése

Általános

Tisztelt Szakértő! A kft. egy 23%-ban tulajdonos tagjától az üzletrészt a névérték 20-szorosáért vásárolta vissza 2020 márciusában. A kft, saját tőke / jegyzett tőke aránya 54. »

Válaszra vár

0 komment

Saját termék tesztelésre

Áfa

A gyártói sor felújítása után a társaság saját előállítási termékének a minőségét szeretné a partnereivel ellenőriztetni, hogy az mindenben megfelel-e a partenek általi további feldolgozásnak. »

Megválaszolva

0 komment

Áfa elévülése

Áfa

T. Adózóna! Egyéni vállalkozó 2019-ben kezdte meg tevékenységét. 2019.06. hótól átlépte az áfa alanyi mentesség határát, havi áfabevalló lett. 2019. 09. »

Megválaszolva

0 komment

Melyik számot kell feltüntetni?

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Egy egyszerűsített számlán található egy számlaszám és egy bizonylatszám. Az adatszolgáltató könyvelésben melyiket kell feltüntetni? »

Megválaszolva

0 komment

Különbözeti adózás

Általános

Tisztelt Szakértő! Használtautó-kereskedéssel foglalkozó kft. különbözeti adózást alkalmazza, és egyedi nyilvántartáson alapuló módszer alapján határozza meg az árrését. »

Megválaszolva

0 komment

Magánszemélytől kapott működési támogatás

Általános

Tisztelt Szakértők! Cégünk (normál működésű belföldi kft., nem közhasznú szervezet) online hírportált üzemeltet, amelyen cikkeket, videókat (közvetítések) jelentet meg. »

Megválaszolva

0 komment

Könyvelés

Általános

Tisztelt Szakértő ! Egy kft. 2019. évben kiállított egy számlát, melyben vételárrész címen szerepelt az ügylet. 2021. évben ezen számla sztornírozásra került, mivel az ügylet ténylegesen előleg volt. »

Megválaszolva

0 komment

Munkába járás bérlet

Áfa

Tisztelt Adózóna! Egy kft. a dolgozói részére a munkába járáshoz szükséges busz- és vonatbérletet a kft. nevére szóló számla alapján megtéríti a munkavállalói részére. »

Megválaszolva

0 komment

Autókereskedő

Áfa

Tisztelt Szakértő! Az adózó továbbértékesítési céllal vásárol EU-tagállamokból használt személy- és tehergépjárműveket. Különbözeti adózást választott, és ezt nem változtatta meg 2020. évben sem. »

Megválaszolva

0 komment

NAV online számla 3.0

Áfa

Tisztelt Szakértő! Számlát szeretnénk kiállítani közösségi termékértékesítésről, unión belüli országba. »

Megválaszolva

0 komment

Angliai cég magyarországi értékesítése 2.

Áfa

https://adozona.hu/kerdesek/2021_2_15_Angliai_ceg_magyarorszagi_ertekes_uqu kérdéshez kapcsolódóan. Tisztelt Szakértő! »

Megválaszolva

0 komment

Egyház – továbbszámlázás

Koronavírus-járvány

Tisztelt Szakértő! Szervezetünk gazdálkodási formája bevett egyház, elsődlegesen közfeladatot ellátó belső egyházi jogi személy. Szociális feladatokat ellátó intézmények fenntartójaként működünk. »

Megválaszolva

0 komment

Harmadik országbeli ügyletek

Áfa

Tisztelt Szakértő! Ukrán illetőségű, magyar székhelyű cég Kínából szerez be árut, amelyet közvetlenül Ukrajnába, illetve Oroszországba értékesít. »

Megválaszolva

0 komment

Ingatlan-bérbeadás számlával

Általános

Tisztelt Szakértő! Ingatlan-bérbeadással kapcsolatban két kérdésem is lenne. »

További hasznos adózási információk

Kérdések és válaszok

Alanyi mentes küszöbérték túllépése

Kelemen László

adószakértő, jogász

Alanyi mentes társaság online tananyag értékesítése

Kelemen László

adószakértő, jogász

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close