Nagy Norbert adószakértő

A Pannon Egyetemen végezett közgazdászként, majd 2006-ban adószakértői képesítést szerzett (regisztrált okleveles forgalmi adó és nemzetközi adószakértő). Tulajdonosként több mint tíz éve a cégeit vezetem, melyek a számviteli, adózási, pénzügyi, bér- és munkaügyi feladatok területén nyújtanak szolgáltatást.

Pályafutása során átfogó tapasztalatra tett szert a gazdasági társaságok átalakulása, akvizíciók kapcsán felmerülő adójogi, pénzügyi és számviteli feladatokban, aktívan részt vett integrált vállaltirányítási rendszerek bevezetésében, üzleti tranzakciók előzetes pénzügyi átvilágításában, holdingstruktúrák kialakításában és működtetésében.

A Global Tax-Office Kft. tulajdonos-ügyvezetőjeként a hazai és nemzetközi ügyfeleket segíti számviteli és adóügyi kérdésekben, tanácsadást nyújt bel- és külföldi ügyletekhez kapcsolódó adózási, adótervezési témákban.

Kiemelt területei a társasági adó, általános forgalmi adó, de hatóság előtti képviseletet biztosít vagyonosodási vizsgálatokban és egyéb adóhatósági eljárásokban is.

Nagy Norbert elérhetősége: http://globaltaxoffice.hu

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Válaszra vár

0 komment

Áfa közösségen belül

Áfa

Kft. rendszeresen vásárol árut Ausztriából. A számlák után, mivel azonnal fizetünk, skontót kapunk, 1%-ot. Például 1000 EUR a számla összege, ebből 1% skonto 10 EUR, utalás: 990 EUR. »

Válaszra vár

0 komment

Külföldiek áfaregisztrációja

Áfa

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdéssel fordulok önhöz: Egy dán partnernek szeretnénk Magyarországon adószámot (51) kérni. A beadandó nyomtatványok körét ismerjük, a T201-et próbáljuk kitölteni. »

Válaszra vár

0 komment

Egyesületi díj számlázási határideje

Számvitel

Tisztelt Adószakértő! Az alábbi kérdésben szeretném véleményét kérni. Példa: egy egyesületi tag befizeti a minősítési díjat (szállásadás kapcsán) ami vagy 30 000 vagy 45 000 forint. »

Megválaszolva

0 komment

Külföldi ingatlan értékesitése

Általános

Tisztelt Szakértő! Egy kft. vásárolt egy osztrák ingatlant. Ezt az ingatlant most szeretné egy osztrák cégnek értékesiteni. Abban kérném a segitségét, hogy ezt a kft. »

Megválaszolva

0 komment

Versenyautó-alkatrész áfája

Áfa

Tisztelt Szakértő! Kérdésem az lenne, hogy versenyautóhoz vásárolt alkatrészek áfatartalma levonásba helyezhető-e? Mi számít versenyautónak? Milyen egyéb adókötelezettségek merülhetnek fel? »

Megválaszolva

0 komment

Elektromos személyautó áfa

Áfa

Tisztelt Szakértő! Kft. Németországból elektromos személygépkocsit vásárol (Tesla-modell) saját használatra. az eladó és a vevő rendelkeznek közösségi adószámmal. »

Megválaszolva

0 komment

Közösségen belüli beszerzés

Áfa

Tisztelt Szakértő! Közösségen belüli árubeszerzésnél bevételezéskor a bekerülési értéket milyen árfolyamon forintosítom? »

Megválaszolva

0 komment

Vendéglátás számlázása EU-ba

Áfa

Tisztelt Szakértő! Éttermi vendéglátással foglalkozó adózó Szlovákiába kitelepül. Catering szolgáltatást nyújt a Szlovákiában letelepedett, nemzetközi adószámmal is rendelkező vállalkozásnak. »

Megválaszolva

0 komment

Zárt végű pénzügyi lízing felmondása

Áfa

Tisztelt Szakértő! Egy kft.-nek a lízingbeadó bank felmondta a szerződést díjhátralék miatt. Egy számlával egy tekintet alá eső okirat készült a személygépkocsi értékesítéséről. »

Megválaszolva

0 komment

Közös üzemeltetés?

Általános

Tisztelt Szakértő! Két kft. létrehozott egy 3. kft,-t azzal a céllal, hogy kiskereskedelmi tevékenységet folytassanak. Az üzemeltetést kizárólag az egyik kft. »

Megválaszolva

0 komment

Kiemelt adózó

Általános

Tisztelt Szakértő! Abban kérném a segítségét, hogy a cégünk 01. 01-jétől kiemelt adózó lett, amiről semmilyen információt nem kaptunk. »

Megválaszolva

0 komment

Prestige Club tagsági díj

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Egy kft. »

Megválaszolva

0 komment

Kockázati életbiztosítás bérszámfejtés

Számvitel

Társaság közreműködő tagjának a társaság kockázati életbiztosítást kötött éves díjfizetéssel. »

Megválaszolva

0 komment

Javítási költség áfájának levonása

Áfa

Tisztelt Szakértő! Az lenne a kérdésem, hogy járműkereskedő esetében az értékesítésre megvásárolt árura könyvelt javítási, karbatartási költség áfája 100 százalékban levonható? »

Megválaszolva

0 komment

Megválaszolva

3 komment

Google adsense-féle hirdetési tevékenység

Áfa

Tisztelt Szakértő! Egyik ügyfelem Google adsense-féle hirdetési tevékenységet végez. A Google kiteszi a hirdetését azokon a honlapokon, amelyeknek az üzemeltetője ahhoz hozzájárul. »

Megválaszolva

0 komment

Láncértékesítés

Áfa

Cégünk elad Romániába terméket. A fuvart a román partner fizeti. Másik román cég részére történik a szállítás. Számlázhatunk-e adómentesen? »

Megválaszolva

0 komment

Láncértékesítés

Áfa

Magyar partnertől vásárolunk terméket. A fuvarozást ő intézi. Mi Szlovákiába adjuk el a terméket. Számlázhatunk közösségi mentes értékesítést? Három szereplő van az ügyletben. »

További hasznos adózási információk

Kérdések és válaszok

Értékcsökkenés (50 százalékos)

Pölöskei Pálné

adószakértő

Lakossági vásárlás

Bunna Erika

adótanácsadó

Munkavállalóval történő elszámolás jogviszony megszűnésekor

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X