Nagy Norbert adószakértő

A Pannon Egyetemen végezett közgazdászként, majd 2006-ban adószakértői képesítést szerzett (regisztrált okleveles forgalmi adó és nemzetközi adószakértő). Tulajdonosként több mint tíz éve a cégeit vezetem, melyek a számviteli, adózási, pénzügyi, bér- és munkaügyi feladatok területén nyújtanak szolgáltatást.

Pályafutása során átfogó tapasztalatra tett szert a gazdasági társaságok átalakulása, akvizíciók kapcsán felmerülő adójogi, pénzügyi és számviteli feladatokban, aktívan részt vett integrált vállaltirányítási rendszerek bevezetésében, üzleti tranzakciók előzetes pénzügyi átvilágításában, holdingstruktúrák kialakításában és működtetésében.

A Global Tax-Office Kft. tulajdonos-ügyvezetőjeként a hazai és nemzetközi ügyfeleket segíti számviteli és adóügyi kérdésekben, tanácsadást nyújt bel- és külföldi ügyletekhez kapcsolódó adózási, adótervezési témákban.

Kiemelt területei a társasági adó, általános forgalmi adó, de hatóság előtti képviseletet biztosít vagyonosodási vizsgálatokban és egyéb adóhatósági eljárásokban is.

Nagy Norbert elérhetősége: http://globaltaxoffice.hu

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Válaszra vár

0 komment

Önkormányzati tulajdonú kft. rendezvényköltsége

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Adott egy önkormányzati tulajdonú nonprofit kft. »

Megválaszolva

0 komment

Áfamentességi határ szüneteléskor

Áfa

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó szüneteltette a tevékenységét január 1-jétől augusztus 29-éig, egyébként alanyi mentes áfa tekintetében. »

Válaszra vár

0 komment

Két vállalkozás egy üzletben

Áfa

Tisztelt Szakértő! Egy kis ajándéktárgyakat és egyéb aprócikkeket árusító üzletben 2 vállalkozás működik (egy egyéni vállalkozás, aki kataalany (A) és egy kft. (B)). Mindkét fél más fajtát értékesít. »

Megválaszolva

0 komment

Ingatlanbérlet, rezsi elszámolása

Általános

Tisztelt Szakértő! Adott egy kft., aminek az ügyvezetője egy édesapa, tulajdonosa a lánya. A kft. székhelye a lány tulajdonában lévő ingatlan. »

Válaszra vár

0 komment

Családi gazdálkodás képviselőjének hirtelen halála

Áfa

Tisztelt Adózóna! Könyvelő vagyok, és az egyik ügyfelem egy családi gazdálkodás képviselője hirtelen, munkavégzés közben rosszul lett, és meghalt. »

Válaszra vár

0 komment

Áfa – teljesítési idő

Áfa

Tisztelt Szakértő! Egy magyar cég DAP paritással értékesíti belföldre és az EU-ba is a termékeit. A belföldi vevő a fuvareszközre történő felrakást követő 2. napon, míg az EU-s vevő (kb.) a 8. »

Megválaszolva

0 komment

Rezsicsökkentés

Általános

Tisztelt Szakértők! Mikrovállalkozások ügyében tenném fel kérdésem. Akár egyéni vállalkozó, akár egy kft. »

Megválaszolva

0 komment

Céges lakóingatlan felújításának áfája

Áfa

2022-ben vásárol egy cég egy lakóingatlant. Ezt a lakóingatlant kereskedelmi szálláshely-szolgáltatásra szeretné használni. »

Megválaszolva

0 komment

Zálog tevékenység

Általános

Zálogkötelezett (magánszemély) a kölcsönből fennálló és keletkező minden tartozása biztosítékául a zálogjegyen feltüntetett összegű kölcsöntőke és valamennyi járuléka erejéig – a tartozás teljes... »

Megválaszolva

0 komment

Beszerzés harmadik országból

Áfa

Harmadik országból szeretnénk termékeket beszerezni Magyarországon való vám elé állítással, majd ezután belföldön, illetve közösségen belül szeretnénk azokat értékesíteni. »

Megválaszolva

0 komment

Közösségi vagy harmadik országbeli áfa II.

Áfa

https://adozona.hu/kerdesek/2022_9_19_Kozossegi_vagy_harmadik_orszagbel_gtu url alatti kérdésemet újra feltenném. »

Megválaszolva

0 komment

Alanyi adómentes vállalkozás számlája a fordított adózásban

Áfa

Alanyi adómentes (AAM) jelzéssel számlázott egy ügyfél, fordított áfás munkán dolgozott részünkre, ezt a számlára nem írta rá, de a csatolt teljesítésigazolásban szerepel. »

Megválaszolva

0 komment

Ingatlaneladás áfája

Áfa

Egy kft. 2013-ban és 2011-ben lakásingatlant vásárolt magánszemélytől szerződés alapján. A vásárláskor nem volt áfa, mivel a magánszemély számlát nem tudott adni. »

Megválaszolva

0 komment

Ingatlan bérbeadása esetén elszámolható tételes költség mértéke

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Nagy értékű ingatlan bérbeadása esetén mekkora az elszámolható tételes költség, tekintettel arra, hogy az elszámolható értékcsökkenés összege meghaladja a bérleti díjat. »

Megválaszolva

0 komment

Lízingelt gépjármű visszaadásának teljesítési időpontja

Általános

Tisztelt Szakértő! Szeretném segítségüket kérni, az alábbiakban: Társaságunk gépjármű finanszírozással beszerzett 2 darab gépjárművet. »

Megválaszolva

0 komment

Import fuvar besorolása az áfabevallásban

Áfa

Tisztelt Szakértő! Az áfatörvény 93. § 2) bekezdés szerint adómentes a szolgáltatás nyújtása, ha annak ellenértéke beépül az importált termék adóalapjába a 74. és 75. §-okra is tekintettel. »

Megválaszolva

0 komment

Harmadik országból online szolgáltatás igénybe vétele, nincs róla számla, csak bankkártyás fizetés

Áfa

Tisztelt Adózóna Csapata! Egy EU-s adószámmal rendelkező magyar kft. igénybe vett harmadik országból szolgáltatást (online hirdetést, program hozzáférést). »

Megválaszolva

0 komment

Lakóingatlan felújítás, van-e levonható áfa?

Általános

Tisztelt Szakértő! Egy kft. egy eddig nem használt vidéki ingatlannal rendelkezik, ami a tulajdona. Az ingatlan évek óta csak a könyveiben szerepel, de nem üzemelt. »

Megválaszolva

0 komment

Közösségi vagy harmadik országbeli áfa

Áfa

Ügyfelem (kft.) fitnessgépeket vásárolt egy kanadai cégtől. Kanadából Hollandiába szállították az eszközöket, és onnan Magyarországra. »

További hasznos adózási információk

Kérdések és válaszok

Évközben átalányadóról szja-ra váltás

Adózóna szerkesztőség

kérdések és válaszok

Ingatlanbérlet, rezsi elszámolása

Nagy Norbert

adószakértő