Nagy Norbert adószakértő

A Pannon Egyetemen végezett közgazdászként, majd 2006-ban adószakértői képesítést szerzett (regisztrált okleveles forgalmi adó és nemzetközi adószakértő). Tulajdonosként több mint tíz éve a cégeit vezetem, melyek a számviteli, adózási, pénzügyi, bér- és munkaügyi feladatok területén nyújtanak szolgáltatást.

Pályafutása során átfogó tapasztalatra tett szert a gazdasági társaságok átalakulása, akvizíciók kapcsán felmerülő adójogi, pénzügyi és számviteli feladatokban, aktívan részt vett integrált vállaltirányítási rendszerek bevezetésében, üzleti tranzakciók előzetes pénzügyi átvilágításában, holdingstruktúrák kialakításában és működtetésében.

A Global Tax-Office Kft. tulajdonos-ügyvezetőjeként a hazai és nemzetközi ügyfeleket segíti számviteli és adóügyi kérdésekben, tanácsadást nyújt bel- és külföldi ügyletekhez kapcsolódó adózási, adótervezési témákban.

Kiemelt területei a társasági adó, általános forgalmi adó, de hatóság előtti képviseletet biztosít vagyonosodási vizsgálatokban és egyéb adóhatósági eljárásokban is.

Nagy Norbert elérhetősége: http://globaltaxoffice.hu

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Válaszra vár

0 komment

Egyházi szervezet számlakibocsátása

Általános

Tisztelt Szakértők! Az alábbi kérdésben szeretném kérni szakmai iránymutatásukat. Adott egy egyházközség, amely temetővel is rendelkezik.Eddig a gyülekezet tagjaitól nem kértek sírhelymegváltást. »

Válaszra vár

0 komment

Szállásadás áfája

Általános

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben kérném segítségét! Adott egy kft., ami által panziót működtetnek. Ezt időnként  munkások is lefoglalják. »

Válaszra vár

0 komment

Nyíltvégű pénzügyi lízing lezárása

Általános

Tisztelt Szakértők! Egy kft. 2016-ban nyíltvégű pénzügyi lízing keretében vásárolt egy személygépkocsit. A futamidő végén mi a különbség, ha engedményezi egy 3. »

Megválaszolva

0 komment

Pályázat nélküli adminisztratív zöld prémium

Általános

Tisztelt Szakértő! Napelemparkot működtető kft. a Mavir Zrt. felé kWh teljesítmény alapján, „pályázat nélküli adminisztratív zöld prémium támogatás” címén számláz. »

Megválaszolva

0 komment

Gyorshajtási bírság továbbhárítása bérelt autó

Általános

Az alábbi megkereséssel fordulok Önökhöz: A Társaságunk a munkavállalók számára a céges feladatok ellátásához, illetve meghatározott vezetői kör számára személyes használatra személygépjárműveket... »

Megválaszolva

0 komment

Különbözeti adó

Áfa

Tisztelt Szakértő! Személygépjármű-kereskedelemmel foglalkozó kft. különbözeti adózással gépkocsit vásárol EU-n belülről. »

Megválaszolva

0 komment

Közösségen belüli új tehergépkocsi-beszerzés

Áfa

2020. augusztus elején alakult egyéni vállalkozás, mely áfaalany, közösségi adószámmal rendelkezik, 2020. augusztus közepén Lengyelországból egy új, IVECO típusú tehergépkocsit szerzett be. »

Megválaszolva

0 komment

Adómentes használtautó-értékesítés

Áfa

Tisztelt Szakértő! Adott egy használtautó-értékesítéssel foglalkozó egyéni vállalkozó, aki áfa szempontjából az általános szabályok szerinti adózást választotta. »

Megválaszolva

0 komment

Tartós bérlet

Áfa

A 2020. 09. 11-én feltett kérdéshez: Tisztelt Szakértő! A szerződés lezárásaként a felek által aláírt szerződés x pontja rendelkezik az elszámolásról. Köszönöm. »

Megválaszolva

0 komment

Totálkáros nyíltvégű pénzügyi lízing biztosítótérülés áfája

Áfa

Társaságunk nyíltvégű pénzügyi lízng formájában személygékocsit lízingel. Egy balesett következtében az autó totálkárosra tört. A biztosító a bruttó káridőponti értékét 127 Ft-ban határozta meg. »

Megválaszolva

0 komment

Nyílt végű lízingelt eszköz kivezetése

Számvitel

3 éves nyílt végű lízing (2017–2020) végén az autót egy 3. fél vásárolta meg. »

Megválaszolva

0 komment

Lóbeszerzés mint marketingeszköz

Társasági adó / Innovációs járulék

Tisztelt Szakértő! Ügyfelünk 1 db lovat kíván vásárolni, és reklámeszközként kívánja használni. »

Megválaszolva

0 komment

Üzletrész kiadása

Általános

Tisztelt Szakértő! Adott egy ügyvédi iroda, ahol az egyik tag elhalálozott, az örökösökkel el kell számolni, ki kell adni a tagot illető üzletrészt. »

Megválaszolva

0 komment

Elengedett dolgozói kölcsön

Általános

Tisztelt Szakértő! Ha a munkáltató a dolgozónak nyújtott kamatmentes kölcsönt elengedi, akkor is a Tao tv. 8. § (1) bek. h) pontja alapján kell eljárni? (Nem kell megnövelni a társaságiadó-alapot? »

Megválaszolva

0 komment

Tartós bérlet

Áfa

Tisztelt Szakértő! A bérbevevő a bérleti időszak végén visszaadja a gépjárművet a bérbeadó részére, aki értékesíti azt harmadik félnek. »

Megválaszolva

0 komment

Mikrogazdálkodó elhatárolás

Számvitel

Tisztelt Szakértő! A következőben szeretném segítségüket kérni! Egy cég mikrogazdálkodói beszámolót készít. »

Megválaszolva

0 komment

Romániában bérelt ingatlan áfája

Áfa

Tisztelt Adózóna! Belföldi – közösségi adószámmal rendelkező – cégünk egy fióktelepet alapított Romániában, melyhez ingatlant bérelünk. »

Megválaszolva

0 komment

2019-ben "megtalált" költség elszámolása

Áfa

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem havi áfabevalló, most talált meg egy 2019. »

Megválaszolva

0 komment

Közösségi adóalany felé számla kiállítása

Áfa

Tisztelt Szakértő! A számlázóprogramokban küldönböző áfakódok szerepelnek (pl. 27%, 5%, mentes, AM, TAM, EU áfa, FA, 0%, mentes). »

Megválaszolva

0 komment

Belföldi adóalanyok közötti FAD-os számla kiállítási határideje

Áfa

Tisztelt Adózóna, tisztelt Szakértő! Az Áfa tv. 163. § 2.) a) pontja szerint olyan szolgáltatásnyújtás esetén, amely után az adót a Héa-irányelv 196. »

További hasznos adózási információk

Kérdések és válaszok

Gyesről visszatérő kismama

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Vám alanya

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Súlyadó forgalomból kivont tehergépjármű esetén

Surányi Imréné

okleveles közgazda

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close