Nagy Norbert adószakértő

A Pannon Egyetemen végezett közgazdászként, majd 2006-ban adószakértői képesítést szerzett (regisztrált okleveles forgalmi adó és nemzetközi adószakértő). Tulajdonosként több mint tíz éve a cégeit vezetem, melyek a számviteli, adózási, pénzügyi, bér- és munkaügyi feladatok területén nyújtanak szolgáltatást.

Pályafutása során átfogó tapasztalatra tett szert a gazdasági társaságok átalakulása, akvizíciók kapcsán felmerülő adójogi, pénzügyi és számviteli feladatokban, aktívan részt vett integrált vállaltirányítási rendszerek bevezetésében, üzleti tranzakciók előzetes pénzügyi átvilágításában, holdingstruktúrák kialakításában és működtetésében.

A Global Tax-Office Kft. tulajdonos-ügyvezetőjeként a hazai és nemzetközi ügyfeleket segíti számviteli és adóügyi kérdésekben, tanácsadást nyújt bel- és külföldi ügyletekhez kapcsolódó adózási, adótervezési témákban.

Kiemelt területei a társasági adó, általános forgalmi adó, de hatóság előtti képviseletet biztosít vagyonosodási vizsgálatokban és egyéb adóhatósági eljárásokban is.

Nagy Norbert elérhetősége: http://globaltaxoffice.hu

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Megválaszolva

0 komment

Meddig kell az árut hirdetni?

Általános

Vállalkozásunk végelszámolás előtt áll, egy gépsort előzőleg átminősíttettünk áruvá, mivel az a tevékenység, amelyhez használtuk, megszűnt. »

Megválaszolva

0 komment

Pénztárbizonylat könyvelése

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Rendszeresen kapok könyvelőként pénztárba könyvelendő, elkésett készpénzes számlákat, ATM bizonylatokat. Pl. 5. haviakat 7. hóban vagy később. »

Megválaszolva

0 komment

Cégnévváltozás költségei

Számvitel

Tisztelt Szakértők! Cégünk nevet változtat, s a névváltozással kapcsolatosan több marketing jellegű és termeléssel kapcsolatos költség is merül fel (pl. »

Megválaszolva

0 komment

Családi mezőgazdasági társaság és tao

Társasági adó / Innovációs járulék

Tisztel Szakértő! Az szja-törvény 1. sz. melléklet 4.37. pontja alapján a társaság által a tagnak, tagoknak adott évi 50 millió Ft földvásárlásra adómentes juttatás. Mi a helyzet a társasági adóval? »

Megválaszolva

0 komment

Tárgyi eszközzé nyilvánítás

Számvitel

Üdvözlöm! Tévesen az áruk között szerepelt használatba vett eszköz több éven keresztül. A vállalkozás 2021. »

Megválaszolva

0 komment

Kapott támogatás elhatárolása végelszámoláskor

Számvitel

Tisztelt Adózóna! Kérdésem végelszámolással kapcsolatos. Adott egy filmgyártó cég, aki jelentős összegű támogatással elkészít egy filmet. »

Megválaszolva

0 komment

Cégautó használatba adása munkavállalónak

Általános

Tisztelt Szakértő! Egy kft. a tulajdonában álló személygépkocsit határozatlan időre ingyenesen használtaba adja egyik munkavállalójának használatba adási engedély alapján. »

Megválaszolva

0 komment

OSS-Portál áfakülönbözet

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Ha regisztrál egy cég az OSS-Portálra és az EU-s sémán belül értékesítene, akkor a bevallási időszak végéig (09.30. »

Megválaszolva

0 komment

Casco – kár önrészének továbbterhelése

Áfa

Tisztelt Szakértő! Cégünk gépjárművek bérbeadásával foglalkozik. »

Megválaszolva

0 komment

Alanyi mentes egyéni vállalkozó telefonköltsége

Áfa

Kérdésem, hogy alanyi mentes egyéni vállalkozó hogyan számolhatja el költségként a mobiltelefonja számláit? »

Megválaszolva

0 komment

Átvett bemutatótermék könyvelése

Áfa

Őstermelő bemutatótermékként vetőmagot vesz át a partner égtől. A számlán fel van tüntetve, hogy a vevő csak az áfa összegét köteles kifizetni a cégnek. A vetőmag átadásáról készült megállapodás is. »

Megválaszolva

0 komment

Áfa-visszaigénylés

Áfa

Tisztelt Szakértő! A nagyszülők tanyáján van az unoka telephelye bejegyezve. Az unoka áfás egyéni vállalkozó. Fóliasátrat akar építeni, 480 négyzetmétereset, és kb. 15 millió forint értékben. »

Megválaszolva

0 komment

Alanyi mentes cég szolgáltatást vesz igénybe EU-s cégtől

Áfa

Tisztelt Szakértő! Alanyi mentes kft. ügyvédi szolgáltatást vett igénybe Szlovéniában. A számla szlovén áfával lett kibocsátva, viszont mindkét cég EU-s adószáma is fel van tüntetve a számlán. »

Megválaszolva

0 komment

Utalvány nyereményként

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Egy cég az akciós prospektusában nyereményjátékot hirdet, az egyik nyeremény egy 25 000 Ft-os DM-es ajándékutalvány. »

Megválaszolva

0 komment

Hibás vevő név melletti számviteli elszámolás

Általános

Tisztelt Szakértő! Egy kft. anyagbeszerzésről szól számláján elírta a számlakiállítója a vevő nevét (egy betűt tévesztett el). »

Megválaszolva

0 komment

Háziforrás bérlet adózása

Általános

Tisztelt Szakértő! A társaság háziforrást bérel a munkavállalók vízfogyasztásának biztosítására. »

Megválaszolva

0 komment

Telefonszámla kiszámlázása 2.

Általános

https://adozona.hu/kerdesek/2021_7_7_Telefonszamla_kiszamlazasa_xku Kedves Nagy Norbert! A fenti URL kódon adott válaszát nagyon szépen köszönöm. Pontosítani szeretném a válaszát. »

Megválaszolva

0 komment

Gázolaj – áfa és jövedéki adó

Jövedéki adó / Vám, deviza / Termékdíj

Tisztelt Adózóna! Érdeklődni szeretnék arról, hogy amennyiben teherautóba tankolt gázolaj áfáját visszaigényli egy vállalkozás, ettől független a jövedéki adó is visszaigényelhető a gázolaj után? »

Megválaszolva

0 komment

Különbözeti áfa használtautó-értékesítés esetén

Áfa

Tisztelt Szakértő! Az alábbiakban szeretném kérni szíves segítségét. Egy használtautó-kereskedelemmel foglalkozó kft. »

Megválaszolva

0 komment

Értékcsökkenés

Számvitel

Tisztelt Szakértő! 2021. évben egyéb szervezet esetében (nem végez vállalkozási tevékenységet, taót és áfát nem fizet) szoftverbeszerzés történt. »

További hasznos adózási információk

Kérdések és válaszok

Szolárkezelő egyéni vállalkozó támogatása

Szipszer Tamás

adószakértő

Kapott támogatás katabevétel-e?

Szipszer Tamás

adószakértő

Önfoglalkoztatók kompenzációs támogatása

Szipszer Tamás

adószakértő

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close