Nagy Norbert adószakértő

A Pannon Egyetemen végezett közgazdászként, majd 2006-ban adószakértői képesítést szerzett (regisztrált okleveles forgalmi adó és nemzetközi adószakértő). Tulajdonosként több mint tíz éve a cégeit vezetem, melyek a számviteli, adózási, pénzügyi, bér- és munkaügyi feladatok területén nyújtanak szolgáltatást.

Pályafutása során átfogó tapasztalatra tett szert a gazdasági társaságok átalakulása, akvizíciók kapcsán felmerülő adójogi, pénzügyi és számviteli feladatokban, aktívan részt vett integrált vállaltirányítási rendszerek bevezetésében, üzleti tranzakciók előzetes pénzügyi átvilágításában, holdingstruktúrák kialakításában és működtetésében.

A Global Tax-Office Kft. tulajdonos-ügyvezetőjeként a hazai és nemzetközi ügyfeleket segíti számviteli és adóügyi kérdésekben, tanácsadást nyújt bel- és külföldi ügyletekhez kapcsolódó adózási, adótervezési témákban.

Kiemelt területei a társasági adó, általános forgalmi adó, de hatóság előtti képviseletet biztosít vagyonosodási vizsgálatokban és egyéb adóhatósági eljárásokban is.

Nagy Norbert elérhetősége: http://globaltaxoffice.hu

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Válaszra vár

0 komment

Egyéni ügyvéd egyéb gazdasági tevékenysége

Áfa

Tisztelt Szakértő! Kérdéseim: Az ügyvédi tevékenységről szóló 2017. évi LXXVIII. törvény szerinti egyéni ügyvéd egyéb gazdasági tevékenységet is szeretne folytatni. Szerintem a fenti törvény 23. »

Válaszra vár

0 komment

18%-os áfa rendezvény esetén

Áfa

Tisztelt Szakértő! Adott egy sportrendezvényeket szervező cég. Ezeken a rendezvényeken a belépőjegy-értékesítés jelenleg 27%-os áfával történik. »

Válaszra vár

0 komment

Rallyautó áfája

Áfa

Tisztelt Szakértő! Egy fuvarozással foglalkozó kft. rallyautót vásárolt Ausztriából, nettó módon, Magyarországon sportautó-rendszámot fog kapni. »

Válaszra vár

0 komment

Közvetített szolgáltatás

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Bérbe adott ingatlanon végzett beruházás tekintetében szeretném a segítségét kérni. Cégünk ipari csarnokot épít. Egyik bérlőnk egyedi iroda kialakítását kérte. »

Megválaszolva

0 komment

Vagyonkiadás végelszámolás után külföldi társaság tulajdonosnak

Általános

Egy hazai gazdasági társaságnak három külföldi, egyazon EU-s tagállamban bejegyzett gazdasági társaság a tulajdonosa. A hazai társaság végelszámolással megszűnik, jelentős pozitív eredménytartalékkal. »

Megválaszolva

0 komment

Tagi kölcsön – nem kapcsolt vállalkozás

Általános

Tisztelt Szakértő! "A" Kft. tagja "B" Kft.-nek, tagi kölcsönt ad "B"-nek, amelyben 33 százalékos tulajdonos, a többi tulaj magánszemély. A kölcsön kamatmentes. »

Megválaszolva

0 komment

Telefon-szolgáltatás

Áfa

Tisztel Szakértő! Kérem szíves tájékoztatásukat, állásfoglalásukat az alábbi esetben. Az Áfa tv. 124. § (3) a) pontja alapján a TESZOR ’15 61.10.11, 61.10. »

Megválaszolva

1 komment

Nyílt végű pénzügyi lízing – egyéni vállalkozó

Általános

Tisztelt Szakértő! Áfás egyéni vállalkozó nyílt végű pénzügyi lízing keretében bérelt egy gépjárművet. A futamidő lejártakor kijelöl egy 3. felet (önmagát) mint magánszemélyt a megvásárlásra. »

Megválaszolva

0 komment

Céges ingatlan beszámítása szállítói kötelezettség fejében

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Egy kft. fizetési nehézségekkel szembesül körbetartozás miatt, és az egyik szállítójának – aki felé tartozik 18,6 millió Ft-tal, jelzálogkötelezetti nyilatkozatot tesz a Ptk 5:137. »

Megválaszolva

0 komment

Különbözeti áfa

Általános

Használtcikk-kereskedő a különbözeti áfa alá van bejelentkezve. EU-adószámmal rendelkezik. Az alábbi kérdéseket tennénk fel! Harmadik ország felé értékesítés esetén: - ha 3. »

Megválaszolva

0 komment

Engedmény, beszámítás helyes elszámolása

Általános

Tisztelt Szakértő! Belföldi áfa- és társaságiadó-alany eladó (A) egy berendezés értékesítésekor „készülékbeszámítási kedvezmény” címén engedményt ad, szintén belföldi vevőjének (B). »

Megválaszolva

0 komment

Tartós bérlet áfa változtatása

Áfa

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem tartós bérlet formájában használ személygépkocsit. »

Megválaszolva

0 komment

EU pályázat keretében beszerzett ajándék

Általános

Uniós pályázat keretében szervezett vetélkedő nyereményeként, ajándékként kis értékű konyhai gépek beszerzését (kis értékű ajándékként egyedi összegük a 23 200 Ft-ot nem haladja meg) tervezzük. »

Megválaszolva

0 komment

Közös ingatlan vásárlás haszna

Számvitel

Tisztelt Szakértő! A Kft. egy másik B nevű Kft.-vel közösen megvett egy ingatlant 5 millió Ft összegért (a B Kft. erre 2 millió Ft kamatmentes kölcsönt nyújtott, nem kapcsolt vállalkozás). »

Megválaszolva

0 komment

Ingyenes szolgáltatás igénybevétel

Általános

Kulturális szervező cég idén először zenei fesztivált szervez. Minden fellépő művész, zenei hangosító stb. ingyenesen vállalta a fellépést, munkát. »

Megválaszolva

0 komment

Befektetési életbiztosítási kötvény számviteli elszámolása

Számvitel

Kedves Adószakértők! Az alábbi kérdés kapcsán kérném szíves véleményüket! Átvettem egy kft. könyvelését. Az egyik életbiztosítással is foglalkozó biztosítótól a cég kapott pénzt. »

Megválaszolva

0 komment

Áru átadása tartozás fejében

Általános

A kft.-nek nincs pénzeszköze, hogy a tulajdonos által nyújtott kölcsönt kifizesse. »

Megválaszolva

0 komment

Személygépkocsi – casco önrész – áfa

Áfa

Tisztelt Szakértő! Társaságunk egy lízingbeadó cégtől bérel személygépkocsikat. Történt káreset, így az autó casco biztosítására elkészült a javítás. »

Megválaszolva

0 komment

Időszakos elszámolás utólag

Áfa

Tisztelt Szakértő! Egy kft. tárgyi eszköz bérbeadási tevékenységet végez (nem ingatlan). A bérleti díj mellett a felmerült energiadíjat is átterheli az ügyfelére. Havi elszámolásban állapodtak meg. »

Megválaszolva

0 komment

További hasznos adózási információk

Kérdések és válaszok

EPR-kötelezettség – sütőolaj, zsír

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Egyéni vállalkozó ingatlanjában házastárs tulajdonszerzése

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő