További témák
Nagy Norbert adószakértő

A Pannon Egyetemen végezett közgazdászként, majd 2006-ban adószakértői képesítést szerzett (regisztrált okleveles forgalmi adó és nemzetközi adószakértő). Tulajdonosként több mint tíz éve a cégeit vezetem, melyek a számviteli, adózási, pénzügyi, bér- és munkaügyi feladatok területén nyújtanak szolgáltatást.

Pályafutása során átfogó tapasztalatra tett szert a gazdasági társaságok átalakulása, akvizíciók kapcsán felmerülő adójogi, pénzügyi és számviteli feladatokban, aktívan részt vett integrált vállaltirányítási rendszerek bevezetésében, üzleti tranzakciók előzetes pénzügyi átvilágításában, holdingstruktúrák kialakításában és működtetésében.

A Global Tax-Office Kft. tulajdonos-ügyvezetőjeként a hazai és nemzetközi ügyfeleket segíti számviteli és adóügyi kérdésekben, tanácsadást nyújt bel- és külföldi ügyletekhez kapcsolódó adózási, adótervezési témákban.

Kiemelt területei a társasági adó, általános forgalmi adó, de hatóság előtti képviseletet biztosít vagyonosodási vizsgálatokban és egyéb adóhatósági eljárásokban is.

Nagy Norbert elérhetősége: http://globaltaxoffice.hu

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Megválaszolva

0 komment

Belföldi fordított áfa (mezőgazdasági termények) – áfabevallás

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Az a kérdésem, hogy mi a jogkövetkezménye annak, ha belföldi fordított adózású számla korábbi periódusban került bevallásra (teljesítési időpont alapján) az áfatörvény 60. »

Megválaszolva

0 komment

Előleg és végszámla áfája M lapon

ÁFA

Cégünk 2018. 07-08. hónapban X és Y szállítótól előlegszámlát és ehhez kapcsolódó végszámlát is kapott. Kérdésem: milyen összeggel kell szerepeltetni 07. és 08. hónapban a 1865M-02. »

Megválaszolva

0 komment

Bérbe vett autó áfája

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Cégünk személygépkocsit vett bérbe. Csak hivatalos célra használja. Az lenne a kérdésem, hogy a költségei – alkatrész, szervizdíj – áfáját milyen feltételekkel igényelheti vissza? »

Megválaszolva

0 komment

Belföldi összesítő jelentés – előleg- és végszámla

ÁFA

Tisztelt Szakértő! 2018. 06. havi teljesítéssel kaptunk egy előlegszámlát a termék teljes vételáráról, áfatartalom: 195 ezer forint – ezzel ugye nem kellett semmit sem tenni. 2018. 07. »

Megválaszolva

0 komment

Különbözeti áfa

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Korábban a bt. használtgépjármű-értékesítéssel foglalkozott. Több évvel ezelőtt, 2016-tól profilt váltott. »

Megválaszolva

0 komment

Közösségi szolgáltatás

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Közösségi adószámmal rendelkező belföldi székhelyű cég végez épületbontást Ausztria területén közösségi adószámmal rendelkező osztrák egyéni vállalkozó megrendelőnek. »

Megválaszolva

0 komment

Áfa helyesbítése a számlahelyesbítőnél és a fogadó félnél 2018.07.01. után

ÁFA

Tisztelt Szakértő! 1. ) 2018. 06. 15-ei teljesítésű számla áfája a 2018. augusztus 15-én kiállított helyesbítő bizonylat alapján nő. A számlakibocsátó önellenőriz, és megfizeti az áfakülönbözetet. »

Megválaszolva

0 komment

Áfa

ÁFA

Tisztelt Szakértő! »

Megválaszolva

0 komment

Előlegszámla kompenzálása.

ÁFA

Egyik ügyfél a mezőgazdasági termeléshez szükséges anyagok szállitói számláját megkapta novemberi fizetési határidővel. »

Megválaszolva

0 komment

Lízingelt személygépkocsi értékesítése

ÁFA

Tisztelt Szerkesztő! 2012-ben egy kft. lizingelt egy személygépkocsit, az akkori könyvelő az első részlet befizetéséből levonta az áfát, 400 ezer forintot. »

Megválaszolva

0 komment

Számla adatszolgáltatás

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Kiskereskedelemmel foglalkozó vállalkozás pénztárgépet használ, most úgy döntött, hogy aki számlát kér, akkor azt nem üti be a pénztárgépbe. (Eddig minden beütésre került. »

Megválaszolva

0 komment

Megválaszolva

0 komment

Számla teljesítése

ÁFA

Tisztelt Szakértő! A következő kérdésben szeretnék segítséget kérni: a fuvar számlázásánál melyik napot kell megjelölni teljesítés napjának? A felrakodás vagy a lerakodás napját? »

Megválaszolva

0 komment

Bolti értékesítés

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Az egyik ügyfelem Németországból hozna be bútorokat és azt Magyarországon értékesítené. »

Megválaszolva

0 komment

Továbbértékesítésre beszerzett személygépkocsi áfája

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Fémipari termékek gyártásával és kereskedelmével foglalkozó vállalkozás továbbértékesítési céllal nagy értékű új személygépkocsit vásárolt. »

Megválaszolva

0 komment

Céges motorkerékpár-értékesítés áfája

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Egy áfa hatálya alá tartozó kft. egy magánszemélytől vásárolt üzleti célra 805 köbcentis motorkerékpárt. Ezt most értékesíti. »

Megválaszolva

0 komment

https://adozona.hu/kerdesek/2018_7_6_Termekertekesites_Magyarorszagi_e_yee

ÁFA

Tisztelt Szakértők! Az említett ügyletbe a fuvarozó nem vásárolja meg a terméket, csak fuvarozza. 3 számla van, melynek áfa sora a kérdés. Befogadott számla a magyar vállalkozásunknál: 1. »

Megválaszolva

0 komment

Áfa alanyi mentesség megszűnése utáni bevallási kötelezettség

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Segítséget szeretnék kérni az áfabevallást érintő kérdésben. »

Megválaszolva

0 komment

Kérdések és válaszok

Kata – sofőr

Szipszer Tamás

adószakértő

Bt. áttérése katára

Szipszer Tamás

adószakértő

Mikor jár a gyes?

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X