Antretter Erzsébet adószakértő, igazgató
Niveus Consulting Group Kft.

Erzsébet több mint 12 éves, Big4 cégeknél szerzett adótanácsadási tapasztalattal rendelkezik. Az EY-nál és a Deloitte-nál eltöltött éveket követően pénzügyi vezetője volt egy kereskedelmi vállalatnak, illetve egy kisebb tanácsadó cég adóosztályát vezette. Jelenleg a Niveus Consulting Group adótanácsadási üzletágának igazgatója.

Szakterülete a társasági adózás, ezen belül kiemelkedő tapasztalata van M&A tranzakciók adózási vonatkozásaiban és számos adóvizsgálatban, átvilágításban is közreműködött, illetve részt vett nemzetközi vállalatcsoportok jövedelemadó tervezésében. Jártassága a helyi iparűzési adóval kapcsolatos kérdésekben is számottevő. Emellett multinacionális környezetben komoly tapasztalatot szerzett a különböző ügyletek általános forgalmi adózásának megítélésében.

Szakmai múltja során rendszeresen vett részt hazai és nemzetközi konferenciákon, illetve tartott előadásokat szakmai rendezvényeken adózási témákban.

Erzsébet okleveles közgazdász diplomája és jogi szakoklevele mellett adószakértői és mérlegképes könyvelői képesítéssel rendelkezik.

Antretter Erzsébet
Adószakértő, Igazgató
Niveus Consulting Group

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Válaszra vár

0 komment

Helyi iparűzési adó

Helyi adó

Tisztelt Szakértő! Oktatással foglalkozó cég külső oktatót alkalmaz, valamint külön szerződéssel rendelkezik oktatói anyag nyomdai előállításáról. Levonható-e mindkét tétel az iparűzési adó alapjából? »

Válaszra vár

0 komment

POS terminál ellenőrző blokk megőrzési ideje

Számvitel

A társaság bolti kiskereskedelmi tevékenységet folytat. Kártyás fizetés esetén a POS terminál egy példánya a vevőé, a másik példányt eltesszük. Kérdésem, mennyi ideig kell ezeket megőrizni? »

Megválaszolva

0 komment

Kivezetett értékvesztés utáni kártérítés

Társasági adó / Innovációs járulék

Tisztelt Szakértő! 2011. évben teljesített szolgáltatásunkról a számlát kiállítottuk, a számlát a teljesítési igazolással együtt átadtuk a partnercég egyik ügyvezetőjének. »

Megválaszolva

0 komment

Önkéntes áttérés egyszerűsített végelszámolásból normál eljárásra

Számvitel

Tisztelt Adózóna! Társaságunk 2020.08.01-jétől egyszerűsített végelszámolás alatt áll, de most szeretne áttérni normál végelszámolásra. Ez saját döntés lenne, nem pedig a Ctv. »

Megválaszolva

0 komment

Tulajdonos/ügyvezető halála

Adózás rendje

Tisztelt Szakértő! Segitségét szeretném kérni: Adott A és B Kft., meghalt az egyik tulajdonos. "A" Kft.-nek: 3 tulajdonosa volt – az elhunyt magánszemély, – "B" Kft. »

Megválaszolva

0 komment

Katás, alanyi mentes egyéni vállalkozás számlázása külföldre

Áfa

Adott egy katás, alanyi mentes egyéni vállalkozó, aki fordítással foglalkozik. »

Megválaszolva

0 komment

Használtcikkbolt nyitása

Áfa

Tisztelt Szakértő! 2018-ban alakult kft. tevékenysége 4791 csomagküldő, internetes kiskereskedelem. Ezen kívül a tevékenységi körében szerepel a 4779 használtcikk bolti kiskereskedelme. »

Megválaszolva

0 komment

Munkakerő-kölcsönzés, ipaalap

Helyi adó

Tisztelt Szakértő! Egy munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó társaság a Htv. 39. § (1) bekezdésében foglaltak alapján a kölcsönzési díjjal, vagy elszámolt bérköltséggel csökkentheti-e az ipaadó alapját? »

Megválaszolva

0 komment

Iparűzési adó épitőipari tevékenységnél

Helyi adó

Tisztelt Szakértő, Kérdésem: Ideiglenes iparűzési adó: 2019. év 08. »

Megválaszolva

0 komment

Adószámtörlés utáni teendők

Adózás rendje

Tisztelt Szakértők! Ügyvezető tag volt egy felszámolt cégben, ezért letétet kértek. A cégbejegyzése napján a NAV kiküldött egy határozatot a cégkapura (ami aznap, 06. 05-én még nem volt). »

Megválaszolva

0 komment

Tárgyi eszköz értékesítésének áfája

Áfa

Tisztelt Szakértő! Bt. már leírt tárgyi eszközöket értékesít. Ezen eszközöket olyan tevékenységhez használták, hogy az áfát, nem igényelhették vissza. A bt. nem alanyi áfamentes. »

Megválaszolva

0 komment

Elengedett kötelezettség elszámolása

Társasági adó / Innovációs járulék

Tisztelt Szakértő! Egy kft. kapcsoltsági viszonyban álló tulajdonosa elengedi – a korábbi években keletkezett és pénzügyileg nem rendezett székhely bérleti díjból származó – követelését. »

Megválaszolva

0 komment

Ingatlan adózása végelszámoláskor

Társasági adó / Innovációs járulék

Végelszámolás alatt lévő kft. 15 évvel ezelőtt vásárolt egy ingatlant a 15 évvel ezelőtti árakon. Az ingatlan bruttó értéke után értékcsökkenés elszámolása történt. »

Megválaszolva

0 komment

Online számla

Áfa

Tisztelt Szakértő! Nonprofit kft. múzeumokat, teniszpályát, fallabdapályát üzemeltet. Eddig szigorú számadásba vett sorszámozott belépőjegyeket adtak ki a múzeumok. »

Megválaszolva

0 komment

Területi képviselő lakásának telephelyként bejelentése

Helyi adó

Tisztelt Szakértő! A vállalkozás több megyére kiterjedően területi képviselőt alkalmaz, ezen munkavégzéshez N1 kategóriájú gépkocsit biztosít. »

Megválaszolva

0 komment

Személygépkocsi-értékesítéshez kapcsolódó jutalék áfája

Áfa

Tisztelt Szakértő! Kft. értékesíti a cégautóját. A személygépkocsi értékesítésében egy autókereskedő működik közre. Az autókereskedő közreműködésével az autó eladásra kerül. »

Megválaszolva

0 komment

Raktár

Áfa

T. Szakértők! »

Megválaszolva

0 komment

Illeték – bizalmi vagyonkezelő

Illeték

A Kft. 100%-os tulajdonosa B Vagyonkezelő Kft.-nek. B Vagyonkezelő Kft. megvásárolja a C Ingatlan Kft. »

Megválaszolva

0 komment

Édesapánk halála után nem találjuk a könyvelőt

Számvitel

Sajnos a fentebb említettek után kiderült az ki, hogy a könyvelő csak 2015-ig könyvelt. Próbáltuk elérni, se telefonon, se más úton nem sikerült. Mi lehet a következő lépés? »

Megválaszolva

1 komment

Építményadó

Helyi adó

Tisztelt Adózóna! Az ipari cég saját telephelye után építményadót fizet 4000 m2 terület után. »

További hasznos adózási információk

Kérdések és válaszok

Láncügylet – áfastátusz

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Katás bt. eszközbérbeadást végezhet-e

Kocsis Zoltán

közgazdász

Dr. Szeiler & Partners Könyvelő és Adótanácsadó Iroda

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close