Antretter Erzsébet adószakértő, igazgató
Niveus Consulting Group Kft.

Erzsébet több mint 12 éves, Big4 cégeknél szerzett adótanácsadási tapasztalattal rendelkezik. Az EY-nál és a Deloitte-nál eltöltött éveket követően pénzügyi vezetője volt egy kereskedelmi vállalatnak, illetve egy kisebb tanácsadó cég adóosztályát vezette. Jelenleg a Niveus Consulting Group adótanácsadási üzletágának igazgatója.

Szakterülete a társasági adózás, ezen belül kiemelkedő tapasztalata van M&A tranzakciók adózási vonatkozásaiban és számos adóvizsgálatban, átvilágításban is közreműködött, illetve részt vett nemzetközi vállalatcsoportok jövedelemadó tervezésében. Jártassága a helyi iparűzési adóval kapcsolatos kérdésekben is számottevő. Emellett multinacionális környezetben komoly tapasztalatot szerzett a különböző ügyletek általános forgalmi adózásának megítélésében.

Szakmai múltja során rendszeresen vett részt hazai és nemzetközi konferenciákon, illetve tartott előadásokat szakmai rendezvényeken adózási témákban.

Erzsébet okleveles közgazdász diplomája és jogi szakoklevele mellett adószakértői és mérlegképes könyvelői képesítéssel rendelkezik.

Antretter Erzsébet
Adószakértő, Igazgató
Niveus Consulting Group

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Válaszra vár

0 komment

Helyi adó

Helyi adó

Tisztelt Szerkesztő! Társaságunk székhelye egy vidéki városban van. Budapesten vásárolt egy társasháztól tetőteret, ahol több új lakást építtet generálkivitelezővel, továbbértékesítési céllal. »

Válaszra vár

0 komment

Pmt. átvilágítás

Általános

Tisztelt Szakértő! A 2017. évi LIII. törvény (Pmt.) értelmében ügyfélátvilágítást kell végeznünk. Amennyiben a nonprofit kft. »

Válaszra vár

0 komment

Német jövedelem, magyar kft.

Általános

Tisztelt Szakértő! Németországban élő és dolgozó magyar állampolgár Németországban állványozási munka végzésére a mostani munkaadó kérésére Magyarországon létrehozna egy kft. »

Megválaszolva

0 komment

EU-ból kapott jutalék

Általános

Tisztelt Szakértő! Egy belföldi vállalkozás, A Kft. egy német vállalkozástól, B GmbH-tól kereskedelmi ügynöki szerződés alapján jutalékot kap. Azért, mert régebben X Kft. »

Megválaszolva

0 komment

Tulajdonosváltás kft.-ben

Társasági adó / Innovációs járulék

Tisztelt Szakértő! Kérdésem a következő: Alfa Kft.-nek 100%-ban tulajdonosa Béta Kft., és a Béta Kft.-nek 100%-os tulajdonosa Minta András, mindkét kft. kivás. Tulajdonosváltás lenne az Alfa Kft. »

Megválaszolva

0 komment

Ellenérték nélkül átvállalt tartozás mint elismert költség

Társasági adó / Innovációs járulék

Tisztelt Szakértő! A következő kérdésben kérném véleményét. Adott "A" és "B" társaság, mindkettő belföldi taoalany, egymással kapcsolt viszonyban vannak. »

Megválaszolva

0 komment

Feltételhez kötött faktoring kezelése

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Hitelintézettel faktoringszerződés kötésére készülünk. »

Megválaszolva

0 komment

Milyen típusú helyi adók terhelik az ingatlant

Helyi adó

Tisztelt Szakértő! Vállalkozásunk 2021 júniusában vásárolt egy „kivett lakóház, udvar, gazdasági épület” megnevezésű, belterületi ingatlant. »

Megválaszolva

0 komment

Bérbeadás – rezsi

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Egy ingatlantulajdonnal rendelkező kft. bérbeadja az ingatlan 50%-át meghatározott összegért a tulajdonos magánszemélynek. »

Megválaszolva

0 komment

Kapcsolt vállalkozás vizsgálata

Társasági adó / Innovációs járulék

Tisztelt Adózóna! Egy belföldi kft. tagjai XX belföldi magánszemély, YY belföldi magánszemély és ZZ belföldi magánszemély. XX és YY testvérek. »

Megválaszolva

0 komment

Fejlesztési tartalék felhasználása idegen tulajdonban lévő ingatlan felújítására

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Társaságunk egy megállapodást készül aláírni egy kapcsolt vállalkozásnak minősülő másik társasággal közös ingatlanfejlesztésre. »

Megválaszolva

0 komment

Engedményezés termelői csoport tagjaként

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Egy mezőgazdasági tevékenységű kft. »

Megválaszolva

0 komment

Beolvadás azonos tulajdonú társaságba ingatlannal – illeték

Illeték

Tisztelt Szakértő! Belföldi bejegyzésű, ingatlantulajdonnal rendelkező L1 Kft. jogutódlással történő megszűnéssel beolvadna szintén belföldi bejegyzésű L2 Kft.-be. L1 és L2 Kft. »

Megválaszolva

0 komment

Magyar vállalkozás és a külföldi fióktelep közötti számlázás

Számvitel

Egy magyar építőipari társaság – amelynek uniós országban fióktelepe van – tervezési tevékenységet végez az adott uniós országban megvalósítandó beruházáshoz. »

Megválaszolva

0 komment

Elveszett, kézzel kiállított számla pótlása

Általános

Tisztelt Szakértő! Társaságunk 2017 novemberében takarítási szolgáltatást vett igénybe, a szállító által kiállított kézi számla azonban nem érkezett be társaságunkhoz, elveszett. »

Megválaszolva

0 komment

Zártkert

Általános

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben kérem segítségét. Ha a tulajdoni lapon zártkert megnevezés szerepel, abban az esetben magánszemély adhat-e be pályázatot, vagy csak önkormányzat pályázhat? »

Megválaszolva

0 komment

Szolgáltatás számlázása áfaregisztrált külföldi cégnek

Áfa

Tisztelt Adószakértő! Magyar székhelyű kft. »

Megválaszolva

0 komment

Építési beruházás kivitelezésével kapcsolatos adójogi kérdés

Áfa

Tisztelt Szakértő! Pályázati forrásból megvalósuló építési beruházás esetén a megrendelő kft. (legyen A Kft.) kivitelező vállalkozója (B Kft. »

További hasznos adózási információk

Kérdések és válaszok

Törzsbetét értékesítése

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Edenred utalvány adózása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Térítés nélküli átadás tao vonzata

Pölöskei Pálné

adószakértő