További témák
Antretter Erzsébet adószakértő, mérlegképes könyvelő
Niveus Consulting Group Kft.

Erzsébet több mint 12 éves, Big4 cégeknél szerzett adótanácsadási tapasztalattal rendelkezik. Az EY-nál és a Deloitte-nál eltöltött éveket követően pénzügyi vezetője volt egy kereskedelmi vállalatnak, illetve egy kisebb tanácsadó cég adóosztályát vezette. Jelenleg a Niveus Consulting Group adótanácsadási üzletágának szenior menedzsere.

Szakterülete a társasági adózás, ezen belül kiemelkedő tapasztalata van M&A tranzakciók adózási vonatkozásaiban és számos adóvizsgálatban, átvilágításban is közreműködött, illetve részt vett nemzetközi vállalatcsoportok jövedelemadó tervezésében. Jártassága a helyi iparűzési adóval kapcsolatos kérdésekben is számottevő. Emellett multinacionális környezetben komoly tapasztalatot szerzett a különböző ügyletek általános forgalmi adózásának megítélésében.

Szakmai múltja során rendszeresen vett részt hazai és nemzetközi konferenciákon, illetve tartott előadásokat szakmai rendezvényeken adózási témákban.

Erzsébet okleveles közgazdász diplomája és jogi szakoklevele mellett adószakértői és mérlegképes könyvelői képesítéssel rendelkezik.

Antretter Erzsébet
Adószakértő, Szenior Menedzser
Niveus Consulting Group

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Megválaszolva

0 komment

Közösségen belüli termékértékesítés

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Az alábbi megválaszolt kérdéssel kapcsolatosan merült fel bennem még pár kérdés. https://adozona.hu/kerdesek/2019_5_17_kozosseg_teruleten_beluli_raktar__tpi 1. »

Megválaszolva

0 komment

Postaköltség közvetített szolgáltatás

Helyi adó

Egy kft. webáruházat üzemeltet. A kiszállításra szerződött egy szállító céggel. »

Megválaszolva

0 komment

Közösség területén belüli raktár, lerakat

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Magyar cég magyarországon terméket állít elő. »

Megválaszolva

0 komment

Számla pdf-ben

ÁFA

Tisztelt Szakértők! Beszállítónk szeretne pdf-számlákat elektronikus úton kézbesíteni. A pdf-számla nem tartalmaz hiteles elektronikus aláírást. »

Megválaszolva

1 komment

Megválaszolva

0 komment

Beérkező elektronikus számlák tárolása és őrzése

Általános

Tisztelt Szakértő! 2018.09.24-én e tárgyban feltett kérdésre adott válaszhoz kapcsolódóan szeretném kérdezni. (https://adozona. »

Megválaszolva

0 komment

Magyar kft. szerb fióktelepe

Adózás rendje

Magyar kft. fióktelepet létesített Szerbiában. A működéshez adott pénzt lehet-e jegyzett tőkének minősíteni a magyar cég könyvelésében? Be kell-e ezt Magyarországon jelenteni? »

Megválaszolva

0 komment

Könyvelés külföldről

Általános

Tisztelt Szakértő! Ausztriába szeretnék költözni, és ott ingatlant vásárolni, céget alapítani. Kezdetben mindkét országban rendelkeznék bejelentett címmel. »

Megválaszolva

0 komment

Bérbevevőnél felújítás miatti kisebb bérleti díj

Általános

Tisztelt Szakértő! A kft. a magánszemély tulajdonosától bérel egy üzemcsarnokot (a tulajdonos adómentes számlákat állít ki a kft. felé). A csarnok felújításra szorul, ezt a bérbevevő fizeti ki. »

Megválaszolva

0 komment

Óvadék címén visszatartott összeg

Számvitel

Egy megrendelő szerződést kötött egy szoftver bevezetésére, fejlesztésére egy szolgáltatóval. »

Megválaszolva

1 komment

Könyvelőprogram használata

Számvitel

Tisztelt szakértő! "A" Kft. megvásárolt egy könyvelőprogramot, melyet ingyenes használatra bocsátaná "B" Kft. részére.. Használhatja-e jogszerűen az "A" Kft. »

Megválaszolva

0 komment

Aktiválás időpontja

Számvitel

Kft. bérelt ingatlanon beruházást végzett - ezt eszközei között nyilvántartja és értékcsökkenést számol el utána -, néhány évvel később az ingatlan pályázat útján értékesítésre kerül. A vevő az a kft. »

Megválaszolva

0 komment

Bölcsődei hozzájárulás könyvelése

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Cégünk dolgozójának téríti a 2,5 éves gyermekének bölcsödei költségeit (gondozási díj és étkezés). Kérném segítségét ennek lekönyvelésében, kontírozásában. »

Megválaszolva

0 komment

Transzferár-nyilvántartás

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Társaságunk kapcsolt vállalkozásban áll egy másik kft.-vel! Transzferár-nyilvántartást kell készítenünk, amit eddig meg is tettünk, egy külsős könyvvizsgálóval. »

Megválaszolva

0 komment

Munkavállalók és családtagjaik üdültetése bérelt apartmanban

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! Kivás kft. a dolgozóit és a családtagjait 1-2 hónapra bérelt apartmanban szeretné üdültetni a nyári szabadságolások idején (kvázi cafeteriajuttatás). »

Megválaszolva

0 komment

EU-s számla, szállítás harmadik országból

Általános

Tisztelt Szakértő! Észtország leszámlázza a magyar partnernek az árut, ami Ukrajnából, EU-n kívüli országból érkezik. Ezért vámoltatni kell, ott kifizetjük az áfát. »

Megválaszolva

0 komment

Nyílt végű lízing könyvelése

Számvitel

2016. évben indult, személygépkocsi vásárláshoz kapcsolódó, nyílt végű lízing könyvelésével kapcsolatban szeretnék kérdezni. »

Kérdések és válaszok

Bt.-ügyvezető

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szabadság számítása

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Cég kiválása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X