További témák
Antretter Erzsébet adószakértő, mérlegképes könyvelő
Niveus Consulting Group Kft.

Erzsébet több mint 12 éves, Big4 cégeknél szerzett adótanácsadási tapasztalattal rendelkezik. Az EY-nál és a Deloitte-nál eltöltött éveket követően pénzügyi vezetője volt egy kereskedelmi vállalatnak, illetve egy kisebb tanácsadó cég adóosztályát vezette. Jelenleg a Niveus Consulting Group adótanácsadási üzletágának szenior menedzsere.

Szakterülete a társasági adózás, ezen belül kiemelkedő tapasztalata van M&A tranzakciók adózási vonatkozásaiban és számos adóvizsgálatban, átvilágításban is közreműködött, illetve részt vett nemzetközi vállalatcsoportok jövedelemadó tervezésében. Jártassága a helyi iparűzési adóval kapcsolatos kérdésekben is számottevő. Emellett multinacionális környezetben komoly tapasztalatot szerzett a különböző ügyletek általános forgalmi adózásának megítélésében.

Szakmai múltja során rendszeresen vett részt hazai és nemzetközi konferenciákon, illetve tartott előadásokat szakmai rendezvényeken adózási témákban.

Erzsébet okleveles közgazdász diplomája és jogi szakoklevele mellett adószakértői és mérlegképes könyvelői képesítéssel rendelkezik.

Antretter Erzsébet
Adószakértő, Szenior Menedzser
Niveus Consulting Group

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Válaszra vár

0 komment

Egyéni cég alapítása

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Az egyéni vállalkozó egyéni cég alapításakor felvett leltárában a következő tételek vannak: Tárgyi eszközök nettó értéke: 10 millió forint, ez lesz az apportérték is. »

Válaszra vár

0 komment

Tombola

Általános

Tisztelt Szakértő! Adott egy egyesület, mely jótékonysági bált szeretne szervezni. A tervek szerint egy vacsorával és tombolával egybekötött estet szeretnének. »

Válaszra vár

0 komment

Bizonylatok elektronikus tárolásának lehetősége

Számvitel

Tisztelt Szakértő! A hatályos szabályozások szerint dönthet-e úgy egy cég, hogy a számviteli alapbizonylatait (bejövő számláit) scannelés után elektronikus formában őrzi meg? »

Megválaszolva

0 komment

Üzletrész apportálása

Általános

Magánszemély tulajdonos "A" jelű kft.-ben lévő 24 százalékos mértékű üzletrészéből 2 százalékot apportként szeretne bevinni egy újonnan alakuló "B" jelű kft.-be. 1. »

Megválaszolva

0 komment

Tagi kölcsönből jegyzett tőke

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Szeretném megkérdezni, hogy a tagi kölcsönből emelt jegyzett tőkét milyen dátummal könyveljük? Kontírozása: T 43/44/45 - K 411 Köszönettel: »

Megválaszolva

0 komment

Visszlízing+előleg

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben kérném a segítségét. Cégünk gépet vásárolt közösségen belüli országból, majd ezt a gépet eladta egy lízingcégnek, amelytől visszalízingelte a gépet. »

Megválaszolva

0 komment

Terhelési jegyzék

Adózás rendje

Tisztelt Szakértő! Törökországból vásároltunk alapanyagot, amelyet minőségi kifogás miatt megreklamáltunk. »

Megválaszolva

0 komment

Továbbképzés

Társasági adó / Innovációs járulék

Tisztelt Szakértő! Elszámolható-e költségként a kft. »

Megválaszolva

0 komment

Gyermekek napközbeni táboroztatása

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Egyesületünk pályázott és nyert nyári szünidőben gyermekek táboroztatására. Az egyesület alapító tagjai a helyi önkormányzat, egyház, könyvtár, kultúrház, múzeum. »

Megválaszolva

0 komment

Szponzori szerződés alapján fizetett sportfejlesztési támogatás

Társasági adó / Innovációs járulék

A szponzori szerződésre reklám számla alapján fizetett kiegészítő sportfejlesztési támogatás bruttó (áfás) összegével kell-e növelni a társasági adóalapot? »

Megválaszolva

1 komment

Cégautó magánhasználati részének továbbszámlázása a munkavállaló felé

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Segítséget szeretnék kérni bérelt személygépkocsi magánhasználati részének továbbszámlázását érintő áfával kapcsolatban. »

Megválaszolva

0 komment

Beszerzés harmadik országból

ÁFA

Ügyfelünk Kínából szerzi be a termeléshez szükséges alapanyagot. A termékbeszerzést terhelő vámot és importáfát vámletétszámláról történő átvezetéssel egyenlíti ki. »

Megválaszolva

0 komment

Lízing és számvitele

Számvitel

Állásfoglaláskérés: egy kft. nyílt végű pénzügyi lízinggel személygépkocsit vett lízingbe a Porsche Banktól 2018. 05. 30-ai dátummal. »

Megválaszolva

0 komment

Átvállalt adó

Társasági adó / Innovációs járulék

Tisztelt Adózóna! Adott cég rendezvényszervezést számláz le a megrendelő felé, mely szállás, étkezés és ajándéktárgyak átadását is tartalmazza a megrendelő részére és kérésére. »

Megválaszolva

0 komment

Alacsony hozzáadott értékű, csoporton belüli szolgáltatások nyilvántartása

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Egy társaságcsoporton belül az egyik vállalat pénzügyi, humán-, IT-szolgáltatás nyújt – nem főtevékenységként – a csoport többi tagja részére (kapcsolt felek). »

Megválaszolva

0 komment

Üzletrész beszerzési ára részletfizetés esetén

Általános

T. Szakértő! Egy társaság év közben üzletrészt vásárolt, a vételár összegének egy részét az adásvételi szerződés aláírásakor készpénzben fizette meg. A hátralékos vételár egy év múlva esedékes. »

Megválaszolva

0 komment

Értékmegőrző szolgáltatás bizonylatolása 2.

Általános

Tisztelt Szakértő! A kérdés címével megegyező címmel feltett kérdésemre 2018.05.10-én választ kaptam: http://adozona. »

Megválaszolva

0 komment

Nyílt végű pénzügyi lízing megszűnésekor társaságiadó-alap

Társasági adó / Innovációs járulék

Tisztelt Szakértő! Nyílt végű pénzügyi lízingünk megszűnésekor nem éltünk az eszköz megvásárlásával, azért azt "visszaadtuk" a lízingbeadónak. »

Megválaszolva

0 komment

Tárgyi eszköz áfája

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Kérdésem, hogy a le nem vonható áfa része-e a tárgyi eszköz bekerülési értékének? A vásárolt tárgyi eszköz 95 000 forint+áfa. »

Kérdések és válaszok

Munkaügyi iratmintatár

Adózóna.hu szerkesztőség

kérdések és válaszok

Egy összegben kifizethető lakáscélú támogatás?

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Őstermelő biztosítási jogviszonya

Széles Imre

tb-szakértő

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X