Antretter Erzsébet adószakértő, igazgató
Niveus Consulting Group Kft.

Erzsébet több mint 12 éves, Big4 cégeknél szerzett adótanácsadási tapasztalattal rendelkezik. Az EY-nál és a Deloitte-nál eltöltött éveket követően pénzügyi vezetője volt egy kereskedelmi vállalatnak, illetve egy kisebb tanácsadó cég adóosztályát vezette. Jelenleg a Niveus Consulting Group adótanácsadási üzletágának igazgatója.

Szakterülete a társasági adózás, ezen belül kiemelkedő tapasztalata van M&A tranzakciók adózási vonatkozásaiban és számos adóvizsgálatban, átvilágításban is közreműködött, illetve részt vett nemzetközi vállalatcsoportok jövedelemadó tervezésében. Jártassága a helyi iparűzési adóval kapcsolatos kérdésekben is számottevő. Emellett multinacionális környezetben komoly tapasztalatot szerzett a különböző ügyletek általános forgalmi adózásának megítélésében.

Szakmai múltja során rendszeresen vett részt hazai és nemzetközi konferenciákon, illetve tartott előadásokat szakmai rendezvényeken adózási témákban.

Erzsébet okleveles közgazdász diplomája és jogi szakoklevele mellett adószakértői és mérlegképes könyvelői képesítéssel rendelkezik.

Antretter Erzsébet
Adószakértő, Igazgató
Niveus Consulting Group

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Megválaszolva

0 komment

Elveszett, kézzel kiállított számla pótlása

Általános

Tisztelt Szakértő! Társaságunk 2017 novemberében takarítási szolgáltatást vett igénybe, a szállító által kiállított kézi számla azonban nem érkezett be társaságunkhoz, elveszett. »

Megválaszolva

0 komment

Zártkert

Általános

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben kérem segítségét. Ha a tulajdoni lapon zártkert megnevezés szerepel, abban az esetben magánszemély adhat-e be pályázatot, vagy csak önkormányzat pályázhat? »

Megválaszolva

0 komment

Szolgáltatás számlázása áfaregisztrált külföldi cégnek

Áfa

Tisztelt Adószakértő! Magyar székhelyű kft. »

Megválaszolva

0 komment

Építési beruházás kivitelezésével kapcsolatos adójogi kérdés

Áfa

Tisztelt Szakértő! Pályázati forrásból megvalósuló építési beruházás esetén a megrendelő kft. (legyen A Kft.) kivitelező vállalkozója (B Kft. »

Megválaszolva

0 komment

Kft. – új tagok törzstőkén felüli pótbefizetése

Számvitel

Tisztelt Adózóna! Egy kft. társaságiszerződés-módosítással új tagokat vesz fel. »

Megválaszolva

0 komment

Elszámolásra kiadott előleg

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Dolgozónk részére szeretnénk utazási költségek fedezetére előleget folyósítani, amivel a dolgozó az utazás végeztével elszámol. »

Megválaszolva

0 komment

Alapítvány – ingatlan adományozása

Általános

Tisztelt Szakértő! Egy alapítvány – céljával összhangban – ingatlant adományoz egy másik alapítványnak. Az adományozónak ebből az ügyletből nem származik vagyoni előnye. »

Megválaszolva

0 komment

Irodaként használt lakóautó

Helyi adó

Tisztelt Szakértő! Egy fővárosi cég tulajdonosa és ügyvezetője szeretne egy lakóautót Balaton melletti telkén elhelyezni, ahol a nyári hónapokban dolgozna, irodaként is használva a lakóautót. »

Megválaszolva

0 komment

Költségátterhelés

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Cégünk elektronikus kiskereskedelmet folytat, webshopban értékesít különböző termékeket. »

Megválaszolva

0 komment

Számla-adatszolgáltatás

Áfa

Tisztelt Szakértő! Cégünk magyar adóalany, fő tevékenységünk az internetes kereskedelem (webshop). »

Megválaszolva

0 komment

E-kereskedelem

Áfa

Tisztelt Szakértő! Adószámos magánszemély, áfamentes, művészeti temékeket (kézzel készült képeslapok, rajzok) értékesít magánszemélyeknek postai úton, unión belül. Kell-e áfát fizetnie? »

Megválaszolva

0 komment

Különbözeti áfás cég adózása az új EU áfarendszerben

Áfa

Tisztelt Adózóna! Vonatkozik-e az új EU áfafizetési rendszer a különbözeti áfás cégekre? Ha igen, mennyi áfát kell fizetni és mi az adó alapja? »

Megválaszolva

0 komment

Termékpróba

Áfa

Tisztelt Adózóna! A következő kérdésre szeretnék választ. »

Megválaszolva

0 komment

Áfaelszámolás

Számvitel

Tisztelt Szakértő! A cégem székhelye a lakhelyemmel megegyezik. Szeretnék hozzáépíteni egy dolgozószobát, illetve az eszközeimet is otthon "raktárban" tartom (nagyobb helyet igénylő tárgyak). »

Megválaszolva

0 komment

Ingatlanértékesítés

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Egy kft. 2 millió forintért ingatlant értékesít. Ekkor derült ki, hogy az ingatlan nem szerepel a kft. nyilvántartásában. »

Megválaszolva

0 komment

Svájci vállalkozás felé közúti fuvardíj számlázása

Áfa

Közúti árufuvarozással foglalkozzunk. Németországban tartózkodó tehergépkocsinkat megbízta egy svájci adószámmal rendelkező vállalkozás, hogy egy gépet szállítson Németországból Magyarországra. »

Megválaszolva

0 komment

Őstermelő bevallása

Helyi adó

Az iparűzési adó kitöltési útmutatója alapján az őstermelő – választása szerint – akár papíralapon is benyújthatja iparűzésiadó-bevallását a helyi önkormányzatnak. »

Megválaszolva

0 komment

Adóbírság: szerepeltetése a könyvelésben, adóhatás elszámolása II.

Általános

Tisztelt Antretter Erzsébet Adószakértő! Kérem a témában az áfa jogosulatlan visszaigényléssé minősített kérdésben az előző években költségként elszámolt tételekről is adjon tájékoztatást! »

További hasznos adózási információk

Kérdések és válaszok

Szolárkezelő egyéni vállalkozó támogatása

Szipszer Tamás

adószakértő

Kapott támogatás katabevétel-e?

Szipszer Tamás

adószakértő

Önfoglalkoztatók kompenzációs támogatása

Szipszer Tamás

adószakértő

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close