Antretter Erzsébet adószakértő, mérlegképes könyvelő
Niveus Consulting Group Kft.

Erzsébet több mint 12 éves, Big4 cégeknél szerzett adótanácsadási tapasztalattal rendelkezik. Az EY-nál és a Deloitte-nál eltöltött éveket követően pénzügyi vezetője volt egy kereskedelmi vállalatnak, illetve egy kisebb tanácsadó cég adóosztályát vezette. Jelenleg a Niveus Consulting Group adótanácsadási üzletágának szenior menedzsere.

Szakterülete a társasági adózás, ezen belül kiemelkedő tapasztalata van M&A tranzakciók adózási vonatkozásaiban és számos adóvizsgálatban, átvilágításban is közreműködött, illetve részt vett nemzetközi vállalatcsoportok jövedelemadó tervezésében. Jártassága a helyi iparűzési adóval kapcsolatos kérdésekben is számottevő. Emellett multinacionális környezetben komoly tapasztalatot szerzett a különböző ügyletek általános forgalmi adózásának megítélésében.

Szakmai múltja során rendszeresen vett részt hazai és nemzetközi konferenciákon, illetve tartott előadásokat szakmai rendezvényeken adózási témákban.

Erzsébet okleveles közgazdász diplomája és jogi szakoklevele mellett adószakértői és mérlegképes könyvelői képesítéssel rendelkezik.

Antretter Erzsébet
Adószakértő, Szenior Menedzser
Niveus Consulting Group

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Válaszra vár

0 komment

Üzletágátruházás

Áfa

Tisztelt Szakértő! Egészségügyi szolgáltatással (tárgyi mentes tevékenység) foglalkozó cég megszünteti egyik vidéki telephelyét, az ott található gépeket értékesítené egy hasonló vállalkozásnak. »

Megválaszolva

0 komment

Menedzsmentdíj

Általános

Tisztelt Szakértő! Kérdésem egy amerikai tőzsdén jegyzett cégcsoport magyarországi leányvállalatával kapcsolatos, amely egy magyarországi székhelyű és adóilletőségő kft. »

Megválaszolva

0 komment

Összeolvadás, tőkekivonás

Társasági adó / Innovációs járulék

Tisztelt Szakértő! „A Kft." és „B Kft.” szeretne összeolvadni. Mindkét vállalkozásban az ügyvezető személye azonos. A két cég jegyzett tőkéje 3000-3000 EFt. B Kft. olvadna be A Kft.-be. »

Megválaszolva

0 komment

Szlovák cég magyarországi tevékenysége

Általános

Tisztelt Szakértő! A következő témában kérném a segítségét. Szlovák cég (magyar tulajdonos) hazánkban kíván utazási irodát működtetni. »

Megválaszolva

0 komment

Vevői készletraktár önellenőrzése

Áfa

Tisztelt Szakértő! Hollandiai vevőnk vevői készletraktárat tart fenn. »

Megválaszolva

0 komment

Anyacég – hiteltörlesztés osztalékkal

Általános

A cégcsoport három cégből áll ("A" Zrt. – értékesítés és árbevétel ebben a cégben van; "B" Kft. – eszközállomány van ebben a cégben, amit "A" cég bérel; "C" Kft. »

Megválaszolva

0 komment

+5 év garancia

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem vásárolt egy televíziót. A számlán szerepel, hogy vásárolt hozzá +5 év garanciát. Hogyan kell könyvelni, növeli a TV értékét és ezzel együtt aktiválom? »

Megválaszolva

0 komment

Iparűzési adó munkerő-kölcsönzés esetén

Helyi adó

Tisztelt Válaszadó! Társaságunk a közeljövőben munkaerő-kölcsönzési tevékenységet kíván megvalósítani egy – a székhelyétől távolabbra eső –településen. »

Megválaszolva

0 komment

Sportegyesület áfalevonási jogosultsága

Áfa

Tisztelt Szakértő! Sportegyesületünk, amely áfakörbe tartozik, városi futóversenyt szervez. Alapszabályunk szerint ez a tevékenység az egyesület fő céljai közé tartozik. »

Megválaszolva

0 komment

Osztalék kifizetése készpénzben

Adózás rendje

Tisztelt Szakértő! Gazdasági társaság osztalékot fizetne ki a tulajdonos részére, amely egy másik gazdasági társaság. Mindkét cég mikrogazdálkodói beszámolót készít. »

Megválaszolva

0 komment

Kompenzálás

Áfa

Tisztelt Szakértő! Partnercégünk kompenzálást szeretne végrehajtani. Az általunk kiállított számla forintban van kiállítva, az általuk kiállított számla pedig euróban. »

Megválaszolva

0 komment

Ideiglenes jellegű iparűzési tevékenység

Helyi adó

Tisztelt Szakértő! Egy kft. saját tulajdonú ingatlan adásvétellel foglalkozik. »

Megválaszolva

0 komment

Közösségen belüli termékértékesítés

Áfa

Tisztelt Szakértő! Az alábbi megválaszolt kérdéssel kapcsolatosan merült fel bennem még pár kérdés. https://adozona.hu/kerdesek/2019_5_17_kozosseg_teruleten_beluli_raktar__tpi 1. »

Megválaszolva

0 komment

Postaköltség közvetített szolgáltatás

Helyi adó

Egy kft. webáruházat üzemeltet. A kiszállításra szerződött egy szállító céggel. »

Megválaszolva

0 komment

Közösség területén belüli raktár, lerakat

Áfa

Tisztelt Szakértő! Magyar cég magyarországon terméket állít elő. »

Megválaszolva

0 komment

Számla pdf-ben

Áfa

Tisztelt Szakértők! Beszállítónk szeretne pdf-számlákat elektronikus úton kézbesíteni. A pdf-számla nem tartalmaz hiteles elektronikus aláírást. »

Megválaszolva

1 komment

Megválaszolva

0 komment

Beérkező elektronikus számlák tárolása és őrzése

Általános

Tisztelt Szakértő! 2018.09.24-én e tárgyban feltett kérdésre adott válaszhoz kapcsolódóan szeretném kérdezni. (https://adozona. »

Megválaszolva

0 komment

Magyar kft. szerb fióktelepe

Adózás rendje

Magyar kft. fióktelepet létesített Szerbiában. A működéshez adott pénzt lehet-e jegyzett tőkének minősíteni a magyar cég könyvelésében? Be kell-e ezt Magyarországon jelenteni? »

További hasznos adózási információk

Kérdések és válaszok

Iratmegsemmisítés módja

Szolnoki Béla

adószakértő, könyvvizsgáló

Családi gazdaság – saját termék gyártatása

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Telek értékcsökkenése beépítés esetén

Szolnoki Béla

adószakértő, könyvvizsgáló

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X