Gyüre Ferenc adótanácsadó

A Debreceni Egyetemen pénzügy és számvitel alapszakon, majd a Budapesti Gazdasági Egyetem pénzügy mesterszakán végzett okleves közgazdászként. Ezzel párhuzamosan vállalkozási mérlegképes, IFRS mérlegképes könyvelői és adótanácsadói képesítést szerzett. Tudását több cégben, tanácsadóként kamatoztatja. Dolgozik/dolgozott gyógyszeripari, könyvelő/tanácsadó társaságoknak, államháztartási szervezeteknek, valamint alapítványoknak.

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Megválaszolva

0 komment

Vagyonfelosztási javaslat

Számvitel

Tisztelt szakértő! A vagyonfelosztási javaslatban szerepeltetni kell a jegyzett tőkét és az eredménytartalék összegét? »

Megválaszolva

0 komment

Kiválásnál fennmaradt befejezetlen termelés

Számvitel

Kiválásnál fennmaradt befejezetlen és félkész termék kivezetése a tovább működő társaságnál, technikai számla használatával. »

Megválaszolva

2 komment

Közvetítő által kiállított vevői számla

Számvitel

Közvetítő által kiállított vevői számla Éttermi vendéglátó vállalkozásoknak (egyéni vállalkozás, valamint kft. »

Megválaszolva

0 komment

Szállítási keretszerződés alapján kapott kedvezmény

Számvitel

Bizonyos áru megvásárlása után (szállítási keretszerződés alapján) a szállító által leszámlázott eszközt nem kell kifizetni. Az eszköz értéke bruttó 90 ezer forint. »

Megválaszolva

0 komment

Autó parkolási díj

Általános

Tisztelt Szakértő! Ügyfelünk zöldségeket, gyümölcsöket árusít. Saját autójával szokott menni nagybani piacra árukat beszerezni. »

Megválaszolva

0 komment

Gépjárműkategória-besorolás

Áfa

Tisztelt Gyüre Ferenc! Köszönöm a Renault Master furgon "gépjárműkategória-besorolás" kérdésemre adott válaszát, egyben kérném kiegészítését. A kereskedés által kiállított számlán 8704 vtsz. »

Megválaszolva

0 komment

Gépjármű kategóriabesorolása

Áfa

Tisztelt Adózóna! Áfakörös kft. egy új Renault Master furgont rendelt egy kereskedéstől, amit gyárilag turnébusszá alakíttatott át, és az azt követően forgalomba helyezett gépjárművet vásárolta meg. »

Megválaszolva

0 komment

Kft. saját halottjának emelt síremlék áfája levonásba helyezhető-e?

Áfa

Tisztelt Szakértő! Kft. tagjának, ügyvezetőjének tragikus halála után a másik ügyvezető határozatban a kft. saját halottjának nyilvánította az elhunytat. »

Megválaszolva

0 komment

Tesztautóeladás közösségi adóalany részére

Áfa

Tisztelt Szerkesztőség! Ügyfelünk gépjármű-márkakereskedőként tesztautókat vásárol, amelyeket az Szt. 28. § (3) bekezdésének d) pontja alapján a készletek között tart nyilván. »

Megválaszolva

0 komment

Rajzpályázat díjazása

Általános

Tisztelt Szakértő! Közhasznú egészségügyi alapítvány tevékenységével összefüggő rajzpályázatot hirdet gyerekek részére. »

Megválaszolva

0 komment

Pénzforgalmi elszámolás

Áfa

Pénzforgalmi elszámolású ügyfél nem pénzforgalmi elszámolású ügyféltől időszaki elszámolású számlát fogad be. A számla kiegyenlítése hamarabb megtörténik, mint a számla teljesítés dátuma. »

Megválaszolva

0 komment

Külföldi javítás továbbszámlázása

Áfa

Tisztelt Szakértő! Kérdésem tehergépjármű külföldi javításával kapcsolatos. Magyar áfaalany cégünk tehergépjárművet javíttatott unión belül, magyar márkaképviseleti céggel. »

Megválaszolva

0 komment

Egyesületi elnök bérezése

Általános

Tisztelt Szakértő! Egy egyesület elnöke az egyesület tevékenységében méreténél fogva napi szintű terhet visel az adminisztrációban, ezért arra jutottak, hogy díjazásban részesülne. »

Megválaszolva

0 komment

Külföldre számlázás

Áfa

Bt. az Egyesült Királyságba szolgáltatást számláz, forintban állítja ki a számlát, a bankon forintban az átváltás miatt nem a számlával megegyező forintösszeg érkezik be. »

Megválaszolva

0 komment

Beolvadás utáni áfaalanyiság

Áfa

Tisztelt Szakértő! Egy áfa-visszaigénylő nonprofit kft. (nkft.) beolvad egy csoportos áfaalany cégcsoportba, ahol saját bevétel nincs, többnyire állami támogatásból működnek. »

Megválaszolva

2 komment

Alanyi áfamentes kft. árfolyamnyereség-bevétele

Áfa

Kedves Szakértő! Alanyi áfamentes kft.-ben szeretnék diszkont kincstárjegyet vásárolni. »

További hasznos adózási információk

Kérdések és válaszok

Felügyeleti intézkedés

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Őstermelő tárgyi eszköz

Lepsényi Mária

adószakértő

Bérleti díj

Lepsényi Mária

adószakértő