2024-es adóváltozások

LEGFONTOSABBAK EBBEN A KATEGÓRIÁBAN:

AM: új szabályok jönnek a vetésváltásra és a nem termelő területek kijelölésére Cikk

Az Európai Bizottság a napokban egyértelművé tette, hogy 2024-re már nem tartja indokoltnak és nem teszi lehetővé, hogy a tagállamok saját döntésük alapján gazdálkodóiknak átmeneti mentességet biztosítsanak a területalapú támogatásokhoz kötelezően betartandó, a vetésváltás és a nem termelő területek kijelölésének új szabályai alól – írja az Agrárminisztérium (AM) a kormany.hu-n.

Szeptember 25-én kezdődik a parlament őszi ülésszaka Cikk

Továbbra is 18 törvényjavaslat szerepel a kormány Országgyűlésnek megküldött őszi törvényalkotási programjában.

Bruttó 500 000 forint körül alakul majd idén a pedagógusok átlagbére Cikk

A pedagógusok életpályájáról szóló új törvény rendelkezései szerint a munkáltatóknak 2023. szeptember 15-éig kellett tájékoztatniuk a pedagógusokat és a nevelő-oktató munkát közvetlenül segítőket a 2024. január 1-jétől életbe lépő jogállásváltással összefüggő változásokról – tudatta a Belügyminisztérium közleményben pénteken az MTI-vel.

Megjelent a szeptemberi VálaszAdó Cikk

Ősszel – a hírek szerint – újabb adócsomag várható, melynek részleteiről ezúttal is megtalálják majd írásainkat az adozona.hu-n. Addig is maradt még szemezgetni való a nyári adócsomagból – szeptemberi VálaszAdónkban az adóhatósági végrehajtás és néhány szja-szabály változásait ismertetjük.

Szeptember 25-én kezdődhet a parlament őszi ülésszaka Cikk

Egyelőre 18 törvényjavaslat szerepel az Országgyűlés őszi, a Népszava információi szerint szeptember 25-én kezdődő ülésszakának programjában, ám jelenleg nincs közöttük Svédország NATO-csatlakozásának ratifikálása – írja a nepszava.hu.

Adócsomag: változások a jövedéki szabályokban – 2. rész Cikk

A Magyar Közlöny 2023. évi 105. számában kihirdetésre került az új adócsomag, a légitársaságok hozzájárulásáról és egyes adótörvények módosításáról szóló 2023. évi LIX. törvény. A hivatkozott törvény több adójogszabályt, köztük a jövedéki adótörvény rendelkezéseit is módosította, továbbá egyes veszélyhelyzeti kormányrendeletek módosítása is helyet kapott a jogszabályban. Cikkünkben a könnyítéseket és az adómérték-változásokat vesszük górcső alá.

Adócsomag: változások a jövedéki szabályokban – 1. rész Cikk

A Magyar Közlöny 2023. évi 105. számában kihirdetésre került az új adócsomag, a légitársaságok hozzájárulásáról és egyes adótörvények módosításáról szóló 2023. évi LIX. törvény. A hivatkozott törvény több adójogszabályt, köztük a jövedéki adótörvény rendelkezéseit is módosította, továbbá egyes veszélyhelyzeti kormányrendeletek módosítása is helyet kapott a jogszabályban. Cikkünkben a fő változásokat ismertetjük.

Komoly adóváltozás jöhet a cégeknek, már most érdemes felkészülni rá Cikk

Alapjaiban reformálná meg az áfaszabályokat az Európai Bizottság egy javaslatcsomagja, mely a digitális korra való felkészülést és az uniós áfa szabályok korszerűsítését célozza. A tervezett változások több területet érintenének, többek között módosítanák, illetve megszüntetnék a vevői készlet egyszerűsítésének jelenlegi rendszerét – írja a Deloitte sajtóközleményében.

Adóreformokról szóló kormányzati intézkedési lista a Magyar Közlöny 116. számában Cikk

Hét új kormányrendelet, egy BM rendelet és két határozat, közöttük az adóreformokat jelentő kormányzati intézkedési listát tartalmazó Gazdaság-újraindítási Akcióterv végrehajtása érdekében Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Tervéhez kapcsolódó intézkedési lista jóváhagyásáról szóló 1495/2021. (VII. 23.) kormányhatározat módosításáról szóló 1372/2023. kormányhatározat jelent meg a Magyar Közlöny 2023. évi 116. számában.

Adócsomag: változások a számviteli törvényben Cikk

A parlament július 14-én elfogadta a légitársaságok hozzájárulásáról és egyes adótörvények módosításáról szóló – a Magyar Közlöny 2023. évi 105. számában megjelent – 2023. évi LIX. törvényt. A cikk a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény módosításait mutatja be.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

1 2 3 4

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
VIDEÓ

Kérdések és válaszok

2023 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1