464 találat a(z) munkáltató cimkére

Jó bér, munka és magánélet egyensúlya, értelmes tevékenység – ezek fontosak az alkalmazottaknak Cikk

Korábban nem látott gyorsasággal alakul át a munkaerőpiac, a folyamatok a cégvezetőket és az alkalmazottakat is állandó alkalmazkodásra késztetik – mondták a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a PwC Magyarország gazdasági tanácsadó szerdai munkaerőpiaci konferenciájának szakértői Budapesten.

Sport rendezvény biztosítása Kérdés

Közel hárommillióért tankolt volt munkáltatója számlájára Cikk

Egy 49 éves férfi nyolc hónap leforgása alatt közel 4500 liter üzemanyagot tankolt volt munkáltatója kontójára 2,7 millió forint értékben, csalás miatt indítottak eljárást ellene – közölte a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon szerdán.

Dolgozhat-e portás megbízási jogviszonyban? Cikk

Köthető-e portási feladat ellátására megbízási szerződés magánszeméllyel havi 3-4 alkalommal, éjszakai 12 órás munkavégzésre? Olvasónk kérdésére dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogász ügyvéd válaszolt.

Felmondhat-e a munkáltató a két évvel az öregségi nyugdíjkorhatár betöltése előtt álló munkavállalójának? Cikk

Elbocsáthatja-e nyugdíj előtt álló munkavállalóját a munkáltató? Beletartozik-e a nyugdíj előtti segély a munkaviszonyba? Olvasói kérdésre dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd és Széles Imre adószakértő válaszolt.

Felmondhat-e a munkáltató annak a munkavállalónak, aki munkakörét egészségi ok miatt nem tudja ellátni? Cikk

Felmondhat-e a munkavállaló alkalmazottjának, ha a munkavállaló épp táppénzről tér vissza, de munkakörét egészségi okok miatt ezt követően sem tudja ellátni? Olvasói kérdésre dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd válaszolt.

Milyen költségtérítési kötelezettséget ró a munkáltatóra, ha munkavállalója külföldön él és hazautazik? Cikk

Ünnepek alkalmával, év végén a külföldiek is többnyire hosszabb-rövidebb szabadsággal egybekötve hazalátogatnak. Cikkünkben a munkavállaló külföldről történő hazautazásával kapcsolatos munkáltatói térítési kötelezettségre vonatkozó rendelkezéseket foglaljuk össze.

Munkaügyi teendők év végén – mutatjuk, mire figyeljen különösen a munkáltató Cikk

Közeledik az év vége, célszerű áttekinteni, hogy a munkaügy területén munkáltatóként milyen döntéseket kell meghoznunk. Cikkünkben a legfontosabbakat ismertetjük. Lássuk, melyekre kell különösen ügyelni!

Karácsonyi ünnepek alatti munkavégzés – mire figyeljen a munkáltató? Cikk

Ismét ünnepek közelednek, amelyekhez kapcsolódóan szigorú munkavégzési és elszámolási szabályok érvényesülnek. Az alábbiakban ezeket mutatjuk be érthető módon. Lássuk, a munka törvénykönyve mely szabályai a legfontosabbak!

Munkajog: ki lehet az ŐCSG-ben munkáltató? Kérdés

Őcsg-ben ki lehet munkáltató? Kérdés

Év végi szabadságolás – mutatjuk, mi a teendő a „nincs elég” és a „túl sok” szabadság esetében Cikk

Az év vége közeledtével felmerülhet a kérdés, hogy mi a teendő abban az esetben, ha a munkavállalónak elfogyott az éves szabadsága, vagy éppen abban az esetben, ha túl sok szabadsága halmozódna fel év végén. Nézzük, mit tehet a munkáltató!

Munkavállalói kártérítés Kérdés

Fontos munkáltatói teendők minimálbér-emelés esetén Cikk

December 1-jétől a minimálbér havi bruttó összege 266 800, a garantált bérminimum pedig bruttó 326 000 forintra emelkedik az idén január elsejétől érvényben lévő 232 000, illetve 296 400 forintról. Habár ennek az előteremtése a munkáltatók egy részének nem okoz gondot, a hazai kkv-k számára nehezen lesz kitermelhető. Ismét várható így a munkaidővel való trükközés jelensége is. Cikkünkben a minimálbér-emeléssel összefüggő fő munkáltatói teendőket foglaljuk össze.

A nap kérdése: kötelező-e az egészségügyi dolgozó bérnövelésének szabályait követni, ha a munkáltató egyéni vállalkozó? Cikk

Egyéni vállalkozóként működő fogorvos szakdolgozóinál is kell alkalmazni a kötelező egészségügyi szakdolgozói béremelést? Olvasói kérdésre dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd válaszolt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Megbízási jogviszony szocho fizetése

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Fejlesztési tartalék feloldása

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 február
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3