379 találat a(z) munkáltató cimkére

PCR teszt kiküldetéskor Kérdés

Felmondási idővel kapcsolatos kérdés Kérdés

Rokkantsági ellátás Kérdés

Szabadság kiadása során mire ügyeljünk? Cikk

Munkaidőkeretben elszámolt dolgozó 18-án este 22 órakor kezdte a munkát, és 19-én 4 órakor fejezte be. Be volt osztva 19-én estétől is, de szabadságot akar kivenni. Kiadható-e neki 19-ére a szabadság? Olvasónk kérdésére dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd válaszolt.

Munkaerőkölcsönzés és kölcsönvevő Kérdés

Kötetlen munkaidő munkáltató által szabályozottan Cikk

Kötetlen munkaidőben, viszonylag sok munkáltatói előírás mellett szeretne foglalkoztatni részmunkaidőben munkatársakat egy oktatási tevékenységgel foglalkozó szervezet. Megteheti? Olvasónk kérdéseire dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd válaszolt.

Milyen jogok illetik meg az apát fizetés nélküli szabadságon és azt követően? Cikk

Nem egyedi eset, hogy az apa veszi igénybe a fizetés nélküli szabadságot a gyermek gondozása céljából. Milyen jogok illetik meg ezzel összefüggésben, illetve majd az ismételt munkába álláskor? Miért speciális a gyermekét egyedül nevelő apa helyzete?

A munkáltató tevékenységének áthelyezése miatt felmondható-e a munkaviszony? Kúriai határozat Cikk

A Kúria nemrégiben azt vizsgálta, hogy önmagában az a körülmény, hogy a vállalkozás tevékenysége másik telephelyre kerül, szolgálhat-e felmondás jogszerű indokául. A döntést (BH2022.106.) az alábbiakban mutatjuk be.

Ha a munkavállalónak mehetnékje van, felmondáskor ezekre figyeljen! Cikk

Tekintettel arra, hogy a munkaerőhiány, illetve az áremelkedések, költségnövekedések egyaránt sújtják a munkáltatókat, nem ritka, hogy a munka- és pihenőidőket a munkavállalói érdekek figyelmen kívül hagyásával osztják be. Ilyenkor gyakran előfordul, hogy a munkavállaló többé nem megy munkába. Lehet, hogy nagyobb keresettel járó állást talál és szeretné a munkaviszonyát mihamarabb megszüntetni.

Felmondott a munkavállaló, közben kiderült, hogy babát vár Cikk

Egyik munkavállalónk rendes felmondással felmondott. 2022.04.28-ával lejár a felmondási ideje, tehát ekkor szűnik meg a munkaviszonya – írta olvasónk. Így folytatta: közben kiderült, hogy munkavállalónk terhes, és ezt a felmondási idő alatt közölte a munkáltatóval. Ilyen esetben is megszűnik a munkaviszony a felmondási idő letelte után)? Ha hoz a felmondási idő alatt orvosi igazolást, aminek az ideje átnyúlik a felmondási idő utánra, akkor is megszűnik a felmondási idő lejártakor a munkaviszony? A kérdésekre dr. Kéri Ádám ügyvéd válaszolt.

Két munkáltatónál részmunkaidőben történő foglalkoztatás Kérdés

Adózás, ha a díjfizető munkáltató a biztosítás kedvezményezettje, azzá csak később válik a munkavállaló Cikk

Előfordul, hogy a biztosítási szerződés megkötésekor nem a munkavállaló a biztosítás kedvezményezettje (de később azzá válhat), hanem a szerződő munkáltató. Milyen szempontok indokolják az ilyen szerződéseket, mik az adózási következmények? Összefoglaltuk.

Nyugdíjra készülő előzetes adatai Kérdés

A távmunka fontos eszköze lesz a munkaerő megtartásának Cikk

Magyarországon a rugalmas munkavégzés irányába tart a munkaerőpiac – derül ki a Randstad munkaerő-közvetítő MTI-hez eljuttatott felméréséből, melynek eredményei alapján arra is rámutattak, hogy az irreális fizetési elvárások akadályozzák leginkább a munkaerőtoborzást, s az is kiderült, hogy jelentős szakadék van a munkáltatók által tervezett és a munkavállalók által várt béremelés között.

A nap kérdése: mit tehet a munkáltató, ha a foglalkozás-egészségügyi vizsgálaton a munkavállaló nem jelenik meg? Cikk

Mit tehet a munkáltató, ha a home office-ban, illetve hibrid munkavégzés keretében otthon dolgozó munkavállaló a kötelező foglalkozás-egészségügyi vizsgálaton nem jelenik meg, a pót időpontokat is figyelmen kívül hagyja? Olvasói kérdésre Hajdu-Dudás Mária ügyvéd válaszolt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Egyszerűsített ipaalap, székhelyáthelyezés

Kocsis Zoltán

közgazdász

Dr. Szeiler & Partners Könyvelő és Adótanácsadó Iroda

Dohánytermékek értékesítése

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Elhatárolt veszteség

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs