619 találat a(z) cégvilág-rss cimkére

Egyéni vállalkozóból egyszemélyes kft.: részletesen a bevallásokról Cikk

Egyéni vállalkozó egyszemélyes kft.-vé alakul. A megszűnés szabályait alkalmazva kell megszüntetni, mint egyéni vállalkozót? Milyen határidőkkel és nyomtatványokon? – kérdezte olvasónk. Szipszer Tamás adószakártő válaszolt.

Elon Musk átvette a Twitter irányítását, azonnal menesztett több felsővezetőt Cikk

Elon Musk csütörtök éjjel átvette a Twitter irányítását, és azonnal menesztette a vállalat vezérigazgatóját, pénzügyi igazgatóját és jogi vezetőjét – jelentették hírügynökségek pénteken a közösségi médium eladását ismerő belső forrásokra hivatkozva, közölte az MTI.

Adatvagyona alapján ellenőrzött és bírságolt meg egy céget a NAV Cikk

Adatvagyona alapján ellenőrzött a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy ruhát és háztartási cikkeket árusító távol-keleti áruházat; a kiszabott bírságot és adókülönbözetet – ötvenkilencmillió forintot – azonnal befizette a cég – közölte a NAV szerdán az MTI-vel.

Így változnának a számvitelt érintő szabályok 2023-ban Cikk

A parlament előtt lévő adótörvény-módosítási javaslatcsomag szerint több ponton változna jövőre a számviteli törvény, beleértve a könyvvizsgálói tevékenységre vonatkozó szabályokat.

Energiahatékonysági beruházás adókedvezménye Cikk

Írásunkban egy, a vállalati szektor részére elérhető, kedvező megoldás, az energiahatékonysági célokat szolgáló beruházás, felújítás adókedvezményét mutatjuk be, kitérve többek között az adókedvezmény igénybevételének főbb feltételeire, illetve előnyeire és hátrányaira.

A Richter eladja romániai nagy- és kiskereskedelmi üzletágát Cikk

A Richter Gedeon Nyrt. eladja romániai nagy- és kiskereskedelmi üzletágát – jelentette be a gyógyszeripari vállalat pénteken.

Energiatámogatási program: csütörtökön indul a regisztráció Cikk

A nemzetközi energiaválság hatásainak leginkább kitett feldolgozóipari kis- és középvállalkozások munkahelyeinek megőrzését vissza nem térítendő támogatással segítő, idén 100 milliárd forintos keretösszegű energiatámogatási program első, regisztrációs szakasza 2022. október 20-án, csütörtökön kezdődik meg – hívta fel a figyelmet szerdai közleményében a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM).

Jön a pótdíj a Netflixnél: fizetnie kell, aki megosztja a jelszavát Cikk

Eddig csupán tesztelte, 2023-tól viszont be is vezeti a Netflix a pótdíjazást azoknak, akik másokkal közösen használnak egy előfizetést – írja a hvg.hu.

Egy hét haladék a veszélyhelyzeti átmeneti földgázellátást kérőknek Cikk

Kedd este, a 2022. évi 167. számú Magyar Közlönyben jelent meg az a rendelet, mely módosítja az október 14-én kihirdetett, eredetileg október 18-ai jogvesztő határidőt.

2023-as minimálbér: 16 százalékos emelést akarnak a szakszervezetek Cikk

Elkezdődtek a 2023-as bérekről szóló tárgyalások a munkáltatók, a munkavállalók és a kormány között. Az RTL riportja szerint a munkavállalói oldal legalább inflációkövető emelést szeretne – írja a hvg.hu.

Vezetői kötelezettségek fizetésképtelenséggel fenyegető helyzetben Cikk

A gazdasági társaságok vezető tisztségviselőinek feladatai és kötelezettségei közé tartozik a cég működésének és pénzügyi helyzetének folyamatos ellenőrzése és ismerete. A hazai jogszabályok alapján a vezető tisztségviselők akár saját vagyonukkal is felelhetnek a társaság hitelezőivel szemben, ha megállapítható, hogy az adott vezető nem megfelelően járt el a társaság irányításakor és pénzügyeinek rendezésekor.

Online cégalapítás: új eljárás vagy csak újragombolás? Cikk

Bár a cégbejegyzés számos lépése korábban is elektronikus volt, mégis volt néhány kötelező, személyes jelenlétet igénylő eljárási metódus, amely nélkül a cégalapítás nem volt megvalósítható. A cégtörvény augusztus elseje óta hatályban levő módosítása azonban lehetővé teszi, hogy kizárólag online módon, személyes megjelenés és papíralapú iratok nélkül is céget lehessen alapítani.

Vállalkozásidegen és nem vállalkozásidegen célú, ingyenes szolgáltatásnyújtás áfája Cikk

A vállalkozások életében a mindennapokban igen gyakran találkozunk olyan szolgáltatásnyújtásnak minősülő ügyletekkel, amikor – a legkülönbözőbb okok miatt – ellenérték felszámítására nem kerül sor.

Heuréka! Az Adózóna podcastsorozata – 1. rész: a fizetési kedvezményi eljárások Cikk

Az adóhatóság által gyakorolható méltányossági jogkör rendszer szinten a fizetési kedvezményi eljárásokban ölt testet. A beszélgetésben szakértőink ezen eljárások alapvető szabályairól és a gyakorlati tapasztalatokról folytatnak eszmecserét, pár olyan konkrét tanácsot is adva, melyek hasznosak lehetnek a hallgatóknak.

Megtévesztő fogászati hirdetések miatt figyelmeztetett a GVH Cikk

Megtévesztették a fogyasztókat a MindentMent fogászati lánc üzemeltetőjének hirdetései – ezt állapította meg a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). Az első jogsértését elkövető magyar kisvállalkozás önként korrigálta a problémákat, ezért a hatóság bírság helyett figyelmeztetésben részesítette – írja honlapján a GVH.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Katás munkaerő-támogatása

Szipszer Tamás

adószakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Egyesület – hipa

Szipszer Tamás

adószakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs