Helyi adó

LEGFONTOSABBAK EBBEN A KATEGÓRIÁBAN:

Euróban és amerikai dollárban is fizethető az iparűzési adó Cikk

Január 1-jétől euróban vagy amerikai dollárban is lehet fizetni az iparűzésiadó-előleget és az iparűzési adót – derül ki a Magyar Közlöny 155. számában hétfő éjjel kihirdetett, 366/2022. számú kormányrendeletből.

Telephely külföldön: iparűzési adó megosztása Cikk

Egyéni vállalkozó most kezdi a tevékenységét kozmetikusként, és az új kata szerinti adózást választja. Havonta egy hetet Németországban tevékenykedik, az ottani telephelyén. Be kell jelenteni a németországi üzletet, s hogyan kell megosztani az iparűzési adót? – kérdezte olvasónk. Szipszer Tamás adószakértő válaszolt.

Átalányadózás vs. vállalkozói személyi jövedelemadó – webinárium Cikk

Tartson velünk webináriumunkon, ahol előadóink átfogóan ismertetik a két adózási formát, a kapcsolódó közterheket (tb, szocho, hipa), az adminisztrációs jellegű adókötelezettségeket, és gyakorlati példákon keresztül mutatják be, melyik adózási mód lehet a kedvezőbb választás egyes élethelyzetekben!

Társasági adó devizában: a cégek többsége idén még nem tud így fizetni Cikk

A cégek többsége idén még semmiképpen nem tud élni azzal a lehetőséggel, hogy euróban vagy dollárban is fizetheti a társasági adót – hívja fel a figyelmet a Niveus Consulting Group.

A nap kérdése: katalanyiság megszűnése után mikor és mennyi hipát kell fizetni? Cikk

Egy bt. vállalkozások felé is számláz, így szeptember elsejétől megszűnik a kataalanyisága. Olvasónknak a helyi iparűzési adó kapcsán merültek fel kérdési, melyeket az Adózóna szakértője válaszolt meg.

Facebook-bejegyzésében adókönnyítésről ír Varga Mihály Cikk

A kormány újabb adókönnyítésről döntött. A cégek a társasági adót és az iparűzési adót nemcsak forintban, hanem euróban és dollárban is megfizethetik – írja Facebook-bejegyzésében Varga Mihály pénzügyminiszter.

Iparűzési adó több telephelyen, megosztás szolgáltató és üzemeltető között Cikk

Kinek és hogyan kell iparűzési adót fizetnie, ha a szolgáltatást nyújtó konténere után egy másik vállalkozás fizet bérleti díjat, de a szolgáltatást nyújtóját illeti meg az árbevétel? Olvasói kérdésre Antretter Erzsébet adószakértője, a Niveus Consulting Group igazgatója válaszolt.

Az Adózóna válaszol: iparűzési adót érintő, kata- és kivaalanyok szempontjából visszatérő kérdések Cikk

Videósorozatunk egyes adásaiban szakértőink az olvasóinkat leginkább foglalkoztató kérdéseket, témákat járják körül.

Élet az új katatörvény után: milyen lehetőségekkel számolhatnak a kiesők? 1. rész Cikk

A 2022. július 12-én elfogadott új katatörvény alapvető változásokat hoz több százezer kisadózó életébe. Cikksorozatunk megvizsgálja, milyen alternatívák maradnak a katából „kiesőknek”, az első részben egy főfoglalkozású katás egyéni vállalkozó vállalkozói szja-ra való áttérése utáni többletterheket számoljuk végig egy konkrét példán keresztül.

Iparűzési adó megosztása építőipari tevékenység esetén Cikk

Hogyan kell megosztani a több településen működő építőipari cégek iparűzési adóját a települések között, milyen megengedő szabályt lehet figyelembe venni? – kérdezte olvasónk. Kérdéseire Antretter Erzsébet adószakértő, igazgató (Niveus Consulting Group) válaszolt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Felmondási időtől való eltekintés

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Munkavállaló szállásköltsége

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Mennyi lehet a legrövidebb napi munkaidő?

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

2022 október
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs