15 találat a(z) kiadvány cimkére

Kiadói kedvezménnyel: Cégek megszűnése – adózási, számviteli és jogi kérdések című kiadvány Cikk

A piaci és jogi környezet folyamatos változásához gyakran csak azzal tud a gazdálkodó szervezet alkalmazkodni, ha módosítja működésének formáját: a társaság átalakul, egyesül, szétválik; végső megoldásként megszünteti működését. Legújabb kiadványunk ezeket az eseteket járja körbe számviteli, adózási és jogi szempontból.

Kiadói kedvezménnyel: Nemzetközi ügyletek áfája Cikk

Legújabb kiadványunkban közösségi, harmadik országba irányuló és többszereplős ügyleteket veszünk sorra, és vizsgálunk az áfaszabályozás tükrében. Szót ejtünk a közösségi adószámok használatáról és az üzleti partnerek ellenőrzéséről is.

10 százalék kiadói kedvezménnyel: Speciális esetek a számvitelben 3. című kiadvány Cikk

Jelen kiadványunk – sorrendben a harmadik –, amely a nem rutinszerű, nem a mindennapi könyvelési munkában előforduló számviteli esetekkel foglalkozik. Abban nyújt segítséget, hogy a vállalkozás és a könyvelés meg tudja találni a megfelelő eljárási módot ahhoz, hogy a szabályoknak megfelelően rögzítsék a cég életében bekövetkező gazdasági eseményeket.

10 százalék kiadói kedvezménnyel: Egyéni vállalkozók adózása, számvitele című kiadvány Cikk

Milyen típusú adózást választhat az egyéni vállalkozó? Lehet-e munkavállaló? Milyen tb-szabályokkal érdemes tisztában lenni? Mire kíváncsi a NAV? Milyen a szabályszerű nyilvántartás, könyvvezetés? Kiadványunk az egyéni vállalkozók döntéseihez kíván segítséget nyújtani.

10 százalék kiadói kedvezménnyel: Áfa – speciális esetek című kiadvány Cikk

Az áfatörvény az egyik legnehezebben értelmezhető jogszabály az adózásban, megfelelő rutin és tudás mellett is könnyen elvesznek még a szakemberek is a jogszabályi szöveg értelmezésében.

10 százalék kiadói kedvezménnyel: Speciális esetek a számvitelben 2. Cikk

Immáron második kiadványunkat szenteljük a számvitel speciális eseteinek. Nem véletlenül, hiszen egy vállalkozás mindennapjait nem mindig könnyű a számvitel nyelvére lefordítani. Nemcsak és nem elsősorban a mérleg elkészítése jelenti a problémát, hanem a részletesen nem szabályozott esetek, amelyek azonban egy vállalkozás számára kiemelten fontosak

Nyílt végű lízing: milyen lehetőségek vannak az áfalevonási jog gyakorlására? Példákkal Cikk

Mikor érdemes inkább útnyilvántartást vezetni, mikor élni az 50 százalékos adólevonási lehetőséggel bérlet, illetve lízing esetén? Céges autóval történő munkába járás vajon gazdasági tevékenységként történő hasznosításnak tekinthető-e? Többek között ezekre a kérdésre is választ ad a "Gépjárművek adózása é számvitele" című kiadványunk. Jelen cikk a kiadványból az adólevonási lehetőségek bérlet/nyílt végű lízing esetén témát járja körbe.

Gépjárművek adózása, számvitele – kiadvány Cikk

Egy vállalkozás élete manapság nehezen képzelhető el gépjármű nélkül, ez általában nélkülözhetetlen eszköze a cég működésének. A tulajdonosok, a vállalkozás vezetői szerint az ügyvezetés, a vállalkozás ügyeinek gyors és hatékony intézése, a kapcsolattartás az üzleti partnerekkel – különösen a nemzetközi piacon is működő, vagy oda készülő társaságok esetében – elképzelhetetlen egy megbízható, a társaság adottságainak leginkább megfelelő cégautó nélkül.

Saját kiadvány, jegyzet értékesítése Kérdés

"Adatvédelem a gyakorlatban" kiadvány Kérdés

Kedves Adózóna! Mi már korábban, az év elején megrendeltük a 2018-ra érvényes Adózóna előfizetésünket. Ebben az esetben mi hogyan kaphatjuk meg az "Adatvédelem a gyakorlatban" című kiadványt? Köszönöm, Kovács Zsóka (Szelíd Számok Kft.)

Megjelent az Adóellenőrzés a gyakorlatban 2018 Cikk

2018 februárjában megjelent a HVG Kiadó Adóellenőrzés a gyakorlatban 2018 című kiadványa. Szakmai partner: az adozona.hu.

Környezetvédelmi termékdíj Kérdés

Tisztelt Szakértő! Amennyiben egy kft. kiadványt készíttet egy magyarországi vállalkozással, valamint a terjesztéssel is megbízza, akkor kit terhel a környezetvédelmi termékdíj megfizetésének kötelezettsége?

Kiadvány kiadása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy természettudományi kutatómunkával foglalkozó kft. szeretne ismeretterjesztő kiadványt/könyvet készíttetni, melyet ingyenesen átadna erdőgazdálkodási intézeteknek (kb. 50 db). Tevékenységei között szerepel az 5814 (Folyóirat, időszaki kiadvány kiadása) és 5811 (könyvkiadás). Kérdésünk, hogy áfa tekintetében a könyvkiadással kapcsolatos költségek levonhatóak-e, átadásnál keletkezik-e áfafizetés? A társasági adót hogyan érinti? Elegendő-e átadás-átvételi jegyzőkönyvvel dokumentálni az átadást? A gazdasági esemény kontírozásában is szeretnénk segítséget. Köszönjük

Kata, kiva, eva a gyakorlatban – megjelent legújabb kiadványunk Cikk

A 2017-től bevezetett könnyítéseknek (a bevételi értékhatár növelésének, az adókulcs csökkentésének) köszönhetően mintegy 200 ezerre bővült a katások tábora és 14 ezer körüli vállalkozás választotta a kivát. Ugyanakkor az elhanyagolható papírmunka miatt sokan kitartanak az eva mellett is.

Milyen tevékenységet folytassak? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kiadványt tervezek kiadni vagy kiadatni (tehát szellemi tevékenységet folytatnék, tehát az alkotás szerzői jogi védelem alatt állna). Végezhetem-e ezt a tevékenységet a 7-es adószámmal? Mi a helyzet akkor, ha a kiadvány reklámfelületet is tartalmazna? És mi a helyzet akkor, ha adományként, szponzorként adnák a hirdetők a kívánt összeget? Mi lenne a legalkalmasabb vállalkozási forma? Egyébként gyeden vagyok még 1 évig. Köszönettel: R. Szabó Zsuzsa

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Képernyő előtti munkavégzés

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Átalakulás esetén eredménytartalék felosztása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink