hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Megjelent az Adóellenőrzés a gyakorlatban 2018

  • adozona.hu

2018 februárjában megjelent a HVG Kiadó Adóellenőrzés a gyakorlatban 2018 című kiadványa. Szakmai partner: az adozona.hu.

▪ Hogyan járjunk el adóellenőrzéskor?
▪ Mit takar a teljeskörű elektronikus kapcsolattartás?
▪ Miért romlottak 2018-tól az adózók fellebbezési esélyei?
▪ Valóban feleződhet a bírság, ha az adózó alkut köt a NAV-val?
▪ Hogyan kötik az adóhivatalt saját tájékoztatói?

A HVG 2018 februárjában megjelent, Adóellenőrzés a gyakorlatban 2018 című kiadványából ezen és hasonló kérdésekre is választ kaphat.

Az adóeljárási szabályrendszer megújulása következtében az új adóigazgatási eljárás szabályozási gerincét 2018. január elsejétől három adóeljárással kapcsolatos törvény alkotja: az adóigazgatási rendtartásról szóló 2017. évi CLI. törvény (Air.), az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL. törvény (Art.) és az adóhatóság által foganatosítandó végrehajtási eljárásokról szóló 2017. évi CLIII. törvény (Avt.).

Az ellenőrzés témakörét ezek közül az adóhatósági ellenőrzés alapvető eljárási szabályainak rögzítésével az Air., illetve a jogkövetkezmények szabályozásával az Art. érinti, míg az ellenőrzési eljárás részletszabályait a 465/2017. (XII. 28.) Korm. rendelet tartalmazza.

Adóellenőrzés a gyakorlatban 2018 című kiadványunk célja a külön adószakértőt nem foglalkoztató adózók, a cégek vezetői, könyvelői, az egyéni vállalkozók, valamint az adóellenőrzéssel foglalkozó szakemberek és más érdeklődők segítése azáltal, hogy a legfrissebb jogszabályváltozások figyelembevételével átfogó képet ad az adóellenőrzéshez fűződő jogokról, kötelezettségekről, az adóellenőrzésekkel kapcsolatos gyakorlati tudnivalókról.

Bepillantást enged az adóhatóság ellenőrzési tevékenységébe, területeibe, módszereibe, eszközrendszerébe és a 2018-tól hatályos jogszabály-módosítások által felvetett jogértelmezési dilemmákba is, így forgatása hasznos lehet akár a megelőzés, az ellenőrzésre felkészülés, akár az ellenőrzés folyamán.

A kiadványt megtalálja a nagyobb újságárusoknál, vagy kedvezményesen megrendelheti közvetlenül a HVG Kiadótól:

https://kulcs.hvg.hu/order/hvg/hvgorder.aspx?p=WebIDADOELL_2018

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Számlázás

Bunna Erika

adótanácsadó

Áfa-önellenőrzés

Bunna Erika

adótanácsadó

Egyszemélyes kft. ügyvezető jogviszonya

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 július
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close