418 találat a(z) cafeteria cimkére

Készpénz cafeteria tört hónapra Kérdés

Tisztelt Szakértő! Új munkatársunk május 15-én kezd munkahelyünkön és már a próbaidő alatt is kapni fogja a 8333 forintot készpénz cafeteriaként. A kérdésem az lenne, hogy ilyen esetben kötelezően ki kell-e fizetni a 8333 forintot a fél hónapra is vagy a 8333 forint felét is kifizethetjük számára? Válaszát előre is köszönöm!

Óvodai ellátás dija Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem, hogy kaphat-e a kft. tagja, aki munkaviszonyban volt foglalkoztatva, most gyesen van, a gyes alatt cafeteria elemként adómentesen óvodai ellátási díjat? (Cég nevére szóló számla, cég bankszámájáról átutalva.) Köszönettel várom válaszukat.

Munkavállaló lakáscélú hiteltörlesztésének támogatása Kérdés

A munkáltató a munkavállalójának lakáscélú hitelét a hitelt nyújtó banknak kifizeti, Mindenben megfelel a vonatkozó jogszabályoknak. Tehát a munkavállalónak adómentes lesz a támogatás, mi a helyzet a munkaadónál? Elszámolhatja ráfordításként, gondolom egyéb személyi jellegű ráfordításként? Van-e adóalap-növelési kötelezettsége? Cafetéeia elemként kell-e kezelni? Lehet csak egy munkavállalónak adni, szabályozás nélkül?

Minimálbér-emelés: így harcolnak a munkáltatók a költségnövekedés ellen Cikk

Azt mondják, a bűvész sosem árulja el a titkát. A GKI Gazdaságkutató Zrt. februári vállalati felmérése során azonban bebizonyosodott, soha ne gondold, hogy soha! A kutató cég kérdésére ugyanis csaknem ezer cég nyilatkozott arról, hogyan kerüli el a minimálbér-emelés okozta költségnövekedést.

Lakáscélú hiteltámogatás Kérdés

Cégünk a cafeteria-rendszer keretében lakáscélú hiteltámogatást nyújt. A támogatás utófinanszírozással, tárgyidőszaki bankkivonatok alapján történik. Kérdésem, hogy a támogatást kizárólag arra a számlára utalhatjuk, ahonnan a hiteltörlesztés történik, vagy utalható más lakossági számlára is?

Cafeteria Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy társaság a dolgozóinak a munkába járásra tekintettel a MÁV, illetve Volán bérletek után 86%-os térítést fizet. A cafeteria rendszerébe bevette, hogy az a dolgozó, aki igényt tart rá, a további 14%-ot is kérheti. Kérdés: lehet-e a 14%-os rész cafeteria-elem, illetve a juttatás adómentes-e? Másik, hogy a bölcsődei térítés lehet-e cafeteria-elem? Ha nem, akkor miért? Válaszát előre is köszönöm.

Eladják a Sodexot Cikk

A Hungast Holding megvette a Sodexo Magyarország Szolgáltatót és a cég százszázalékos tulajdonában álló Zóna Vendéglátót – közölte pénteken a Világgazdaság.

Cafeteria egységes juttatása Kérdés

Tisztelt Adózóna! Az lenne a kérdésem, hogy cafeteria keretein belül mindenkinek egységesen kell juttatni a kedvezményeket, vagy megtehetem például, hogy az egyik dolgozónak adok juttatást, a másiknak pedig nem? Köszönettel: Mária

Külföldi iroda Kérdés

Tisztelt Szakértő! A következőkben szeretném a segítségét kérni. Van egy nonprofit EGTC-m (Európai Területi Társulás), amelynek Magyarországon van a telephelye, és most Szlovákiában nyitna egy irodát. Következő kérdéseim lennének: 1. A munkavállaló szlovák állampolgár, őt gondolom, foglalkoztatni lehet, járulékokat a magyar NAV-nak kell vallani, ugye? Úgy állapodtak meg, hogy bruttó 900 euró a fizetése. Minden hónap 31-ei árfolyammal ki kell számolni, mennyi forintban a bruttó fizetése? És annak a nettóját euróban elutalni neki? 2. Alkalmazott szlovák rendszámú autójára kiküldetést, munkába járást elszámolni lehet-e? És ezt forintban vagy euróban kell kifizetni? 3. Cafeteria: adható e cafeteria a munkavállalónak? SZÉP-kártya és készpénz cafeteria formában? Ezt is euróban kell kifizetni? Hol tudok ezeknek a dolgoknak alaposan utána nézni? Segítségét előre is köszönöm. Zsuzsa

Juttatás munkavállalónak mint károsultnak Kérdés

Tisztelt Szakértő! Tíz éve társaságunknál munkaviszonyban álló munkatársunknál tűzeset volt, aminek következtében leégett a családi házuk egy része és a garázsuk. Társaságunk szeretne 150 ezer forint készpénztámogatást adni a károsult munkavállalónak. A támogatás adható adómentesen (szja-törvény 1. számú mellékletének 6.1.a bekezdése alapján), illetve járulékmentesen? Ha a munkavállaló a támogatást nem káresemény bekövetkezése miatt kapná, akkor az összeg után mennyi adót és járulékot kellene fizetni? Milyen bevétel (jövedelem) kategóriába tartozna a kifizetés, ha a készpénzes cafeteriajuttatást ebben az esetben figyelmen kívül hagyjuk? Üdvözlettel: Stelkovics István / Müller Drogéria Magyarország Bt.

Nyugdíjbiztosítás, cafeteria Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. alkalmazottja nyugdíjbiztosítást (nem önkéntes nyugdíjbiztosítás) nyitott, erre fizet 25 000 Ft-ot, és cafeteriából szeretné egy részét fedezni. Van-e erre lehetőség? Válaszát előre is köszönöm!

Mégis működik a cafeteria! Cikk

Hogyan lehet adni 2017-ben a korábban béren kívülinek számító juttatásokat? Cikkünkből megtudhatja.

Cafeteria, óvodai ellátás Kérdés

A TESZOR nem ismer olyat, hogy szó szerint óvodai ellátás. Mi szerepeljen a számlát ahhoz, hogy adómentes cafeteria elemként elszámolható legyen? Másik kérdés, hogy csak szülő, vagy nagyszülő is kérhet ilyen elemet

Cafeteria 2017 Kérdés

Tudomásom szerint, 2017-ben a bölcsődei, óvodai ellátási díjat cafetéria keretében a dolgozónak ki lehet fizetni adómentesen, összeghatártól függetlenül. Szeretném megkérdezni, hogy ez tagra is vonatkozik-e? Alkalmazott nincs a cégben, az ügyvezetőnek ez a főállása, tagi jogviszonyban. A bölcsődei ellátás magán bölcsődében lenne, és havi 170 ezer forint körüli összegről van szó. Azt szeretném tudni, hogy ez biztosan kifizethető-e a cég részéről, és ezt költségként lehet-e érvényesíteni a cégben? Valamint, hogy a kifizetés hogyan történik, a magánszemélynek kell kifizetni, vagy pedig az bölcsődének közvetlenül is lehet utalni? válaszát előre is köszönöm

Cafeteria juttatás közös ismérv alapján Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az szja-törvény 70. § (1a) bc) alapján belső szabályzatban meghatározva a jogosultak körét valamilyen közös ismérv alapján is adható cafeteria juttatás. Ezzel kapcsolatosan az a kérdésem, hogy mit kell érteni a "más munkaköri feladattal kapcsolatos teljesítménytől nem függő" ismérv alatt? Kérem, hogy konkrét példával segítsenek a jogszabály értelmezésében.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Sconto értelmezése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 március
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close