426 találat a(z) cafeteria cimkére

Készpénz cafetria Kérdés

Tisztelt Szakértők! Tisztázott, hogy az éves 100 000 Ft-os kedvezményesen adózó készpénz juttatás a munkában töltött napok arányában illeti meg a dolgozót, ha a munkáltató biztosítja ezt a juttatási formát. Amennyiben a dolgozó év elején megkapja a teljes évi összeget, és közben kilép, az a juttatásösszeg, amely a kilépése utáni időszakra illeti meg, munkaviszonyból származó jövedelemként viselkedik, és a kifizető önellenőrzés útján bevallja a levont adókat. Van-e lehetőség arra, hogy ne kelljen a járulékokat levonni? Pl. ha kilépéskor a dolgozó visszafizeti azt a juttatási összeget, mely már nem illette volna meg?

Juttatás táppénz alatt Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkavállalónk baleseti táppénzben részesül. Kaphat-e jutalmat, ha egész hónapban táppénzen volt? A táppénz ideje alatt megkaphatja-e a készpénz cafeteriát (havi 8000 forint) és az étkezési jegyet, amelyet a többi dolgozónak minden hónapban adunk? Válaszát előre is köszönöm!

Megjelent a júniusi VálaszAdó Cikk

Vaskos adócsomagot nyújtott be a kormány, a tervezett módosításokról az Adózóna is számos cikkben beszámolt. Jelentős könnyítés, hogy elhalasztanák a számlázó programok NAV-hoz történő bekötését, s nem változna a belföldi összesítő jelentésben feltüntetendő számlák köre és értékhatára.

Táppénz alatti cafetéria Kérdés

Tisztelt Adószakértő! A következőkben kérem a segítségét: adott egy kismama, aki veszélyeztetett terhesként táppénzre kerül. A cég minden munkavállalójának cafetériát is ad. A cég cafeteria szabályzatában nem rendelkezik a táppénz alatti cafeteria megfizetéséről, viszont a gyakorlatban a táppénz időszaka alatt is minden dolgozójának a szokott módon (mintha egész hónapban dolgozott volna) adja a juttatást, nincs semmilyen arányosítás stb. Kérdésem a fentiek alapján jogszerű-e, hogy a kismamának – mert táppénzre került, veszélyeztetett terhesként – nem adja meg a neki addig járó cafeteria juttatását, avagy azt megteheti-e, hogy bármilyen jogcímen csökkenti (eltekintve az utazási költségtérítéstől)?Tehát van-e különbség táppénz és táppénz között? Válaszát köszönöm!

Külföldi kiküldetés és munkáltatói szabályzat Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkavállalóink egy részét tartósan kiküldenénk külföldi munkavégzésre. Szabályos lehet olyan szabályzat, mely alapján ők ez időre nem kapnának cafeteriát, de a kiküldetési díjuk nagyobb lenne, mint azoké, akik nem tartós kiküldetés alapján dolgoznak időnként külföldön? Köszönettel.

Bölcsőde, családi napközi cafeteriában – milyen a jó számla? Cikk

A nem pénzben juttatott bölcsődei szolgáltatás, családi napközi ellátás adómentességét szabályozó előírások értelmezésekor az a rendkívüli helyzet áll elő, hogy ha minden fél megpróbálja betartani a vonatkozó jogszabályokat, azaz a szolgáltatást nyújtó annak a nevére állítja ki a számláját, aki a szolgáltatását megrendelte, a munkáltató viszont szeretné munkavállalóját ezen juttatásban részesíteni, akkor semmiképpen nem tudnak megfelelni az adómentesség feltételeinek.

Koncertjegyszámla Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kulturális jegyet vásárolt a dolgozónk, de a saját nevére vette a koncertjegyet, és állíttatta ki a számlát. Elszámolhatom-e a számlát, mint adómentes cafeteriajuttatást így is, vagy csak akkor lehet elszámolni, ha a cég nevére szól? Köszönettel: L.A.

Munkavégzés ellátásához szükséges helyi utazási bérlet közterhe Kérdés

Tisztelt Szakértő! A munkáltató a helyi utazási bérletet munkavállalói részére nem biztosítja cafeterián belül a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvény (Kttv.) 151. § (1) bekezdésének rendelkezése okán, valamint cafeteria rendszeren kívül, mert egyes meghatározott juttatásnak minősül 2017. évtől. Azon munkavállalók részére, akiknek a napi munkavégzésükhöz, a munkaköri leírásukban meghatározott feladataik, tevékenységeik ellátásához szükséges lenne a helyi utazási bérlet (például kézbesítők, akik a munkáltató székhelyén, telephelyén kívül végzik a tevékenységeiket), 2017. évtől a munkáltatónak egyes meghatározott juttatásként kell elszámolnia azt? A munkáltató 43,66% közteher megfizetése mellett biztosíthatja csak ezen személyek részére a helyi utazási bérletet?

Készpénz cafeteria tört hónapra Kérdés

Tisztelt Szakértő! Új munkatársunk május 15-én kezd munkahelyünkön és már a próbaidő alatt is kapni fogja a 8333 forintot készpénz cafeteriaként. A kérdésem az lenne, hogy ilyen esetben kötelezően ki kell-e fizetni a 8333 forintot a fél hónapra is vagy a 8333 forint felét is kifizethetjük számára? Válaszát előre is köszönöm!

Óvodai ellátás dija Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem, hogy kaphat-e a kft. tagja, aki munkaviszonyban volt foglalkoztatva, most gyesen van, a gyes alatt cafeteria elemként adómentesen óvodai ellátási díjat? (Cég nevére szóló számla, cég bankszámájáról átutalva.) Köszönettel várom válaszukat.

Munkavállaló lakáscélú hiteltörlesztésének támogatása Kérdés

A munkáltató a munkavállalójának lakáscélú hitelét a hitelt nyújtó banknak kifizeti, Mindenben megfelel a vonatkozó jogszabályoknak. Tehát a munkavállalónak adómentes lesz a támogatás, mi a helyzet a munkaadónál? Elszámolhatja ráfordításként, gondolom egyéb személyi jellegű ráfordításként? Van-e adóalap-növelési kötelezettsége? Cafetéeia elemként kell-e kezelni? Lehet csak egy munkavállalónak adni, szabályozás nélkül?

Minimálbér-emelés: így harcolnak a munkáltatók a költségnövekedés ellen Cikk

Azt mondják, a bűvész sosem árulja el a titkát. A GKI Gazdaságkutató Zrt. februári vállalati felmérése során azonban bebizonyosodott, soha ne gondold, hogy soha! A kutató cég kérdésére ugyanis csaknem ezer cég nyilatkozott arról, hogyan kerüli el a minimálbér-emelés okozta költségnövekedést.

Lakáscélú hiteltámogatás Kérdés

Cégünk a cafeteria-rendszer keretében lakáscélú hiteltámogatást nyújt. A támogatás utófinanszírozással, tárgyidőszaki bankkivonatok alapján történik. Kérdésem, hogy a támogatást kizárólag arra a számlára utalhatjuk, ahonnan a hiteltörlesztés történik, vagy utalható más lakossági számlára is?

Cafeteria Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy társaság a dolgozóinak a munkába járásra tekintettel a MÁV, illetve Volán bérletek után 86%-os térítést fizet. A cafeteria rendszerébe bevette, hogy az a dolgozó, aki igényt tart rá, a további 14%-ot is kérheti. Kérdés: lehet-e a 14%-os rész cafeteria-elem, illetve a juttatás adómentes-e? Másik, hogy a bölcsődei térítés lehet-e cafeteria-elem? Ha nem, akkor miért? Válaszát előre is köszönöm.

Eladják a Sodexot Cikk

A Hungast Holding megvette a Sodexo Magyarország Szolgáltatót és a cég százszázalékos tulajdonában álló Zóna Vendéglátót – közölte pénteken a Világgazdaság.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Helyi bérlet

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Befektetési óra, ékszer könyvelése

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Környezetvédelmi termékdíj – számla záradéka

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 december
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs