431 találat a(z) cafeteria cimkére

Készpénzes cafeteria Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az évi 100 ezer forintos keretösszegig adható béren kívüli készpénzes kifizetést a munkáltató csak készpénzes formában, a pénztárból való kifizetéssel adhatja, vagy pedig utalhatja is? Melyiket, milyen dátummal teheti meg, ha például havi 8 333 forintot szeretne adni a munkavállalójának? Válaszukat előre is köszönjük!

Cafeteria készpénz kifizetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! A cafeteria készpénz kifizetésének és bevallásának időpontja a kérdés: a január havi készpénz kifizetését a januári bérrel együtt február 8-án teljesíti a munkáltató, akkor a január havi bevallásban kell szerepeltetni,vagy a februáriban? Válaszukat köszönöm: Bella Ildikó

Cafeteria részmunkaidősnek Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egész évben dolgozó, 4 órás részmunkaidőben foglalkoztatottnak adható a 100 000 Ft készpénz cafeteria, vagy csökkenteni kell a munkaidő arányában? Válaszát előre is köszönöm!

Cafeteria Kérdés

Tisztelt Szakértő! Azt szeretném kérdezni, hogy közszférában a SZÉP kártya-juttatás és a készpénz-juttatás több munkáltatótól is kapható? Illetve a készpénz minden munkáltatótól 100 ezer Ft, a SZÉP kártya pedig összesen 200 ezer Ft/év? Jól gondoljuk? Köszönöm.

Csed – cafeteria Kérdés

Tisztelt Szakértő! Betegszabadság és szülés előtt a csed alatt adható a cafeteria keretében a készpénz, illetve a SZÉP kártya? Válaszát köszönöm!

Juttatások lakásfelújításra Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy munkavállaló szeretné, ha juttatásként a munkáltató a lakásának felújítását támogatná (korszerűsítés). Valószínűleg a kivitelező számlájával igazolná a költségeket, melyeket ő előre kiegyenlít, és az éves cafeteriakeretét teljes mértékben erre használná fel havonta. Tehát a cég készpénzben fizetné ki neki a számla ellenértékéből a havi igénybe vehető keretösszeget. Még nem tudjuk, mennyi lenne a végösszeg, de lehet, hogy jövő évre is átmehet, mert az éves keret 500 ezer Ft, míg egy ilyen felújításszámla akár több millió Ft is lehet. Támogathatja-e ezt a munkáltató úgy, hogy a munkavállaló több évi keretét folyamatosan fogyasztja a számla erejéig? A cafeteria szabályzatban minden munkavállalónak elérhetővé tennénk ezt a juttatási formát. Adható-e ez adómentesen?

2016. évi cafeteriaelem kifizetése 2017-ben Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk 2016-ban egészségpénztári hozzájárulást fizetett cafeteriaelemként a munkavállalóinak. A havi hozzájárulást a következő hónapban utalta az egészségpénztárnak. Melyik évi jogszabályok vonatkoznak a 2016.12. havi hozzájárulásra, melyet 2017.01.02-án fizetett ki a munkáltató, mennyi adót kell fizetni utána? Köszönettel: Kiss Mónika

Kockázati biztosítás Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2017-ben a cafeteria-keretösszeg részeként kifizethető-e adómentesen a dolgozó által már korábban kötött kockázati biztosítási díj összege úgy, hogy a dolgozó a befizetésről a csekket, illetve a biztosítási kötvényt leadja a munkáltatónak? Válaszát előre is köszönöm!

2016. évi cafeteria kifizetése 2017-ben Kérdés

Tisztelt Szakértő! Beleszámít-e a 2017. évi cafeteria 450 ezer forintos keretébe az az összeg, amikor a 2016. december havi cafeteriát 2017. január első napjaiban kapta meg a munkavállaló? (Adózás szempontjából úgy tudom, a kifizetés napja itt az irányadó.) Válaszát előre is köszönöm!

Bérlettérítés elszámolása cafeterián kívül Kérdés

Tisztelt Szakértő! Több éve 1 fő munkavállalónknak bérlettérítést adunk vezetői döntés alapján. Tavaly óta cafetéria rendszert működtetünk. Kérdésem: kötelező-e idén cafetéria-elemként adni a bérlettérítést, vagy adható ezen kívül is? Köszönöm.

Cafeteria-szabályzat és levonás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cafeteria-szabályzattal kapcsolatban szeretnék kérdezni: 1. Ön szerint, ha a cafeteria-juttatás egy összegben lett kifizetve (például éves bérlet, többhavi kultúrautalvány), a munkavállaló pedig év közben távozik, alkalmazható-e az előlegnyújtás szabálya? Tehát hozzájárulás nélkül is levonható-e a kérdéses összeg? 2. Szabályzatban rögzíthető-e, hogy az előre befizetett többletközteher is (tehát nem csupán a nettó összeg) levonható tőle, szintén az előlegnyújtás szabályai alapján (tehát ha 6 havi van kifizetve, és 4 hónap után véget ér a munkaviszony, akkor a maradék 2 hónapra eső közteher)? Vagy ezt munkaszerződésben célszerű rögzíteni, esetleg akkor is jogszerűtlen, és az adóhatóságtól kellene visszaigényelni? Segítségét köszönöm! Tisztelettel:

Kell, vagy nem kell cafeteria? Tévhitek és megoldások Cikk

A nagy cégeknél a munkavállalói érdekvédelem vívmányának tekintik, szívesen alkalmazzák a cafeteriát, ám sok kis létszámú munkavállalót foglalkoztató vállalkozás vezetője, könyvelője – gyakran félreértések miatt – idegenkedik tőle, vagy éppen kötelezőnek véli a bevezetését. Cikkünkben összefoglaltuk a legfontosabb szempontokat.

Kockázati biztosítás cafeteria elemként Kérdés

A munkavállaló által kötött és fizetett kockázati biztosítás díjának térítése cafeteria (választható) elemként biztosítható? Amennyiben igen, akkor milyen dokumentum, nyilatkozat szükséges hozzá?

Cafeteria - munkába járás költségtérítés 14 százaléka Kérdés

A munkavállaló által leadott bérlet, illetve jegy 86 százalékát téríti a munkáltató munkába járás költségtérítés címen bérlet szelvény, illetve jegyek alapján. A fenmaradó 14 százalék lehet-e a cafeteria rendszer adómentes eleme, illetve elegendő-e ehhez, hogy csak bérletet, illetve jegyet ad le a munkavállaló, számlát nem?

Cafeteria elemként lakástörlesztés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdéssel fordulunk Önhöz: Adott egy kft., ahol a tulajdonos munkaviszonyban van (8 órás). A lakáshitelének a törlesztését a cégből szeretné fizetni. Vannak alkalmazottak, 3 fő, de mindenki 4 órás és nekik nincs lakástörlesztésük és semmilyen cafeteriát nem kérnek. Lemondhatnak-e a dolgozók a cafeteriáról? Vagy hozzon az ügyvezető egy olyan ügyvezetői határozatot, hogy a cégben csak annak jár cafeteria, aki teljes állásban dolgozik? Melyik az életszerűbb, amit egy esetleg ellenőrzésnél el is fogadnak? Köszönjük szépen a válaszát!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Katás bt. ügyvezetőjének jogviszonya

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Belgiumi letelepedés

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Járulékfizetés ügyvezető

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs