445 találat a(z) cafeteria cimkére

Minimálbér-emelés: így harcolnak a munkáltatók a költségnövekedés ellen Cikk

Azt mondják, a bűvész sosem árulja el a titkát. A GKI Gazdaságkutató Zrt. februári vállalati felmérése során azonban bebizonyosodott, soha ne gondold, hogy soha! A kutató cég kérdésére ugyanis csaknem ezer cég nyilatkozott arról, hogyan kerüli el a minimálbér-emelés okozta költségnövekedést.

Lakáscélú hiteltámogatás Kérdés

Cégünk a cafeteria-rendszer keretében lakáscélú hiteltámogatást nyújt. A támogatás utófinanszírozással, tárgyidőszaki bankkivonatok alapján történik. Kérdésem, hogy a támogatást kizárólag arra a számlára utalhatjuk, ahonnan a hiteltörlesztés történik, vagy utalható más lakossági számlára is?

Cafeteria Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy társaság a dolgozóinak a munkába járásra tekintettel a MÁV, illetve Volán bérletek után 86%-os térítést fizet. A cafeteria rendszerébe bevette, hogy az a dolgozó, aki igényt tart rá, a további 14%-ot is kérheti. Kérdés: lehet-e a 14%-os rész cafeteria-elem, illetve a juttatás adómentes-e? Másik, hogy a bölcsődei térítés lehet-e cafeteria-elem? Ha nem, akkor miért? Válaszát előre is köszönöm.

Eladják a Sodexot Cikk

A Hungast Holding megvette a Sodexo Magyarország Szolgáltatót és a cég százszázalékos tulajdonában álló Zóna Vendéglátót – közölte pénteken a Világgazdaság.

Cafeteria egységes juttatása Kérdés

Tisztelt Adózóna! Az lenne a kérdésem, hogy cafeteria keretein belül mindenkinek egységesen kell juttatni a kedvezményeket, vagy megtehetem például, hogy az egyik dolgozónak adok juttatást, a másiknak pedig nem? Köszönettel: Mária

Külföldi iroda Kérdés

Tisztelt Szakértő! A következőkben szeretném a segítségét kérni. Van egy nonprofit EGTC-m (Európai Területi Társulás), amelynek Magyarországon van a telephelye, és most Szlovákiában nyitna egy irodát. Következő kérdéseim lennének: 1. A munkavállaló szlovák állampolgár, őt gondolom, foglalkoztatni lehet, járulékokat a magyar NAV-nak kell vallani, ugye? Úgy állapodtak meg, hogy bruttó 900 euró a fizetése. Minden hónap 31-ei árfolyammal ki kell számolni, mennyi forintban a bruttó fizetése? És annak a nettóját euróban elutalni neki? 2. Alkalmazott szlovák rendszámú autójára kiküldetést, munkába járást elszámolni lehet-e? És ezt forintban vagy euróban kell kifizetni? 3. Cafeteria: adható e cafeteria a munkavállalónak? SZÉP-kártya és készpénz cafeteria formában? Ezt is euróban kell kifizetni? Hol tudok ezeknek a dolgoknak alaposan utána nézni? Segítségét előre is köszönöm. Zsuzsa

Juttatás munkavállalónak mint károsultnak Kérdés

Tisztelt Szakértő! Tíz éve társaságunknál munkaviszonyban álló munkatársunknál tűzeset volt, aminek következtében leégett a családi házuk egy része és a garázsuk. Társaságunk szeretne 150 ezer forint készpénztámogatást adni a károsult munkavállalónak. A támogatás adható adómentesen (szja-törvény 1. számú mellékletének 6.1.a bekezdése alapján), illetve járulékmentesen? Ha a munkavállaló a támogatást nem káresemény bekövetkezése miatt kapná, akkor az összeg után mennyi adót és járulékot kellene fizetni? Milyen bevétel (jövedelem) kategóriába tartozna a kifizetés, ha a készpénzes cafeteriajuttatást ebben az esetben figyelmen kívül hagyjuk? Üdvözlettel: Stelkovics István / Müller Drogéria Magyarország Bt.

Nyugdíjbiztosítás, cafeteria Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. alkalmazottja nyugdíjbiztosítást (nem önkéntes nyugdíjbiztosítás) nyitott, erre fizet 25 000 Ft-ot, és cafeteriából szeretné egy részét fedezni. Van-e erre lehetőség? Válaszát előre is köszönöm!

Mégis működik a cafeteria! Cikk

Hogyan lehet adni 2017-ben a korábban béren kívülinek számító juttatásokat? Cikkünkből megtudhatja.

Cafeteria, óvodai ellátás Kérdés

A TESZOR nem ismer olyat, hogy szó szerint óvodai ellátás. Mi szerepeljen a számlát ahhoz, hogy adómentes cafeteria elemként elszámolható legyen? Másik kérdés, hogy csak szülő, vagy nagyszülő is kérhet ilyen elemet

Cafeteria 2017 Kérdés

Tudomásom szerint, 2017-ben a bölcsődei, óvodai ellátási díjat cafetéria keretében a dolgozónak ki lehet fizetni adómentesen, összeghatártól függetlenül. Szeretném megkérdezni, hogy ez tagra is vonatkozik-e? Alkalmazott nincs a cégben, az ügyvezetőnek ez a főállása, tagi jogviszonyban. A bölcsődei ellátás magán bölcsődében lenne, és havi 170 ezer forint körüli összegről van szó. Azt szeretném tudni, hogy ez biztosan kifizethető-e a cég részéről, és ezt költségként lehet-e érvényesíteni a cégben? Valamint, hogy a kifizetés hogyan történik, a magánszemélynek kell kifizetni, vagy pedig az bölcsődének közvetlenül is lehet utalni? válaszát előre is köszönöm

Cafeteria juttatás közös ismérv alapján Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az szja-törvény 70. § (1a) bc) alapján belső szabályzatban meghatározva a jogosultak körét valamilyen közös ismérv alapján is adható cafeteria juttatás. Ezzel kapcsolatosan az a kérdésem, hogy mit kell érteni a "más munkaköri feladattal kapcsolatos teljesítménytől nem függő" ismérv alatt? Kérem, hogy konkrét példával segítsenek a jogszabály értelmezésében.

Készpénz cafeteria Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az lenne kérdésem, van-e korlátozás arra vonatkozóan, hogy több munkaviszony esetén együttesen kell-e nézni a 100 ezer forint keretösszeget, mint a SZÉP-kártya esetén, vagy munkáltatónként lehet adni? A törvényben ilyen korlátozás nincs, kérek szépen egy megerősítést, hogy valóban munkáltatónként jár-e a 100 ezer forint.

100 ezer forintos cafeteria kifizetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbiakban kérem a segítségét: A 100 ezer forintos cafeteriát lehet-e egy vagy két részletben kifizetni? Nem kell-e havonta? Válaszukat nagyon köszönöm.

Készpénzes cafeteria Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az évi 100 ezer forintos keretösszegig adható béren kívüli készpénzes kifizetést a munkáltató csak készpénzes formában, a pénztárból való kifizetéssel adhatja, vagy pedig utalhatja is? Melyiket, milyen dátummal teheti meg, ha például havi 8 333 forintot szeretne adni a munkavállalójának? Válaszukat előre is köszönjük!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Átalányadózás külföldi munkaviszony mellett

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Családi kedvezmény

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Repoharak helyes pénzügyi elszámolása

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs