419 találat a(z) cafeteria cimkére

Kockázati biztosítás cafeteria elemként Kérdés

A munkavállaló által kötött és fizetett kockázati biztosítás díjának térítése cafeteria (választható) elemként biztosítható? Amennyiben igen, akkor milyen dokumentum, nyilatkozat szükséges hozzá?

Cafeteria - munkába járás költségtérítés 14 százaléka Kérdés

A munkavállaló által leadott bérlet, illetve jegy 86 százalékát téríti a munkáltató munkába járás költségtérítés címen bérlet szelvény, illetve jegyek alapján. A fenmaradó 14 százalék lehet-e a cafeteria rendszer adómentes eleme, illetve elegendő-e ehhez, hogy csak bérletet, illetve jegyet ad le a munkavállaló, számlát nem?

Cafeteria elemként lakástörlesztés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdéssel fordulunk Önhöz: Adott egy kft., ahol a tulajdonos munkaviszonyban van (8 órás). A lakáshitelének a törlesztését a cégből szeretné fizetni. Vannak alkalmazottak, 3 fő, de mindenki 4 órás és nekik nincs lakástörlesztésük és semmilyen cafeteriát nem kérnek. Lemondhatnak-e a dolgozók a cafeteriáról? Vagy hozzon az ügyvezető egy olyan ügyvezetői határozatot, hogy a cégben csak annak jár cafeteria, aki teljes állásban dolgozik? Melyik az életszerűbb, amit egy esetleg ellenőrzésnél el is fogadnak? Köszönjük szépen a válaszát!

Cafetéria: új adómentes elemek, de költségesebbek is lesznek Cikk

2017. január 1-jétől jelentősen változik a nem pénzben nyújtható juttatások adózása, emiatt a korábbi években már megszokott cafetériaelemek kikerülhetnek a választható juttatások köréből, az adómentesen nyújtható juttatások pedig új elemekkel bővülnek. A legfontosabb változásokra a Deloitte szakértője hívja fel a figyelmet.

Lakáshiteltörlesztés cégből munkavállalónak Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünket megkereste az egyik hitelintézet, hogy a hatályos jogszabályok szerint a cégből fizetheti a dolgozók lakáshitel törlesztését. Valóban adómentes ez mind a munkáltató, mind a magánszemély részére? Adható úgy, hogy csak azoknak a dolgozóknak, akiknek van lakástörlesztésük, akinek nincs, az pedig nem kap semmit? Vagy csak cafeteria elemként adható? Köszönöm szépen a tájékoztatásukat!

SZÉP kártya juttatásával kapcsolatos kérdés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkavállalóinknak azonos összegben szeretnénk SZÉP kártya-juttatást adni, viszont minden dolgozó szabadon dönthetné el, hogy a SZÉP kártya melyik zsebébe szeretné a juttatást. Az a kérdésem, hogy adhatjuk-e ebben a formában kedvezményes, (34,51%-os) adózás mellett, vagy a választási lehetőség biztosítása miatt, ehhez cafeteria-szabályzatot kell készíteni?

Cafetéria 2017 Kérdés

A válaszokból nem egyértelmű számomra, hogy a vállalkozásoknál a caferétia összege SZÉP kártya 450 000 (figyelembe az egyes zsebeket meghatározó maximumot) és pluszban adható 100 000 forint pénzösszeg, vagy a 450 000 Ft összeget úgy kell figyelembe venni, hogy ez a maximum, tehát SZÉP-kártya és a készpénz összege? Köszönöm előre is válaszukat.

Cafeteria keret feletti adózása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném megkérdezni, a cafeteria adózását a következő esetben. Adott egy vállalkozás, ahol évi bruttó 360 ezer Ft keretet állapítottak meg. Valaki úgy választ, hogy például 11 000 Ft Erzsébet és 14 300 egészségpénztár, év közben az Erzsébet 8000 Ft kedvezményesen adózik 15%, a 3000 Ft pedig 27%-os adóval. Ha ez a munkavállaló például szeptemberben eléri a 200 ezer Ft-os határt, akkor hogyan alakul az adózása? Amennyivel átlépi a 200 ezer Ft keretet, arra számolok 1,19 szorzóval szja-t és 27% adót? Segítségét előre is köszönöm: Bea

Cafeteria szabályzat Kérdés

Tisztelt Szakértő! Mely törvény szabályozza a cafeteria szabályzat kialakítását? Mikortól köteles a munkáltató szabályzatot létrehozni? Várható-e bírság egy ellenőrzés keretében, ha a munkáltató rendszeres juttatásokat (például szabad választás jogán néhányan részesülnek csak önkéntes egészségpénztári hozzájárulásban) ad dolgozóinak, de erre cafeteria szabályzat nincs írásba foglalva a cégnél? Ha várható bírság, akkor az milyen következményekkel járhat (bírság mértéke, módja)? Válaszát előre is köszönöm!

Cafetéria 2017 Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk étkezési és iskolakezdési támogatást ad munkavállalóinknak. A 2017-es cafetéria rendszerben szerepel a kormány javaslata. 20 ezer forint/ hó készpénzadási lehetőség azoknak, akiknek eddig nem adtak semmilyen juttatást néhány százalékos béremelésért. Kérdésem: aki eddig adott például étkezési utalványt, kiegészítheti 20 ezer forintra a béremelési feltételekkel vagy sem? Mielőbbi válaszát várva tisztelettel: Suhajdáné

Céges autó szülési szabadság alatt Kérdés

Tisztelt Adózóna! Szeretném a segítségüket kérni, hogy szülési szabadság alatt a dolgozónak milyen cafeteria adható és használhatja-e a cégautót? Köszönöm válaszukat! Bartos János

Cafetéria Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk egy dolgozója kilép. Társaságunknál cafetéria rendszer működik, a dolgozók válaszhatnak a cafetéria elemek közül,l amit egy időszakra előre megkapnak. A kilépő dolgozó esetében van-e valamilyen lehetőség az előre kiosztott és leadózott cafetéria elem és adó visszaszerzésére? Köszönettel.

Mélyponton a cafeteria, csaknem 50 százalék lesz a közlekedési költségtérítés közterhe Cikk

A kis- és középvállalkozások (kkv) csaknem kétharmada nem tervezi béren kívüli juttatással támogatni dolgozóit a következő egy évben, az év eleji átmeneti javulás után az idei második fél évben folytatódott a csökkenő trend, amellyel újabb mélypontot ért el a cafeteriát tervező cégek aránya – derül ki a K&H kkv-bizalmi index adataiból.

Munkahelyi étkeztetés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kft. alvállalkozóként saját magához bejelentett dolgozókat visz húsüzembe dolgozni. Az alkalmazottak melegételt kapnak, amit a megbízó kft. készít el, és számláz ki az alvállalkozó kft. részére. Az áfa levonható? Mint cafetéria elem szja- és eho- vonzata van?

ÖPOSZ: a döntő többség nem ért egyet a változásokkal Cikk

Az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ) legfrissebb felmérése szerint a pénztártagok döntő többsége nem ért egyet a cafeteria-rendszer mostani változtatásaival, sokan nem is tudnák pótolni a kieső munkáltatói befizetéseket – mondta Kravalik Gábor, az ÖPOSZ elnöke egy csütörtöki, budapesti háttérbeszélgetésen.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Földmunkák számlázása

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

485/2020. kormányrendelet

Széles Imre

tb-szakértő

EU-n kívüli eszközbeszerzések

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close