445 találat a(z) cafeteria cimkére

Cafeteria: nem változott a béren kívüli juttatást adó kkv-k aránya Cikk

Nem változott az előző negyedévi mélyponthoz képest a béren kívüli juttatásban gondolkodó vállalkozások aránya, jelenleg a kis- és közepes vállalkozások (kkv) mindössze 43 százaléka tervez természetbeni juttatást adni a negyedéves K&H kkv bizalmi index kutatás adatai szerint.

Cafeteria és differenciálás Kérdés

A szakszervezettől függetlenül van-e valamilyen mód arra, hogy differenciáljunk a munkavállalók között, és más összegű juttatást kapjon, vagy esetleg bizonyos kör kizárható-e a juttatásból?

Cafeteria Kérdés

Kizárható-e-munkavállaló a cafeteria juttatásból valamilyen szempont alapján?

MKB SZÉP-kártya: a juttatások 2 százalékát nem használták fel Cikk

Az MKB SZÉP-kártya birtokosai a 2011-es keretnek mindössze 2 százalékát nem használták fel, így csak 5 millió forintot kellett visszautalni a korábbi befizetéseket teljesítő munkáltatóknak - közölte az MKB Bank hétfőn.

Erzsébet utalvány: külföldi utazásra is lehet majd adni? Cikk

Az Országgyűlés lezárta az önálló képviselői indítványként benyújtott, az egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításáról szóló T/11398 törvényjavaslat általános vitáját, amely többek között módosítaná az Erzsébet-programról szóló 2012. évi CIII. törvényt is. A javaslat úgy egészítené ki az Erzsébet-utalvány fogalmát, hogy az a kifizetőt terhelő adó mellett vagy adómentesen adható, meghatározott termékek vásárlására, szolgáltatások igénybevételére is alkalmas legyen.

Béren kívüli juttatások: leszállóágban? Cikk

Megcsappant azon cégek aránya, amelyek béren kívüli juttatást kívánnak adni dolgozóiknak. A következő egy évben a hazai kkv-k mindössze 42 százaléka tervez alkalmazni természetbeni juttatást. A különböző cafeteria elemek alkalmazásának gyakoriságát tekintve az élen az Erzsébet-utalvány áll, melyet a közlekedési költség térítése és a SZÉP Kártya követ.

Megállapodtak a honvédségi dolgozók béren kívüli juttatásairól Cikk

Megegyezett a kormány a szakszervezetekkel a honvédségi dolgozók béren kívüli juttatásairól. A megállapodást Hende Csaba honvédelmi miniszter és a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum tagjai szerdán írták alá a Honvédelmi Minisztériumban (HM).

Cafeteria: a SZÉP-kártya és az Erzsébet-utalvány a legnépszerűbb Cikk

Az idén a Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP), valamint az Erzsébet utalvány volt a cafeteria-rendszer legnépszerűbb eleme, és míg nyugdíjpénztári juttatást egyre kevesebben választanak - derül ki a c1 cafeteria, béren kívüli juttatási rendszereket működtető cég legfrissebb felméréséből.

K&H: a nagyobb kkv-k körében még mindig népszerű a cafeteria Cikk

A kisebb méretű kis- és középvállalkozások (kkv) körében egyre kevésbé alkalmaznak béren kívüli juttatásokat, a nagyobbaknál viszont továbbra is népszerű. A cafeteria-elemek közül változatlanul az étkezési és a közlekedési hozzájárulás a leggyakoribb - derül ki a kkv-vezetők körében végzett K&H kkv bizalmi index kutatás adataiból.

Cafetéria, adómentes juttatás: sportcsarnok bérlet Kérdés

Ez a juttatás adómentesen 50.000.-Ft értékhatárig adható. Az a kérdésem, hogy egységesen kötelező adni, vagy lehetséges , hogy 2 db éves bérletet vesz a munkáltató, és bármelyik dolgozója igénybe veheti? Ebben az esetben 2x50.000.-Ft-ot lehet-e elszámolni adómentes juttatásként?

Bejelentette a Le Chéque Déjeuner magyarországi tevékenységének felfüggesztését Cikk

Bejelentette a francia Le Chéque Déjeuner utalvány-kibocsátó cég, hogy felfüggeszti magyarországi értékesítési tevékenyégét, az utalványok birtokosai 2013. május 31-ig használhatják fel azokat, az elfogadóhelyektől pedig azt kérik, hogy az utalványokat június 30-ig váltsák vissza a megszokott szabályok szerint.

Kivonul a Le Cheque Déjeuner - május 31-ig lehet beváltani az utalványokat Cikk

A Le Cheque Déjeuner Kft. által kibocsátott utalványok - amelyeket a munkavállalók béren kívüli juttatás formájában kaptak - május 31-ig válthatók be, mivel a társaság kivonul az országból - írta az index.hu a cafeteriatrend.hu-ra hivatkozva.

Cafeteria: maradtak adómentes juttatási elemek Cikk

A béren kívüli juttatások költsége ugyan emelkedett az idén, és általánosságban elmondható, hogy a szabályozás mind a munkavállalók, mind a munkaadók hátrányára változott, azonban van néhány cafeteria elem, amely adómentesen adható - hívja fel a figyelmet a MAZARS adótanácsadó cég szerdai közleményében.

Bővülhet az Erzsébet-utalvány elfogadóhelyeinek listája Cikk

Több céggel is tárgyal a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) az új Erzsébet-utalványok elfogadásáról - írja a keddi Világgazdaság.

Cafeteria: trükk vagy bumeráng? Szakértői Kommentár

Az interneten kering egy tévhit, mely szerint az úgynevezett „cafeteria-trükkel” könnyen kikerülhető a munkabér vagy más járandóság közterheinek egy része vagy akár egésze. Az ötletgazda szerint a megoldás a magánszemélynek adott olyan kedvezményes vagy adómentes adózású utalvány-juttatás, amelyet az utalvány forgalmazója némi jutalék ellenében közvetlenül a magánszemélytől vált pénzre. Bizonyos cégek már hirdetnek is ilyen konstrukciókat, sőt „utalványtőzsde” is létezik. Úgy tűnik, a „trükk” még nem érte el a hatóságok ingerküszöbét, de csak idő kérdése, hogy a NAV ellenőrzési kampányt indítson, akkor pedig pórul járhatnak azok, akik felülnek az effajta adókímélő buzdításnak.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Átalányadózás külföldi munkaviszony mellett

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Családi kedvezmény

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Repoharak helyes pénzügyi elszámolása

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs