432 találat a(z) cafeteria cimkére

Bővülhet az Erzsébet-utalvány elfogadóhelyeinek listája Cikk

Több céggel is tárgyal a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) az új Erzsébet-utalványok elfogadásáról - írja a keddi Világgazdaság.

Cafeteria: trükk vagy bumeráng? Szakértői Kommentár

Az interneten kering egy tévhit, mely szerint az úgynevezett „cafeteria-trükkel” könnyen kikerülhető a munkabér vagy más járandóság közterheinek egy része vagy akár egésze. Az ötletgazda szerint a megoldás a magánszemélynek adott olyan kedvezményes vagy adómentes adózású utalvány-juttatás, amelyet az utalvány forgalmazója némi jutalék ellenében közvetlenül a magánszemélytől vált pénzre. Bizonyos cégek már hirdetnek is ilyen konstrukciókat, sőt „utalványtőzsde” is létezik. Úgy tűnik, a „trükk” még nem érte el a hatóságok ingerküszöbét, de csak idő kérdése, hogy a NAV ellenőrzési kampányt indítson, akkor pedig pórul járhatnak azok, akik felülnek az effajta adókímélő buzdításnak.

Cafetéria tagi jogviszonyban álló részére Kérdés

Tisztelt Szakértő!Egyszemélyes Kft. tagja és egyben ügyvezetője, aki rendelkezik 36 órát meghaladó munkaviszonnyal egy másik társaságnál, illetve az említett Kft-vel sem munkaviszonyban, sem megbízási jogviszonyban nem áll, jövedelmet a Kft-ből nem vesz ki (a Kft. egyetlen jövedelemforrása 1 db ingatlana bérbeadása). Kaphat-e cafetéria elemeket, illetve pl. adómentes kulturális szolgáltatást 50e Ft értékben? Válaszát előre is köszönöm!

Újabb Erzsébet-utalványokat vezetnek be Cikk

Újabb utalványok forgalmazását kezdi meg a Nemzeti Üdülési Szolgálat (NÜSZ) Kft. január közepétől az Erzsébet-utalvány család keretében - jelentette be Kocsmár Kornél, a NÜSZ ügyvezető igazgatója kedden Budapesten, egy szakmai fórumon.

December havi önkéntes pénztári befizetés Kérdés

Tisztelt Szakértő! A december hónapra vonatkozó önkéntes pénztári befizetéseket( cafeteria keretein belül kapjuk kedvezményes adózással) 2013.január 2-i értéknappal utalta el a cég. Az lenne a kérdésem, hogy ez esetben a munkáltatói befizetést a 2012-es évre vonatkozó 10% EHO terheli vagy pedig a 2013-as évi új 14%-os EHO? Válaszát előre is köszönöm!

Edenred Utalvány 2013 Kérdés

Nem egyértelmű sajnos ezen utalványok 2013 adózása. A forgalmazó azt állítja, hogy változatlanul 1,19 szorzóval 51,17 % adóval lehet továbbra is adni ezeket, de más forrás szerint munkabérként kell adózni ezek után?!

Cafeteria: bérlet számla nélkül - ki lehet fizetni? Cikk

Nyugdíjas bérletről nem ad a BKK a cég nevére szóló számlát. Kifizetheti a cég a teljes árú bérlet árát a nyugdíjas munkavállalónak kedvezményes adózással (30,94 %)? Jogszerű ez a megoldás? Olvasónk kérdésére az Adózóna cafeteria szakértője, a Sodexo munkatársa, Jánossy Gyula válaszol.

Erzsébet-utalvány visszamenőleg - hogyan lehetséges? Cikk

Ha 2012. december hónapban egy alkalommal 2012 januárjától visszamenőleg juttatja a munkáltató a teljes évi Erzsébet-utalványt (havi 5 ezer forinttot), hogyan kell elszámolni, bevallani úgy, hogy az 5 ezer forintot meghaladó összegű utalvány után is a 10 százalék eho-t és ne a 27 százalék ehot kelljen bevallani? A munkavállalók más béren kívüli juttatásban nem részesültek, tehát a juttatások összértéke az 500 ezer forint nem haladja meg. Olvasónk kérdésére az Adózóna szja-szakértője, Surányi Imréné válszol.

Ezek fértek bele a 2013-as adócsomagba Cikk

Az utolsó órákban is folyamatosan módosultak az adótörvények változásairól szóló kormány-előterjesztések, ami előrevetíti, hogy még érheti meglepetés a közeljövőben a piac szereplőit. A PwC Magyarország adószakértői szerint globálisan érezhető a feszültség az adópolitika körül. A 2013-as magyar adócsomag a deficitcsökkentő intézkedések nyomása alatt született, aminek ugyan vannak biztató jelei, de az adminisztrációs terhek számottevő csökkentése és a kiszámíthatóság még várat magára.

Új fázisba lép a különadók és cafeteria miatti kötelezettségszegési eljárás Cikk

Az Európai Bizottság úgynevezett indoklással ellátott véleményt küldött Magyarországnak a telekommunikációs és a kiskereskedelmi szektorra kivetett különadók, valamint a cafeteria-utalványok piacának korlátozása miatt, ezzel második szakaszukba léptek a Magyarország ellen ezekben az ügyekben indított kötelezettségszegési eljárások - tudatta szerdán az Európai Bizottság.

Cafeteria: az Erzsébet-utalványnál maradhat csak az adókedvezmény Cikk

A piacot korábban uraló három nagy francia étkezésiutalvány-forgalmazó vállalat végképp elveszítheti üzletét, miután az Erzsébet-utalvány marad az egyetlen utalvány, amely kedvezményes adóterhelést kap.

Helyi bérlet juttatása nyugdíjas munkavállalónak Kérdés

Nyugdíjas bérletről nem ad a BKV a cég nevére szóló számlát.Kifizetheti a cég a teljes árú bérlet árát a nyugdíjas munkavállalónak kedvezményes adózással ( 30.94 % )? Jogszerű ez a megoldás? Köszönöm.

Dávid Ferenc: elfogadható lehet a cafeteria adózása Cikk

Amennyiben az Országgyűlés elfogadja a költségvetési bizottság javaslatát, amely szerint a cafeteria esetén fizetendő egészségügyi hozzájárulás nem 27 százalék, hanem 14 százalék lesz, akkor a vállalkozók számára további kisebb korrekcióval elfogadható lehet a cafetéria adózása - mondta Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkaadók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára.

SZÉP-kártya: el kell költeni a pénzt, különben elveszik Cikk

Több száz millió forinttól kell megszabadulnia idén több ezer munkavállalónak a SZÉP-kártyákról, mert az azokra 2011-ben utalt pénzek elvesznek, ha nem költik el - írta a Napi Gazdaság pénteken.

Mégsem emelkedik a cafetéria és nem szigorodik a hipa elszámolása Cikk

Ha minden igaz, jövőre mégsem emelkedik meg a cafetéria adóterhelése és nem válik szigorúbbá az iparűzési adó elszámolása sem. Ezzel a kormány két kockázatos döntést vonna vissza, azonban emiatt további kiigazítás válik sszükségessé.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Nem használt ingatlan – figyelési idő

Nagy Norbert

adószakértő

Nyelvtanfolyam

Kiss Péter

adószakértő

TruTax Kft.

Alkalmi munkavállaló szervízdíj számfejtése

Juhász Tibor

okleveles nemzetközi és ellenőrzési adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs