418 találat a(z) cafeteria cimkére

Tiltakozik a cafeteria-módosítás ellen az Audi Hungária szakszervezete is Cikk

Az Audi Hungária Független Szakszervezet közleményt adott ki a cafeteria elemeit érintő tervezett változtatásokról.

Cafeteria: juttatások, amelyek jövőre is kedvezően adóznak Cikk

A kiseprűzésre ítélt cafeteria miatt az újabb sarcolás ellen háborgó közönség számára jó hír: találtunk néhány, jelenleg is hatályos rendelkezést, amely az adócsomag elfogadása után is lehetővé teszi a munkáltatók, kifizetők számára, hogy a bérnél kedvezőbb közterhek mellett adjanak különböző juttatásokat a foglalkoztatott magánszemélyeknek és azok hozzátartozóinak.

Itt az újabb ötlet a bérbruttósításról a cafeteria megnyirbálása nyomán Cikk

Egyeztetést kezdeményezett Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) a cafeteria adóztatásának tervezett változtatásairól a parlamenti pártok frakcióvezetőivel és az országgyűlési bizottságok vezetőivel, még az adótörvények elfogadása előtt – közölte a munkavállalói érdekképviselet.

Cafeteria: elutasítja a kormány javaslatát és egyeztetést sürget a MASZSZ Cikk

Elutasítja a cafeteria-rendszer módosítását a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) és egyeztetést sürget a tervezetről a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának összehívásával.

Cafeteria-változások: szakszervezeti tiltakozás Cikk

Elfogadhatatlannak tartja az adómentes cafeteria elemek, így például a kultúra és sport utalvány, a lakhatási támogatás és a diákhitel visszafizetését támogató béren kívüli juttatás megszüntetését a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ), a javaslat visszavonása érdekében országos tiltakozást kezdeményez – közölte a munkavállalói érdekképviselet szerdán az MTI-vel.

Cafeteria Kérdés

Egy kft. ebben az évben egyes meghatározott juttatásként ajándékutalványt adott a dolgozóinak. Anyagi helyzetének romlása miatt az 5. hónaptól nem tudja adni tovább ezt a juttatást. Megteheti-e, hogy májustól nem adja ezt a juttatást, vagy adnia kellene egész évben?

Elveszett kártya Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyik munkavállalónk elhagyta cafetria kártyáját (Edenred). A kártyakibocsátás díját levonhatom a munkabéréből, vagy számlázzam neki tovább?

Cafeteria mellékfoglalkozásban Kérdés

Tisztelt Surányi Imréné! Igyekeztem alaposan keresni, de nem találtam választ. Munkavállaló főállásban megkapja a lehetséges cafeteriát. Adható-e neki mellékfoglalkozásban is?

Cafeteriaszabályzat Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkáltató a cafeteriaszabályzatban a munkavállalók bruttó fizetése szerint alakítana ki három csoportot, és az alapján kapnának – csoportonként eltérő – éves keretösszeget. Ez alapján lehet megkülönböztetést alkalmazni? Válaszát előre is köszönöm!

Cafeteria-túllépés Kérdés

Tisztelt Szakértő! A segítségét kérném abban, hogy amennyiben egy kolléga munkaviszonya megszűnik, és túllépi a munkáltató által biztosított időarányos cafeteria-keretét, de a rekreációs keretösszegen belül marad, milyen jogcímen, vagy módon tudjuk visszavonni a számára például a SZÉP-kártyán kifizetett többlet juttatást? Ez azért következhet be, mert SZÉP szállás esetén megengedjük az időarányos keret túllépést azért, hogy a munkavállalók "nyaralásra" fordíthassák az ott igényelt összeget és ne kelljen havonta összegyűjteni a rá szánt keretet. Bruttó módon állapítjuk meg a kereteket, a dolgozó a nettó juttatásban részesül. Önellenőrzéssel kérhető vissza a túlfizetés járuléka?

Lakáscélúhitel-törlesztés – cafeteria Kérdés

Cégünk a tavalyi év során egyik dolgozójának 5 millió Ft adómentes lakáscélú kölcsönt nyújtott hitelintézeten keresztül, az adómentesség feltételei teljesültek. Az idei évben a dolgozó kérhet a cafeteria rendszeren belül hiteltörlesztésre támogatást adómentesen, vagy ezt hozzá kellene számítani az 5 millió Ft-hoz? Cég által nyújtott hitel törlesztésére igénybevehető-e egyáltalán a lakáscélú hiteltörlesztésre nyújtott cafeteria?

Ennyi cafeteriát adnak a cégek átlagosan Cikk

Az idén a cégek átlagosan 390 ezer forintot költenek egy dolgozó cafeteriájára, 4,5 százalékkal többet, mint 2017-ben – írja a Világgazdaság.

Béren kívüli juttatás munkavállaló részére Kérdés

A munkáltató a 2018. évben 100 000 Ft/év készpénzösszeget akar adni a munkavállalóinak. A 2017. évben ez az összeg az 1,18-os felszorzás után 15% szja-t és 14% eho-t vont maga után a munkaadó részéről. A 2018. évben mennyi az adóvonzata? A NAV telefonos tájékoztató azt mondta, hogy a 2018. évben is ugyanannyi az adó! A 100 000 Ft készpénz nem cafeteria-rendszeren belül lesz kifizetve, mivel mást nem biztosít a munkáltató. Ha az összeget nem cafaterián belül kapja, nincs választási lehetősége sem, kell-e cafeteria-szabályzat?

Ennyit keresnek a NAV-nál Cikk

Csökken a létszám, nő a személyi juttatásokra fordítható keret a NAV-nál – derül ki az adóhivatal nyilvánosságra hozott költségvetési adatsoraiból.

Cafeteria Kérdés

A cafeteriaelemek átadásával és számfejtési hónapjával kapcsolatosan az alábbi kérdésem van: Egy cégnél a dolgozók kapnak étkezési utalványt, és készpénzcafeteriát, havi 8300 forintot. A 2017. december hónapra számfejtett étkezési utalványt 2018. 01.02-án rendelték meg, ekkor kifizették az előleget is, az utalványokat 2018.01.10-én vették át, a végszámlával együtt. A készpénzcafeteria 8300 forint összegét a decemberi fizetéssel együtt 2018.01.10-én utalják át a dolgozók bankszámlájára. Helyes-e az elszámolás, vagy ebben az esetben a cafeteriaelemeket csak a 2018. januári számfejtésnél lehet figyelembe venni? Hol van szabályozva ennek a rendje (törvény, paragrafus)?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Sconto értelmezése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 március
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close