438 találat a(z) cafeteria cimkére

Cserélje támogatói adományra az önkéntes pénztári hozzájárulást! Cikk

Jövőre megszűnik a cafeteriajuttatások egyik kedvelt eleme, az önkéntes kölcsönös pénztárba fizetett munkáltatói hozzájárulás bérnél kedvezőbb adózása. Mivel helyettesíthető?

Cafeteria 2019: óriási fordulat jöhet a magyar munkahelyeken Cikk

Nagyon megváltozik 2019-től a dolgozói juttatásokra adható kedvezmények rendszere, de még így is maradnak hatékony ösztönzők. A cégekre – amelyiknek lesz erőforrása erre – jóval több feladat hárul majd, mint eddig. Az adóminimalizálás helyett a dolgozók eltérő igényeire kell majd fókuszálniuk, már amennyiben a cafeteria segítségével meg akarják tartani munkatársaikat – derült ki a Cafeteria Trend Magazin konferenciáján – írja a napi.hu.

Óvodai ellátás cafeteria 2019 Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk az egyik tag helyett cafeteria keretében kifizeti az óvodai szolgáltatást gyermeke után, a számla a cég nevére jön és a cég bankszámlájáról megy az utalás. A bölcsődei, óvodai szolgáltatás, ellátás nyújtása értékhatártól függetlenül adómentes, ha az nem pénzbeli juttatás formában történik. Tehát nem fizettünk utána semmilyen adót. Ez volt 2018-ban. A kérdés, hogy 2019-ben is kifizethető lesz-e adómentesen? Tisztelettel várom válaszukat.

Kifizető Kérdés

Tisztelt Szakértő! Érdeklődöm, hogy kifizetőnek minősül-e az Art. alapján magánszemélytől való ingatlanbérbeadás kapcsán az a külföldi gazdasági társaság, amelynek van magyar adószáma, nincs Magyarországon fióktelepe, pénzügyi képviselője és Magyarországon is végez tevékenységet. Továbbá érdeklődöm a jövő évi cafeteriával kapcsolatban: megteheti-e majd egy magyar társaság, hogy továbbra is juttatja a havi 10 ezer forintot a dolgozóinak bérjövedelemként? Válaszát előre is köszönöm.

Cafeteria igazolatlan távollét esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! A munkavállaló a munkáltatóval fennálló munkaviszonyát felmondással megszüntette. A munkavállaló a rá irányadó felmondási időt nem tölti munkában, igazolatlanul távol van. Jogosult-e a munkáltató (a felmondási időre járó távolléti díjon felül) visszakövetelni az igazolatlan távollét idejére megfizetett cafeteria juttatást is? (A munkáltatónál a kérdést a cafeteria szabályzat nem rendezi.) Tisztelettel.

Egy kérdés a jövő évi cafeteriaszabályokról Cikk

Ha a munkáltató egészségpénztári hozzájárulást adna dolgozójának, akkor azt a béréhez hozzá kellene tenni, és neki kellene adóznia utána? A munkáltató semmilyen jogcímen nem vállalhatja át a munkavállaló helyett a közterheket a juttatás után? – kérdezte a 2019-es cafeteriaváltozások kapcsán az Adózóna olvasója. Surányi Imréné okleveles közgazda válaszolt.

Cafeteria 2019 Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az elfogadott szja törvény alapján a SZÉP kártya juttatáson kívül adott juttatások bérként adóznak. Akkor ezeket a juttatásokat a pénzbeli ellátások alapjába be kell számítani? Illetve a nyugdíj alapjába is beszámít? Köszönettel.

Üzemanyagkártya Kérdés

Tisztelt Szakértő! A cafeteria szabályozás változása után 2019-ben minek minősül az üzemanyagkártyára kifizetett összeg, illetve hogyan kell adózni utána?

Iratmegőzés GDPR figyelembevételével Kérdés

Tisztelt Szakértő! A GDPR szabályozását is figyelembe véve, ha megszűnik egy munkavállaló munkaviszonya, meddig kell a személyes adatairól szóló nyilatkozatokat, személyiokmány-másolatokat megőrizni? Illetve ha ugyanezen okmányok cafeteria juttatás miatt kerültek elkérésre a munkavállalóktól, akkor hány év ezen iratok (másolatok, személyes adatokat tartalmazó, például az egészségpénztári belépési nyilatkozatok) megőrzési ideje a jogosultság megszűnése után? Válaszát előre is köszönöm!

Cafeteriaváltozás 2019 Kérdés

Tisztelt Szakértő! A jövő évi adóváltozásokkal kapcsolatosan szeretném tisztázni, hogy vajon jól értjük-e azokat. A szakmai anyagok szerint a korábban cafeteriaként adott juttatások, például az egészségpénztári hozzájárulás 2019-től jövedelemként fog adózni. Ez azt jelenti, hogy amennyiben a munkáltató adna ilyen jogcímen juttatást, akkor azt a munkavállaló béréhez hozzá kellene tenni, és neki kellene adóznia utána? A munkáltató semmilyen jogcímen nem vállalhatja át a munkavállaló helyett a közterheket a juttatás után? Válaszát előre is köszönöm!

Iskolakezdés: idén még adható utalványban támogatás, ovisok szüleinek is Cikk

Bő egy hónap múlva kezdődik a tanév, az áruházak polcai már roskadoznak az iskolai kellékektől, a szülőknek pedig fő a fejük, hogyan teremtsék elő a tanszervásárlás fedezetét. A munkáltatók most még kedvező adózási feltételekkel támogathatják a családokat.

Aláírást gyűjt a cafeteria adóztatásának változása ellen a DK Cikk

A Demokratikus Koalíció (DK) aláírásgyűjtést indít annak érdekében, hogy az Országgyűlés tárgyalja újra az adótörvényeket, s szüntesse meg a cafeteria megadóztatására hozott új szabályokat – jelentette be az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Eldőlt: nincs kegyelem az önkéntes pénztári hozzájárulás adóztatásában sem Cikk

Nem óhajt változtatni a kormány a cafeteria elfogadott 2019-es szabályozásán – írja az mfor.hu. Az internetes portál kérdésére Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai kormányinfón közölte: megfontolták a kérdést, de végül elvetették az idén még hatályos szabályok fenntartását.

Cafeteria Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozóként 4 főt foglalkoztatok, változó munkaidőkkel, 8-4-2 órában naponta, munkaidőkeret alapján. A kérdésem az lenne, hogy cafeteriát adhatok-e eltérően a munkavállalóknak vagy csak egységesen mindenkinek ugyanannyit? Lehet-e differenciálni a jobb dolgozókkal? Ezzel összefüggésben: lehet-e a cafeteriát egyszerre odaadni év közben?

Varga Mihály: egy kisebb adócsomag még ősszel is várható Cikk

A 2019-es büdzsé a biztonságos növekedés költségvetése lesz, amely a támogatott módosító indítványok ellenére megőrizte eredeti karakterét – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Világgazdaságnak adott interjúban, hangsúlyozva, hogy a költségvetéssel a biztonság megőrzését, a növekedés fenntartását, a családtámogatások szélesítését, valamint a foglalkoztatás fenntartását tűzték ki célul.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Egyéni vállalkozó bérhizlalás II.

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Művégtag költségeinek átvállalása

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs