426 találat a(z) cafeteria cimkére

Eldőlt: nincs kegyelem az önkéntes pénztári hozzájárulás adóztatásában sem Cikk

Nem óhajt változtatni a kormány a cafeteria elfogadott 2019-es szabályozásán – írja az mfor.hu. Az internetes portál kérdésére Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai kormányinfón közölte: megfontolták a kérdést, de végül elvetették az idén még hatályos szabályok fenntartását.

Cafeteria Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozóként 4 főt foglalkoztatok, változó munkaidőkkel, 8-4-2 órában naponta, munkaidőkeret alapján. A kérdésem az lenne, hogy cafeteriát adhatok-e eltérően a munkavállalóknak vagy csak egységesen mindenkinek ugyanannyit? Lehet-e differenciálni a jobb dolgozókkal? Ezzel összefüggésben: lehet-e a cafeteriát egyszerre odaadni év közben?

Varga Mihály: egy kisebb adócsomag még ősszel is várható Cikk

A 2019-es büdzsé a biztonságos növekedés költségvetése lesz, amely a támogatott módosító indítványok ellenére megőrizte eredeti karakterét – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Világgazdaságnak adott interjúban, hangsúlyozva, hogy a költségvetéssel a biztonság megőrzését, a növekedés fenntartását, a családtámogatások szélesítését, valamint a foglalkoztatás fenntartását tűzték ki célul.

Cafeteria készpénz Kérdés

Tisztelt Szakértő! A belépő munkavállalónk előző munkáltató által kiállított igazolásain az adóadatlapon szereplő jövedelem összege eltér a járulékigazoláson szereplő járulékalap összegétől. Az eltérést okát a jövedelemigazolás pótlapján találtam meg, nevezetesen túlfizetett cafeteria készpénzként feltüntetve. Az a kérdésem, hogy a túlfizetett cafeteria készpénzt ilyen esetben nem bérként kellene elszámolni, ami esetén az adóadatlapon is meg kell jelennie mint jövedelem? Az adóadatlap összjövedelme és a járulékigazoláson szereplő alap között pontosan ez az eltérés. Az adóadatlapon feltüntetett jövedelemból számolt adóelőleg kisebb, mint amit az adóadatlap tartalmaz. Ez azért érdekes, mert új belépőnél az adóadtlapról kell feltölteni a hozott adatokat, a jövedelmet és a levont adót. Ezt a program majd össze fogja számolni a mostani jövedelemadatokkal és a "többletként" levont adót korrigálni fogja, ami szerintem nem lesz helytálló. Kérem javaslatukat, hogy ilyen helyzetben mi a megfelelő eljárás? Köszönettel.

Adómentes juttatások Kérdés

Egy kft. kizárólag az alábbi adómentes juttatásokat szeretné biztosítani munkavállalói részére: – sportrendezvényre szóló belépő (korlátozás nélkül), – kulturális belépő (évi 50 000 Ft-ig), – óvodai, bölcsődei szolgáltatás. Kérdéseim: – ezen juttatások biztosításának feltétele-e, hogy a kft. rendelkezzen ún. cafeteria-szabályzattal, – adhatók-e ezen juttatások 2 órás részmunkaidőben foglalkoztatott munkavállalónak is, – adhatók-e ezen juttatások a kft. ügyvezetőjének, – adhatók-e ezen juttatások a kft. által egyszerűsített foglalkoztatással sokszor foglalkoztatott személynek? Előre is köszönöm válaszát.

Cafeteria Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy egyszemélyes társaság egyetlen részmunkaidős munkavállalót foglalkoztat. Adható-e részére cafeteria juttatás cafeteria szabályzat megléte nélkül? Válaszát előre is köszönöm.

Cafeteriamizéria: ezt kérik a kormánytól a szakszervezetek Cikk

A családokat támogató, a munkaerőhiány csökkentését és az öngondoskodást elősegítő cafeteriaelemek megőrzését, és a fenntartásukról szóló, 2022-ig terjedő kiegészítő megállapodás kötését kérik a kormánytól a szakszervezetek.

Megjelent a júliusi VálaszAdó Cikk

Már hagyományosnak mondható, hogy az adózók nyár elején is kapnak az Országgyűléstől egy tekintélyes pakkot, amelyben zömmel a következő évben hatályba lépő új és módosított szabályok, de gyakran már korábban érvényesítendők/érvényesíthetők is szerepelnek.

Tiltakozik a cafeteria-módosítás ellen az Audi Hungária szakszervezete is Cikk

Az Audi Hungária Független Szakszervezet közleményt adott ki a cafeteria elemeit érintő tervezett változtatásokról.

Cafeteria: juttatások, amelyek jövőre is kedvezően adóznak Cikk

A kiseprűzésre ítélt cafeteria miatt az újabb sarcolás ellen háborgó közönség számára jó hír: találtunk néhány, jelenleg is hatályos rendelkezést, amely az adócsomag elfogadása után is lehetővé teszi a munkáltatók, kifizetők számára, hogy a bérnél kedvezőbb közterhek mellett adjanak különböző juttatásokat a foglalkoztatott magánszemélyeknek és azok hozzátartozóinak.

Itt az újabb ötlet a bérbruttósításról a cafeteria megnyirbálása nyomán Cikk

Egyeztetést kezdeményezett Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) a cafeteria adóztatásának tervezett változtatásairól a parlamenti pártok frakcióvezetőivel és az országgyűlési bizottságok vezetőivel, még az adótörvények elfogadása előtt – közölte a munkavállalói érdekképviselet.

Cafeteria: elutasítja a kormány javaslatát és egyeztetést sürget a MASZSZ Cikk

Elutasítja a cafeteria-rendszer módosítását a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) és egyeztetést sürget a tervezetről a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának összehívásával.

Cafeteria-változások: szakszervezeti tiltakozás Cikk

Elfogadhatatlannak tartja az adómentes cafeteria elemek, így például a kultúra és sport utalvány, a lakhatási támogatás és a diákhitel visszafizetését támogató béren kívüli juttatás megszüntetését a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ), a javaslat visszavonása érdekében országos tiltakozást kezdeményez – közölte a munkavállalói érdekképviselet szerdán az MTI-vel.

Cafeteria Kérdés

Egy kft. ebben az évben egyes meghatározott juttatásként ajándékutalványt adott a dolgozóinak. Anyagi helyzetének romlása miatt az 5. hónaptól nem tudja adni tovább ezt a juttatást. Megteheti-e, hogy májustól nem adja ezt a juttatást, vagy adnia kellene egész évben?

Elveszett kártya Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyik munkavállalónk elhagyta cafetria kártyáját (Edenred). A kártyakibocsátás díját levonhatom a munkabéréből, vagy számlázzam neki tovább?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Helyi bérlet

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Befektetési óra, ékszer könyvelése

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Környezetvédelmi termékdíj – számla záradéka

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 december
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs