418 találat a(z) cafeteria cimkére

Cafeteria juttatása differenciáltan Kérdés

Tisztelt Szakértő! Vállalatunknál 17 munkavállaló és 3 megbízási szerződéssel rendelkező munkatárs dolgozik. Nem fizikai munkakörben dolgozik mindenki. Tervezzük cafeteria bevezetését. Ezzel kapcsolatban szeretném megtudni, hogy van-e lehetőség arra, hogy csak a dolgozók egy része kapjon juttatást. 10 fő dolgozik magasabb beosztásban, akik részesülnének juttatásban, a többi munkakörben dolgozó nem kapna. Várom szíves visszajelzését.

Életbiztosítás cafeteriában Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyik alkalmazottunknak van egy befektetési egységekhez kötött életbiztosítása, melyben ő a szerződő, a kedvezményezett is magánszemély. Határozatlan idejű, vagyonkivonásra van lehetőség. A kérdésem: ezt a cégünk cafeteriában fizetheti-e, ha igen, akkor melyik kategóriába tartozik, illetve milyen adóvonzata van akár a munkavállalónak, akár a cégnek? Köszönöm válaszát. Üdvözlettel, Szilvia

Életbiztosítás is választható cafetériában Cikk

Olvasónk cégénél a dolgozók a cafetéria keretén belül az életbiztosítást is választhatják. Szólhat a biztosítás balesetbiztosításról is vagy csak életbiztosításról? – kérdezte az olvasó. Surányi Imréné okleveles közgazda válaszolt.

Bruttó 230 ezres fizetés, 200 ezer forint éves cafetéria, egyéb támogatások – hol van ez az állás? Cikk

Bruttó 228 ezer forintos kezdő fizetéssel, évi 200 ezer forint cafetériával, lakhatási támogatással, nyelvpótlékkal, továbbtanulási lehetőségekkel kecsegteti a munkavállalókat a büntetés-végrehajtási életpálya – erről Csató Kornélia büntetés-végrehajtási ezredes beszélt az M1 aktuális csatornán.

Cafeteria Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy összegben előre 1 éves időtartamra töltünk fel dolgozóinknak SZÉP kártyára pénzt. Ennek az adókötelezettsége mikor jelentkezik. az adott hónapban, amikor felöltésre került, vagy havi szintre el kell osztani? További kérdés: ha az éves keretet a dolgozó megkapja és közben felmond, akkor az előre kifizetett összeget visszafizetheti készpénzben?

Szülési szabadság/és/vagy csed Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben kérem a segítségét. A munka törvénykönyve 127. § alapján szülési szabadság illeti meg a várandós anyukát. Erre a 24 hétre ki folyósítja az összeget, az átlagkereset hány százaléka jár erre az időszakra? Mi a különbség a csed és a szülési szabadság között? Kifizető, illetve az összegszerűség tekintetében? A szülési szabadság címén kapott összeg összevonandó jövedelem? Erről a munkáltató adja az igazolást? Szülési szabadság idejére jár a cafeteria? A csed folyósításáról az OEP intézkedik, és adja ki az igazolást? Az OEP-től kell igényelni? Ez a 24 hét (szülési szabadság, csed) csak a nevükben tér el, és nem is kétféle ellátásról van szó, amely ugyanannyi időre jár? Köszönöm válaszát

Veszélyeztetett terhes – cafeteria Kérdés

Tisztelt Surányi Imréné! Sajnos feltett kérdésemre nem kaptam számomra egyértelmű választ, ezért szeretném pontosítani a kérdésemet: – adott egy kismama, akinek a munkaszerződésében rögzítve van, hogy cafeteriát is kap, nincs kitétel a szerződésben, hogy az táppénz alatt nem jár; – a cég cafeteriaszabályzata nem rendelkezik a cafeteria táppénz alatti visszavonásáról; – a gyakorlatban a cég a táppénz alatt teljes összegben adja a munkavállalóknak a cafeteriát (ez évben az adott kismama is volt már táppénzen, és kapott az idő alatt cafeteriát). Kérdésem a fentiek tekintetében az, hogy a munkaadó megtagadhatja-e a kismamától – aki veszélyeztetett terhesként táppénzt kap – a cafetéria kiadását? Válaszát köszönöm!

Készpénz cafetria Kérdés

Tisztelt Szakértők! Tisztázott, hogy az éves 100 000 Ft-os kedvezményesen adózó készpénz juttatás a munkában töltött napok arányában illeti meg a dolgozót, ha a munkáltató biztosítja ezt a juttatási formát. Amennyiben a dolgozó év elején megkapja a teljes évi összeget, és közben kilép, az a juttatásösszeg, amely a kilépése utáni időszakra illeti meg, munkaviszonyból származó jövedelemként viselkedik, és a kifizető önellenőrzés útján bevallja a levont adókat. Van-e lehetőség arra, hogy ne kelljen a járulékokat levonni? Pl. ha kilépéskor a dolgozó visszafizeti azt a juttatási összeget, mely már nem illette volna meg?

Juttatás táppénz alatt Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkavállalónk baleseti táppénzben részesül. Kaphat-e jutalmat, ha egész hónapban táppénzen volt? A táppénz ideje alatt megkaphatja-e a készpénz cafeteriát (havi 8000 forint) és az étkezési jegyet, amelyet a többi dolgozónak minden hónapban adunk? Válaszát előre is köszönöm!

Megjelent a júniusi VálaszAdó Cikk

Vaskos adócsomagot nyújtott be a kormány, a tervezett módosításokról az Adózóna is számos cikkben beszámolt. Jelentős könnyítés, hogy elhalasztanák a számlázó programok NAV-hoz történő bekötését, s nem változna a belföldi összesítő jelentésben feltüntetendő számlák köre és értékhatára.

Táppénz alatti cafetéria Kérdés

Tisztelt Adószakértő! A következőkben kérem a segítségét: adott egy kismama, aki veszélyeztetett terhesként táppénzre kerül. A cég minden munkavállalójának cafetériát is ad. A cég cafeteria szabályzatában nem rendelkezik a táppénz alatti cafeteria megfizetéséről, viszont a gyakorlatban a táppénz időszaka alatt is minden dolgozójának a szokott módon (mintha egész hónapban dolgozott volna) adja a juttatást, nincs semmilyen arányosítás stb. Kérdésem a fentiek alapján jogszerű-e, hogy a kismamának – mert táppénzre került, veszélyeztetett terhesként – nem adja meg a neki addig járó cafeteria juttatását, avagy azt megteheti-e, hogy bármilyen jogcímen csökkenti (eltekintve az utazási költségtérítéstől)?Tehát van-e különbség táppénz és táppénz között? Válaszát köszönöm!

Külföldi kiküldetés és munkáltatói szabályzat Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkavállalóink egy részét tartósan kiküldenénk külföldi munkavégzésre. Szabályos lehet olyan szabályzat, mely alapján ők ez időre nem kapnának cafeteriát, de a kiküldetési díjuk nagyobb lenne, mint azoké, akik nem tartós kiküldetés alapján dolgoznak időnként külföldön? Köszönettel.

Bölcsőde, családi napközi cafeteriában – milyen a jó számla? Cikk

A nem pénzben juttatott bölcsődei szolgáltatás, családi napközi ellátás adómentességét szabályozó előírások értelmezésekor az a rendkívüli helyzet áll elő, hogy ha minden fél megpróbálja betartani a vonatkozó jogszabályokat, azaz a szolgáltatást nyújtó annak a nevére állítja ki a számláját, aki a szolgáltatását megrendelte, a munkáltató viszont szeretné munkavállalóját ezen juttatásban részesíteni, akkor semmiképpen nem tudnak megfelelni az adómentesség feltételeinek.

Koncertjegyszámla Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kulturális jegyet vásárolt a dolgozónk, de a saját nevére vette a koncertjegyet, és állíttatta ki a számlát. Elszámolhatom-e a számlát, mint adómentes cafeteriajuttatást így is, vagy csak akkor lehet elszámolni, ha a cég nevére szól? Köszönettel: L.A.

Munkavégzés ellátásához szükséges helyi utazási bérlet közterhe Kérdés

Tisztelt Szakértő! A munkáltató a helyi utazási bérletet munkavállalói részére nem biztosítja cafeterián belül a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvény (Kttv.) 151. § (1) bekezdésének rendelkezése okán, valamint cafeteria rendszeren kívül, mert egyes meghatározott juttatásnak minősül 2017. évtől. Azon munkavállalók részére, akiknek a napi munkavégzésükhöz, a munkaköri leírásukban meghatározott feladataik, tevékenységeik ellátásához szükséges lenne a helyi utazási bérlet (például kézbesítők, akik a munkáltató székhelyén, telephelyén kívül végzik a tevékenységeiket), 2017. évtől a munkáltatónak egyes meghatározott juttatásként kell elszámolnia azt? A munkáltató 43,66% közteher megfizetése mellett biztosíthatja csak ezen személyek részére a helyi utazási bérletet?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Elmaradt vevői számlakészítés

Bunna Erika

adótanácsadó

Anglia, szolgáltatás igénybevétele, áfa

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 február
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close