418 találat a(z) cafeteria cimkére

Egy kérdés a jövő évi cafeteriaszabályokról Cikk

Ha a munkáltató egészségpénztári hozzájárulást adna dolgozójának, akkor azt a béréhez hozzá kellene tenni, és neki kellene adóznia utána? A munkáltató semmilyen jogcímen nem vállalhatja át a munkavállaló helyett a közterheket a juttatás után? – kérdezte a 2019-es cafeteriaváltozások kapcsán az Adózóna olvasója. Surányi Imréné okleveles közgazda válaszolt.

Cafeteria 2019 Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az elfogadott szja törvény alapján a SZÉP kártya juttatáson kívül adott juttatások bérként adóznak. Akkor ezeket a juttatásokat a pénzbeli ellátások alapjába be kell számítani? Illetve a nyugdíj alapjába is beszámít? Köszönettel.

Üzemanyagkártya Kérdés

Tisztelt Szakértő! A cafeteria szabályozás változása után 2019-ben minek minősül az üzemanyagkártyára kifizetett összeg, illetve hogyan kell adózni utána?

Iratmegőzés GDPR figyelembevételével Kérdés

Tisztelt Szakértő! A GDPR szabályozását is figyelembe véve, ha megszűnik egy munkavállaló munkaviszonya, meddig kell a személyes adatairól szóló nyilatkozatokat, személyiokmány-másolatokat megőrizni? Illetve ha ugyanezen okmányok cafeteria juttatás miatt kerültek elkérésre a munkavállalóktól, akkor hány év ezen iratok (másolatok, személyes adatokat tartalmazó, például az egészségpénztári belépési nyilatkozatok) megőrzési ideje a jogosultság megszűnése után? Válaszát előre is köszönöm!

Cafeteriaváltozás 2019 Kérdés

Tisztelt Szakértő! A jövő évi adóváltozásokkal kapcsolatosan szeretném tisztázni, hogy vajon jól értjük-e azokat. A szakmai anyagok szerint a korábban cafeteriaként adott juttatások, például az egészségpénztári hozzájárulás 2019-től jövedelemként fog adózni. Ez azt jelenti, hogy amennyiben a munkáltató adna ilyen jogcímen juttatást, akkor azt a munkavállaló béréhez hozzá kellene tenni, és neki kellene adóznia utána? A munkáltató semmilyen jogcímen nem vállalhatja át a munkavállaló helyett a közterheket a juttatás után? Válaszát előre is köszönöm!

Iskolakezdés: idén még adható utalványban támogatás, ovisok szüleinek is Cikk

Bő egy hónap múlva kezdődik a tanév, az áruházak polcai már roskadoznak az iskolai kellékektől, a szülőknek pedig fő a fejük, hogyan teremtsék elő a tanszervásárlás fedezetét. A munkáltatók most még kedvező adózási feltételekkel támogathatják a családokat.

Aláírást gyűjt a cafeteria adóztatásának változása ellen a DK Cikk

A Demokratikus Koalíció (DK) aláírásgyűjtést indít annak érdekében, hogy az Országgyűlés tárgyalja újra az adótörvényeket, s szüntesse meg a cafeteria megadóztatására hozott új szabályokat – jelentette be az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Eldőlt: nincs kegyelem az önkéntes pénztári hozzájárulás adóztatásában sem Cikk

Nem óhajt változtatni a kormány a cafeteria elfogadott 2019-es szabályozásán – írja az mfor.hu. Az internetes portál kérdésére Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai kormányinfón közölte: megfontolták a kérdést, de végül elvetették az idén még hatályos szabályok fenntartását.

Cafeteria Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozóként 4 főt foglalkoztatok, változó munkaidőkkel, 8-4-2 órában naponta, munkaidőkeret alapján. A kérdésem az lenne, hogy cafeteriát adhatok-e eltérően a munkavállalóknak vagy csak egységesen mindenkinek ugyanannyit? Lehet-e differenciálni a jobb dolgozókkal? Ezzel összefüggésben: lehet-e a cafeteriát egyszerre odaadni év közben?

Varga Mihály: egy kisebb adócsomag még ősszel is várható Cikk

A 2019-es büdzsé a biztonságos növekedés költségvetése lesz, amely a támogatott módosító indítványok ellenére megőrizte eredeti karakterét – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Világgazdaságnak adott interjúban, hangsúlyozva, hogy a költségvetéssel a biztonság megőrzését, a növekedés fenntartását, a családtámogatások szélesítését, valamint a foglalkoztatás fenntartását tűzték ki célul.

Cafeteria készpénz Kérdés

Tisztelt Szakértő! A belépő munkavállalónk előző munkáltató által kiállított igazolásain az adóadatlapon szereplő jövedelem összege eltér a járulékigazoláson szereplő járulékalap összegétől. Az eltérést okát a jövedelemigazolás pótlapján találtam meg, nevezetesen túlfizetett cafeteria készpénzként feltüntetve. Az a kérdésem, hogy a túlfizetett cafeteria készpénzt ilyen esetben nem bérként kellene elszámolni, ami esetén az adóadatlapon is meg kell jelennie mint jövedelem? Az adóadatlap összjövedelme és a járulékigazoláson szereplő alap között pontosan ez az eltérés. Az adóadatlapon feltüntetett jövedelemból számolt adóelőleg kisebb, mint amit az adóadatlap tartalmaz. Ez azért érdekes, mert új belépőnél az adóadtlapról kell feltölteni a hozott adatokat, a jövedelmet és a levont adót. Ezt a program majd össze fogja számolni a mostani jövedelemadatokkal és a "többletként" levont adót korrigálni fogja, ami szerintem nem lesz helytálló. Kérem javaslatukat, hogy ilyen helyzetben mi a megfelelő eljárás? Köszönettel.

Adómentes juttatások Kérdés

Egy kft. kizárólag az alábbi adómentes juttatásokat szeretné biztosítani munkavállalói részére: – sportrendezvényre szóló belépő (korlátozás nélkül), – kulturális belépő (évi 50 000 Ft-ig), – óvodai, bölcsődei szolgáltatás. Kérdéseim: – ezen juttatások biztosításának feltétele-e, hogy a kft. rendelkezzen ún. cafeteria-szabályzattal, – adhatók-e ezen juttatások 2 órás részmunkaidőben foglalkoztatott munkavállalónak is, – adhatók-e ezen juttatások a kft. ügyvezetőjének, – adhatók-e ezen juttatások a kft. által egyszerűsített foglalkoztatással sokszor foglalkoztatott személynek? Előre is köszönöm válaszát.

Cafeteria Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy egyszemélyes társaság egyetlen részmunkaidős munkavállalót foglalkoztat. Adható-e részére cafeteria juttatás cafeteria szabályzat megléte nélkül? Válaszát előre is köszönöm.

Cafeteriamizéria: ezt kérik a kormánytól a szakszervezetek Cikk

A családokat támogató, a munkaerőhiány csökkentését és az öngondoskodást elősegítő cafeteriaelemek megőrzését, és a fenntartásukról szóló, 2022-ig terjedő kiegészítő megállapodás kötését kérik a kormánytól a szakszervezetek.

Megjelent a júliusi VálaszAdó Cikk

Már hagyományosnak mondható, hogy az adózók nyár elején is kapnak az Országgyűléstől egy tekintélyes pakkot, amelyben zömmel a következő évben hatályba lépő új és módosított szabályok, de gyakran már korábban érvényesítendők/érvényesíthetők is szerepelnek.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Útdíj, túlsúlydíj, iparűzési adó

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 március
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close