418 találat a(z) cafeteria cimkére

Differenciált cafetéria 2019 Kérdés

Differenciált mértékben adható-e cafetéria 2019-ben? Amennyiben nettó értékben azonos összegű a caferéria összege. A differenciálást a béren kivüli juttatások adóvonzata, illetve az egyes meghatározott juttatások adóvonzata közötti különbözet okozza. Az adótörvény ezen differenciált juttatást megengedi-e? Köszönöm.

Cafeteria juttatás 2019-ben Kérdés

Tisztelt Szakértő! A 2019. évi cafeteria számfejtéssel szeretném a segítségét kérni. Cégünk nettó összegű keretet biztosít (havi nettó 32 000 forint) ennek a közterhét (2019-ben 15 százalék szja+19,5 százalék szocho) a munkáltató fizeti meg, természetesen a SZÉP-kártya esetén. Szeretnénk megtartani az önkéntes pénztári igényeket is. Törvényes-e, ha a 32.000 forintos keretösszeget számfejtem, és ennek az összegnek a nettó értékét utalom el a pénztárba? A munkáltató megfizeti a 32 000 Ft*1,18*21% közterhet. Vagy mivel bérként adózik, nincs 1,18-as szorzó? A munkavállaló nettója pedig, 32 000*66,5%. Ami módosulhat a fel nem használt járulék- és adókedvezménnyel. Köszönettel:

Cafeteria 2019 és CSÉB Kérdés

Tisztelt Szakértő! CSÉB esetén, ha az egy munkavállalóra jutó ellenérték nem állapítható meg (a kedvezményezett a munkavállaló, díjfizető a cég), akkor jövőre továbbra is egyes meghatározott juttatásként adózik a biztosítás díja? Illetve ha valaki jövőre a cafeteria keretére jutó összeget készpénzben kéri kifizetni (természetesen a bérjövedelemre vonatkozó adó- és járulékterhek mellett), ebben az esetben az így kifizetett összeg letiltási alapot képez-e? (2018-ban természetesen még nem, hiszen az adható 100 ezer forint béren kívüli juttatásnak minősül, azonban ez a besorolás jövőre megszűnik.) Válaszát köszönöm.

Munkáltató által kötött egészségbiztosítás Kérdés

2019. január 1-jétől a cafeteriakereten kívüli egészégbiztosítás, amit a munkáltató kötött a dolgozóira, továbbra is adómentes?

Cafeteria-keret Kérdés

Tisztelt Adózóna! Társaságunk 2017 júliusa óta fizet a dolgozók részére havi 5000 forint pénzbeni juttatást. A 2017. decemberi juttatás 2018 januárban került kifizetésre. A hatályos szabályozás szerint az éves keret számításánál a kifizetés dátumát kell figyelembe venni, így a 2017 decemberi juttatás a 2018. évi keretet terheli. Kérdésem: - ha 2018. decemberben is szeretnénk ezt a juttatást adni, azt kifizethetjük-e 2019 januárban? Ha igen, akkor ez az összeg nem fogja a 2018. évi keretet terhelni? Köszönettel: Szilassy Szilvia

Kérdések és válaszok a cafeteriaváltozások kapcsán Cikk

A cafeteriára vonatkozó adószabályok 2019. évi változása után az adomány és a lakáshitel-támogatás milyen adózási kategóriába fog esni? – kérdezte olvasónk. Másik kérdezőnk pedig azt firtatta, hogy 2019. évre a béren kívüli juttatások adótörvényben meghatározott mértékén felül adható-e, illetve milyen adóteherrel, milyen maximális összegben, milyen feltételekkel adható SZÉP-kártya juttatás vendéglátás alszámlára? A kérdésekre Surányi Imréné okleveles közgazda szakértőnk válaszolt.

Cafeteria Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2019. évre, a megváltozott cafeteria szabályok alapján a SZÉP kártyákra juttatott összegek tételes átutalása után, a munkáltatóknak megnövekedett bankköltséggel kell számolniuk. Kérdésünk arra vonatkozik, hogy a munkáltató az ilyen címen felmerült bankköltségek átterhelését, megtérülését milyen formában oldhatja meg a leggazdaságosabban? Van-e lehetőség bankköltség átalánnyal számolni? Köszönettel: Arnóczki Istvánné

Új javaslatok az adócsomaghoz Cikk

Az új építésű ingatlanok kedvezményes áfájával kapcsolatos szabályokat is módosító javaslatot fogadott el az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága a csütörtöki ülésén.

Cafeteria: szépségtapasz a gazdasági bizottság javaslata Kérdés

A cikkben szerepelt, hogy a kiegészítő önsegélyező szolgáltatás nem minősülhet adómentes juttatásnak. A Parlament honlapján elérhető Gazdasági Bizottsági módosító javaslat alapján véleményem szerint ez csak a célzott szolgáltatásból kapott önsegélyező szolgáltatásokra igaz, vagy rosszul értelmezem? Az önkéntes pénztárba fizetett munkáltatói hozzájárulás utáni adóról való rendelkezés pontosan melyik összeg után járna? A pénztárba érkezett összeg után, vagy a bruttó összeg után?

Cafeteria: szépségtapasz a gazdasági bizottság javaslata Cikk

Kiegészítéseket javasol az Országgyűlés gazdasági bizottsága a személyi jövedelemadóról (szja) szóló törvény egyes rendelkezéseinek módosítására korábban benyújtott indítványokhoz. Ha a parlamenti többség elfogadja a bizottság javaslatait, akkor néhány ponton némi enyhítéssel, további korrekciókkal fokozzák és egyértelműsítik a béren felüli juttatásokra 2019-től kirótt szja-előírások szigorát.

Tüntettek a szakszervezetek a cafeteriakedvezményekért Cikk

A cafeteriaelemek kedvezményes adózásának visszaállítását követelik a szakszervezetek a családok támogatása, a mobilitás ösztönzése és a munkaerőhiány kezelése érdekében – hangsúlyozta Szilágyi József, az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (EVDSZ) elnöke a több szakszervezet által a Magyar Nemzeti Bank épülete elé szervezett mai demonstráción.

Cafeteria 2019 Kérdés

Szeretnénk tanácsot kérni, hogy 2019. évre a béren kívüli juttatások adótörvényben meghatározott mértékén felüli adható-e, illetve milyen adóteherrel adható SZÉP-kártya juttatás/vendéglátás alszámlára és milyen maximális összegben, milyen feltételekkel?

Cafeteria 2019 Kérdés

T. Szakértő, sokat olvashatunk a 2019. évi adózásról, de konkrétan azt nem, hogyan kell a dolgozónak és a cégnek adózni a jövő évben, ha megtartja esetleg a jelenlegi juttatást. Ha például kap BKV bérletet , akkor ennek összegét hozzá kell adni a bérhez és ebből le kell vonni 33,50 százalékot, illetve a cég befizeti a 18,50 százalékot? Olvastam különböző értékeket hogy a közteher nettó értéke 81,95 százalék vagy 78,95 százalék, ezt nem értem hogy jön össze?

Minimálbér 2019: a kormány szerint indokolt a kétszámjegyű emelés Cikk

Egyetért a kormány a szakszervezetek azon álláspontjával, hogy folytatni kell a hazai bérek felzárkóztatását, amelynek egyik eleme a minimálbérek újabb, kétszámjegyű emelése. Ugyanakkor ezek mértékéről a munkaadói és a munkavállalói oldalnak kell megállapodnia a következő hetekben – írja hétfői számában a Magyar Idők.

Megmaradó elemek a cafeteriában Cikk

A SZÉP-kártya mellett jövőre várhatóan a már bérhez hasonlóan adózó Erzsébet-utalvány, valamint a lakáscélú és utazási támogatások lesznek a leggyakrabban választott cafeteria juttatások, így a munkáltatók által kínált legnépszerűbb cafeteria elemek jövőre is elérhetők maradhatnak – közölte a BDO Magyarország az MTI-vel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Jövedéki adó

Gombás Otilia

szakértő

J&J Center Kft.

Mikorra könyveljem?

Pölöskei Pálné

adószakértő

Tárgyi eszköz számviteli elszámolása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 február
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close