419 találat a(z) cafeteria cimkére

Cafeteria: készpénznek vehetjük Cikk

Csütörtökön kerül az Országgyűlés elé a béren kívüli juttatásokkal kapcsolatos előterjesztés. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Magyar Időknek azt mondta: a magánszektorban évi 450 ezer, a közszférában 200 ezer forint lenne a kedvezményes közteherrel adható cafeteria felső határa – írja a hvg.hu.

Külön támogatási csomagot szeretnének az öngondoskodásnak Cikk

Az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ) azt kéri, hogy az öngondoskodás a cafeteriarendszer várható átalakítása során önálló jogcímen kapjon támogatást. A munkáltatók ösztönzésének csökkenése, esetleges megszüntetése dolgozók százezreit érintené hátrányosan – közölte a szövetség hétfőn.

A kormány kért valamit Varga Mihálytól, a cafetéria a tét Cikk

A kormány arra kérte Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert, vizsgálja meg a következő napokban, hogyan lehetséges készpénzesíteni a cafeteriát – közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Cafeteria: a készpénzesítés hátrányaira figyelmeztetett a SZEF Cikk

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) azt kéri Orbán Viktor miniszterelnöktől, hogy a kormány őrizze meg a cafeteria szolgáltatás lényegét, és a SZÉP-kártyát bővítse további funkciókkal.

Napirenden a vasárnapi pótlék, a készpénzes cafeteria és a minimálbér Cikk

A 2017-es költségvetés, a jövő évi adótörvény-módosítások, a vasárnapi bérpótlék és a cafeteria is téma volt kedden a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán (VKF), amelyet a mostani találkozót megelőzően 2012 decemberében tartottak meg utoljára.

Vitatott vasárnapi pótlék, sok vállalkozást ellehetetlenítene Cikk

Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) szerint a 100 százalékos vasárnapi pótlék sok vállalkozás számára lehetetlenné tenné a vasárnapi nyitvatartást, sokakat pedig arra kényszerítene, hogy más költségeket faragjanak le, így a cafeteria is áldozatul eshet.

Járulékmentes béremelés jön? Cikk

Ha a munkaadókkal való egyeztetések a kellő ütemben lezárulnak, akkor legkésőbb nyárra megszületnek azok a döntések, amelyek alapján tisztán látni, miként működik majd az új cafeteriarendszer – mondta Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Lesznek, akik ráfázhatnak a készpénzesítésre Cikk

A Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) munkavállalói és munkáltatói oldalának szereplői eltérően ítélik meg Orbán Viktor miniszterelnök felvetését a cafeteria „készpénzesítéséről”, a VKF-fórum résztvevői pénteken formáltak véleményt erről az MTI megkeresésére.

Cafeteria Kérdés

Tisztelt Szakértő! Megtisztelő válaszát szeretném kérni az alábbi esetre: A munkáltató, ha a kft. által meghatározott keretösszeg feletti juttatást nyújt egyik dolgozójának, akkor a kft. által meghatározott keretösszeg feletti juttatás hogyan adózik akkor, ha adóköteles elem a feletti rész, vagy ha adómentes ( például biztosítás) a keretösszeg feletti rész? A juttatások a következők: Egészségbiztosítási tagdíj: 96 000 Ft /év Iskolakezdési támogatás: 99 900 Ft /év/3 gyerekre Grawe kockázati életbiztosítás: 83 600 Ft/év Aegon kockázati életbiztosítás: 10 000 Ft/év. A munkáltató az által meghatározott éves keretösszeget bruttó 269 020 forint adókkal növelt összegben határozta meg. Köszönöm előre is megtisztelő válaszát. Dornfeldné Ili

Orbán: a rejtett kettős javadalmazási rendszert nyílttá kell tenni Cikk

Új döntési rendszert vezet be a kormány az európai uniós pályázatoknál, csak fejlesztésre lehessen hitelt felvenni, készpénzesítsék a cafeteriát – többek között ezekről beszélt Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Budapesten, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) gazdasági évnyitóján.

Szép-kártya: saller a főtanácsnoktól Cikk

Az Európai Bíróság főtanácsnoka szerint a cafeteriarendszerre vonatkozó magyar szabályozás több ponton is ellentétes az uniós joggal – írja a napi.hu.

Önkéntespénztári hozzájárulás: ezt kell tudni a cafeteria szabályokról Cikk

Gyakran kérdezik olvasóink, hogy minden esetben kötelező-e cafeteria szabályzat, ha a munkáltató béren kívüli vagy egyes más juttatásokban részesíti a munkavállalókat. Összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat.

Emiatt nőhet a fizetendő eho 2015-től Cikk

Bár az egészségügyi hozzájárulás mértéke nem nő 2015-től, mégis lesznek, akiknek a különböző háttérszabályok miatt nagyobb összeget kell majd leperkálniuk, mint az idén.

Cafeteria: új módosítókat nyújtottak be Cikk

Az eredetileg szándékoltnál kedvezőbb fordulatot vett a jövő évi cafeteria-juttatásokat érintő szabályozás – derül ki az Országgyűléshez ma benyújtott módosító csomagból.

Élőlánccal tiltakoznak az adóemelés ellen Cikk

Élőláncot tervez a parlament elé a Vasas Szakszervezeti Szövetség november 17-én, a dolgozókat terhelő adók miatt - közölte Balogh Béla, az érdekképviselet országos elnöke az MTI-vel kedden.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egészségügyi szolgáltatási járulék

Széles Imre

tb-szakértő

Bejelentett részesedés

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szoftvervásárlás Ausztriában

Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close