419 találat a(z) cafeteria cimkére

Megjelent a novemberi VálaszAdó Cikk

Nagyot szólt a 2015-re beterjesztett adócsomag, pedig ennek még a halvány jele sem érződött a pakk részleteinek miniszteri bejelentésekor. Varga Mihály ugyanis jószerivel csak a pozitív módosításokra szorítkozott, igaz megemlítette, hogy jövőre már az internetszolgáltatóknak is távközlési adót kellene fizetniük.

Sávos terhek a cafeteriára, megszorítás a családi pótlékra? Cikk

A Fidesz-KDNP azt javasolja, hogy 200 ezer forintos összegig ne változzon a cafeteria adószintje - közölte Rogán Antal kedden Budapesten, a Fidesz-KDNP-frakció ülése után, amelyen áttekintették a jövő évi költségvetési és adótörvény-javaslatot.

Internetadó, cafeteria-drágulás – újabb tiltakozások Cikk

A Vasas Szakszervezeti Szövetség szerint a kormány az állami többletbevételeket ismét a munkavállalók rovására, a munkáltatói terhek növelésével kívánja megteremteni, ráadásul az érdekegyeztetés teljes mellőzésével, a szervezet ezért felszólítja a kabinetet: vonja vissza a béren kívüli juttatások tervezett adónövelési tervét, "ne tegyen további terheket a munka világa szereplőire sem cafeteria adó, sem internetadó formájában" - közölte Balogh Béla, a szövetség elnöke az MTI-vel csütörtökön.

Adó nélkül is megúszhatja a juttatást Cikk

Sok cég nem tudja bevezetni a meglehetősen költséges, adminisztráció-igényes kafeteria-rendszert, vagy nem is akar minden munkavállalójának béren felüli juttatásokat adni. Vannak azonban olyan nem pénzbeli – egyedileg is kezelhető, adókötelezettséggel nem járó – juttatások, amelyek kafeteria-rendszer működtetése nélkül, de akár mellette is alkalmazhatóak, sőt szóba jöhetnek bármilyen foglalkoztatási jogviszonyban.

Cafeteria: nem változott a béren kívüli juttatást adó kkv-k aránya Cikk

Nem változott az előző negyedévi mélyponthoz képest a béren kívüli juttatásban gondolkodó vállalkozások aránya, jelenleg a kis- és közepes vállalkozások (kkv) mindössze 43 százaléka tervez természetbeni juttatást adni a negyedéves K&H kkv bizalmi index kutatás adatai szerint.

Cafeteria és differenciálás Kérdés

A szakszervezettől függetlenül van-e valamilyen mód arra, hogy differenciáljunk a munkavállalók között, és más összegű juttatást kapjon, vagy esetleg bizonyos kör kizárható-e a juttatásból?

Cafeteria Kérdés

Kizárható-e-munkavállaló a cafeteria juttatásból valamilyen szempont alapján?

MKB SZÉP-kártya: a juttatások 2 százalékát nem használták fel Cikk

Az MKB SZÉP-kártya birtokosai a 2011-es keretnek mindössze 2 százalékát nem használták fel, így csak 5 millió forintot kellett visszautalni a korábbi befizetéseket teljesítő munkáltatóknak - közölte az MKB Bank hétfőn.

Erzsébet utalvány: külföldi utazásra is lehet majd adni? Cikk

Az Országgyűlés lezárta az önálló képviselői indítványként benyújtott, az egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításáról szóló T/11398 törvényjavaslat általános vitáját, amely többek között módosítaná az Erzsébet-programról szóló 2012. évi CIII. törvényt is. A javaslat úgy egészítené ki az Erzsébet-utalvány fogalmát, hogy az a kifizetőt terhelő adó mellett vagy adómentesen adható, meghatározott termékek vásárlására, szolgáltatások igénybevételére is alkalmas legyen.

Béren kívüli juttatások: leszállóágban? Cikk

Megcsappant azon cégek aránya, amelyek béren kívüli juttatást kívánnak adni dolgozóiknak. A következő egy évben a hazai kkv-k mindössze 42 százaléka tervez alkalmazni természetbeni juttatást. A különböző cafeteria elemek alkalmazásának gyakoriságát tekintve az élen az Erzsébet-utalvány áll, melyet a közlekedési költség térítése és a SZÉP Kártya követ.

Megállapodtak a honvédségi dolgozók béren kívüli juttatásairól Cikk

Megegyezett a kormány a szakszervezetekkel a honvédségi dolgozók béren kívüli juttatásairól. A megállapodást Hende Csaba honvédelmi miniszter és a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum tagjai szerdán írták alá a Honvédelmi Minisztériumban (HM).

Cafeteria: a SZÉP-kártya és az Erzsébet-utalvány a legnépszerűbb Cikk

Az idén a Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP), valamint az Erzsébet utalvány volt a cafeteria-rendszer legnépszerűbb eleme, és míg nyugdíjpénztári juttatást egyre kevesebben választanak - derül ki a c1 cafeteria, béren kívüli juttatási rendszereket működtető cég legfrissebb felméréséből.

K&H: a nagyobb kkv-k körében még mindig népszerű a cafeteria Cikk

A kisebb méretű kis- és középvállalkozások (kkv) körében egyre kevésbé alkalmaznak béren kívüli juttatásokat, a nagyobbaknál viszont továbbra is népszerű. A cafeteria-elemek közül változatlanul az étkezési és a közlekedési hozzájárulás a leggyakoribb - derül ki a kkv-vezetők körében végzett K&H kkv bizalmi index kutatás adataiból.

Cafetéria, adómentes juttatás: sportcsarnok bérlet Kérdés

Ez a juttatás adómentesen 50.000.-Ft értékhatárig adható. Az a kérdésem, hogy egységesen kötelező adni, vagy lehetséges , hogy 2 db éves bérletet vesz a munkáltató, és bármelyik dolgozója igénybe veheti? Ebben az esetben 2x50.000.-Ft-ot lehet-e elszámolni adómentes juttatásként?

Bejelentette a Le Chéque Déjeuner magyarországi tevékenységének felfüggesztését Cikk

Bejelentette a francia Le Chéque Déjeuner utalvány-kibocsátó cég, hogy felfüggeszti magyarországi értékesítési tevékenyégét, az utalványok birtokosai 2013. május 31-ig használhatják fel azokat, az elfogadóhelyektől pedig azt kérik, hogy az utalványokat június 30-ig váltsák vissza a megszokott szabályok szerint.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egészségügyi szolgáltatási járulék

Széles Imre

tb-szakértő

Bejelentett részesedés

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szoftvervásárlás Ausztriában

Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close