141 találat a(z) alkalmi munka cimkére

Magán fogorvosi rendelő asszisztensfoglalkoztatása Kérdés

Az alkalmi munkában keresett jövedelem hozzáadódik-e a munkaviszonyból származó jövedelemhez? Kérdés

Önkormányzat – alkalmi munkavállaló Kérdés

Korhatár előtti ellátás melletti egyszerűsített foglalkoztatás Kérdés

Alkalmi munka Pünkösdhétfőn Kérdés

Vállalkozó, egyszerűsített foglalkoztatott Kérdés

Alkalmi munka vagy turisztikai idénymunka? Cikk

Alkalmi vagy turisztikai jellegű foglalkoztatottnak minősülnek a strandbüfé dolgozói? – kérdezte az Adózóna olvasója. Dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd válaszolt.

Cégtulajdonos munkavégzése a saját cégében Kérdés

Változtak az egyszerűsített foglalkoztatás, alkalmi munkavállalás szabályai Cikk

Idén december 31-éig átmenetileg lazít az egyszerűsített foglalkoztatásról szóló 2010. évi LXXV. törvény szabályain a gazdaságvédelmi akcióterv keretében kihirdetett 122/2020. kormányrendelet.

Egyszerűsített foglalkoztatott kismama szülés utáni pénzbeli ellátásai Cikk

Az egyszerűsített foglalkoztatásban dolgozókra speciális szabályok vonatkoznak, ezért érdemes megvizsgálni, mi történik akkor, ha ezen keretek között munkát vállaló nő várandós lesz, milyen pénzbeli ellátásokra lesz jogosult.

Alkalmi munka bérezése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem, hogy egy bentlakásos idősotthonban alkalmi munkában foglalkoztatott ápoló, aki este 6 órától másnap reggel 6 óráig dolgozik, milyen bérpótlékokra jogosult? Kell-e esetében túlórapótlékot fizetni, hiszen egybefüggően 12 órát dolgozik, vagy mivel két naptári nap alatt dolgozza le, ezért minden nap újnak számít a napi 8 óra tekintetében? Kell-e vasárnapi pótlékot fizetni a vasárnapra átnyúló órákra? A főállású ápolók folyamatos váltott 12-12 órás 2 két műszakban látják el a feladatot. Köszönettel várom válaszát.

Alkalmi munka a karácsonyi vásárban Cikk

Karácsony előtt sorra nyílnak a karácsonyi vásárok, ahol az árusok gyakran alkalmaznak munkavállalókat egyszerűsített foglalkoztatásban. Átmeneti, néhány napos munkák esetén sem szabad azonban megfeledkezni a munkavállalók megfelelő bejelentéséről – figyelmeztet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Sportegyesület díjazás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Frissen létesült sportegyesületünk sporteseményeken történő bírói, játékosi díjazásával és pénznyeremény elszámolásával kapcsolatban szeretnénk segítséget kérni. Az iránt szeretnénk érdeklődni, hogy milyen szerződés szükséges, ha szükséges egyáltalán, illetőleg hogy a számfejtés hogyan történjen. Amennyiben számlaképes az illető, akkor ezt a kifizetést fel kell-e tüntetni a 08-as bevallásban? Természetes személyek esetében lehetséges-e az alkalmi munkavállalás, vagy megbízási jogviszony szabályai szerint szükséges elszámolni a juttatást? A pénznyeremény esetében hogyan kell elszámolnunk az összeget? Hálás köszönettel: Mária

Őszi betakarítás: kell-e adózni? Cikk

Napszámosok csapataival, rokonokkal, barátokkal folyik a szőlőszüret, gyümölcsszedés. Kell-e és ha igen, hogyan kell adózniuk a szüretelőknek?

Főállású egyéni vállalkozó alkalmi szolgálati ideje Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem egyéni vállalkozó és emellett alkalmi munkát vállal egy évben, 90 napot. Szeretnék érdeklődni, ha ez az idő folyamatosan fennálló egyéni vállalkozás mellett történik, plusz szolgálati időnek számít-e (365+90), mivel ez hiányzik nyugdíjba vonulásakor az 47-ik évhez. Köszönöm a válaszát. Üdv, Horváthné

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Elektromos autó tao-kedvezmény

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 november
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close