140 találat a(z) alkalmi munka cimkére

Egyszerűsített foglalkoztatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyszerűsített (alkalmi) foglalkoztatás után milyen igazolásokat kell kiadni a munkáltatónak a munkavállaló részére?

Könyvelés alkalmi munkavállalóként Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társas vállakozás végeztetheti-e a könyvelését az egyszerűsített foglalkoztatásra vonatkozó szabályok szerint alkalmi munkaként? A könyvelési programot és a számítógépet a vállalkozás biztosítaná, és havi 3-4 munkanap elegendő lenne a könyvelési feladatok ellátására. Válaszát tisztelettel köszönöm.

Egyszerűsített munkaszerződés feltétele Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy vállalkozás, miután egyik dolgozójával kötött munkaszerződése közös megegyezéssel megszűnt, visszafoglalkoztathatja-e a dolgozót alkalmi munkában vagy sem? Nem zárja ki a törvény ennek lehetőségét?

Próbanapon tesztelné leendő dolgozóját? Csak így teheti meg Cikk

Egy kereskedelmi cég értékesítői állásra keres munkatársakat. Ahhoz, hogy az adott jelöltről kiderüljön, alkalmas-e a munkára, egy-két próbanapra szeretnék behívni. Felmerül a kérdés, hogy ezekre a napokra be kell-e a jelenteni, illetve kötelező-e a részére bért fizetni, hiszen tényleges, önálló munkát egyelőre nem végez? Ha díjazásban kell részesíteni, akkor mi a legkisebb összeg, amit ki kell neki fizetni? – kérdezte olvasónk. Hajdu-Dudás Mária szakértőnk válaszolt.

Alkalmi munka, bejelentési kötelezettség Kérdés

2013. június óta dolgozom egy vendéglátó egységben pultosként, minimum heti 2-szer 8 órát megyek dolgozni. Hogyan tudok utánajárni, hogy be vagyok-e jelentve, mert szólni nem merek, félek, hogyha rákérdeznék, elküldenének, és beteg gyermekemet egyedül nevelő anyuka vagyok, szükségem van a munkára. Választ előre is köszönöm!

Egyéni vállalkozó alkalmi munkavállalót foglalkoztat, mikor kell bevallást benyújtania Kérdés

Egyéni vállalkozó nem rendszeresen foglalkoztat alkalmi munkavállalót. Más foglalkoztatottja nincs. Például augusztusban nem volt, így nem adtam be 1308-as bevallást. Büntethet ezért az adóhatóság?

Egyszerűsített foglalkoztatás pótléka Kérdés

Az egyszerűsített foglalkoztatás pótlékaival kapcsolatban szeretném megkérdezni, hogy vendéglátóhelyen, étteremben foglalkoztatott alkalmi munkavállalónak kell-e délutáni pótlékot fizetni, ha vasárnap dolgozott, akkor vasárnapi pótlékot? Ha csak vasárnap foglalkoztatják, például vásári árusítás esetén, erre kell-e pótlék? Várom válaszukat. Audit Pannon Kft

Ennyit hoztak az államnak az alkalmi munkások Cikk

Szeptember közepéig több mint 520 ezer ember vállalt legálisan alkalmi munkát, s közel 100 ezer vállalkozás hatmilliárd forintot fizetett be az államkasszába utánuk - olvasható a Magyar Nemzetben.

Alkalmi munka Kérdés

A következő kérdésem lenne :A 2010.évi LXXV.törvény 1§ / 5 / bekezdése így szól:E törvény szabályai nem zárják ki, hogy az /1/ bekezdésben foglalt esetekben a munkáltató és munkavállaló az MT. általános szabályai szerint létesítsen munkaviszonyt.Véleményem szerint ez egy választási lehetőség, amit én úgy értek, hogy vagy a fenti számú törvény, vagy az Mt. általános szabályai szerint lehet az alkalmi munkavállalóval megállapodni. Ha így van, és a fenti számú törvény alapján állapodunk meg e munkavállalóval, akkor nem értem, hogy miért kell adott esetekben túlórát, vasárnapi, ünnepnapi, vagy éjszakai pótlékot fizetni ?Valamint nem lehet a munkaidő keretet sem értelmezni P: egy hónapban egy alkalommal dolgozik, egy adott munkát végez el 10 órában. Ebben állapodtunk meg, miért kéne 2 órát túlórába fizetni? Vagy lehet, hogy csak 3 órában tol havat. Milyen munkaidőket kell akkor nézni?

Alkalmi munka Kérdés

Az alkalmi munkaválalásból is van egy munkaviszonyból származó jövedelme is van az egyik alkalmazotnak. Napi béres. volt 2012-ben. Garantált bérminum 87%-t kapta. A napi minimálbér összegéből levonom a garantált bérminum 87%-át / 4280*0.85- 4970*0,87= 686 Ft és ez lesz adó alap? Jól értelmezem a szabályozást? Az szja bevallásba csak a különbözetet irom be az 1-es sorba?

Egyszerűsített foglalkoztatás Kérdés

Katás vállalkozó vállalhat-e havi 15 órát meg nem haladó alkalmi munkát?

Közel 400 ezren dolgoztak eddig egyszerűsített foglalkoztatással Cikk

Százezrek vállaltak a nyáron alkalmi munkát - írta a Magyar Nemzet.

Egyszerűsített foglalkoztatás: amikor ráfizethet a munkáltató Cikk

Nem mindegy, mikor jelentjük be a NAV-nak az alkalmi munkavállalót., de arra is érdemes figyelni, ha módosítani akarjuk ezt a bejelentést.

Alkalmi munka: amikor nincs rá lehetőség Cikk

Dolgozhat-e alkalmi munkavállalóként főállású foglalkoztatás helyett a Start-kártyás munkanélküli? Olvasónk kérdésére az Adózóna munkajogásza, Horváth Linda válaszol.

Adóbevallás: hol kell szerepelnie az egyszerűsített foglalkoztatásnak? Cikk

Amennyiben 2010-ben alkalmi munkája és főállása is volt, előbbit hol kell feltüntetnie a munkavállalónak a bevallásában? Olvasónk kérdésére a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai válaszolnak.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

hirdetés
NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Napelemrendszer-aktiválás

Pölöskei Pálné

adószakértő

Értékcsökkenési leírás helyesbítése

Pölöskei Pálné

adószakértő

Alapítványi számlázás – gazdasági tevékenység?

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close