161 találat a(z) alkalmi munka cimkére

Gyed melletti megbízás Kérdés

Kedves Szakértő! Ügyfelem 8 hónapos gyermekével van gyeden. Alkalmanként egy cég foglalkoztatni szeretné megbízási szerződéssel. Kérdésünk, hogy foglalkoztatható-e ebben az esetben a gyed mellett, mivel még a gyermek nincs egy éves? Köszönjük a válaszukat.

Egyszerűsített foglalkoztatás munkabér Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az egyszerűsített foglalkoztatással kapcsolatban szeretném megkérdezni az alábbiakat: Ha valaki egyszerűsített foglalkoztatásban dolgozik trafikban, vendéglátóhelyen akkor dolgozhat-e napi 12 órát? Ebben az esetben kell-e valamilyen pótlékot fizetni a garantált bérminimun esetén számított 679 Ft/óra órabérre? Egyszerűsített foglalkoztatás keretében az 5 nap alatt összesen hány órát lehet dolgozni? Ha valaki szombaton és vasárnap dolgozik egyszerűsített foglalkoztatásban, akkor kell-e valamilyen pótlékot fizetni a fent említett bérre a hétvégi munkavégzés miatt? Mi a helyzet akkor, ha ezeken a napokon 12 órát dolgozik, emiatt kell-e valamilyen plusz pótlékot fizetni? Válaszukat és segítségüket előre is nagyon köszönöm!

Egyszerűsített foglalkoztatás Kérdés

Gazdasági társaság szerződés keretében mezőgazdasági szolgáltatást végez (egyéni vállalkozó részére egy adott területen elvégzi a szükséges mezőgazdasági gépi és kézi munkákat). A társaság állandó alkalmazottja 5 fő. Mezőgazdasági idénymunkára alkalmazhat-e jelentős számú munkavállalót egyszerűsített foglalkoztatással, akik a szerződésben szereplő területen a szükséges gyomlálási munkákat elvégzik? E szolgáltatás keretében a szükségszerű idénymunka elvégzésére a gazdasági társaság milyen formában alkalmazhat munkavállalót, és milyen feltételekkel?

Turisztikai idénymunka Kérdés

Ügyfelem szállodát üzemeltet. Turisztikai idénymunkában foglalkoztat pincért. Határozott idejű munkaszerződést kötöttek 100 napra. A pincér munkaidőkeretben dolgozik, az első heti jelenléti ív szerint minden másnap jutott rá munkanap. Kérdésem a bevallással kapcsolatos: az alkalmi munka bevallásához hasonlóan naponta jelentem be, vagy itt elégséges a határozott idejű munkaszerződésnek megfelelő időtartamot egy lépésben bejelenteni egy bevallásban? Köszönöm, ha válaszolnak, CSK

Munkanélküli segély és az alkalmi munka viszonya Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha valaki munkanélküli segélyben részesül, és közben alkalmi munkát végez, akkor van-e bejelentési kötelezettsége? Hová kell bejelenteni? Milyen módon változik a munkanélküli segély összege? A munkaügyi központ a szükséges járulékokat fizeti-e, vagy a a munkanélkülinek kell fizetnie? Lehetséges-e, hogy munkanélküli időszak után (90 nap), a munkavállaló fizethesse a járulékokat? Milyen nyomtatvány, milyen eljárás szükséges? Köszönöm a válaszukat.

Alkalmi munka és munkanélküli segély viszonya Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha valaki munkanélküli segély mellett alkalmi munkát vállal, akkor van-e bejelentési kötelezettsége? Mennyi óraszám mellett? Ugyanis minden könyvelő idáig ellentétes választ adott a feltett kérdésemre. Válaszát köszönöm.

Egyszerűsített foglalkoztatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyszerűsített (alkalmi) foglalkoztatás után milyen igazolásokat kell kiadni a munkáltatónak a munkavállaló részére?

Könyvelés alkalmi munkavállalóként Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társas vállakozás végeztetheti-e a könyvelését az egyszerűsített foglalkoztatásra vonatkozó szabályok szerint alkalmi munkaként? A könyvelési programot és a számítógépet a vállalkozás biztosítaná, és havi 3-4 munkanap elegendő lenne a könyvelési feladatok ellátására. Válaszát tisztelettel köszönöm.

Egyszerűsített munkaszerződés feltétele Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy vállalkozás, miután egyik dolgozójával kötött munkaszerződése közös megegyezéssel megszűnt, visszafoglalkoztathatja-e a dolgozót alkalmi munkában vagy sem? Nem zárja ki a törvény ennek lehetőségét?

Próbanapon tesztelné leendő dolgozóját? Csak így teheti meg Cikk

Egy kereskedelmi cég értékesítői állásra keres munkatársakat. Ahhoz, hogy az adott jelöltről kiderüljön, alkalmas-e a munkára, egy-két próbanapra szeretnék behívni. Felmerül a kérdés, hogy ezekre a napokra be kell-e a jelenteni, illetve kötelező-e a részére bért fizetni, hiszen tényleges, önálló munkát egyelőre nem végez? Ha díjazásban kell részesíteni, akkor mi a legkisebb összeg, amit ki kell neki fizetni? – kérdezte olvasónk. Hajdu-Dudás Mária szakértőnk válaszolt.

Alkalmi munka, bejelentési kötelezettség Kérdés

2013. június óta dolgozom egy vendéglátó egységben pultosként, minimum heti 2-szer 8 órát megyek dolgozni. Hogyan tudok utánajárni, hogy be vagyok-e jelentve, mert szólni nem merek, félek, hogyha rákérdeznék, elküldenének, és beteg gyermekemet egyedül nevelő anyuka vagyok, szükségem van a munkára. Választ előre is köszönöm!

Egyéni vállalkozó alkalmi munkavállalót foglalkoztat, mikor kell bevallást benyújtania Kérdés

Egyéni vállalkozó nem rendszeresen foglalkoztat alkalmi munkavállalót. Más foglalkoztatottja nincs. Például augusztusban nem volt, így nem adtam be 1308-as bevallást. Büntethet ezért az adóhatóság?

Egyszerűsített foglalkoztatás pótléka Kérdés

Az egyszerűsített foglalkoztatás pótlékaival kapcsolatban szeretném megkérdezni, hogy vendéglátóhelyen, étteremben foglalkoztatott alkalmi munkavállalónak kell-e délutáni pótlékot fizetni, ha vasárnap dolgozott, akkor vasárnapi pótlékot? Ha csak vasárnap foglalkoztatják, például vásári árusítás esetén, erre kell-e pótlék? Várom válaszukat. Audit Pannon Kft

Ennyit hoztak az államnak az alkalmi munkások Cikk

Szeptember közepéig több mint 520 ezer ember vállalt legálisan alkalmi munkát, s közel 100 ezer vállalkozás hatmilliárd forintot fizetett be az államkasszába utánuk - olvasható a Magyar Nemzetben.

Alkalmi munka Kérdés

A következő kérdésem lenne :A 2010.évi LXXV.törvény 1§ / 5 / bekezdése így szól:E törvény szabályai nem zárják ki, hogy az /1/ bekezdésben foglalt esetekben a munkáltató és munkavállaló az MT. általános szabályai szerint létesítsen munkaviszonyt.Véleményem szerint ez egy választási lehetőség, amit én úgy értek, hogy vagy a fenti számú törvény, vagy az Mt. általános szabályai szerint lehet az alkalmi munkavállalóval megállapodni. Ha így van, és a fenti számú törvény alapján állapodunk meg e munkavállalóval, akkor nem értem, hogy miért kell adott esetekben túlórát, vasárnapi, ünnepnapi, vagy éjszakai pótlékot fizetni ?Valamint nem lehet a munkaidő keretet sem értelmezni P: egy hónapban egy alkalommal dolgozik, egy adott munkát végez el 10 órában. Ebben állapodtunk meg, miért kéne 2 órát túlórába fizetni? Vagy lehet, hogy csak 3 órában tol havat. Milyen munkaidőket kell akkor nézni?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Mikrogazdálkodói beszámoló

Kis Gábor

számviteli és adótanácsadás

Finacont Kft

Visszadó

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Monitor előtti munkavégzés

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs