140 találat a(z) alkalmi munka cimkére

Alkalmi foglalkoztatás: ezt jelenti az egyenlőtlen beosztás Cikk

Mit jelent a gyakorlatban az, hogy az alkalmi munkavállalói létszámkeretet a munkáltató egyenlőtlenül is beoszthatja a tárgyév napjaira? – kérdezte olvasónk. dr. Radics Zsuzsanna szakértőnk válaszolt.

Egyszerűsített foglalkoztatásból származó jövedelem Kérdés

Tisztelt Szakértő! A T1042E nyomtatványon az alkalmi munka, egyszerűsített foglalkoztatás bejelentése megtörtént. A dolgozó nem jelent meg, de erről a törlő, T1042E nyomtatványt nem adta be a foglalkoztató. Ez esetben a közterhet meg kell fizetni. A 08-as nyomtatvány 700-715. sorainak egyikén szerepel az időszak a közteherrel. A kifizetett nettó munkabérösszegnél nulla forint szerepel. A dolgozó csak alkalmi munkásként volt foglalkoztatva. Ez esetben azon napok, amelyeken a dolgozó nem jelent meg a munkavégzés helyén, de a közterhet megfizették utána, beleszámítanak-e a havi maximum 15 nap foglalkoztatásba, illetve a magánszemély adójának kiszámításánál a keretösszeg kiszámításába? Köszönöm a válaszát.

Betéti társaság tulajdonosának juttatása vasárnapi munkavégzés esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! Betéti társaság kültagjának, amennyiben a társaság kiskereskedelmi üzletében vasárnap munkát végez, milyen jogcímen számfejthető a közreműködés/munkavégzés díja? Alkalmi munkavállalás? Munkaszerződés, csak hétvégi munkára? Legyen szíves segíteni ebben a témában.

Alkalmi munkavállalóként külföldön Kérdés

Tisztelt Szakértők! Szeretnénk állásfoglalást kapni az ügyben, hogy egy szállítással foglalkozó cég külföldi munkavégzésre (sofőr munkakör) alkalmi munkavállalót foglalkoztathat-e? Válaszukat előre is köszönjük! Novák Produkt Kft.

Alkalmi munka díjazása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném megkérdezni, hogy az alkalmi munkavégzéshez kapcsolódóan milyen minimum és maximum (társasági adóban költségként elszámolható) napi összeg fizethető ki 2015-ben? Az elvégzendő munkához legalább középfokú szakmai végzettség szükséges. A maximális összeghez kapcsolódó, magánszemélyt terhelő szja összege mennyi lenne? Köszönettel.

Így vállalhat alkalmi munkát munkaviszony mellett Cikk

Vállalhat-e alkalmi munkát az, akinek van nyolcórás munkaviszonya is egy cégnél, és milyen adófizetési szabályok vonatkoznak rá? – kérdezte olvasónk. dr. Hajdu-Dudás Mária és Surányi Erzsébet szakértőink válaszoltak.

Egyszerűsített foglalkoztatás és munkaviszony Kérdés

Tisztelt Szerkesztőség! Az lenne a kérdésem, hogy ha valakinek van 8 órás munkaviszonya egy cégnél, vállalhat-e alkalmi munkát az egyszerűsített munkavállalás szabályait betartva? És ha igen, az esetben összeadódik a jövedelme, vagy ha a napi 4670 forint összeget keresi, azután nem kell szja-t fizetni? Köszönettel: Nánai Györgyné

Mikulások és más alkalmi munkavállalók: amit szabad, és amit nem Cikk

Karácsony közeledtével egyre több Mikulással találkozunk, a sétálóutcákon megjelennek a finom ételeket, ajándékokat kínáló eladók, és lassan felbukkannak a fenyőfaárusok is. Cikkünk ehhez kapcsolódóan az egyszerűsített módon létesíthető munkaviszonyról szól.

Nyugdíj előtti segély Kérdés

Tisztelt Szakértő! Jelenleg nyugdíj előtti segélyt kapok, mert megszűnt a munkahelyem. A férjemnek van egy bt.-je, aminek én nem vagyok a tagja. Kérdésem, hogy eseti munkát vállalhatok-e a bt.-ben úgy, hogy közben továbbra is kapjam a segélyt? Mindkettő nagyon kevés jövedelem. Ha a bt. tagja lennék, nem is kaphatnék segélyt? Be kell jelenteni az így kapott 20 000 forint jövedelmet a munkaügyi központban? Válaszát megköszönöm: Anna

Gyed melletti megbízás Kérdés

Kedves Szakértő! Ügyfelem 8 hónapos gyermekével van gyeden. Alkalmanként egy cég foglalkoztatni szeretné megbízási szerződéssel. Kérdésünk, hogy foglalkoztatható-e ebben az esetben a gyed mellett, mivel még a gyermek nincs egy éves? Köszönjük a válaszukat.

Egyszerűsített foglalkoztatás munkabér Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az egyszerűsített foglalkoztatással kapcsolatban szeretném megkérdezni az alábbiakat: Ha valaki egyszerűsített foglalkoztatásban dolgozik trafikban, vendéglátóhelyen akkor dolgozhat-e napi 12 órát? Ebben az esetben kell-e valamilyen pótlékot fizetni a garantált bérminimun esetén számított 679 Ft/óra órabérre? Egyszerűsített foglalkoztatás keretében az 5 nap alatt összesen hány órát lehet dolgozni? Ha valaki szombaton és vasárnap dolgozik egyszerűsített foglalkoztatásban, akkor kell-e valamilyen pótlékot fizetni a fent említett bérre a hétvégi munkavégzés miatt? Mi a helyzet akkor, ha ezeken a napokon 12 órát dolgozik, emiatt kell-e valamilyen plusz pótlékot fizetni? Válaszukat és segítségüket előre is nagyon köszönöm!

Egyszerűsített foglalkoztatás Kérdés

Gazdasági társaság szerződés keretében mezőgazdasági szolgáltatást végez (egyéni vállalkozó részére egy adott területen elvégzi a szükséges mezőgazdasági gépi és kézi munkákat). A társaság állandó alkalmazottja 5 fő. Mezőgazdasági idénymunkára alkalmazhat-e jelentős számú munkavállalót egyszerűsített foglalkoztatással, akik a szerződésben szereplő területen a szükséges gyomlálási munkákat elvégzik? E szolgáltatás keretében a szükségszerű idénymunka elvégzésére a gazdasági társaság milyen formában alkalmazhat munkavállalót, és milyen feltételekkel?

Turisztikai idénymunka Kérdés

Ügyfelem szállodát üzemeltet. Turisztikai idénymunkában foglalkoztat pincért. Határozott idejű munkaszerződést kötöttek 100 napra. A pincér munkaidőkeretben dolgozik, az első heti jelenléti ív szerint minden másnap jutott rá munkanap. Kérdésem a bevallással kapcsolatos: az alkalmi munka bevallásához hasonlóan naponta jelentem be, vagy itt elégséges a határozott idejű munkaszerződésnek megfelelő időtartamot egy lépésben bejelenteni egy bevallásban? Köszönöm, ha válaszolnak, CSK

Munkanélküli segély és az alkalmi munka viszonya Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha valaki munkanélküli segélyben részesül, és közben alkalmi munkát végez, akkor van-e bejelentési kötelezettsége? Hová kell bejelenteni? Milyen módon változik a munkanélküli segély összege? A munkaügyi központ a szükséges járulékokat fizeti-e, vagy a a munkanélkülinek kell fizetnie? Lehetséges-e, hogy munkanélküli időszak után (90 nap), a munkavállaló fizethesse a járulékokat? Milyen nyomtatvány, milyen eljárás szükséges? Köszönöm a válaszukat.

Alkalmi munka és munkanélküli segély viszonya Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha valaki munkanélküli segély mellett alkalmi munkát vállal, akkor van-e bejelentési kötelezettsége? Mennyi óraszám mellett? Ugyanis minden könyvelő idáig ellentétes választ adott a feltett kérdésemre. Válaszát köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

hirdetés
NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Napelemrendszer-aktiválás

Pölöskei Pálné

adószakértő

Értékcsökkenési leírás helyesbítése

Pölöskei Pálné

adószakértő

Alapítványi számlázás – gazdasági tevékenység?

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close