161 találat a(z) alkalmi munka cimkére

Alkalmi munka Kérdés

Az alkalmi munkaválalásból is van egy munkaviszonyból származó jövedelme is van az egyik alkalmazotnak. Napi béres. volt 2012-ben. Garantált bérminum 87%-t kapta. A napi minimálbér összegéből levonom a garantált bérminum 87%-át / 4280*0.85- 4970*0,87= 686 Ft és ez lesz adó alap? Jól értelmezem a szabályozást? Az szja bevallásba csak a különbözetet irom be az 1-es sorba?

Egyszerűsített foglalkoztatás Kérdés

Katás vállalkozó vállalhat-e havi 15 órát meg nem haladó alkalmi munkát?

Közel 400 ezren dolgoztak eddig egyszerűsített foglalkoztatással Cikk

Százezrek vállaltak a nyáron alkalmi munkát - írta a Magyar Nemzet.

Egyszerűsített foglalkoztatás: amikor ráfizethet a munkáltató Cikk

Nem mindegy, mikor jelentjük be a NAV-nak az alkalmi munkavállalót., de arra is érdemes figyelni, ha módosítani akarjuk ezt a bejelentést.

Alkalmi munka: amikor nincs rá lehetőség Cikk

Dolgozhat-e alkalmi munkavállalóként főállású foglalkoztatás helyett a Start-kártyás munkanélküli? Olvasónk kérdésére az Adózóna munkajogásza, Horváth Linda válaszol.

Adóbevallás: hol kell szerepelnie az egyszerűsített foglalkoztatásnak? Cikk

Amennyiben 2010-ben alkalmi munkája és főállása is volt, előbbit hol kell feltüntetnie a munkavállalónak a bevallásában? Olvasónk kérdésére a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai válaszolnak.

Alkalmi munka: itt a bevallási határidő Cikk

Az idénymunkások foglalkoztatásról a szeptemberi bevallást hétfőig kell elkészíteniük a munkaadóknak az adóhatóság számára - hívja fel a figyelmet a Magyar Agrárkamara (MA) közleményében, amelyet pénteken juttatott el.

Banális szabályok alkalmi munkánál: nem lehet papír nélkül megúszni Cikk

Egyszerűsített foglalkoztatásnál kisebb lett a közteher, nagyobb a munkáltatói felelősség. Sem a kifizetést, sem a kiléptetést nem lehet megúszni papírmunka nélkül, de könnyen lehet, hogy nem is alkalmazhat a cég idénymunkást, ha aznapi folyószámlája tartozást mutat.

Kifizetetlen alkalmi munka és a gyújtogató dolgozó Cikk

Felgyújtotta a megrendelő takarmánytárolóját benne ötezer bála lucernával Mórahalmon egy helyi férfi, mert nem kapta meg az elvégzett alkalmi munkáért járó bérét - tájékoztatta pénteken a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Alkalmi munka: mi változik januártól? Cikk

A sok visszaélés miatt 2010 januárjában megszüntetnék az alkalmi munkavállalói kiskönyvet, és minden munkavállalót elektronikusan kellene bejelenteni az APEH-nek. Változna számos más, munkavállalókat érintő paragrafus is. A legutóbb erről az Országos Érdekegyeztető Tanács májusi ülésén tárgyaltak az érintett szervezetek, ám döntés leghamarabb ősszel várható - értesült a hvg.hu.

Az APEH válaszol: elmaradt számla, alkalmi munka, adóvisszatérítés Cikk

Tudtommal a teljesítést és követelést követő 15 napon belül a számlát ki kell állítani, mit tehetek, ha ezt nem teszi meg a szolgáltató? Gyesen alkalmi munkavállalói könyvvel dolgoznék, ha az azzal keresett jövedelem nem éri el a határösszeget, akkor kell-e utána adót fizetnem? Alkalomszerűen szeretnék dolgozni, hogyan tudom ezt a olcsón, jogszerűen megoldani? Olvasóink kérdezték.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Ebrendészet

Szipszer Tamás

adószakértő

Online értékesítés

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs