Videó, podcast

LEGFONTOSABBAK EBBEN A KATEGÓRIÁBAN:

Az Adózóna válaszol: ha a munkavállaló külföldről szeretne dolgozni Cikk

Mit tehet a munkáltató, ha dolgozója külföldről szeretne dolgozni? Milyen adózási kérdésekkel szembesül a munkáltató és a munkavállaló ebben az esetben? Megváltozik-e a magánszemély adóilletősége, ha tartósan külföldön dolgozik? Horváthné Szabó Beáta adószakértőt hallhatják.

Megjelent az „EPR-kötelezettség: új előírások gyártókra, forgalmazókra és logisztikai szolgáltatókra” című webinárium videófelvétele Cikk

A kiterjesztett gyártói felelősség (EPR) a gazdálkodók széles rétegét érinti, és július elsejétől már hatályba lép a vonatkozó jogszabály. A felkészülést az új rendszerre, illetve a regisztrációs, nyilvántartásba vételi folyamatokat már meg kell/kellett tenni a kötelezetteknek annak érdekében, hogy az előírásokat maradék nélkül betartsák. Elérhető webináriumunk videófelvétele, amelyben szakértőink átfogóan ismertették az új szabályozással kapcsolatos legfontosabb ismereteket, majd előadóink, Gombás Otília és Malomsoki Tibor a J&J Center Kft. szakértői, a beérkező kérdésekre válaszoltak.

Heuréka! Az Adózóna podcastsorozata – 6. rész: öngondoskodás és adókedvezmények Cikk

Nyugdíjazás előtt milyen öngondoskodási lehetőségekkel és adókedvezményekkel élhet a tb-ellátásra jogosult a kötelező társadalombiztosítási rendszer keretein belül és azon kívül?

Az Adózóna válaszol: mikor felel az ügyvezető a magánvagyonával? Cikk

Milyen esetekben felel egy korlátolt felelősségű társaság ügyvezetője a magánvagyonával? A mögöttes felelősség szabályait speciális jogesetekkel dr. Szeiler Nikolett ügyvéd járja körül.

Az Adózóna válaszol: cégautó – költség vagy juttatás? Cikk

Mit jelent a magáncélú használatra történő juttatás? Adhat-e adómentes juttatásként például közösségi autót a munkáltató dolgozója részére? Mit mond a jogszabály a cégautót juttató társaság adófizetési kötelezettségéről? Mit érdemes tudni a parkolás elszámolásáról? Horváthné Szabó Beáta adószakértőt hallhatják.

Az Adózóna válaszol: végelszámolás – számviteli és adózási kérdések Cikk

A végelszámolás célját, az egyszerűsített végelszámolás lehetőségét és előnyeit, sikeres lezárásának feltételeit, a végelszámolás befejezésekor felosztható vagyon részét képező tárgyi eszközök sorsáról történő rendelkezés, valamint a végelszámoláskor fennálló kötelezettségek kezelésének jogszabályi előírásait – konkrét példák szemléltetésével – Kis Gábor, a Finacont Kft. adó- és számviteli partnere ismerteti.

Az Adózóna válaszol: az adóregisztráció új szabályai Cikk

Mit mond az adózás rendjéről szóló törvény (Art.) az ügyvezetői, tagi eltiltásról? Kik lehetnek az akadályhordozók az Art. értelmében? Kik lehetnek azok a magánszemélyek, akik cégbejegyzés, illetve változásbejegyzés esetén érintettek lehetnek az adóhatóság vizsgálata során? Dr. Szeiler Nikolett ügyvédet hallhatják.

Az Adózóna válaszol: külföldi befektetések bevallása Cikk

Közeleg az szja-bevallás határideje. Érdemes átgondolni, milyen külföldről származó jövedelemben részesülünk magánszemélyként. Melyek azok a külföldi befektetésekből származó jövedelmek, amelyeknél külön érdemes odafigyelni a helyes bevallásra? Horváthné Szabó Beáta adószakértőt hallhatják.

Az Adózóna válaszol: számlák kontírozása Cikk

Mi minősül elektronikus számlának, miben különbözik ettől a távnyomtatású bizonylat? Mit mond a jogszabály a számlák nyilvántartásáról, kontírozásáról az egyes számlatípusok esetén? Greff Magdolna okleveles adószakértőt hallhatják.

Az Adózóna válaszol: tőkeleszállítás – számviteli kérdések Cikk

A tőkekivonás és a tőkekivonáshoz kapcsolódó tőkeelemek arányos részének kivonási kötelezettsége számviteli törvényben, valamint a „sajáttőke-megfelelésre” vonatkozó polgári törvénykönyvben előírt szabályait – osztalékfizetésre és tőkekivonásra vonatkozó konkrét példa szemléltetésével – Kis Gábor a Finacont Kft. adó- és számviteli partnere ismerteti.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

1 2 3 4 5 6 7

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
VIDEÓ

Kérdések és válaszok

EPR-kötelezettség – sütőolaj, zsír

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Egyéni vállalkozó ingatlanjában házastárs tulajdonszerzése

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

2023 június
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs