Videó, podcast

LEGFONTOSABBAK EBBEN A KATEGÓRIÁBAN:

Az Adózóna válaszol: egyéni vállalkozók, őstermelők szja-bevallás előtt Cikk

Közeledik az szja-bevallás 2024. május 21-ei határideje. Mire figyeljen az egyéni vállalkozó – tételes költségelszámolás, átalányadózás választása esetén –, és mire érdemes figyelnie az őstermelőnek az szja-bevallás elkészítésekor? Lepsényi Mária adószakértőt hallhatják.

Az Adózóna válaszol: tárgyi eszközök figyelési időszaka, áfakorrekció Cikk

Mit jelent a tárgyi eszközök figyelési időszaka az Áfa tv. megfogalmazásában? Melyek azok a fő szabályok, amelyeket érdemes szem előtt tartani a figyelési időszakban áfakorrekció szempontjából, és milyen speciális esetekkel találkozhatunk? Gyüre Ferenc adótanácsadót hallhatják.

Heuréka! Az Adózóna podcastsorozata – 16. rész: diákok, nyugdíjasok foglalkoztatásának adó- és járulékvonzata Cikk

Mire érdemes figyelnie a munkáltatónak adózási és járulékfizetési szempontból nappali tagozaton tanuló diák, 25 év alatti magánszemély, továbbá nyugdíjas foglalkoztatása esetén? Ki minősül munkaerőpiacra lépőnek, mi változott? Milyen speciális szabályokat fontos figyelembe venni a foglalkoztatás során? A mikrofonnál: dr. Radics Zsuzsanna Gabriella közgazdasági szakokleveles jogász és Horváthné Szabó Beáta adószakértő.

Az Adózóna válaszol: áttérés kiváról társasági adóra Cikk

Miért van jelentősége az áttérési különbözetnek kiváról társasági adóra történő áttérés esetében? Hogyan számoljuk ki az áttérési különbözet összegét? Mire érdemes különösen figyelni számviteli és bevallási szempontból? Mi a teendő végelszámolás, illetve átalakulás esetében? Szipszer Tamás adószakértőt hallhatják.

Az Adózóna válaszol: a kockázatos adózói minősítés szabályai Cikk

Milyen adózói kört és milyen kritériumok alapján minősít a NAV kockázatos adózónak? Milyen jogorvoslati lehetőség van a kockázatos adózói minősítéssel szemben? Greff Magdolna okleveles adószakértőt hallhatják.

Heuréka! Az Adózóna podcastsorozata – 15. rész: társas vállalkozói jogviszony szja- és tb-szabályai Cikk

Mi minősül társas vállalkozói jogviszonynak gazdasági társaság esetében? Miért lóg ki a gazdasági társaságok sorából a részvénytársaság? Vezető tisztségviselőként, ügyvezetőként milyen tb- és szja-szabályokat érdemes szem előtt tartani társas vállalkozói jogviszony esetén? A mikrofonnál: dr. Radics Zsuzsanna Gabriella közgazdasági szakokleveles jogász és Horváthné Szabó Beáta adószakértő.

Az Adózóna válaszol: a megbízható adózói minősítés szabályai Cikk

Milyen adózói kört minősít negyedévente a NAV? Milyen kritériumok alapján minősíti az adóhatóság megbízható adózónak az adóalanyt? Milyen előnyökkel jár a megbízható adózói minősítés? Greff Magdolna okleveles adószakértőt hallhatják.

Az Adózóna válaszol: a kivaalap egyéb módosító tényezői Cikk

Milyen egyéb módosító tényezőket érdemes figyelembe venni a kivaalapnál? Mit értünk kivaalapot növelő és csökkentő tételek, illetve a mentesített keretösszeg fogalma alatt, és mit jelent mindez a gyakorlatban? Mi a különbség a bírság, a késedelmi pótlék elszámolása során kivaalap, illetve tao-alap esetében? Szipszer Tamás adószakértőt hallhatják.

Az Adózóna válaszol: alapítvány megszűnésének esetei, szabályai Cikk

Melyek azok az okok, amelyek alapján egy alapítvány megszűnik, illetve megszüntethető? Milyen szabályok vonatkoznak az alapítvány végelszámolására? Milyen sajátosságai vannak a közhasznú szervezetnek minősülő nonprofit szervezetek végelszámolásának? Greff Magdolna okleveles adószakértőt hallhatják.

Heuréka! Az Adózóna podcastsorozata – 14. rész: számlakibocsátás és áfabevallás közösségen belüli ügyleteknél Cikk

Melyik ország jogszabályi előírásait kell szem előtt tartani a közösségen belüli ügyletek számlakibocsátása során? Milyen adófizetési és bevallási kötelezettséget keletkeztet egy-egy közösségen belüli termékértékesítés, szolgáltatásnyújtás? Milyen árfolyamot vegyünk alapul a közösségi ügyletek „áfa-forintosítása” során? Milyen elszámolási sajátosságai vannak a tipikus közösségen belüli ügyleteknek? A mikrofonnál Antretter Erzsébet adószakértő és Nagy Norbert adószakértő.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Unión belüli jövedelem adózása, árfolyama II.

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Revolut

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5