138 találat a(z) alkalmi munka cimkére

Az egyszerűsített foglalkoztatás korlátai munkaviszony mellett Cikk

Egyszerűsített foglalkoztatásban dolgozó naponta maximum hány órát dolgozhat? Akinek van egy heti 40 órás főállása, amellett dolgozhat-e egyszerűsített munkavállalással még 8 órát? Mivel a bejelentések nem órára vonatkoznak, csak az adott napra jelentjük be a munkavállalót, és a napi keretösszeg van megadva, ezért nem világos számomra, hogy van-e maximálva náluk a napi munkavégzés? – kérdezte olvasónk. dr. Kéri Ádám, munkajogi ügyvéd szakértőnk válaszolt.

Itt a szüret, sokat nyerhetnek ezzel a gazdák Cikk

Az őszi szüret idején is megkönnyíthetik az idénymunkások alkalmazását az egyszerűsített foglalkoztatásra vonatkozó kedvező adózási szabályok. Ügyelni kell azonban arra, hogy e foglalkoztatással összefüggő kedvező szabályok csak akkor alkalmazhatók, ha a munkáltatónak nincs 300 ezer forintot meghaladó adótartozása.

Alkalmi és idénymunka: lehetőségek, korlátok, bérek, közterhek Cikk

Gyakori, hogy a gazdálkodók egyes tevékenységek, mezőgazdasági, illetve turisztikai idénymunka ellátását egyszerűsített foglalkoztatással oldják meg. Ismertetjük, hogy erre hogyan, milyen korlátok között van lehetőség, milyen kötelezettségei vannak a foglalkoztatónak és a foglalkoztatottnak.

Alkalmi munka mellett idénymunka Kérdés

Tisztelt Szerkesztő! A 90 napos alkalmi munka után, amennyiben a feltételek fennállnak (mezőgazdaság) idénymunkát lehet-e vállalni? A választ előre is köszönöm.

Egyszerűsített foglalkoztatás Kérdés

Vállalhat-e alkalmi munkát főállású katás egyéni vállalkozó egy másik katás egyéni vállalkozónál?

Szigorúbb munkavédelmi szabályok, bővül a szankciók köre Cikk

Több jogszabályban is módosította az Országgyűlés a munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvényt. (Mvt.). Bővül a szankciók köre, kisebb létszámtól kötelező munkavédelmi képviselőt választani, akik már egyértelműen munkajogi védettséget élveznek, s változnak a különböző munkáltatók alkalmazásában álló munkavállalók egyidejű foglalkoztatására vonatkozó szabályok.

Egyszerűsített foglalkoztatás: szabadság Kérdés

Egyszerűsített foglalkoztatás, alkalmi szakmunka: három hónapban, havi 3x5 napra volt munkavégzés, napi 8 órában napi 10 220 forintért. Szabályos bejelentés a T1042E nyomtatványon a NAV felé megtörtént, továbbá a 1608-as nyomtatványon bevallásra, illetve a napi 1000 forintos közteher megfizetésre került, illetve kerül. Szabadság kiszámítása a Mt. szerint időarányosan megtörtént. Kérdés a szabadság kiadására, illetve szabadságmegváltásra vonatkozik: 1. Kell-e, ha igen, hogyan kell szabályszerűen a szabadságot kiadni, ha a tárgyhónapban a 15 nap alkalmimunka-végzés megtörtént? 2. Kell-e, ha igen, hogyan kell szabályszerűen a (ki nem adott) szabadságot megváltani, ha a tárgyhónapban 15 napra a maximális 15x10 220 forint kifizetésre került? Köszönöm a válaszadást.

Munkavégzés ápolási díj mellett – alkalmi munkában Kérdés

Tisztelt Szakértő, a kérdésem az lenne, hogy ápolási díj mellett alkalmi munkában vállalhatok-e munkát, illetve milyen feltételek, netán korlátok mellett? Köszönöm! Kapcsolódó cikk: http://adozona.hu/tb_jarulekok_nyugdij/Apolasi_dij_folyositasa_mellett_igy_lehet_d_X6P13B

Szabadság kiadása egyszerűsített foglalkoztatásnál Kérdés

Az "Egyszerűsített foglalkoztatás: így kell kiszámolni, mennyi szabadság jár" cikkre vonatkozóan kérdezem, mi a szabadság elszámolásának módja? Hogyan bérszámfejtem? Ha egy hónapban többször egy-egy napot dolgozik, egyik nap 8 órát, másik nap csak 4-t, harmadik alkalommal csak 2 órát, hogyan állapítom meg, mennyi szabadság jár neki? Milyen formában és bizonylattal fizetem ki neki az 1 nap szabadságot?

Egyszerűsített foglalkoztatás: így kell kiszámolni, mennyi szabadság jár Cikk

Egyéni vállalkozó egyszerűsített foglalkoztatással alkalmaz kisegítőket. Van olyan személy, aki minden hónapban 10-15 napot dolgozik. Hogyan kell elszámolni és kiadni a szabadságot, például 30 éves egy gyermekkel, 18 éves, tanulói jogviszonnyal rendelkező esetén? – kérdezte olvasónk. dr. Kéri Ádám, ügyvéd válaszolt.

Megbízás vagy alkalmi munkavállalás? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyesületünknél egy hímzőtanfolyam oktatójának egy nyugdíjas magánszemélyt kértek fel egy speciális népi hímzés megtanítására a résztvevőknek. A képzés kb 80-100 órában történik. Az oktatónak nincs vállalkozói igazolványa és egyéb számlaadásra sem képes. Kérdésem lenne, hogy ennek az oktatónak lehet-e az oktatói tevékenységét alkalmi munkavállalás szerződéssel, vagy megbízási szerződéssel foglalkoztatni? Melyik szerződés a helyes? Válaszát köszönve Tisztelettel. Kérdező

Egyszerűsített foglakoztatás folyamatos nyitvatartás idején Kérdés

Dohánybolt folyamatos nyitvatartással, egyenlőtlen munkaidőkeretben foglalkoztatja alkalmazottjait. Esetenként egyszerűsített foglalkoztatá keretében külső alkalmi munkavállalót is alkalmaz. Jár -e pótlék a vasárnap vagy munkaszüneti napon dolgozó alkalmi munkavállalóknak?

Alkalmi munka kontra idénymunka Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném szíves megerősítésüket kérni abban, hogy az alkalmi munkánál bejövő létszámkorlátozó tényező (bejelentett személyek számától függő alkalmi munkavállalói keret) az idénymunkánál nem releváns. Idénymunkánál korlátozó tényező csak a 120 nap/munkáltató. Köszönettel

Idegenvezető, pincér, lovas – szabályok az idénymunkában Cikk

Nyár elején tartunk, de már ilyenkor nyüzsögnek a turisták, egyre több az itthon pihenő és a külföldre utazók száma is. Gyakori, hogy a munkáltatók a megnövekedett munkaerőigényt különösen a szállodákban, az utazásszervezés, idegenvezetés során egyszerűsített foglalkoztatásra irányuló munkaviszony keretében alkalmazott dolgozókkal elégítik ki.

Dolgozhat-e kocsmában fiatalkorú, és lehet-e alkalmi munkás? Cikk

Tizennyolc év alatti munkavállaló dolgoztatható-e egyszerűsített foglalkoztatás keretében, illetve vállalhat-e munkát olyan vendéglátóhelyen, ahol alkoholt mérnek ki? Milyen korlátai vannak a munkavégzésnek (óraszám, pihenőidő, beosztott napok)? – kérdezte olvasónk. dr. Hajdu-Dudás Mária, munkajogász szakértőnk válaszolt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Rokkantsági ellátás 2 jövedelmének adózása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Követelésapport

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Befektetői részjegy visszavásárlása

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close