104 találat a(z) Art. cimkére

Kataalany számláz költségvetési szervnek Kérdés

Társasház kifizető2 Kérdés

Fiókteleptől áruvásárlás készpénzért 1,5 millió Ft felett Kérdés

Szálláshely-szolgáltatás, fizetővendéglátó tevékenység adózási kérdései Cikk

Cikkünkben a szálláshely-szolgáltatás, fizetővendéglátó tevékenység adózási kérdéseit járjuk körbe.

Kapcsolt vállalkozás Kérdés

Új NAV-feketelista a bejelentést elmulasztókról Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), ahogy azt az adózás rendjéről szóló törvény előírja, honlapján közzéteszi a bejelentkezési kötelezettséget mulasztók adatait.

Adójogi elévülés 2.0? Cikk

Elévülési kifogás, kiváltképp sikeres kifogás adóügyekben ritka, ugyanakkor a Szegedi Törvényszék előtti eljárások új dimenziókat sejtetnek, különösen az adómegállapítási jog nyugvása időtartamának számítását tekintve.

Készpénzfizetési korlát lízing esetén Cikk

Személygépkocsi beszerzése lízing segítségével jön létre. Az önerő befizetése készpénzben történik (2 millió forint). Vonatkozik rá az 1,5 milliós készpénzkifizetési korlát? – kérdezte olvasónk. Kocsis Zoltán a Dr. Szeiler & Partners Könyvelő és Adótanácsadó Iroda közgazdásza válaszolt.

Könyvelőváltás: milyen formában történjen az iratanyagok átadása? Cikk

Az új könyvelő elektronikus formában is kéri a könyvelési anyagot, a régi nem adja című cikkhez érkezett kérdések és hozzászólások is jelzik, milyen fontos – és a jelek szerint a könyvelőtársadalomban korántsem egységesen megítélt, érdemben nem tisztázott – kérdés az iratanyagok átadása, és nemcsak az átadás, hanem annak formája is – elektronikusan vagy sem és ha elektronikus, akkor milyen formátumban.

Friss NAV-lista: ők nem jelentkeztek be az adóhivatalhoz Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az adózás rendjéről szóló törvény előírásainak megfelelően honlapján közzéteszi a bejelentkezési kötelezettséget mulasztók adatait.

Sokan jogosulatlanul veszik igénybe a családi kedvezményt, drágán fizethetnek érte – példával Cikk

Sokan szabálytalanul érvényesítik a családi kedvezményt, de mostantól pórul járhatnak azok, akik ezt jogosulatlanul veszik igénybe, mert az erre vonatkozó nyilatkozatok valóságtartalmának ellenőrzéséhez az idén már naprakész kontrolladatok állnak a NAV rendelkezésére.

Az Ab megsemmisítette az adózás rendjéről szóló törvény egyik rendelkezését Cikk

Alaptörvény-ellenesség miatt megsemmisítette az Alkotmánybíróság (Ab) az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL. törvény (Art.) 271. § (1) bekezdésének „és a megismételt” szövegrészét, azaz azt a rendelkezését, amely a megismételt adóhatósági eljárásokban az elévülési idő meghosszabbodását tette lehetővé.

Új NAV-feketelista: ők nem jelentkeztek be az adóhivatalhoz Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV) az adózás rendjéről szóló törvény előírásai szerint közzéteszi a bejelentkezési kötelezettséget mulasztók adatait.

Aktualizálja a NAV a bírságolási gyakorlatról szóló útmutatóját Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) frissíti január elsejétől a bírságolási gyakorlatról szóló 3006/2018. útmutatóját. Az aktualizálást a megjelenés óta bekövetkezett jogszabályváltozások indokolják.

Bodzabogyó gyűjtése – így adózunk az értékesítés után Cikk

A nyár elején a bodzavirágszedéssel sok háziasszony élt szörpök és dzsemek készítése céljából. Amit aztán a nyár kezdetén nem szedtek le, mostanra terméssé érett, így gyakran találkozhatunk gyűjtögetőkkel, akik az út mentén, vagy az erdőben szedik a bodzabogyót (más néven csetét).

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink