Ukrán válság

LEGFONTOSABBAK EBBEN A KATEGÓRIÁBAN:

Ezek a GVH javaslatai a hőszigetelőárak csökkentésére Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) lezárta gyorsított ágazati vizsgálatát a hőszigetelő anyagok piacán. A hatóság a gyártók, a lakosság, a hulladék-kezelő szervek és a jogalkotó felé is javaslatokkal élt annak érdekében, hogy csökkenhessenek a termékárak. Az ágazat szereplőinek augusztus 15-ig van lehetőségük a vizsgálat nyilvános eredményeinek véleményezésére – írja honlapján a GVH.

Szigorodó hitelfeltételekkel számolnak a bankok Cikk

Hitelezési felmérésre adott válaszok alapján a vállalati hitelpiacon változatlan hitelfeltételek jellemezték a második negyedévet, előretekintve azonban a bizonytalan gazdasági kilátások miatt a bankok közel harmada szigorítani tervez a sztenderdeken. A válaszadó intézmények a hosszú lejáratú vállalati hitelek iránti kereslet csökkenésére számítanak a következő félévben, míg a forgóeszköz és egyéb rövid lejáratú hitelek iránt fokozódó kereslet várható. A második negyedévben szigorodtak a lakáscélú hitelfelvétel feltételei, és az év második felében a lakáscélú és fogyasztási célú hitelek esetében is a hitelfeltételek szigorítása várható. A negyedév során tapasztalt élénkülő lakáshitelkereslet az év második felében a válaszadók döntő többsége szerint visszaeshet – írja honlapján a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Különleges földgázkészlet, tűzifaigények, dohánytermék-ellenőrzés – ezek a legújabb rendeletek Cikk

A Magyar Közlöny 2022. évi 131. számában újabb rendeletek jelentek meg augusztus 4-én.

Rezsicsökkentés korlátozása: új kormányrendelet jelent meg a Magyar Közlönyben Cikk

Kiegészítette a kormány a rezsicsökkentés korlátozására vonatkozó szabályokat: hétfő este új rendeletet hirdetett ki a Magyar Közlönyben, amely tisztázza a mikrovállalkozásokra vonatkozó szabályokat is. A rendelet több szabályt tartalmaz a lakossági és a társasházi fogyasztóra vonatkozóan is – derül ki a napi.hu elemzéséből.

Átvette az MKB a Sberbank hitelportfolióját Cikk

Megtörtént a Sberbank Magyarország Zrt. „v.a.” mintegy 330 milliárd forint kitettségű hitelportfóliójának átruházása az MKB Bank Nyrt. részére. A tranzakciónak köszönhetően mintegy 35 000 lakossági és mintegy 3 000 vállalati ügyféllel bővül a bank ügyfélköre.

Megjelent a hatósági üzemanyagár felhasználóiról szóló és további két kormányrendelet Cikk

A Magyar Közlöny 129. számában megjelent a a hatósági üzemanyagárral kapcsolatos egyes kormányrendeletek módosításáról szóló kormányrendelet, illetve a a Rezsivédelmi Alap növeléséhez szükséges intézkedésekről kormányrendelet és a biztonsági kőolajtermék készletek veszélyhelyzeti felhasználásáról szóló kormányrendelet.

Kormányinfó: a hatósági üzemanyagár felhasználóinak körét tovább szigorítják Cikk

Kormányinfót tartottak szombaton 11 órától, elsődlegesen az üzemanyag- és energiafelhasználási kérdések voltak terítéken.

11 kormányrendeletet hirdettek ki az éjjel Cikk

A péntek éjjel megjelent Magyar Közlöny 128. számában 11 kormányrendeletet hirdettek ki.

Megjelent a NAV tájékoztatója az ukrán háború elől menekülők számára biztosított áruk behozatali vám- és hozzáadottértékadó-mentességéről Cikk

Az ukrajnai háború elől menekülő és az Ukrajnában élő rászoruló személyek számára ingyenesen szétosztandó vagy rendelkezésre bocsátandó áruk behozatali vám- és hozzáadottértékadó-mentességéről szóló tájékoztatót tett közzé a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken honlapján.

Ukrajna áramot fog szállítani az EU-ba Cikk

Ukrajna kész növelni villamosenergia-exportját az EU-ba, hogy ezzel is enyhítse az orosz gázszállítások csökkenésével keletkezett hiányt – közölte Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerda éjjel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Egyéni vállalkozó tankolása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Egészségpénztár és kata

Lepsényi Mária

adószakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel
2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs