Ukrán válság

LEGFONTOSABBAK EBBEN A KATEGÓRIÁBAN:

Szlovénia meghosszabbítja az ellenőrzést a horvát és a magyar határon Cikk

Szlovénia további hat hónappal, decemberig meghosszabbítja a határellenőrzést a horvát és a magyar határon – jelentette be szerdán Bostjan Poklukar szlovén belügyminiszter.

Az önkéntes kamatplafon június 30-ig történő fenntartását kéri a nemzetgazdasági miniszter Cikk

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter kedden fogadta a Magyar Bankszövetség elnökét, Jelasity Radovánt. A tárcavezető a bankszövetség vezetőjével áttekintette a makrogazdasági folyamatokat, valamint a vállalati és háztartási hitelezés egyes folyamatait – tájékoztatott szerdai közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

KSH: 10,4 százalékkal csökkent az ipari termelés márciusban Cikk

2024 márciusában az ipari termelés volumene 10,4, munkanaphatástól megtisztítva 2,8 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól – erősítette meg szerdán kiadott második becslésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A jelentős eltérést a nyers és munkanaphatástól megtisztított adat között az okozza, hogy ebben a hónapban hárommal kevesebb munkanap volt, mint 2023 márciusában.

Fontos határidő közeledik a háború miatt kiszabott szankciókkal érintett magyar cégeknek Cikk

Június 20-ától csak hatósági engedély birtokában végezhetők majd bizonyos, az orosz cégek vagy szervek részére nyújtható, biztosítható vagy értékesíthető szolgáltatások, amelyek eddig mentességet élveztek a szankciók alól – hívják fel a figyelmet közleményben a Schönherr Hetényi Ügyvédi Iroda munkatársai.

Itt van Nagy Márton bejelentése az üzemanyagárakról Cikk

Rend van az üzemanyag-kereskedelemben, ezért most nem avatkozik be a kormány durvább eszközökkel, de ezután is kéthetente megnézik, hogy a szomszédos országok átlaga alatt van-e a magyar ár – jelentette be a nemzetgazdasági miniszter – írja a hvg.hu.

Rendkívüli bejelentés készül a hazai üzemanyagárakat érintő kormányzati döntésekről Cikk

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter szerdán délután 3 órakor doorstep sajtótájékoztatót tart a hazai üzemanyagárakat érintő kormányzati döntésekről – derül ki a portfolio.hu szerkesztőségének küldött meghívóból. Most fog eldőlni, hogy a kormány értékelése szerint megfelelő mértékben csökkentették-e a kiskereskedelmi áraikat a benzinkút-üzemeltetők – írja a portfolio.hu.

Fontos tájékoztatás a NAV-tól az orosz–ukrán háborús szankciók alól mentesített szállításokról Cikk

Fokozatosan lejárnak az átmeneti rendelkezésekben meghatározott átmeneti időszakok, hatályukat vesztik az átmeneti rendelkezések, így az ezekhez kapcsolódó mentességek sem vehetők igénybe. Ebből adódóan nem alkalmazhatók az ilyen mentességekhez kapcsolódó TARIC-igazoláskódok – hívja fel a figyelmet közleményében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Veszélyekre figyelmeztet az agrárkamara, és szigorúbb EU-s szabályozást sürget Cikk

Gyökeres fordulatra van szükség az európai agrárpolitikában a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szerint. Miközben az Európai Bizottság a saját termelőitől a világ legszigorúbb élelmiszerbiztonsági előírások betartását követeli meg, a szalmonellával fertőzött ukrán csirkehúst korlátozások nélkül beengedi. A kamara szerint meg kell követelni, hogy az import termékekre is vonatkozzanak az uniós előírások.

Átalánydíjat fizető fogyasztók: módosul a kedvezményes földgázmennyiség kiosztása Cikk

Az átalánydíjat fizető fogyasztóknak ad segítséget a kedvezményes földgázmennyiség kiosztásának áprilistól életbe lépő módosítása – jelentette be a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos szerdán, egy budapesti sajtótájékoztatón.

NAV: harmadik országban feldolgozott vas- és acéltermékek származásának bizonyítása Cikk

A 2023. december 8-án a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által kiadott közlemény helyébe jelen közlemény lép – írja honlapján a NAV.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Ázsiós tőkeemelés könyvelése a tulajdonosnál

Pölöskei Pálné

adószakértő

Árfolyamnyereségből származó jövedelem

Surányi Imréné

okleveles közgazda

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2