418 találat a(z) cafeteria cimkére

Cafeteria-keretösszeg számítása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem, hogy a 2019. évben, ha a munkavállalóknak cafeteriaszabályzatban biztosított 450 ezer forintos keretösszeg SZÉP-kártya juttatásra kiadásra kerül, ezen felül, ha a munkáltató ad a munkavállalóknak egységesen sportbelépőt és/vagy kulturális eseményre belépőt, a minimálbérnél kisebb összegben/fő, ez utóbbi juttatások is adómentesek-e, vagy beleszámítandók a béren kívüli juttatási 450 ezer forintos keretösszegbe, és bérként fognak adózni?

Cafeteria és a kiva Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kivás kft. jövedelemként adózó cafeteriát szeretne adni munkavállalóinak. Mivel a kivás cégnek nem kell szociális hozzájárulást fizetni, akkor a cafeteria ezen adója alól mentesül? Előre is köszönöm!

Üzletrészátruházás, átalakulás, cafeteria a számvitelben Cikk

Cikkünk a nyári és őszi törvénymódosításhoz kapcsolódóan az üzletrésátruházás, az átalakulás, továbbá néhány bevételt, ráfordítást érintő számviteli előírás változását, valamint a cafeteria megszüntetésével kapcsolatosan a személyi jellegű költségek elszámolását érinti.

Siessen, ha még szeretne Erzsébet-utalványt venni! Egy napja maradt Cikk

Január 1-jétől megszünteti mind a papíralapú, mind az elektronikus Erzsébet-utalványok forgalmazását az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. – olvasható az erzsebetutalvany.hu oldalon.

Itt a NAV-tájékoztató a cafeteriaváltozásokról Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal tájékoztatót tett közzé a cafeteria egyes juttatási elemeinek adózására vonatkozó szabályok változásáról.

2018-as cafeteria utalása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az iránt szeretnék érdeklődni, hogy az tény, hogy ha még az idei adóvonzat alá eső juttatást szeretne a munkáltató adni a munkavállalójának 2019-ben, akkor például a biztosítást vagy egyéb hasonló szolgáltatást (például sportkártya-szolgáltatás) még adott év december 31. napjával kell megindítani egy évre szerződve, azonban az nem világos, hogy a szerződéseket kell-e pénzügyileg is rendezni még idén, vagy sem. Tehát, habár a szerződésünk él már idén, de a biztosító idén már nem tud számlát kiállítani, ezért nem tudjuk elutalni az egész évre számított összeget számukra, akkor az fog-e hátrányosan érinteni minket adójogilag? Köszönettel várjuk válaszát!

Magánszemély nevére kiállított számla elszámolhatósága Kérdés

Általam könyvelt cég a cafeteria szabályok változása miatt meg kívánja venni dolgozói részére a 2019. évre vonatkozó egész éves BKK bérletet 2018 decemberében. A BKK tájékoztatása szerint ilyen esetben csak a magánszemélyek részére tudnak számlát kiállítani. Kérdésem az, hogy a magánszemélyek részére kiállított számlák ebben az esetben elszámolhatóak-e a cég könyvelésében.

Jövedelemként adózó juttatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésekkel fordulunk Önhöz. Egy cég cafeteria keretében szeretne készpénzjuttatást adni a munkavállalóinak. A munkavállalók, választásuk szerint, a cafeteriakeret erejéig, választhatják a készpénzjuttatási elemet. Amennyiben 100 ezer forint feletti készpénzösszeget választanak, a 100 ezer forint feletti rész, ugye jövedelemként/bérként adózik. A jövedelemként vagy bérként adózó juttatás (100 ezer forint feletti készpénz) ebben az esetben egyéb juttatásnak vagy esetlegesen az Mt. szerinti munkabérnek (alapbéren túli munkabérnek) minősül-e? Illetve kapcsolódóan a fentiekhez, ha egy munkáltató cég a munkabéren felül ad a munkavállalóinak jovedelemként adózó juttatást, az egyéb juttatásnak vagy az Mt. szerinti alapbéren túli munkabérnek minősül? Szíves válaszait előre is köszönjük! Üdvözlettel.

Készpénz cafeteria (évi 100 000 forint) Kérdés

Kérdésem a következő: Hogyan adózik a decemberben kifizetett cafeteria elem? Hallottam olyat, hogy ha 2018 év decemberében lesz kifizetve az utolsó rész, akkor is adózni kell utána , mert a 2017 év decemberi 08-as bevallásban bevallott összeg, csak 2018 januárjában lett elutalva a dolgozónak és így az éves keret meghaladja a 100 000 forintos értékhatárt. Köszönettel! Ildikó

Cafeteria Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk 2018 évben havi 5000 forint juttatásban részesítette munkavállalóit meleg étkeztetés címén úgy, hogy havonta a beléptető kártyára töltötte fel az összeget. A járulék és az szja társaságunk által havonta megfizetésre került. December hónapban szeretnénk dolgozóink részére előre feltölteni a következő (2019.) évi teljes (12 hó*5000 Ft/hó) juttatás összegét. A feltöltés egy összegben történne, de a dolgozók részére a hozzáférés csak havi 5000 forint lenne biztosított. Ebben az esetben kit, mikor és milyen járulékfizetési kötelezettség terhelne? Előre is köszönjük válaszát!

Decemberi készpénz-cafeteria kifizetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! A december hónapra vonatkozó készpénz-cafeteria kifizetésével kapcsolatban több, egymásnak ellentmondó hír is megjelent. Szeretnénk tisztázni, hogy a december havi bérrel számfejtett, január 10-éig átutalt 8 ezer forintos kifizetés még a 2018-as szabályok szerint adózik? Válaszát előre is köszönöm!

Szochocsökkentés júliustól: a PM szerint egyhavi bér marad a munkaadóknál Cikk

Munkavállalónként több mint egyhavi bruttó bérnek megfelelő összeg marad évente a vállalkozásoknál azzal, hogy jövőre tovább csökken a szociális hozzájárulási adó (szocho) – mondta a Magyar Időknek adott interjúban Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára.

Cafeteria 2019 Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünknél jelentős cafeteriakeretösszeg van/volt/lesz. A keretösszeg eddig bruttó volt. A kérdésem a következő: hogyan lehet, illetve meg lehet-e oldani, hogy a munkáltatói költség emelkedése nélkül szabályos legyen a juttatás? A juttatások köre: SZÉP-kártya, lakáscélú hiteltörlesztés, Erzsébet-ajándékutalvány, étkezési jegy, biztosítás, egészségpénztár. Hogyan lehet megállapítani a keretet? (Gondolok itt arra, hogy például a szochót nem azonos összegben fizetjük a dolgozók után, az szja nem biztos, hogy azonos összegben kerül levonásra, családi kedvezmény, egyebek miatt stb.) Mi történik például, ha év közben változik egy alkalmazottnál a családi kedvezmény? Egyenként kell figyelni havonta, hogy kinél mennyi a járulék? Át lehet-e egyáltalán hárítani a szochót és a szakképzési hozzájárulást (mivel akkor nem ugyanakkora a keretösszeg a fent említettek miatt, ami nem felel meg a szabályzatnak)? Válaszukat előre is köszönöm!!! Tisztelettel: Bernadett

Cafeteria 2019 – családi kedvezmény Kérdés

Tisztelt Szakértő! Azzal a kérdéssel fordulunk Önhöz, hogy a 2019-ben bérként adózó cafeteriaelemek (például Erzsébet ajándék utalvány) után fizetendő szja-ból igénybe vehető-e a családi kedvezmény? Válaszukat köszönöm: Balogh Edit

Tanulószerződés és munkaviszony Kérdés

Tisztelt Szakértő! A tanulószerződéses ipari tanulóm napi 2 órában gyakorlati képzésben vesz részt, egyébként pedig napi 6 órában alkalmazotti munkaviszonyban dolgozik. A cégnél cafeteria van, ahol étkezési jegyet kap, ezért kérdezném, hogy a tanulói szerződéses jogviszonyában is kell-e fizetnem az étkezését?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Jövedéki adó

Gombás Otilia

szakértő

J&J Center Kft.

Mikorra könyveljem?

Pölöskei Pálné

adószakértő

Tárgyi eszköz számviteli elszámolása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 február
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close