418 találat a(z) cafeteria cimkére

Megjelent a Kedvező adózású munkavállalás 2019-ben kiadvány Cikk

2019-től a foglalkoztatás feltételei jelentősen megváltoztak, az eddig népszerű cafeteriaelemek adózása kevésbé kedvező, és megszűntek egyes adómentes juttatások. Az Adózóna "Kedvező adózású munkavállalás 2019-ben" című új kiadványa abban segít olvasóinak, hogy a megváltozott körülmények között is megtalálják minden feladatkörhöz azt a foglalkoztatási formát, amely a legmegfelelőbb és legkifizetődőbb a munkaadó és az alkalmazottak számára egyaránt.

Cafeteria elszámolása munkaviszony megszűnésekor Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkavállalónk év elején megkapta béren kívüli juttatásként SZÉP-kártya vendéglátás éves összegét 150 ezer forintot, de úgy alakult, hogy június 30-ával megszűnik a munkaviszonya. Munkáltató év elején bevallotta és megfizette a 15 százalék szja-t és 19,5 százalék szochót a cafeteria után. Jól tudom, hogy munkaviszony megszűnésekor arányosítani kell a béren kívüli juttatás összegét a munkaviszonyban töltött napokra (181 nap, összege 74 384 forint)? A szabályzat szerint a dolgozótól le kell vonni a túlfizetett összeget. Jól gondolom, hogy a fennmaradó – nem munkaviszonyos – napokra kiszámított 75 616 forintot simán levonjuk a dolgozó nettó béréből? Hogyan kell eljárni ilyen esetben? A már befizetett béren kívüli juttatás adójával mi a teendő? Válaszát előre is köszönöm! Üdv. M.Anikó

Munkáltatói dilemmákban is támaszkodjon az Adózónára Cikk

2019-től a cafeteriarendszer jelentősen átalakult, és megszűntek egyes adómentes juttatások. Az Adózóna "Kedvező adózású munkavállalás 2019-ben" című új kiadványa segítségére lesz, hogy a megváltozott körülmények között is megtalálja minden feladatkörhöz azt a foglalkoztatási formát, amely a legmegfelelőbb cége számára.

Egészségbiztosítás családtagoknak Kérdés

Tisztelt Adózóna Szakértő! Cégünk egészségbiztosítási szolgáltatást nyújt dolgozóinak. A szerződés egészségügyi szolgáltatóval kötött, a díjat a szolgáltatónak fizeti. Igény merült fel a munkavállalók részéről, hogy a biztosítást terjesszék ki a családtagokra is. Ha a saját cafeteriakeretük terhére adják a biztosítást, annak van-e valamilyen összeghatára, valamint hogyan adózik? Gondolok itt a tavaly még hatályos minimálbér 30 százalékára? Ha a dolgozó a családtagja után cég által megfizetett biztosítási díjat visszafizeti a munkáltatójának, azt hogyan kell kezelni és milyen formában adózik? Így elszámolható költsége lesz a cégnek? Válaszát előre is köszönöm!

Cafeteria – beiskolázás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk cafeteriaszabályzatában szerepel az iskolakezdési juttatás, melyet a munkavállalók tavaly még az Erzsébet kártya Iskola zsebére kaptak. Idén milyen módon adható ez? A csekély összegű ajándékkal ki lehet-e váltani ezt a cafeteriaelemet?

Cafeteriára jogosultság felmentési időre Cikk

Munkavállaló kéthónapos felmentési idejét tölti (ebből a munkáltató egy hónap munkával töltését írta elő), és végkielégítésre is jogosult. A felmentési időre, valamint a végkielégítés időszakra jár-e neki cafeteriajuttatás? – kérdezte olvasónk. Surányi Imréné okleveles közgazda szakértőnk válaszolt.

Munkaviszony megszűnése és a cafeteria Kérdés

Határozatlan idejű (32 éves) munkaviszonyom a munkáltató általi felmondással szűnt meg, munkakör megszűnése miatt. A felmondási idő kezdete: 2018. 12.01., a munkaviszony megszüntetésének napja: 2019.02.28. 2018.12.17- 2019. 01.13. között szabadságot írtak ki, 01.17-02.28-ig tart a felmondási idő. Kérdésem az, hogy a 2019-re szóló cafeteriakeretből részesíteni kellene-e engem is, mivel értelmezésem szerint február 28-áig én is munkavállalónak minősültem. A cafeteria mértékéről márciusban döntött a munkáltató, azonban szerintem az érvényes minden munkavállalóra. A cafeteriaszabályzat szerint a cafeteria minden dolgozónak jár, aki az adott naptári év 01. napján munkaviszonyban áll. A szabályzatban kivételként nem szerepel a felmentési időszak. Köszönettel: Tóth Marian

Nyugdíj melletti munkavégzés keretösszeg, cafeteria Kérdés

Tisztelt Szakértő! A korkedvezményes nyugdíj melletti munkavégzés keretösszegébe a cafeteria beleszámolandó-e, vagy az kizárólag a munkabérre vonatkozik? Válaszát előre is köszönöm!

Cafeteria 2019: a juttatás, amely áldozatul esett a szigorításnak Cikk

A munkáltatók jelentős része nem szüntette meg a cafeteriajuttatásokat a jelentősen megemelt közterhek ellenére, de a többség nem vállalta magára a többlet adókat – derül ki egy friss kutatásból. Egy korábban népszerű juttatásfajta szinte teljesen áldozatul esett a szigorításnak.

Cafeteria juttatás nőnapra Kérdés

Vállalatunk 370 000 Ft/év cafeteria juttatást ad a dolgozóinak, tehát éves szinten a 450 000 forintot nem éri el. Kérdésünk arra vonatkozik, hogy női dolgozóink részére 5000 forintot a vendéglátás alszámlára, természetesen a magasabb 40,71 százalékkal adózva adhat-e jogszerűen, nőnap alkalmából. Köszönöm előre is a gyors válaszukat!

Cafeteria Kérdés

Szeretném megkérdezni, pontosan hol találok rendelkezést arra, hogy ha egy cég fizet cafeteriát, akkor minden dolgozójának fizetnie kell? Úgy emlékszem, a kezdetekkor még így volt, de az a kormányrendelet már nem hozzáférhető. Köszönöm.

Cafeteria nőnapra Kérdés

Vállalatunk 370 000 forint/év cafeteria juttatást ad a dolgozóinak, tehát éves szinten a 450 000 forintot nem éri el. Kérdésünk arra vonatkozik, hogy női dolgozóink részére 5000 forintot a vendéglátás alszámlára, természetesen a magasabb 40,71 százalékkal adózva adhat-e jogszerűen, nőnap alkalmából. Köszönöm előre is gyors válaszukat!

Cafeteria Kérdés

Tisztelt Szakértő! Létezik-e olyan megoldás, hogy le van szabályozva a cafeteria szabályzatban, hogy ki mennyi juttatást kap? Az egyik dolgozó úgy nyilatkozik, hogy ő nem kér ilyen juttatást. Szabályos ez így?

Pénzben adott cafeteria helyes elszámolása Kérdés

2019.01.01-től a munkaviszonyban foglalkoztatott munkavállalóknak nyújtott készpénzjuttatás bérként adózó cafeteriaelem. 1. Mivel ezt a juttatást egészségbiztosítási járulék is terheli, ez táppénzalapot fog képezni? 2. A munkaviszonyban foglalkoztatott nyugdíjas munkavállalók – akiktől a 2019. évtől már nem vonunk az szja-n kívül más egyéni járulékot –, ha részesülnek bérként adózó cafeteriajuttatásban, akkor tőlük ebből az elemből sem kell levonni az egyéni járulékot? Várjuk szíves válaszukat.

Cafeteria 2019 Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérném segítségét az alábbi eset megítélésével kapcsolatosan. Ha cégünk továbbra is adna Edenred kártyára juttatást, mint előző években, akkor az számviteli szempontból bérköltségként vagy személyi jellegű egyéb kifizetésként könyvelendő? Valamint kérdésem, hogy így ez a juttatás, miután a 2019-es adószabályoknak megfelelően bérként adózik és a járulékokat a kifizető levonja a juttatásból és megfizeti a költségvetésnek, a távolléti díj számításánál a távolléti díj alapjába beleszámít-e? Bérelszámolás szempontjából hogyan kezelendő ez évtől ezen juttatás? Szakértő válaszát köszönve előre is! Tisztelettel!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Várandós kismama külföldi ellátása, biztosítása

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Gázolaj jövedéki adója

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Vagyonszerzési illeték

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 március
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close