426 találat a(z) cafeteria cimkére

Nyugdíj melletti munkavégzés keretösszeg, cafeteria Kérdés

Tisztelt Szakértő! A korkedvezményes nyugdíj melletti munkavégzés keretösszegébe a cafeteria beleszámolandó-e, vagy az kizárólag a munkabérre vonatkozik? Válaszát előre is köszönöm!

Cafeteria 2019: a juttatás, amely áldozatul esett a szigorításnak Cikk

A munkáltatók jelentős része nem szüntette meg a cafeteriajuttatásokat a jelentősen megemelt közterhek ellenére, de a többség nem vállalta magára a többlet adókat – derül ki egy friss kutatásból. Egy korábban népszerű juttatásfajta szinte teljesen áldozatul esett a szigorításnak.

Cafeteria juttatás nőnapra Kérdés

Vállalatunk 370 000 Ft/év cafeteria juttatást ad a dolgozóinak, tehát éves szinten a 450 000 forintot nem éri el. Kérdésünk arra vonatkozik, hogy női dolgozóink részére 5000 forintot a vendéglátás alszámlára, természetesen a magasabb 40,71 százalékkal adózva adhat-e jogszerűen, nőnap alkalmából. Köszönöm előre is a gyors válaszukat!

Cafeteria Kérdés

Szeretném megkérdezni, pontosan hol találok rendelkezést arra, hogy ha egy cég fizet cafeteriát, akkor minden dolgozójának fizetnie kell? Úgy emlékszem, a kezdetekkor még így volt, de az a kormányrendelet már nem hozzáférhető. Köszönöm.

Cafeteria nőnapra Kérdés

Vállalatunk 370 000 forint/év cafeteria juttatást ad a dolgozóinak, tehát éves szinten a 450 000 forintot nem éri el. Kérdésünk arra vonatkozik, hogy női dolgozóink részére 5000 forintot a vendéglátás alszámlára, természetesen a magasabb 40,71 százalékkal adózva adhat-e jogszerűen, nőnap alkalmából. Köszönöm előre is gyors válaszukat!

Cafeteria Kérdés

Tisztelt Szakértő! Létezik-e olyan megoldás, hogy le van szabályozva a cafeteria szabályzatban, hogy ki mennyi juttatást kap? Az egyik dolgozó úgy nyilatkozik, hogy ő nem kér ilyen juttatást. Szabályos ez így?

Pénzben adott cafeteria helyes elszámolása Kérdés

2019.01.01-től a munkaviszonyban foglalkoztatott munkavállalóknak nyújtott készpénzjuttatás bérként adózó cafeteriaelem. 1. Mivel ezt a juttatást egészségbiztosítási járulék is terheli, ez táppénzalapot fog képezni? 2. A munkaviszonyban foglalkoztatott nyugdíjas munkavállalók – akiktől a 2019. évtől már nem vonunk az szja-n kívül más egyéni járulékot –, ha részesülnek bérként adózó cafeteriajuttatásban, akkor tőlük ebből az elemből sem kell levonni az egyéni járulékot? Várjuk szíves válaszukat.

Cafeteria 2019 Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérném segítségét az alábbi eset megítélésével kapcsolatosan. Ha cégünk továbbra is adna Edenred kártyára juttatást, mint előző években, akkor az számviteli szempontból bérköltségként vagy személyi jellegű egyéb kifizetésként könyvelendő? Valamint kérdésem, hogy így ez a juttatás, miután a 2019-es adószabályoknak megfelelően bérként adózik és a járulékokat a kifizető levonja a juttatásból és megfizeti a költségvetésnek, a távolléti díj számításánál a távolléti díj alapjába beleszámít-e? Bérelszámolás szempontjából hogyan kezelendő ez évtől ezen juttatás? Szakértő válaszát köszönve előre is! Tisztelettel!

Bruttósítás a gyakorlatban – természetbeni juttatás, cafeteria Cikk

2019-től a korábbi cafeteriajuttatások egy része az összevont adóalap részeként adózik, ezért is érdekessé vált a mindennapokban a nettó, illetve a bruttó jövedelmek értelmezése. Új belépők interjúztatása során tapasztaltam, hogy a kollégák nettó bérben gondolkodnak, pedig az adórendszer bevezetése óta – immár 30 éve – bruttó jövedelmet adóztatunk. Vizsgáljuk meg, milyen jogszabályi rendelkezésekből következik a bruttó jövedelem adóztatása.

Munkáltató által munkavállaló részére adott juttatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! A munkahely munkavállalója részére egészségügyi képalkotó vizsgálat díját fizette ki 2019. januárban. A munkavállalót februárban arról tájékoztatták, hogy a februári béréből az említett juttatás adóját az új cafeteriaszabályok alapján levonják. Jogos-e a bérből való levonás, illetve a munkavállaló kifogásolhatja-e a bérből való levonást, ha igen, mi a módja ennek? Előre is köszönöm a válaszát.

Lakás cafeteria juttatás 2018-ban Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy vállalkozás a munkavállalója részére 440000 Ft adómentes lakás cafeteria juttatást utalt 2018 decemberében, amit még ebben a hónapban fel is használt lakáshitel-előtörlesztésre. A folyósítás előtt a vállalkozás számlavezető bankját írásban tájékoztattuk a folyósításról és kértük, hogy adjank ki igazolást erről a 15/2014. (IV. 3.) NGM rendelet 2. § (1) bekezdése szerint. Jól tudjuk-e, hogy ebben az esetben a NAV felé is jelenteni kell a banknak a magánszemélynek történt juttatásról, illetve erről kap-e igazolást a megbízást adó foglalkoztató/vállalkozás? Válaszát előre is köszönöm!

Cafetéria szabályzat nélkül Kérdés

Tisztelt Szakértő! A SZÉP-kártya juttatást, továbbá a sport- és kulturális rendezvényre a belépőt csak cafeteria elemként adhatjuk a munkavállalóknak? Cafetéria rendszer, szabályzat nélkül adható-e, és ha igen, akkor a kedvezményes béren kívüli juttatásokra vonatkozó adózással adható az értékhatárig a SZÉP-kártya, és minden munkavállalónak csak egyforma nagyságrendben? Sport-é s kulturális rendezvényre a belépő is csak úgy adható adómentesen cafeterián kívül, ha minden munkavállalónk egyformán kap? Köszönettel.

Kiegészítő fizetés Kérdés

Tisztelt Szakértő! A munkáltató 2018 végéig Erzsébet utalványt és készpénzjuttatást adott a munkavállalóknak. Ez a lehetőség 2019-től megszűnt. Pótolni szeretné a kieső jövedelmet "Kiegészítő fizetéssel", ami azt jeléentené, hogy havonta fix összegű munkabért szeretne elszámolni a munkavállalóknak – dolgozónként ez akár eltérő összegű is –, ami nem számítana bele a pótlék, túlóra stb. elszámolásába. Megteheti jogszerűen a munkáltató? Köszönöm.

Kulturális utalvány Kérdés

Kérdésem lenne, hogy 2019-ben a kulturális utalvány a cafeteria keretében milyen adózással adható és mekkora összegben?Válaszát előre is köszönöm.

Időbeli elhatárolás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha egy munkáltató a 2018. évre adott a munkavállalójának lakáscélú támogatást 5 millió forintot (cafeteria), azt a társaság, amely mikrogazdálkodói beszámolót készít ,elhatárolhatja-e több évre mint költséget annak érdekében, hogy a 2018. éve ne legyen így veszteséges? Köszönettel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Helyi bérlet

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Befektetési óra, ékszer könyvelése

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Környezetvédelmi termékdíj – számla záradéka

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 december
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs